Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Julius_Caesar

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tardai történetek Hetvenkilenc 2009.07.08 13:00:00
A Petinek mindig mondogatta a faterja, hogy ha göcs van a fában, azt jobb hagyni a faszba, nem nekiesni, mer' csak megugrik rajta a szerszám, azt' sebet ejt, rosszabb esetben megnyomorít. Meg hogy ez az életre is igaz, nemcsak a deszkára. Dehát az asztalosság veszélyes üzem, az élet meg…..
A mai számozott poszt előtt, ha van kedvetek, figyeljétek be az addict-os vendégposztomat. Dél körül persze itt is frissülünk a hetvenkilenccel, basszátok meg!A Magdi kajakra meg van borulva, mióta Kismisikével a belében szedi a málnát a kertben, meg lesi, hogy szedheti-e már a…..
Azt kajakra vágjátok, hogy Nyelvész Józsi nem habisztire emberkedik a Szlengblogon! Annyira ferenc a csávó, meg annyira adja a tematikát, hogy most csutkára akasztott egy fullos goldenblog első helyet kult kategóriában!A punágerek szerintem mostantól konkrétan rápörögnek, azt'…..
Julius_Caesar 2009.07.07 09:25:28
@Nyelvész Józsi: Modorosan intellektüell :)
Tardai történetek Hetvenöt 2009.06.22 12:00:00
Villámkarrier az Ignácé, baszod. Ő maga nem nagyon rugózott rajta, hogy hamar feljusson, max a póznára, mer' az volt a mondás, hogy a legtöbb kezdő erősáramos menet közben pottyan le, meg ha fent vagy, az már fél siker. Azt' a germán munkabiztonsági szupervájzor meg csak azt vette…..
Julius_Caesar 2009.06.24 07:50:41
@bervas: Most esett csak le..
Ez egy állat! :)
Tardai történetek Hetvennégy 2009.06.18 18:00:00
Kockának az a kurva nagy szerencséje, hogy a balatoni házkiadóknak nincs közös feketelistájuk. Ha lenne, az arc lenne a top kuntakinte, a spanjai meg a gyökerek. Így viszont minden évben legyakhatnak egy-egy házat, persze mindig más helyen, nyárindító hosszú hétvége címén.…..
Egyik olvasónk hivatali kálváriáját látva az alacsony vérnyomásban szenvedőknek a gyógyszerek szedése, vagy kávézás helyett egy kis APEH ügyintézést tudunk ajánlani. Pályakezdőnk hosszú keresés után végre álláshoz jutott, a kedvezményekhez szükséges START-kártya…..
Julius_Caesar 2009.05.28 14:08:26
@Unter Bahn: Csak a rend kedvéért.. 1 db Nyufig van, az is Budapesten. A megyékben Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságok vannak, melyeknek teljesen más a tevékenységi körük, mint a Nyugdíjfolyósítónak. Természetesen van közöttük kapcsolat, de az utolsó állításoddal ellentétben átjárhatóság nincs a rendszereikben, ahogy az APEH rendszereihez sem fér hozzá a Nyugdíjbiztosítás, pedig a járulékokat az APEH szedi be.
Julius_Caesar 2009.05.28 15:01:12
@Unter Bahn: vannak magasabb szempontok, amik miatt nem átjárhatóak a rendszerek. Ez van, ezzel kell együtt élni.
Már sokszor elgondolkodtam, hogy egy helyen kellene kezelni mindenkiről mindent, de akkor annak az egy szervezetnek olyan hatalma lenne az emberek felett, hogy rossz belegondolni. Képzeld el, tudnának rólad mindent, a betegségeidet, a keresetedet, az ingatlanjaidat, stb. Jobb az, ha több helyen vannak az adatok és inkább évente egyszer van egy kellemetlen napod..

Én egy hivatalban dolgozom és van egy kis bibi az alkalmazottakkal. Ha felvehetek valakit az osztályomra, akkor csak olyat, aki belefér a bérkeretbe. Kapok is havi 80ezer forintért egy bolti eladót, akinek 100 évig magyarázhatnám, mi is az az eljárási törvény, vagy az ügyfélbarát közigazgatás.. Ez itt a nagy baj. Félreértés ne essék, nem akarom a bolti eladókat megbántani, de a közigazgatás is egy szakma és komoly jogi ismereteket is igényel. Ha azt akarnjuk, hogy jól működjön a közigazgatás, akkor szakemberekkel kellene ellátni. Ahhoz viszont több pénz kellene. Az meg nincs, így főzünk azzal, ami van..
Az meg hülyeség, hogy magadról banktitokra hivatkozva nem tudhatsz meg adatokat. Mármint annak a hülyesége, aki ezt állította neked.
Julius_Caesar 2009.05.28 15:46:33
@Kangörény_: Eltérő hatáskör = eltérő feladatok. Ha mindegyik ugyanazokat a feladatokat csinálná, akkor minek is van a két eltérő intézmény?
A helyedben a személyiségi jogokat sem zárnám ki ennyire határozottan..

Még ugyanabban az intézményben, de másik osztályon dolgozó emberek sem kapnak jogosultságot a másik terület adatainak megismerésére.
Részemről ennyi.