Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zor Prime

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Komoly, vagyonbiztonságot érintő problémák (háború, forradalom, népvándorlás, Soros György) esetén a körültekintő embernek évezredeken keresztül két lehetősége volt biztonságba helyezni értékes ingóságait. Az egyik az, hogy elrejti ezeket és imádkozik, hogy a rabló vagy a tolvaj lehetőleg ne…..
Zor Prime 2018.06.11 10:48:06
@Csokis: "basszák meg az urak a sarkantyújukat, mert 35° Reaumur hőségben ilyen szarságokkal nem foglalkozhatunk" A folytatás: "Hazafias üdvözlettel: lóf*sz a seggükbe." dr. Lőwy Árpád, azaz dr. Réthy László,A Nemzeti Múzeum Érmeosztályának igazgatója ugyebár....
Zor Prime 2018.06.11 10:51:44
@Zor Prime: Bocsánat, önkorrekció: "Hazafias üdvözlettel" helyett "Teljes tisztelettel" :)
Takeshi Kitano alkotása a maga idejében teljesen letaglózott. A Fivér a hazájában nagy népszerűségnek örvendő filmes és tévés személyiség első angol nyelvű, koprodukcióban készült rendezése, mely több korábbi művéhez hasonlóan a jakuzák világába kalauzol el, ám teszi ezt most nyugati környezetben. A…..
Zor Prime 2018.06.04 16:48:46
@res1: Én is szeretem ezt a filmet (meg úgy általában Kitano filmjeit), de érdemes volna beleásnod magad a klasszikusabb, japán jakuzafilmekbe. Csak kettőt mondok: Street Mobster, illetve Sympathy For The Underdog (mindkettő Kinji Fukasaku rendezése).
Armando Iannucci politikai szatírája a kommunizmus egyik legsötétebb fejezetének, a Szovjetunió sztálinista időszakának abszurditását és embertelen jellegét kívánja a sötét, esetenként morbid valamint slapstick komédiákra jellemző bohózatszerű humorral bemutatni. A történet Sztálin halála után több…..
Zor Prime 2018.03.23 13:25:04
1905. Befogadott bevándorlók az Ellis-szigeten a kompra várakoznak, ami New Yorkba szállítja őket  ..
Az emberi szervezet fontos adalékanyaga a boldogsághormon. Ezt a hahota, a jóízű vagy kárörvendő nevetés, visnyogás, hasfalszaggató röhögés és társai termelik. Az alábbiakban ezek legkönnyebb kiváltásáról ejtenék pár szót. Az, hogy a régi vágású akciófilmek eltűntek, az egy dolog, de hogy…..
Eddigi tapasztalataim szerint a tengeralattjárós történetekkel valahogy úgy vagyunk, mint a gasztronómiában a velős pacallal, a partnerkapcsolatokban a vörös hajjal vagy mint a csapatsportokban a kosárlabdával: nem mindenkit érintenek meg, akiket viszont igen, azok a tűzbe mennének értük. Ezen…..
Zor Prime 2017.09.12 11:02:15
@Sanda gyanu: A helyes magyar ejtés - a japán után - Cusima (én igaz, hosszú ú-val írtam). A Csuzima alak mondhatni, "történelmi" nálunk.
Meghatározó emlékképek. Mert azért alapszinten mindenkivel előfordulhatott olyan 5-10 évesen, hogy egyelőre nem a szőrös hónaljú, sminkelt, tűsarkú cipős, tupírfrizurás, vörös körmű felnőtt nők (C. C. Catch), hanem inkább a vele egykorúak fogják meg. Persze akkor is voltak…..