Regisztráció Blogot indítok
Adatok
prima.vera

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A nagyberuházásokat, és különösen az olimpiák megrendezését célzó fejlesztéseket – jellegüknél fogva – számos korrupciós kockázat fenyegeti” – állapította meg az Állami Számvevőszék még a budapesti olimpiával kapcsolatban. Bár a vizes vb nem egyenlő az…..
Közel 600 milliárd forintnyi közbeszerzés ment az Orbán-közeli oligarcháknak öt év alatt: a felcsúti fociklub tovább gyarapodik, Paks reklám- és médiaköltései kormányközelbe kerülnek, a letelepedési kötvényen pedig csak Magyarország bukott, mindenki más nyert. Németh…..
Továbbra sincs pénz, nincsenek orvosok a magyar egészségügyben, és a kijelentéseket hallva valószínűleg a közeljövőben nem is fog áldozni a kormány az egészségügyi rendszer talpra állítására, színvonalának növelésére. A probléma azonban az, hogy az egészségügynek nincs…..
Tovább csökkent, sőt, több évtizedes mélyponton van a magyar felsőoktatásban tanulók száma. A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb oktatásról szóló jelentése szerint ugyanis az előző évi 295 ezerről 287 ezerre csökkent a hallgatók létszáma 2016/17-es tanévben. Továbbra…..
Országunkban egyre többször hallani erőszakos kijelentésekről, tettekről a sajtóban. Az utóbbi időben felerősödött tüntetéshullám miatt pedig még inkább felmerülhet bennünk a kérdés, hogy vajon át fognak-e csapni a felkorbácsolt indulatok előbb-utóbb erőszakba. A 2006-os…..
„Állítsuk meg Brüsszelt!”, nemzeti konzultáció, az ellenzék óriásplakátokon történő lejáratása… Elindult a 2018-as választás előtti plakátháború. A Jobbik „Ti dolgoztok. Ők lopnak.” – kampányára válaszul a kormány kihelyezte saját plakátjait, valamint…..
A legfrissebb mutyilista hűen ábrázolja, hogy a helyzet mit sem változott korábbi helyzetképünk óta: a Fidesz-közeli berkek továbbra is megszámlálhatatlan pénzekhez jutnak legyen szó éppen szakmához nem értő feleségekről, közpénzből fizetett, de gyakorlatilag terméketlen…..
2018 választási év lesz, a kormány azonban még híján van az új csodafegyvernek, amellyel a szavazatokat legális úton meg tudja vásárolni. A kormánynak úgy tűnik, hogy jelenleg nincs meg ez a szavazatmaximalizációra szakosított taktikai fegyvere - a menekültválság meglovaglása…..
A megerősített jogi határzár március 28-án lépett életbe a déli határon, amelynek célja, hogy tisztázatlan státusú migránsok ne mozoghassanak szabadon az ország, illetve az Európai Unió területén, és ezzel csökkenjen a migráció biztonsági kockázata. Így az összes…..
Tarlós István, Budapest főpolgármestere újabban egyre többet szerepel a médiában: míg eleinte 2019-es újraválasztásával kapcsolatban kérdezgették, majd a „felújított” 3-as metró kapcsán került ismét előtérbe. Legutóbb a közteresek ellen kelt ki magából tőle igencsak…..
A 300 forintos hozzájárulást a Gyurcsány-kormány vezette be és a Fidesz által kezdeményezett 2008-as népszavazással bukott el – akkor több mint 80 százalék mondott nemet a vizitdíjra. Ám az emberek nagy többsége a Publicus Intézet felmérése szerint most azt látja, hogy…..
Az eddig sem okozott újdonságot, hogy az Opimus Group Nyrt.-nek köze van Mészáros Lőrinchez, mindez azonban a közelmúltban hivatalossá is vált. A nemzet gázszerelője tulajdonrészt vásárolt az Opimus Nyrt.-ből, amelynek tulajdonában van az a Opimus Press, amely ősszel vette meg a…..
Visszavonulót fújt a kormány a 2024-es budapesti olimpia-pályázatra – egy olyan pályázatra, amelyet népszavazás formájában most a nép elé kellett volna vinni. Orbán Viktor korábban még hevesen védte a nép akaratát kifejező intézményt, ígéretet is tett a népszavazásra,…..
A kormány egy kormányrendelettel módosított a felsőoktatásba való felvételi követelményrendszerén: 2020-tól a felsőoktatásba immáron csak az vehető fel, aki legalább középfokú (B2 szintű) nyelvvizsgával rendelkezik. Történik mindez annak ellenére, hogy nemcsak a diákok és…..
Magyarország az Európai Egészségügyi Fogyasztói Index rangsorában a tavalyihoz képest három helyet hátrébb csúszva a 30. helyen áll, így pedig már a sereghajtó Görögország is megelőzte hazánkat. A magyarnál rosszabb egészségüggyel már csak Lengyelország, Albánia,…..
A kormány nemrégiben politikai támadást indított a civil szervezetek ellen. Kérdés, hogy mennyire érte el a célját a civil szektor elleni hangolás – tudott-e olyan méretű támogatottságra szert tenni, mint a menekültellenes propaganda, amely nemcsak a kormánypárti szavazókat,…..