Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Petőcz Szabó András

121 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt a receptet a húsvéti maradékok felhasználására találtam ki. Szerintem sok háztartásban akad, hogy marad a sűlt húsból, de senki sem kívánja már. Jobbik esetben a család kutyája, rosszabbikban a kuka kapja meg. Egy nagyon finom kencévé át alakítva, garantálom, hogy az utolsó falatig el fog…..
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 60 dkg darált hús, pirospaprika, 1 ek erős pista, 3 dl passata, 1,5 dl víz, olaj vagy zsír, 20 dkg rizs, 10 dkg kristálycukor, 0,3 dl víz, 1 kg reszelt lila káposzta, 3 db babérlevél, ízlés szerint  őrölt kömény és só, 0,3 dl balzsamecet, 1 nagy…..
Nagyon szeretjük az ázsiai ételeket, és szívesen készítjük is el őket. A brokkoli száráról le vágjuk a vastag, fás részt, és a szárát is hozzá adjuk az ételhez. A mirin (kínai főzőbort helyettesíthetjük száraz fehérborral. Ízlés szerint pirított szezámmaggal meg szórhatjuk…..
Ezt az ételt olyankor szoktam készíteni, amikor sok sütőtököt és burgonyát fogok felhasználni. Ilyenkor időt és energiát spórolok meg, ami szerintem sokunknak kevés van. Parmezán helyett lehet hasonló állagú sajtot is használni. 4 adag lesz belőle.   Hozzávalók: 25 dkg sült sütőtök és ugyanenyyi…..
  Ilyen hűvös időben jól esik egy kis forró kanalazni való, ez egy gyors és olcsó étel. Egy könnyű ünnepi menü része is lehet.  Vannak olyan hozzávalók, amiknek az egy bizonyos szakában kaphatóak. Ilyen például a csicsóka. Mi nagyon szeretjük. Tisztítása roppant egyszerű, egy olyan kefe kell…..
Akik rendszeresen olvassák blogunkat, illetve követnek minket a facebookon, ők jól tudják, hogy nagyon szeretjük a távol-keleti országok ételeit is. Most kínából hozunk egy remek és viszonylag gyors ételt. Kell hozzá néhány különleges alapanyag,  de megéri otthon elkészíteni. Olcsóbb mintha…..
Egy nagy gombász kolléganőm tegnap meglepett egy tál gyapjas tintagombával. Még aznap szedte őket. Ő délutános volt, én délelőttös. Nagyon megörültem neki, mert nagyon szeretjük a gombákat. A munkából hazafelé menet azon gondolkoztam, hogy mit is csináljak belőle. Hamar szétfolyik, hosszasan tárolni…..
Mi nagyon szeretjük a belsőségeket. Most leporoltam egy régi receptet. Remélem, hogy Ti is el fogjátok készíteni. Rízzsel tálaltam. Igazából nokedlivel kellett volna készíteni, de ahhoz most nem volt kedvem. Hozzávalók: 1 kg pulyka zúza, 2 közepes vöröshagyma, 1 kk fűszerpaprika, ízlés szerint só…..
Aki rendszeresen olvassa a blogunkat, ő biztosan észrevette, hogy nálunk rengeteg káposztás étel készül. Most a svéd savanyú káposzta receptjét osztom meg velete. Nincs sok eltétés a mi általunk fogyasztottól. A magyar változatban van babérlevél, szemes bors és birsalma, amit ott nem tesznek bele.…..
Múltkor surkalt készítettem, ami nem más mint a svéd savanyú káposzta. Ekkor maradt egy fél fej fejes káposztám. Évekkel ezelőtt csináltam ehhez hasonló ételt, így úgy gondoltam, hogy ismét el készítem. Ha az alapanyagok elő vannak készítve, akkor szinte pillanatok alatt el is készül. A…..
Ebben a nagy melegben a hátunk közepére se kívánjuk a konyhát, de valami főtt ételt csak kell fogyasztani, erre tökéletes recept ez. Darált hús és külömböző zöldség konzervek ilyenkor lehetnek remek segítőtársunk a főzésben, rengeteg időt takaríthatunk velük. Nálunk ezekből az alapanyagokból mindig…..
Nincs is jobb elfoglaltság, mint kint főzni, sütögetni. Ehhez ajánlok most egy bográcsos ételt, nagyon finom és hamar el is készül. Hozzávalók:  65 dkg konyhakész pacal,1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 1-1 sárgarépa és petrezselyemgyökér, fél szál póréhagyma, pár szem…..
Ezt az ételt azoknak találták ki, akik szeretnek nyáron minél több időt a szabadban tölteni, mintsem a konyhában. Cserépedényben és a sütőben készítettem el. Ha valaki olyan szerencsés, hogy van kemencéje, akkor abban is ugyaúgy elkészíthető mint ahogy bográcsban is remek lehet. Barna sörből érdemes…..
Idén a kínai  horoszkópban a tigris évéből a nyúl évét kezdtük meg. Ennek apropójából és mivel a hűtőben kicsit fázott szegényke, úgy gondoltam, hogy ideje felmelegednie. Komolyra fordítva a szót, ebben a mostani időben mindenkinek jól esik egy tányér kanalazni való.  Hozzávalók: 1,2 kg nyúl…..
Akik ismernek, ők jól tudják hogy gyűlölöm az olyan recepteket, ami több oldalon keresztül sorolja fel a hozzávalókat, tutira veszem, hogy valamit biztosan ki fogok hagyni belőle. Ezzel a süti recepttel pont az ellenkezője van, és szinte vagy egyáltalán semmit sem kell venni hozzá, ha jól körül…..
Akik ismernek minket, ők jól tudják hogy  a karácsonyi ünnepek és az évbúcsúztató, új év kezdésre számtalan finomsággal készülünk. Mottónk, hogy ne legyen minden évben ugyanaz a menü. Most sem lesz ez másképp. A birsalma nemcsak lekvárnak jó, de isteni gyümölcssajt, és fenséges likőr alapanyaga is…..
Aki ismer minket, ők nagyon jól tudják, hogy gyűjtjük az antikvár szakács könyveket. Jól esik néha leporolni a régi recepteket és kissé felfrissíteni, persze mindezt a saját szájízünk szerint. Így történt legutóbb is, amikor egy utcai árusnál megpillantottam egy könyvet, amint bele lapoztam, akkor…..
Most  mindenhol lehet sokféle dinnyét kapni, a jól behűtött változattól eltérve egy igazi különlegesség receptjét osztom meg veletek. Ha kipróbáljátok, akkor biztosan nem fogtok benne csalódni. Roppant egyszerű és hamar elkészül, ha a dinnye magozásán túl vagytok. A pisztáciát össze is lehet…..
Volt a hűtőben padlizsán, valami gyorsan elkészíthetőt akartam készíteni belőle. A hűtőben találtam még juhtúrós és szeletelt bacont is. Fűszerezni egyáltalán nem kell, mert a túró és a szalonna is sós. Hozzávalók: 25-30 dkg padlizsán, 25 dkg juhtúró, 1 csomag szeletelt bacon. Elkészítés:A…..
Rengeteg új ötletünk van, de a régi nagy klasszikusok is megjelennek az asztalunkon. Az iskolai menzán sokféle tokányt ettem, de még nem készítettem otthon, eddig. Fantasztikus, hamar elkészül. Ünnepi asztalon is megállja a helyét. A két fajta szalonna tökéletesen kiegészíti egymást. Tradicionálisan…..
Szeretjük a karfiolt, mogyoróvajat és a tésztás ételeket. Aki nem tud beszerezni udon tésztát, spagettivel és makarónival is elkészíthető az étel. Hozzávalók: 60 dkg előfőzött udon tészta, 30 dkg karfiol, 2 ek. liszt, bő olaj a sütéshez, 1 csokor petrezselyemzöld.  Bundához: 1 tojás, 10 dkg.…..
Mi nagyon szeretjük a sütőtököt, és szinte küldetésnek érezzük, hogy minél változatosabb formában készítsünk remek ételeket. Másra is használható a sült tök és a krémlevesen túl.  Hozzávalók: 1 fej fokhagyma, 4 ek. olaj, 1 kisebb darab (kb. 80 dkg) sütőtök megtisztítva és darabolva, 1 tk. füstölt…..
Gyors ételre volt szükségen e rohanós nap végén. Körül néztem a kamrában és a hűtőben, hogy mit fogok ott találni. Tészta, pár üveg pesztó, sütőtök...  Hozzávalók: 50 dkg spagetti, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, kevés zsiradék, tisztítva kb. 50 dkg sütőtök. Elkészítés: Az apróra vágott…..
Ezt a receptet az szülte, hogy nem a hagyományos magyaros ízű oldalassal akartam meglepni a páromat, hanem valami különlegessel akartam meglepni. Ekkor született meg ennek a receptnek az ötlete. Olyan hozzávalókat választottam amik a kamrában, konyhában szerepelnek. Aki ismer, az tudja hogy nem…..
Ezt az ételt az az ötlet szülte, hogy valamikor készítettem majdnem ugyanígy egy karalábés csirkét. A karalábét drágának tartottam, így jött az ötlet, hogy valamivel helyettesíteni kellene. Ekkor körbenéztem a hűtőben, és egy hatalmas jégcsap retket találtam benne. Mivel szeretjük a retket, úgy…..