Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jaloveczky Viki

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Írhatnám, hogy mozaikcsaláddá alakulni a világ legegyszerűbb dolga. A két fiam és Attila két lánya egy pillanat alatt összebarátkozott, azóta - minden második héten, amikor nálunk vannak a csajok - esténként kacagva társasoznak, órákon át a legnagyobb egyetértésben beszélgetnek (kedvenc témájuk a…..
Egyszer volt, vagy nem volt, volt a Mosatlan Üvegedény-hegyen és a Szennyes Ruha-tengeren is túl, a Kakis-Pelenka Dombok mögött, ahol porcicák fogócskáztak szerteszét, ott, ahol kisgyerekek táncoltak vasból font idegeken, élt egy anyakirálynő, aki egy szép napon azt mondta: "Megőrülök!" És lőn...
Érzékenyebb lelkű olvasóim figyelmébe: ez a cikk az Élet valódiságát szókimondó stílusban ábrázolja, és mint olyan, "csúnya" szavakat is tartalmaz. Ha ez nem zavar, akkor kattints csak tovább! Mottó: „Ha Isten nem akarta volna, hogy maszturbáljunk, rövidebbre teremti a kezünket.” (Woody Allen)..
Szoktatok hibázni? Tudjátok, amikor (hirtelen, vagy épp lassan, fokozatosan, de) fáj. Arcul csap, beleestek, ráléptek, felborítjátok, ott maradtok, inkább vártok még pár évet. Hideg zuhany. Vagy épp lábujjtól fejtetőig forróság-érzet. Ilyenkor csak néztek, gyermeki értetlenséggel a szemetekben, és…..
Ezt a levelet annak a lánynak szeretném küldeni, akit pár hete láttam a metrón. Velem szemben ültél, és nagyon sírtál. Egyedül voltál a záporozó könnyeiddel. A sporttáskádat az öledben szorongattad. Az egész testedet rázta a sírás, az orrod és szemeid pirosak voltak, és megállíthatatlanul…..
Hát, elérkeztem ide is. A negyvenedik szülinapom. Vajon milyen lesz mostantól az Életem? Máshogy kel majd fel a nap? Másfelé nőnek a fák? Érezni fogom életem újszerűségét valahol a testemben? Lelkemben? Sírni fogok egész nap? Örömömben? Nevetni? Bánatomban?  Reggel kinyitottam a szemem, és az…..
Tudjátok, mi volt a legeslegnehezebb azokban az években? Nem az, amikor a négy éven át tartó, akkoriban igaznak és öröknek hitt szerelem véget ért. Nem az, hogy egyedül maradtam két gyerekkel. Az sem, hogy csúnyának, öregnek, silánynak és végtelenül magányosnak éreztem magam. Még az se, hogy magamat…..
Ma, a női varázslatos sokszínűség jegyében, mi mást is adhatnék magunknak, mint önfeledt nevetést? Főleg önmagunkon. Nyilván. Sokszínűséget említettem? Ó, igen. Mert MINŐK annyifélék vagyunk... elsősorban emberek, érző lányok... izé... lények. Cicásak, bújósak, dorombolósak. Vagy épp drámakirálynők…..
Vér, verejték, könny kíséri az útját, és minden hónapban egyszer kifordítja a világot a négy sarkából, mi az? Nem, most nem arról akarok mesélni, amikor meghívjuk anyámat magunkhoz ebédre, bár ez is lehetne. A PMS-ről (Premenstruációs Szindróma) lesz szó, ami elég sok nőt érint. Igen, itt most…..
Zajlik a Zélet Bel(ső)ügyek 2017.02.28 16:08:53
Nos, bármit el tudok inkább képzelni egy szép, tavaszi szerdán, bármi mást. Például, megpróbálni lereszelni a kezem egy sajtreszelőn. Vagy önként befogni a lábam egy satuba. Vagy odatartani a seggem egy csapásra. Mondjuk, majdnem ez történt… de ne rohanjunk ennyire előre!..
Kedves Mindenki! A fenti videót azoknak készítettük, akik velünk együtt tudják, hogy az igazi Élet ideát van! Itt, ahol előnytelen grimaszok, idióta vigyorok, őszülő hajszálak, a legrosszabb pillanatban elővillanó ráncocskák laknak, ahol nincs mindig kéznél púder, de a szemfesték el tud kenődni, és…..
Zajlik a Zélet Mennyi?! 40! 2017.02.24 10:12:06
Tudod, miért is jó majd’ 40 évesnek lenni? Mert mindent kimondhatok, és mindenről beszélhetek, vélt, vagy valós verbális béklyó, vagy (ön)cenzúra nélkül. Mondjuk mindig is habkönnyű volt a kommunikációm, de voltak témák, amiket nem szívesen érintettem és/vagy inkább elkerültem. És hát persze, hogy…..
Még a legjobb (pecsvörk)családban is előfordul, hogy a kamasz (fiú, 15 éves) gyereknek hétfő reggelre nincs tiszta farmerja, ezért nem megy suliba. Ennél a pontnál jegyezném meg, hogy szerintem az a gatya teljesen rendben volt, csak a kamasz orra vadászkutyákat megszégyenítő érzékenységgel…..
Hogy ismerkedtünk meg Attilával? Jajj, hát az egy óriási sztori! Módfelett romantikus, vicces és annyira... tipikus, elájulsz! Váratlan volt, mint egy villámcsapás, amikor megpillantottuk egymást, az idő lelassult, és földbe gyökerezett a lábunk, a szívünk egyszerre dobbant, és mindketten éreztük:…..
Az Életben van, amit nem lehet leírni. Látni és hallani kell. Szerencsére akad a családban egy lelkes és nagyon tehetséges operatőr/vágó, kinek segítségével alaposan dokumentáltuk Nektek az egyik délutánunkat otthon. Úgyhogy most betekintést nyerhettek egy igazi pecsvörk család valódi…..
Zajlik a Zélet Normális? Vagy? 2017.02.23 13:03:09
Amikor kicsi voltam, a bátyám (jééé, még egy Ati, 8 évvel idősebb nálam, és imádom) egyik kedvenc időtöltése az volt, hogy kínzott engem, persze csak szavakkal, de „szóterror” képességét tökélyre fejlesztette. Például olyan kifejezéseket mondott nekem, amiknek a valódi jelentését én még nem…..
Kedd délután, fél kettő, orvosi váró. Klasszikusok. A néni, aki legalább száz éves, de kamaszlányokat megszégyenítő vitalitással sztorizgat. Vagy ott van a sapkás, középkorú hölgy, aki nem akar leülni, le se veszi a kabátját, mert ő csak egy receptért jött, de azért részt vesz a közösség-fílingben,…..
Ez a blog azért született néhány napja, mert az analitikusom, a nevelőtisztem, a gyógyszerészem, a sarki zöldséges és a szeretteim egyöntetű véleménye, hogy a legjobb dolog, amit csinálhatok, hogy leírom, amik és ahogy történtek velem az utóbbi időben. Mondjuk az utóbbi tizenakárhány évben. Nem…..