Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ikszy13

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Sok pszichiáter naivan úgy tekintette a{z 1973-as} döntést, mint egy diagnózis egyszerű törlését annak érdekében, hogy megszűnjenek az igazságtalanságok. A valóságban azonban igazságtalanságokat teremtett a homoszexuális irányultságú emberrel szemben azáltal, hogy az…..
ikszy13 2013.04.25 21:17:58
Én nem tudom, ki írta ezt a cikket, de a statisztikáról, kutatásmódszertanról halvány lila gőze sincs. Nem biztos, hogy ilyen tudással kutatásokat kellene megítélnie.

"Az egypetéjű ikrek azonos genetikai állománnyal rendelkeznek, valamint pontosan ugyanolyan kémia, hormonális hatásoknak vannak kitéve születés előtt. Nos, a valaha végzett vizsgálatokban a legmagasabb korreláció homoszexualitás ügyében az egypetéjű ikrek közt 50 százalék volt. "

Először is, a korrelációt nem százalékban adjuk meg, az csak egy -1 és 1 közötti szám lehet. Másrészről, az ikrek sem rendelkeznek teljesen egyforma genetikai állománnyal. Amint külön vált a fejődésük, akár olyan mutációkkal is számolni kell, melyek csak az egyiküketet érintik. Nem is beszélve pl. a lányok mozaikosságáról. (Az egyik x kromoszóma nagy része kb. a beágyazódás idején sejtenként kikapcsol, csak a másik marad aktív. Ez teljesen véletlenszerű, és az ikreknél eltérő lehet!)

Felteszem, az író arra gondolt, hogy ha az egypetéjű ikerpár egyik tagja meleg, akkor a másik 30-50% valószínűséggel lesz maga is az. Nem akarok senkit elkeseríteni, de az ilyen kutatásokban ez egy magas szám. Igenis utalHAT a gének szerepére, nem csak a 100% az, ami ezt jelentené. Tökéletes nincs, soha nem is volt ezekben a kutatásokban! Arról nem is beszélve, hogy az öröklődés megítéléséhez kellene látni a számokat sima testvérek esetén is, esetleg örökbefogadott testvérek esetén is.

Ami meg a lombikot illeti: akinek baja van a modern technikával, nem kötelező igénybe venni. Meg lehet halni egy vakbélgyulladásban, mert a műtét nem természetes. Meg lehet halni egy tüdőgyulladásban, ahogyan régebben sokan, mert az antibiotikum sem az. Mi a frász bajotok van a lombikkal? Az egyéb eljárások (pl. tüsző érésének ultrahangos figyelése, clostylbegit tabletta) még beleférnek? Mi a helyzet az inszeminációval? Vagy csak annak legyen gyereke, aki otthon, az ágyban, mindenféle orvis segítség nélkül összehozza? Mégis, kinek árt, aki lombikol? Mert a gyereknek tuti nem...