Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Boros meg a Szikszai

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A következő sztoriért köszönet Capture nevű olvasónknak és Lóránt Attila fotográfusnak. Visszavonták az új Leslie L. Lawrence-regényt, a National Geographic jogászai ragaszkodnak a kötetek bezúzásához. Cirka 70000 példány lett oda egy borító és a jó magyar igénytelenség…..
Boros meg a Szikszai 2006.11.25 15:13:15
Hejjjj Boros Attila bátyám, most azzal a szófordulattal illetlek, amivel az elsô feleségem tudott a legjobban kiakasztani (el is váltam tôle): TE OSTOBA!
Mert ez egy végtelen nagy ostobaság volt a részedrôl.
Fenntebb szólók leírták már mindazt, amit szerintem te (most már) úgy is tudsz: mit kellett VOLNA tenned, ha már ennyire rákattantál erre a képre. Kiegészíteném azzal, hogy ma, az internet korában röpke 10 perc alatt kideríthetted volna a fotós telefonszámát, elérhetôségét. Oszt' a díl má' meg is lett VOLNA. Így viszont ráfogott a töködre és nem úgy tûnik, hogy elengedné.

Egy kis szakma: komolyan nem értem, hogy abban neked mi az élvezet - gondolom a festészet még mindig sok örömöd forrása, - hogy a fotót 1:1-ben átemeled a papírra, no hozzáadott érték, no saját csavar, no képi poén. Ennek így semmi értelme.
Hacsak nem egy tökéletesen kivitelezett szépívû szakmai halálugrás volt a célod, mert most a végén ott olvashatod:
Well Do.ne!

Többen is tisztázták már elôttünk, hogy ebben a történetben nekünk mi a szerepünk (szegény Zoli, egy görög komphajó kapitánya visszatartotta az úlevelét még '92-ben, mert töröknek hitte - ééérted, Sultan-Zoltán, bár kétségtelen, hogy az ô nevével jobban boldoguknak az amerikaiak, mint az enyémmel).

A bezúzásról: figyi Index, ez így nagyon ütôs kis címsor volt, már-már Story magazin címlapra érett, csakhogy....
Kiadó megvásárolta felhasználás jogát Boros ATTILÁTÓL. Oké, BA az elkövetô, de a könyvkiadónál a megjelenés joga. A másik oldalon detto, LA és NGeo esetében. Ha a multinak ez az ügy nem tetszik, egyezkedik vagy legrosszabb esetben pereskedik a könyvkiadóval. Csak ôk, és ez az ô dolguk, ill. az általuk felfogadott ügyvédeké.
Tisztelt Lóránt Attila, Önnek nem áll módjában zúzatni.
Sztem senkinek, mivel mire a pernek vége lesz, már az antikváriumokban sem lehet a könyvet kapni.

Az ügy, vagy ha úgy tetszik a botrány mindenki eladásainak jót tesz, LA könyvének ugyanúgy, mint LLL-nak.

Attila, neked most azt javaslom: fessél! Tudod, olyan jó kis monokróm csajos olajképeket, azok tetszettek nekünk is, tényleg jókis melók...

Könyvborítót egy jódarabig ne...

Szikszai Gábor
Boros-Szikszai