Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szlanka

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szeretet három arca Aquinói Szent Tamás a szeretet szentségének nevezte az Eucharisztiát, latinul Sacramentum Caritatis, ami XVI. Benedek pápa eucharisztikus apostoli buzdításának is a címadója lett. A szeretet összetett valóság, aminek különböző vonatkozásait lehet megkülönböztetni. A filozófiai…..
Augusztus elején Esztergomban Szent Ignác-napi búcsún prédikáltam a vízivárosi templomban rendalapítónk és az Eucharisztia kapcsolatáról. Ebből nőtt ki ez a bejegyzés, amiben a jezsuiták és az Eucharisztia kapcsolatát szeretném körbejárni. Miképp van jelen az eucharisztikus lelkiség a rendalapító…..
Szlanka 2018.09.28 11:33:06
@Abdiás..:

"Isten előtt annyit érünk, amennyit megtudunk tenni azokért, akik megvetnek minket. "

Mt 20,1-16
Minden nemzetnek jogában áll különbséget tenni a valódi menekültek és azon gazdasági migránsok közt, akik nem osztják a nemzet kultúráját - mondta Robert Sarah bíboros, az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció guineai származású prefektusa. A bíboros vasárnap a Lengyelországban rendezett Europa…..
„Ha a szíved kószál és szenved, / vidd vissza óvatosan a helyére, / és helyezd gyengéden a te Istened jelenlétébe. / És ha soha semmi mást nem csináltál egész életedben, / csak a szívedet hoztad vissza / s helyezted ismét Isten jelenlétébe, / – bár az újra meg újra elszaladt, miután visszahoztad –,…..
A közelmúltban jelent meg egy írás a „Katolikus Válaszon”, amely több jezsuitát marasztal el, mint „szentségtörő gyakorlat” támogatóit, ők a „magyar kaszperisták”. http://katolikusvalasz.blog.hu/2017/09/19/magyar_kasperistak De mit is javasolt Walter Kasper bíboros?..
Szlanka 2017.09.28 08:02:09
Ferenc pápa levelet küldött az olasz ANSA (Agenzia Nazionale Stampa Associata) hírügynökségnek, amiben elismerését és támogatását fejezi ki az új InfoMigrants hírportál felé. A portál célja, hogy a migránsok számára pontos információkat szolgáltasson. Az InfoMigrants.net oldalt márciusban indította…..
Az elmúlt három évben a Missouri állambeli St. Joseph város derék polgárai egy napjainkban szokatlan látványt élvezhetnek: egy reverendás pap sétál városuk utcáin. Az Our Sunday Visitor nevű katolikus újság a közelmúltban így számolt be róla: Sétálgass a Missouri állambeli St. Joseph utcáin, és…..
Szlanka 2017.06.24 08:14:21
A magyar szinkronnal mostanában egyre többet és egyre több helyen foglalkoznak, a háttérben dolgozó emberek viszont még mindig nem kapnak elég figyelmet, pedig a hangmérnökök, a vágók, a dramaturgok, a szinkronrendezők és a többi stábtag nélkül nem élvezhetnénk magyarul kedvenc sorozatainkat,…..
Szlanka 2017.03.18 09:21:33
@teszt123456789:

Vannak vak, idős emberek, akik nem tanultak idegen nyelvet, ők is szeretnek filmet "nézni"!
Angol nyelv? Haladunk az egységesítés felé?
Én, ha Lengyelországban járnék, nem szeretném, ha angolul beszélnének hozzám a lengyel helyett!