Regisztráció Blogot indítok
Adatok
appuuu

56 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Majd lesz jelenidejű, meg lesz pótlós bejegyzés is, most két nagyobb lépcsőfokról fogok írni, amit a középső (a Lilavirágszál) lépett meg az elmúlt fél évben. Az első a cumi volt. Az utolsó bejegyzés tavaly pont a nyamnyáról (a cumiról) szólt, hát amit akkor leírtam a cumiról, az két és fél éves…..
Tyű, eltelt több mint egy év. Közben öten lettünk: a lányok mellé született egy fiú, a virágszálak mellé egy madár (tényleg madárneve van). Ez mondjuk most történt, nemrég – najó, másfél hónapja. Szóval újra van kisbabánk, és – bár vagy féltucatnyi készülőfélben lévő bejegyzés van különböző gépeken…..
Apu gyeden Sztorizik a kicsi 2019.09.06 11:55:29
Bár beszélni még nem tud, de megvan az első sztorija, amit viszont már képes elmesélni. Ráadásul csattanója van a dolognak, amin minden egyes elmeséléskor nagyot nevet… Az úgy volt, hogy elmentünk a Várba. Igen, a Mesterségek Ünnepére. Két gyerekkel nem volt éppen ugyanaz az élmény, mint azelőtt –…..
Apu gyeden Szótár a kicsihez 2019.07.11 15:48:20
Annakidején ezt a blogot azért kezdtem, mert rádöbbentem, hogy rögzíteni kell az első szavait Fehérvirágszálnak – és ha nem kezdek bele, akkor már késő lesz. Na, most ugyanez a helyzet a kisebbik virágszállal. Nagyon durva visszaolvasni, hogy a nagyobbik miket mondott az ő korában. Egyéves korában…..
Apu gyeden Nővérfeldolgozó 2018.12.04 15:26:04
Ez volt kiírva a szemben lévő ajtóra a folyosón. Jó, mikor először láttam, totál ki voltam készülve, és másnap, kipihenten már láttam, hogy „nővérdolgozó” van odaírva, de onnantól kezdve mindig ez ugrott be, amikor megláttam. Márpedig két nap alatt elég sokat láttam. Igen, két napig kórházban…..
Apu gyeden Nyár volt, rég volt 2018.11.23 14:37:57
Ez még egy ilyen hónapokkal ezelőtt elkezdett bekezdés a nyárról...   Hát, jól elrepült ez a nyár is. Vagyis rövid volt, na. Sokmindent csináltunk. Kezdődött azzal, hogy meglátogattuk az öcsémet Barcelonában. Technikailag ez még tavasszal volt, az utolsó napjaiban, de átnyúlt nyárra is. Van róla…..
Szóval a szívmelengetős napon volt negatív élmény is, de már alig emlékszem rá. Azért megírom gyorsan azt is, hogy ne tűnjön úgy, hogy a gyereknevelés csak babaszagolgatásból és szívfacsaróan szép jelenetekből áll. Na, a dolog a közlekedéssel kapcsolatos. Azzal kapcsolatban azért vannak mostanában…..
Apu gyeden Szívmelengetés 2018.11.13 14:58:10
Jójó, mindenki tudja, hogy az apák szívét a lányaik egy szempillantás alatt képesek megolvasztani. De ezt a kettőt most leírom, mert ezekre is emlékezni akarok. Bogár képzésen volt hétvégén, reggelente korán elment itthonról. Az éppen egyéves és egyhetes Lilavirágszál reggelente még szopizik –…..
Apu gyeden Ki mit tud 2. 2018.05.19 19:14:43
Lila: Tud forogni. Mindkét oldalra – bár nem túl tudatosan. Szóval még azért elő-elő fordul, hogy attól van sírás-rívás, hogy már unja a hason/háton levést, de nem tud valamiért átgördülni, ez frusztrálja, aztán sír, hogy valaki fordítsa meg. Onnan lehet tudni, hogy ez a probléma, hogy ha ilyenkor…..
Apu gyeden Álljunk meg egy szóra! 2018.05.09 13:56:22
Kedvenc youtube-os apukánk ismét alkotott egy szenzációsat, ezúttal az angol nyelv szépségeiről. Az én lányaim még nem akkorák, hogy a nyelvtanulással bajlódjana… Illetve de. Csak még nem a betűzés megy, hanem úgy általában a nyelv logikájának összerakása. Na, és ilyenkor szoktak kiderülni…..
Apu gyeden Kimozdulás négyen 2018.03.09 15:31:17
Hétvégén voltunk Utazás Kiállításon. Ez azért nagy szó, mert most voltunk először úgy _bárhol_, hogy mind a négyen. Najó, leszámítva persze a családi meg baráti programokat, meg a sétákat. De ez volt az első olyan „felnőttes”, kimozdulós program, ahol belépőt kellett fizetni. És várakozáson felül…..
Apu gyeden Apu elolvad 2018.02.19 12:55:51
Már készül az előző bejegyzés folytatása, de tegnap este volt pár perc, amit megírok gyorsan, mert erre egész életemben emlékezni akarok. Semmi nagy esemény amúgy, csak egy kis szívmelengetés, de mielőtt halványulna, leskribálom. Szóval hajat mosott a Fehér, a nagyobbik virágszál. Nagyon szeret…..
Apu gyeden Ki mit tud 2018.02.14 14:08:00
Hát, megint eltelt csomó idő, már a kicsi is szinte nagy. Legalábbis ahhoz képest, amilyen pici volt akkor, amikor még elkezdtem gyűjteni, hogy ki mit tud. Sőt, igazából egy csomó gyerekszájszöveget, meg büszkélkednivalót leírtam magamnak már azelőtt, mielőtt megszületett volna Kisebbikvirágszál, a…..
Van most ez a facebookos #metoo kampány, ezt a hashtaget posztolva felhívni a figyelmet a nők szexuális bántalmazására/zaklatására, vagyis hogy mindenki, akivel előfordult ilyesmi, ezt posztolja. Bár egy „apu gyeden” blogban lehet, hogy furcsán mutat, de lányos apaként, főleg azután, hogy a két…..
appuuu 2017.12.21 14:36:22
@Huffnágel Pista: Hű. Hát, köszönöm. Nemigazán nyugodtam meg... :)
Nem írtam már vagy másfél hónapja. Főleg azért nem, mert közben – 10 nappal hamarabb a „hivatalosan” előirányzott időpontnál – megszületett a második kislány is. A legnagyobb probléma most a blogolással (már az időhiányon kívül) az, hogy mi legyen a nevekkel. Mert a kistestvér szintén virágnevet…..
Apu gyeden Héka 2017.10.05 16:27:38
Elkezdődtek a játszmák. Mármint hogy ha az egyik szülő szigorú valamiben, akkor bepróbálkozik a másiknál. Egyik este nyűgösködött, hogy ő még olvasni szeretne – én meg már a pizsamájába öltöztettem, és megmondtam neki, hogy nem, most már alvás lesz, ha kész vagyunk. Fürkésző szemekkel rámnéz, hogy…..
Apu gyeden Random szövegek 2017.09.27 14:37:10
Tegnap nagy lelkesedéssel bizonygatta, hogy „Beütész van az ajcomon!” Mielőtt hívjátok a családvédelmiseket hogy verjük a gyereket, elárulom, hogy kiütést akart mondani, de az sincs az arcán amúgy, a popsiján volt pár napig… Nemtom, honnan jött neki az igekötőcsere, meg hogy az arcán is…..
  Reggel, öltöztetés közben hosszas keresgélés után akadt a kezembe végre egy pulóver. Nagyon megörült neki: „Macis! A macis púcsit vesszük!” De ahogy adtam rá, megszorult a fején. Elkezdtem bizonytalankodni: „Nem kicsi ez már rád?” A következő pillanatban végre kibukkant a vigyorgó arcocskája, és…..
Szóval, két éves lett a gyerek, véget ért a GYED. Azért ez a blog még nem ér véget. Ez volt a második munkanapom, mert azért nem rohantam vissza rögtön a szülinap után dolgozni. Bogár is meg én is kivettünk szabit, úgyhogy két hétig együtt volt a család. Voltunk Kapolcson, Balatonon, Anna and the…..
Apu gyeden 2 éves és 2 napos 2017.07.31 11:47:21
Természetesen mégsem jön össze, hogy ne csak a gyerekről írjak. Tudniillik közben 2 éves lett (ma 2 éves és 2 napos), és hát ez kínálkozó alkalom arra, hogy összefoglaljam, miket tud… A beszéd mostmár kevésbé érdekes, mert gyakorlatilag mindent mond. Ami esetleg vicces, hogy miközben magyaráz,…..
Apu gyeden Szösszenetek 2017.07.14 06:29:55
Tegnap nem voltam itthon, de Bogár összegyűjtött pár szöveget, amit elcsípett. „Bajátaim ész mászik bajátaim, az a helyzet…” vagy aszondja: Tépett nekem wc-papírt: „Tesszék. Másik, tesszék. Elég lesz.” – és lerakja a gurigát.   Ezek közül nyilván van olyan, amit tőlünk tanul (például egyik nap…..
Apu gyeden Minden oké 2017.07.03 12:31:39
Nem volt gond. Elég későn feküdt megint, de mukk nélkül aludt hétig. Akkor felébredt, hogy „kakivan, bilire”, termelt egy óriásit a bilibe (a pisi persze a pelusba csurgott, de így is odáig voltam meg vissza), aztán még visszakéredzkedett az ágyba. Nem aludt vissza rögtön, volt egy jó órás „jajj,…..
Apu gyeden Éjszakai őrség 2017.07.02 21:57:59
Vicces, hogy az előző bejegyzés pont nagy és túl mély(nek ható) alvásról szólt, most meg pont az ellenkezőjéről fogok rinyálni. Mert a ma éjszaka valami borzalmas volt. Nem otthon voltunk, hanem Bogár családjánál. Itt együtt alszunk a gyerekkel egy szobában – arról asszem egyszer már írtam, hogy…..
Apu gyeden Para 2017.06.29 16:27:12
Ma reggel egy kicsit beparáztatott a gyerek. Pontban fél hét volt – én már tettem-vettem, de ő még ilyenkor bőven alszik, ha kilenc előtt fel is ébred kicsit, de vissza is alszik. De most 6:30 volt, amikor meghallottam a hangját a szobájából – pontosabban a bébifonból. Teljesen ébernek hangzott,…..