Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr. Sudár Miklós

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Őszinte Ingatlanos! Panelt akarunk venni, mert elég jó befektetés lehet, közel van az egyik nagy főiskola. Nem akarunk sokat vacakolni az adásvételivel, de semmi esetre sem akarunk felületesen eljárni - gondoltuk, amikor készülődtünk az egyezségre. Átnéztük a papírt, amikor elénk tette a…..
dr. Sudár Miklós 2017.02.09 15:18:29
Hajh... na akkor néhány dolog.

1. "Az eladó panellakások túlnyomó többségében minden rendben van, de hallottam már olyat, hogy összejátszottak az ügyvéddel..."

Kedves Őszinte - és noname - Ingatlanos, aki biztosan nem dolgozott sem a kartellező OC-DH csapattal, sem az ajánlati biztosítékot "birtokában tartó" A. bandával,...

Hát ja, biztosan van ilyen néhány. Ellenben "hallottam már olyat, hogy" sokkal több jutalékvadász ingatlanos van, aki ténylegesen összejátszik akár a saját konkurenciával, hogy lehúzza a saját megbízóját (meg a vevőt is) lásd még az Otthoncentrum és a Dunahouse kartellezése. Na ezért fizet a jónép 4%-6%+ÁFÁ-t, ugybár.

3. Rémesen jó, amikor a partvonal mögül két kilométerről kiabálnak be, de persze én is fenntartom a jogot, hogy beleugassak egy sebész munkájába, főleg, ha nem engem szabdal. Javaslom mindenkinek, hogy persze, az ügyvéd helyett hallgasson az ingatlanosára - pl. az én irodám ugyanis tulajdonjogi és kártérítési ügyekben is érdekelt, szóval nekünk így is jó. Csak hajrá. *irónia, szarkazmus. facepalm.*

4. "Van olyan, hogy meghatalmazott írja alá, akkor persze csatolni kell az írásos meghatalmazást."

Na igen, az ilyen pontatlan kijelentések, netes házipatikák miatt állítanak be hozzám sajtpapírra írt macskakaparásokkal. A meghatalmazáshoz szintén ügyvéd kell (vagy konzul, vagy közjegyző, etc), kevés az, hogy írásos.

5. Feltétlenül lennie kell egy előzetes írásos ajánlatnak, amiben a vevőjelölt megteszi a tétet, ennek egyébként ajánlati kötöttséget eredményező joghatálya van.

Ja, ez feltétlenül kell az ingatlanosnak, mert így fogja igazolni, hogy jogosult az ügyvéd díjánál 4-10x nagyobb jutalékára. Egyébként elég, ha a felek az adásvételi szerződésben foglaltakban állapodnak meg. És igen, az érvényességhez elegendő a teljes bizonyító erejű magánokirat, de megnézem azt a földhivatalt, amelyik pusztán arra bejegyzi a tulajdonváltozást.

Kedves noname Őszinte Ingatlanos, ha az ügyfeleim a maga és a hasonszőrűek blogjaiból kivadászott adatok alapján érkeznek hozzám, ezen félinformáció rendbetétele mondjuk további 2 munkaórát igénybe vesz, küldhetem magának a számlát, vagy térítse az a szerencsétlen, aki ilyen házipatikákból tájékozódik?