Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eddie Shrote15

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy olyan érzésem, hogy Tibi dilemmájával az idő múlásával egyre több magyarnak kell majd szembenéznie, hiszen a külföldre költözés egyik következménye az lehet, hogy az embernek a párja is külföldi lesz. Mi a helyzet viszont akkor, ha közben mégis szeretnénk hazatérni,…..
Eddie Shrote15 2017.02.03 13:03:39
Köszönöm mindenkinek a reagálásokat.

“Muzulmán nő hivatalosan férjhez mehet egy keresztényhez?nem lesz ebből baj?”

Nem. Nyilván vannak keményvonalas muzulmánok is, de sem a családja, sem ő nem az. A vallás semmilyen szempontból nem ver éket közénk.

“hogy felnott embereknek ennyi esze legyen! nem ugy indult... a csalad nem egy hasznalt butor, lelepek, aztan majd lesz vele valami.”

Igen, utólag én is így látom. Jogos a kritikád.
Munkahelyi ismeretségből beszélgetések lettek, azokból találkozások, azokból meg együtt járás. Hát így volt az a “nem úgy indult”.

“Aztakurva...
Nem tudok mit mondani. Nem vagyok az erköls meg a jó férj mintapéldánya de sze,mbeköpném magam ha bennem ikyen dilemma akár gondolati szinten felmerülne.
Ez már az önzés magasiskolája.
Nem tudok elég lesújtó véleményt mondani az ilyen emberekről. “

Nem vagyok tökéletes, sosem állítottam ilyet. Nyilván rengeteg hibám van. Én nem látom magam kívülről objektíven. Köszönettel veszem a hozzászólásod, te nyilván más szeletet látsz belőlem s láttatsz velem, mint amit én látok magamból.

“Pontosan,országváltás miatt elhagyni a családot véglegesen az tényleg alsó szint,nagyfokú önzés.”

Sajnos egyet kell hogy értsek veled, önző dolog valóban.
Hogy alsó szint lenne-e, “csak” az országért” elhagyni valakit - nem tudom, mennyivel jobb fiatalabb/újabb/gazdagabb nőért/férfiért elhagyni a régit.

“Most komolyan a poszt író azon dilemmázik, hogy hát ő családot akar alapítani, azt közben fel se tűnik neki hogy ezt már rég megtette? Úgy nyolc éve. Miféle ember az ilyen?”

Nem könnyű meghúzni a vonalat, honnantól számítanak a felek olyan párnak, akik “csak” együtt járnak és honnan számítanak családnak. Azt, hogy nyolc éve alapítottam családot, mindenesetre vitatnám.

“2005 óta most jött rá a honvágy? Elég jól bírja. Gyereket akar mástól miközben harmonikus akármiben él?”

Ahogy írtam is a posztban, a honvágy hosszú idő alatt, lassan alakul ki, nem pedig egyik napról a másikra. Ez nyilván személyfüggő is. A gyerekvállalásról általánosságban beszéltem, nem pedig egy konkrét másik személyről.

“Ebben a posztban, nekem az az ami magas, miért kell hazamenni Magyarországra? Ott a család, na és? Családot bámulni mindennap, avagy hetente, meglehetősen unalmas. Ha meg havonta, akkor olyan sűrűn, gond nélkül haza lehet ugrani.

Szülőkre hivatkozni, hülyeség, főleg ha hatvan pár évesek."

Úgy látom, nem értetted meg a mondandóm. “Szülőkre hivatkozni hülyeség”, te így látod, én máshogyan. Nekem nyilván jobban hiányoznak innen az enyéim, mint neked a tiedid.

“Nekem külön feltünt, miért is kellett belerakni a szövegbe azt, hogy az ö segítségével lettek brit állampolgárok - ez ebben a szövegben olyan, úgy hangzik, ö megtett értük ennyit,( sokat ) és ö ezzel megtett mindent és most már a saját, tölük független, külön életét akarja élni. “

Nagyon sok bevándorlónak, főleg, ha nem az EUból jöttek, kétséges a státusza, s nem olyan egyszerű “kifehéredni”, vagyis legális papírokhoz jutni. Az én történetemben ennek azért lehet relevanciája, mert papíron immár EUs - bocsánat, brit - állampolgártokról beszélünk. A posztot visszaolvasva valóban önfényezem magam, igazad van.

“Nekem nagyon magyarazkodosnak tunik ez a hazamenetel, valahogy szep szavakkal kivanja lerazni a regi csaladot, gyegeny nevelt lany mit fog gondolni ha ez bekovetkezik, kicsi kora ota ez az apja.”

Ezt szeretném pontosítani - sosem éreztem magam apának, sosem voltam annak tekintve, s szülői kérdésekben nem is kérek és kapok lapot. Nagyobb döntések alkalmával hozzáteszem a véleményem természetesen, de alapvetően nem vagyok apaszerepben.

“Nekem az az ami hiányzik hogy arról egy szó sincs, hogy a szóban forgó hölgynek ugyan mi a véleménye erről a"hazaköltözésről" s főleg egyáltalán tud e róla.”

“8 ev alatt nem tudtak/akartak kozos gyereket,tehat ez lehetett erdek "harmonikus" kapcsolat is,kerdezem en?”

Ahogy írtam is a posztban, soha nem titkoltam a majdani hazaköltözési szándékomat, a kapcsolatunk első percétől kezdve. Ez a válasz, arra is, miért nem lett soha tervben közös gyerek.
Eddie Shrote15 2017.02.03 15:38:15
@nyuszigonosz:

"Lényegében már csak egyet nem értek: mi a fenének raktad ezt az írásodat a netre?
Abszolúcióra vártál? Megértö vállveregetésre?

Tölem nem kapsz, sem abszolúciót, sem vállveregetést, hanem még rontottad a képet magadról a magyarázkodásoddal."

Ha elolvastad a posztot, nyilván láttad. Arra számítottam, talán lesznek, akik már hazaköltöztek és otthagyták a külföldi párjukat, vagy éppenséggel magukkal vitték. Hogy ők hogy élték meg. Hogy működött-e. Hogy jól döntöttek-e.

Vállveregetés stb nem érdekel, elsősorban válaszokért jöttem, talán azok is lesznek majd.
Eddie Shrote15 2017.02.03 15:38:19
@tanato: Nem, én az valaki más lehetett, én nem igazán nézek blogokat meg kommentelek.