Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Marcell Kakukk

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha sok évig dolgozik valaki egy helyen, az nemcsak szakmai beszűkülést, de sajnos egy jól kihasználható lelkiállapotot is tud eredményezni. Ezért is alakult ki az a – szerintem ebben a formában téves – nézet, hogy ötévente munkahelyet kell váltani. Jobb cégek áthelyezésekkel, folyamatos…..
Marcell Kakukk 2019.02.07 13:56:15
@never again: Itt, németországban (Wissen) a magyar kollégák között én vagyok a legfiatalabb a 40 évemmel a többiek 44, 50, 56 és 58 évesek. De lipcsében dolgoztam már 62 éves magyar villanyszerelővel is. Ráadásul nyelvismeret nélkül is lehet jól boldogulni. A lényeg, nem kell félni nekiindulni. Németország tárt karokkal várja a 40-s, 50-s kollégákat. Aki nem hiszi az vegye a fáradtságot és járjon utánna.
Természetesen nem lett könnyű. Csak másképp lett nehéz, és más pozícióból tudunk tárgyalni munkavállalóként. Partnerré váltunk a kiszolgáltatott lét helyett. Ez jónak tűnik, de értenünk kell, hogy a munkáltatók szempontjai is megváltoztak. Harsogja a HR-szakma, hogy most aztán koncentrálni kell a…..
Ha csak azért megyünk állásinterjúra, mert kíváncsiak vagyunk, mit kínál a piac, meg akarjuk tudni, máshol mit ajánlanak, egészen másképp viselkedünk, és ez természetes is. Nem izgulunk annyira, hiszen nem az életünk múlik rajta. Merünk kérdezni, alkudozni, részletekbe…..
A képek alapján eléggé jogosnak tűnik, ami történt, de nehéz elfogadni, hogy mindezt bármiféle előzetes felszólítás vagy értesítés nélkül lehetett megcsinálni, ráadásul ennyire brutál módon kivitelezve. Mindenki vonja le a tanulságokat, és hasonló helyzetben ragadja meg a…..