Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pidaboo

18 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pidaboo Beírás 2018.09.02 14:53:41
Szily László Beírás című könyvének alcíme Iskolai túlélőkalauz apáknak. Szerintem kevés apa olvas szívesen iskolákról, gyereknevelésről könyveket, az inkább az anyák műfaja. Ők szoktak ezeken a dolgokon agyalni, a férfiak általában lazán legyintenek a témval kapcsolatban. Pedig ez a könyv jó.…..
Pidaboo Trollok hazája 2018.08.25 14:12:48
  Sose vágytam Norvégiába. Hiába gyönyörű ott a természet, hiába csodálatosak a fjordok, Norvégiában hideg van, még nyáron is, nemhogy más évszakban. Ráadásul az eső is folyton esik. Aztán úgy hozta az élet, hogy egy hosszú hétvégét Trondheimban és a környékén töltöttem, ráadásul önként és az én…..
  Amikor az első gyereknél a férjem javasolta, hogy menjünk repülővel kirándulni, úgy néztem rá, mint egy gyengeelméjűre. Aztán elmagyaráztam neki, hogy mivel a babakocsira, kiskádra, egy halom játékra, pelenkára, ruhára, vízforralóra, stb. OKVETLEN szükségem van, amíg a gyerek(ek) meg nem nő(nek),…..
Röviden és velősen megválaszolva a kérdést: MINDEN. Hogy is van ez? Sok cikket találni, amikben eléggé riasztóan festik le a háromgyerekes létet, ezzel jócskán kirémítve a frissen harmadik terhes anyukákat. Személyes tapasztalatommal akarom mindezt megcáfolni. A harmadik gyerek úgy, ahogy van,…..
Pidaboo 2017.09.22 10:03:34
@TIVAI MIKLÓS: Kedves Miklós! Köszön¸öm a kedves szavakat. De miért Gyöngyike? Nem úgy hívnak :)
Pidaboo 2017.09.23 13:06:50
@Dr Takács Tóth Diána: Köszönöm :)
Pidaboo Gyerekmunka step by step 2017.09.22 09:58:23
Nyáron felköltöztettük a fiúkat a padlásra. Már rég szó volt róla, hogy ha nagyok lesznek, ott lesz a szobájuk, de most, hogy Lili elkezdett mászni, muszáj volt meglépni a dolgot. Veszélybe kerültek a Legók, meg a fiúk élete is, ha Lili a padlón talál valami mütyür játékot és megeszi. Mert MINDENT…..
A Harvard Business School és az University of British Columbia egyik új tanulmánya szerint a pénz igenis boldogít, HA arra használjuk, hogy időt nyerjünk általa. És ez így nemcsak egy személyt tesz boldoggá, hanem egyben az egész család számára előnyös. A tanulmány szerint az "idő vásárlása"…..
Egyszer csak eljön az az idő, amikor a sok játék mindent elborít.   Két kisfiú esetén van körülbelül egy köbméter legó, száz kisautó, nagyautó tízen felül, műanyag állatfigurából szintén száz körül, Holt Wheels autópályából legalább öt, legalább egy millió plüssállat, hogy a besorolhatatlan…..
  Amikor az esti altatás elhúzódik, amikor fél hétkor indultam fürdetni és este kilenckor még nem jöttem ki a hálóból, amikor arra vágyok, hogy reggel tovább alhassak, hogy hétvégén végre ne kelljen hatkor kelni az át nem aludt éjszakák után, amikor este jó lenne megnézni végre egy filmet, vagy…..
Pidaboo Miben mérhető a siker? 2017.05.31 09:22:16
  Mindenkinek nagy tervei vannak a gimiben, én sem voltam más. Tanultam angolul, németül, japánul, versenyekre jártam, Amerikában cserediák voltam. Nem apróztam el az álmaimat: nagykövet akartam lenni, de legalábbis az ENSz-ben terveztem dolgozni, amolyan Amal Clooney-ként. Most így, a huszadik…..
A Film Europe csatornán egy érdekes lengyel film szögezett a tévé elé a héten. Csak egy részét láttam, de az rendesen felkavart. Adva volt egy szimpatikus, érettségi előtt álló srác rendezett családból. Olyasfajtának nézett ki, amilyent elfogadnék magam is nagyfiamnak. Szabad idejében még dzsúdózott…..
Az éjjeliszekrényekre mindig is úgy tekintettem mint a felnőttek hálószobájának unalmas darabjára, amit mindenki megvesz az ágy mellé. Azért, mert. Mert az úgy szokás. Aztán miután már több mint tíz éve saját hálószobával és éjjeliszekrénnyel rendelkező személy vagyok, megszoktam, sőt beláttam, hogy…..
Pidaboo Krétafalat mindenhová! 2017.03.11 17:58:43
Ha kicsi a gyerek, ha nagy, egy krétafalnak mindig van létjogosultsága a gyerekszobában. Mit gyerekszobában? Jól megfér az a konyhában, az előszobában, sőt, akad, aki egyenesen a nappaliba vagy a hálóba is beviszi. De haladjunk csak szépen sorjában. Mindenki tudja, hogy a gyerekek imádnak rajzolni,…..
Pidaboo Szobák kisfiúknak 2017.03.07 09:16:33
Kisfiúknak is lehet álomszép gyerekszobát varázsolni, nemcsak kislányoknak jár a birodalom. A babaszobában a fiúknál is megjelenik a baldachin (habár az apukák gondolom erősen tiltakoznak majd). Mondjuk azt én is nehezen tudom elképzelni, hogy egy fiú csak úgy szó nélkül belemenjen egy ilyen…..
Pidaboo Gyönyörű kislányszobák 2017.03.02 13:05:31
Tíz év férfiuralom után a házban megszületett a lányom, ejött az idő, hogy kislányszobát rendezzek be neki. Sose voltam az a rózsaszín lelkű fajta, így most sem rózsaszín babaszobában gondolkodtam. De ahogy körülnézek az interneten, mostanában nem is ezt mutatják a trendek. Mindenfelé a lágy,…..
  Kevés toleránsabb embert ismerek, mint a barátnőmet. Teljesen laza, felőle aztán tényleg bárki azt tesz, amit akar, őt nemigen hozza ki semmi a sodrából. Barátnőm nem vallásos, a gyereküket meg se keresztelték. Amikor a gyerek iskolába ment, mégis hittanra íratta be, két okból kifolyólag. Az…..
Nagyon helyes módon, egyre több leendő anyuka tartja fontosnak a szülésre való felkészülést. Ha megkérdezzük a nagymamánkat, ő csak mosolyogva fogja a fejét csóválni, ő még felkészítés nélkül is tudott terhes lenni, és meg is tudta szülni a gyerekeit. De ezek a mai fiatalok! Terhestornára,…..
A múltkor elmeséltem, hogy számomra fontos, hogy olvasson a gyerekem, sőt, élvezze is. Így vannak ezzel a magyartanárok is, ők is ugyanezt akarják, habár számukra az élvezeti faktor annyira nem számít. Igen, a kötelező olvasmányok következnek. A fiam még csak harmadikos, de már adtak nekünk…..
  Gyerekkorom óta szeretek olvasni. Még gyerekem se volt, én már eldöntöttem, ha lesz, ő is fog szeretni olvasni. Aztán megszületett az első, és elkezdődött a project. Fiam másfél éves korától minden este esti mesét kap, és míg csak egyetlen gyerek volt, addig még délutánra is kiutaltam egy kis…..