Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brigitta Somogyi

30 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tavaszi karantén és a pandémiás helyzet csipkerózsika álomba ringatta a műhelyt. Majd egy év után egy alkotó nappal ismét kinyitjuk a kapukat március 2o-án. Kis csoportoban, 4 fővel indul az idei első alkalom. A nagy, jól átszellőztethető helyiségben a távolságtatrás szabályait be tudjuk…..
Bár a jellegzetes bábtípusok és mozgatási technikák jól elkülöníthetők egymástól, a művészek szeretnek kísérletezni. A variációk sora végtelen, fantáziájuknak köszönhetően a klasszikus technikák keveredhetnek egymással, és létrehozhatnak újabb, egyedi típusokat is. Sok újítást különböző kulturális,…..
Képzési információ:- kis csoportos (max. 5 fő) - a csoport minden tagjának külön varrógép - minden alapanyag biztosított (testanyag, tömőanyag, fonal a hajnak...)- szabásminták- minden elkészített darab hazavihető Képzés költsége: 30.000 Ft/ hónap (benne van minden alapanyag -…..
A szülés akár pozitív, akár negatív élmény, mindenképpen az egyik legmeghatározóbb élménye egy nőnek. Ugyanígy a meddőség is meg tudja változtatni valaki életét. Ezen témák feldolgozásában (is) sokat tud segíteni. A művészetterápia során pszichés gyógyulás történik. Ebben a korrekciós munkában a…..
Egy nap, ami csak az édesanyákról szól! Ezen a napon kipróbálhattok különböző kismama és baba-mama tornákat, művészetterápiás foglalkozásokat, készíthettek bábot, festhettek,coaching foglalkozáson vehettek részt különböző témákban,megtanulhattok fotózni, sminkelni, öltözködni. Masszőreink,…..
Egy pszichotrauma feloldásakor, ott, ahol a szavak megtorpannak, gyakran csak a zene segítségével tudunk továbbhaladni. Egy-egy ilyen pszichotrauma olyan, mint az éjszakai Hold. Nagyon messze van tőlünk, de mindig kísér. A zeneterápia segítségével képessé válhatunk arra, hogy ezeket…..
Tudod, mi az a gapit? Láttál már stucnit? Próbáltál már marionettet zsinórozi? Ha nem, látogass el a pécsi Bóbita Bábszínházba, hogy megtudj mindent a bábok varázslatos világáról!  A PIM-Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet kiállítása 2018. január 6-án…..
Nincs a világon még egy ugyanilyen ember. Egyes részleteket tekintve sokan hasonlítanak hozzám, de egészében véve senki. Ennélfogva bármit teszek, azt magamnak tulajdoníthatom, hiszen én magam választottam.Én rendelkezem mindenemmel –a testemmel és annak minden mozdulatával;az elmémmel, valamennyi…..
Gerlinde Ortner NEM AKAROK MÉG LEFEKÜDNI - Ha a gyerek nem akar elaludni -   Andris, itt az ideje, hogy végre lefeküdj! – figyelmezteti kisfiát édesanya. Andris azonban épp az autóival van elfoglalva, és esze ágában sincs abbahagyni a játékot. Hadd játsszam még egy kicsit!…..
    Az Autogén Tréning olyan módszer, amelynek megtanulásával mindenki képes lesz a figyelem összpontosításával ellazítani magát alvás és az ébrenléthatárán, amelyet éppúgy testi, mint szellemi ellazulás jellemez. A szorongás, a nyugtalanság és a lehangoltság…..
Polcz Alaine szerint a bábjáték pedagógiai jelentőségét az adja, hogy érdekes. Az gondolom, hogy ez nem csak a pedagógiai jelentősége. A bábkészítés és a bábozás is minden korosztály számára érdekes lehet, mert varázslat van benne, ősi misztikum. A bábjátékkal…..
A bábjáték keleti, ősi, jellegzetesen népi eredetű művészet, melynek sajátos vonásai vannak. Különböző országokban, különböző jellegzetességei vannak a bábnak: Indiában az egyszerű szerkesztésű marionett bábuk, Kínában a bábjáték 4000 éves múltra tekint…..
Történt egyszer valahol Afrikában egy tikkasztóan meleg napon. A nyúl élelem után kutatott, de az iszonyatos forróságot érezvén, hamarosan csak az járt az eszében, milyen jó lenne egy kis árnyék. A távolban meglátott egy hatalmas öreg mangó fát. A fa terebélyes lombja alatt…..
Ladányi Mihály: Falka Kék nadrágjuk kopottra smirglizett, zsíros hajuk a vállukig lelóg, falkában másznak villamosra, hol tisztességtudóbb generációk, szolid akarnokok, tisztes nyerészkedők, szép térdükkel könyöklő asszonyok, múltjukkal házaló tisztviselők néznek…..
A gyermekrajzok értelmezéséről már az 1900-as évek elejétől folytak kutatások, melyek szerint a tudattalanban lévő tartalmak áttételesen megjelennek a rajzokban. Georg Schliebe megfigyelte, hogy a gyermekek által rajzolt fák emocionálisan igen kifejezően, egyértelműen…..
A színek érzetek, melyek sajátos értelmet kapnak. A szín fény, maga az élet forrása, mindenhol színek vesznek körül bennünket. A lelkiállapotunktól függően helyezünk előnybe vagy utasítunk el színeket, így van ez a kamaszoknál is. fekete: Az ősi sötétség, a…..
Szimbólum az olyan írott jel, vagy kép, ami önmagában egy teljes gondolatot, fogalmat jelképez. Éppen úgy, mint a szónak, a szimbólumnak is önálló, teljes jelentése van. A szimbólumokat általában különálló szóként kezeljük, tehát előtte és utána is szóközt hagyunk. A…..
„Egyéni életünknek a legfontosabb feladata és értelme, hogy a belső tapasztalatot és lelkünk üzenetét a külső valóságban életre keltsük. Ez a teremtő készség.” (Emmanuel Müller)     Művészetterápiáról a XX. század elejétől beszélünk. Évek alatt a…..
„Hiába fürösztöd önmagadban, csak másban moshatod meg arcodat.” József Attila     Az önismeret az önmagunkról való tudást mutatja, azt, hogy tisztában vagyunk képességeinkkel, készségeinkkel, adottságainkkal, vágyainkkal. Ez azt jelenti, hogy nem csak a pozitív…..
"Alkotni annyi, mint életet alkotni, és minden alkotás szavakkal kifejezhetetlen valami."Antoine de Saint-Exupéry Workshop információ:- kis csoportos (max. 5 fő) - minden alapanyag biztosított (dekorgumi, szabásminta...)A workshop költsége: 10.000 Ft/főA workshopot vezeti: Segesdiné…..
"Alkotni annyi, mint életet alkotni, és minden alkotás szavakkal kifejezhetetlen valami."Antoine de Saint-Exupéry Tanfolyam információ:- kis csoportos (max. 5 fő) - a csoport minden tagjának külön varrógép - minden alapanyag biztosított (testanyag, tömőanyag,...)- mackók, kutyák,…..
  Idén V. alkalommal került megrendezésre a Magyar Gyapjúfesztivál, 2017. május 13-án, Székesfehérváron. Szép számmal voltak jelen a gyapjúval kapcsolatos mesterséget űzők és a lelkes érdeklődők, akik a délelőtt folyamán átvonuló futó zápor ellenére is kitartottak, így a nap hátralevő részében már…..