Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Reka_4810

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Egyesülve a sokféleségben” – szól az Európai Unió jelmondata. Az európai integráció évtizedeken keresztül az együttműködésről és az európai egység felé vezető útról szólt. 2016-ra azonban az Európai Unió – a nacionalisták és internacionalisták, illetve a populisták és liberálisok közötti –…..
Reka_4810 2017.02.10 11:48:01
@Ad Dio:
Köszönöm az észrevételeket. A cél nem a meggyőzés volt, mert ahhoz egy cikk nyilván kevés, csupán szerettem volna rávilágítani egy jelenségre, amit valahogy nevezni kell. És igen, a címkézés sokszor lehet kontraproduktív, főként ha az adott kifejezés szitokszóvá válik egy-egy csoport vagy társadalom számára. Viszont szerintem ez nemcsak a populizmusra igaz, bármely politikai erő/oldal és annak ellentétére elmondható ugyanez, ugyanígy sokaknak lehet ellenséges konnotációjú pl. az, hogy jobbos, balos, konzervatív, liberális - igazából bármi, az emberek világképétől függően.
Teljesen egyetértek abban, hogy a társadalmi diskurzus elengedhetetlen, mert fontos, hogy az emberek beszélgessenek, vitatkozzanak ilyen kérdésekről is, és meg kell hallgatni minden csoportot, hogy kialakulhasson társadalmi konszenzus. Az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy az emberekhez milyen formában jutnak el az információk, milyen ismeretek alapján alkotnak véleményt, valóban megismerik-e egy-egy kérdés minden aspektusát, vagy csak bizonyos dimenzióit, és a cikk is erre utal.
Viszont egyáltalán nem volt szó jelzőkről, inzultálásról, vagy arról, hogy bárki "butább és tájékozatlanabb" lenne, nem erről volt szó, szerintem ezt Ön látja bele. Illetve nem tudom mire vélni ezt a támadó hangnemet, és hogy többes számban beszél, szerintem ez kicsit messzire megy, mert nem szeretnék beállni semmilyen oldalra, ahogyan azt feltételezi:
"Tegyétek már le a dogmatikus, önhitt megmondó stílust és próbáljatok beszélgetni velünk."
Nem szerencsés szerintem, ha úgy közelítjük meg, hogy mi és ők, külön csoportokként, éppen ezt kellene elkerülni, különben az emberek egyre távolabb kerülnek egymástól.