Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cinikus1

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hét tenger A Baralong incidens 2018.02.01 10:29:10
A XX. századi legendárium egyik fontos eleme, hogy a két világháború során háborús bűnöket, emberiség elleni bűncselekményeket, meg hasonlókat elkövetni a németek és a japánok privilégiuma volt. Időnként persze az angolszász vitézek is megbotlottak, és csináltak nem egészen tisztességes dolgokat,…..
Cinikus1 2018.02.06 19:20:37
@project640:

Milyen jogon érzed magad feljogosítva, hogy "elképesztő butaság"-gal illess személyesen másokat?
Arról nem beszélve, hogy mégis mi a bűnbánat különbség lenne az I. Vh-s és II. Vh-s emberiség elleni bűntettek között? Hacsak nem arra gondolsz, hogy míg a másodikban mindenki "jeleskedett", addig az elsőben a briteket a többiek együttesen sem érték volna utól ganéjságban?

Nürnbergben vékonyan fogott a toll? Dönitznél? És mondd csak, Sztálin mennyit kapott? Churchill? Harris?
Cinikus1 2018.02.07 07:37:15
@Untermensch4: @molnibalage:

A jelek szerint a problémátok a szövegértéssel van.
Akkor mégegyszer, én annyit írtam, hogy a "kurvára semmi közük" egy marhaság. Nem azt írtam, hogy ilyen alapon teljes joggal olvasztották be egész Csehországot. De persze a csúsztatása szükség van, nehogy fel kelljen ismerni, hogy a menyilatkozás tudatlan volt.
Az pedig ugye elég egyértelmű, hogy 3 generáció alatt nem cserélődik ki a lakosság, úgyhogy a tisztán cseh szöveg szimpla hazugság. A történelemben kevés dolog fekete-fehér, különösen az etnikai kérdések kapcsán.
Ez az össze-vissza hőbörgés pedig olyan "kié volt" dolgokról, amiknek semmi köze a témához, és amiről a legkevésbé sem nyilatkoztam, igazi népbírósági tempó.
Cinikus1 2018.02.07 12:53:15
@Untermensch4:

Jó, ez már közelít egy kompromisszhoz... :-)
Nagyon jó lenne, ha legalább az ilyen színvonalú blogoknál sikerülne józan diskurzust folytatni, és a "fideszdroid vs hazaáruló, zsidó vs náci, 23millióromán vs Erdélytvissza" világrendet meghagyni a politikai böszmefuttatásoknak.

Üdv, :-)
A hétszentségét, de rosszul csináltam! - mondta az ember az iváni állami gazdaság gépállomásának üzemi konyháján, miután megesett a baj. Mindez 1951-ben történt, egy szép májusi napon. Emberünk az udvari hársfákon üldögélő verebekre lövöldözött, a bemelegítés után pedig betért a konyhára. Itt addig…..
..... lenne idén. A német-római császári hercegnő, osztrák főhercegnő, magyar, cseh és német királyi hercegnő, ugyanis 1717. május 13-án született a bécsi Hofburg palotájában...
Cinikus1 2017.02.07 21:25:30
@DonnaQ: @bandigyerek:
Maria Terezia nem volt sem osztrak, sem nemet-romai csaszarno. A szali-frank torvenyek miatt kizarolag ferfi lehetett nemet-romai csaszar, az osztrak orokosodesi haboruban ezt eloszor a bajor kiraly, majd annak halaval Maria Terezia ferje, Lotharingiai Ferenc szerezte meg, igy lett M.T-bol csaszarne. Osztrak csaszari cim ekkor pedig meg nem is letezett, ezt csak I. Ferenc hozta letre a napoleoni haboruk soran, mikor sejtheto volt, hogy Napoleon fel fogja oszlatni a Nemet-Romai Birodalmat.
Szoval Terezagyu helyesen irta, engem is zavart, hogy kovetkezetesen elrontjak a cimszereplo titulusat.