Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fehérlófia

11 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elérkeztünk tehát idáig, akik még mindig velem vannak, most megkapják megérdemelt jutalmukat, hogy eddig kitartottak, akik pedig most csatlakoznak azok itt és itt felvehetik a történet fonalát. Miről lesz szó ebben a posztban? Konkrétan diétánk alapját, a ketózis nevű élettani folyamatot fogjuk…..
A legtöbb bűvészdoboz bevezetője úgy kezdődik, hogy "Soha még a legjobb barátodnak se áruld el trükkjeid titkát". Ez a tilalom olyan mélyen benne él minden bűvészben, hogy szerintem legtöbbünknek eszébe sem jut megkérdőjelezni. De valaki meg tudja magyarázni, hogy…..
Ha azt mondják még három hónappal ezelőtt, hogy Anders Behring Breiviket kiengedik és boldogan élhet, gondolom, mindenkinek a hátán felállt volna a szőr. Mégis, a legfrissebb közvéleménykutatások alapján, a norvégok 74%-a szerint helyesen döntött a Királyi Bíróság, mikor…..
 A Maros megyei Sport és Ifjusági Igzagatoság , a Bolyai Farkas Liceum és a Master Ski&Bike Klub szervezésében kerül sor május 25-én délután 17.oo órától a Bolyai Duatlon versenyre . A verseny a Maros parton a goKart palyá mellöl indul , a távok 8 km kerékpár - 3 km…..
A dugóban álló autót balról előző kerékpáros zavaros identitású, követelőző alternatív, akit az LMP támogat, így méltó utóda az SZDSZ-eseknek, és partnere az MSZP-nek. Tóth Gy. László politológus a Magyar Nemzetben közölt eszmefuttatásában leszögezi: a kerékpározás…..
   GEPIDA MTB MARATONPRIMAVARA PE DOUA ROTI ED III1. MAI 2011                            Pe data de 1 mai 2011 vom organiza evenimentul GEPIDA MTB MARATON Primvara pe doua roti editia…..
  2010 júniusában a VirusBlokAda IT-biztonság-technikai cég szakemberei egy új számítógépes féreg tanulmányozásába kezdtek. Meglehetősen nagy mérete már az elején szemet szúrt nekik, de mikor elkezdték mélyebben is beleásni magukat a kártevő program kódjába (ami…..
  Az én történetem úgy kezdődött hogy középiskola után elmentem főiskolára műszaki informatikára ahol a második évben nem sikerült az egyik tárgyam, így vége lett. Az itt eltöltött időszak alatt egy dolgot kitaláltam, mégpedig hogy mit szeretnék csinálni az életben.…..
Ellenőrző Kinek ír be a tanár? 2010.03.07 19:42:00
Katalin levele egy olyan problémát tár elénk, ami talán már minden tanár elgondolkozott. Ha gond van a gyerekkel az órán -és úgy gondoljuk, hogy a szülőt is érdekli és érinti-, beírunk az ellenőrzőbe, azt remélve, hogy a szülő értesülve a problémáról, segítségünkre lesz…..
fehérlófia 2010.03.07 23:45:03
@hemuveg: 5 óra? Az sok? Nem kell minden nap beszélgetni.
Mondok egy másik példát. Ha valamit meg akarok beszélni a melóban, akkor felhívom telefonon a másik felet vagy elballagok személyesen. Miért is? Hogy biztosan megértsük egymást.
Egy darab papír nem mond semmit. Ha a szülő nem ismeri a tanárt, akkor nincs mit kezdjen vele.
Ha valakit otthon nem neveltek 14-15 éven keresztűl, akkor kamaszkorban sem fognak nagy sikereket elérni. Jön az intő, otthon mondjuk pofán verik a kölyköt és ezzel le van tudva.
Ha meg a szülő komolyan veszi a gyerekét, akkor nem az intőkre alapozva fogja nevelgetni.
Mai posztunkban egy távoli, de annál izgalmasabb vidék, a dél-kaukázusi tájak két nemzetét egymásnak ugrasztó, egymegyényi területről, a Hegyi Karabahról mesélünk egy kicsit, csak hogy mindenki lássa: nem feltétlenül mi magyarok húzzuk folyamatosan a legpechesebb szerencsekártyákat a történelem nagy…..
fehérlófia 11. nap: szeptember 29 2008.06.17 15:42:10
Szombat délelőtt elmentünk a Küçük Ayasofiába, újabb kellemes meglepetés. Nemrég nyithatták meg a publikum előtt (renoválták néhány évig), mert szinte senki nem volt. Kedves kis mecset, szép is, fel is volt újítva és nem ordibálták tele a turisták. Itt elmélkedtünk egy…..
fehérlófia 10. nap: szeptember 28 2008.06.17 15:40:55
Reggel sokat nem húztuk az időt, főleg miután elkezdtek a munkások gyülekezni. Gyorsan ettünk valamit és seprés. Végig az autópályán, át Isztambulon, az óvárosba. Meglépően könnyen ment, csak a végére vált stresszessé, amikor parkolót kellett keresni. Végül lent hagytuk az…..
fehérlófia 9. nap: szeptember 27 2008.06.17 15:39:32
A tengernek ezen a részén gazdagabb volt az élet, mármint a prehomoida. Volt ott egy nagy szikla, amit körbe lehetett úszni (körbe is úsztam), a túloldalán egy csendes öböllel és a víz alatt tele sünnel és hallal. A szírt csücskénél beleúsztam egy 20-30 méter hosszú halrajba,…..
fehérlófia 8. nap: szeptember 26 2008.06.17 15:38:22
Másnap kiderült, hogy ő a mellettünk levő lokanta tulajdonosa, biztos azért kapálózott, hogy ne az ő budiját szarjuk tele. De kibékültünk. Fizettünk egy kis pénzt a budi és zuhany használatáért és vettünk fejenként egy teát reggelihez. A kulturális program már letudva,…..
fehérlófia 7. nap: szeptember 25 2008.06.17 15:36:49
Felkelés után a társaság egy része kiment az autóhoz, őket aztán nem láttuk egy ideig. Persze, mert közben kinyitott a part és kellett volna jegyet venni. Én úsztam kettőt, az öböl pereme nagyon szép volt, meredek és szabdalt sziklafallal, az alján homokkal és jó sok…..
fehérlófia 6. nap: szeptember 24 2008.06.17 15:33:16
Nagyon szimpatikus kis öböl volt, bővizű forrással, amiben néhány teknősbéka lakott. Szerintem úgy telepítették oda őket, de nem baj. A napozóágyak után egy hosszú, homokos partrészlet következett, a túlsó végén kempinggel. A kemping létét csupán egy szemetes kuka jelezte…..
fehérlófia 5. nap: szeptember 23 2008.06.17 15:30:00
Reggel a járókelők előttünk fényképeztették magukat. Kiderítettük, hogy innen is indulnak hajók (ami elég logikus), nemcsak Bodrumból. Emese és Laci megalkudtak egy kapitánnyal, sehogy sem sikerült 15 euró alá menni, de ezért legalább bőséges ebédet kértek, mert mi hungry…..
fehérlófia 4. nap: szeptember 22 2008.06.16 16:57:00
Valamikor reggeli közben összejött a bőrkabát üzlet. Ebből is látszik, hogy hosszasan reggeliztünk. Először a Szent János templomba mentünk el, ami tulajdonképpen mecset és sajnos be volt zárva, utána kávézni egy árnyas török kávézóba. Innen pedig fel Sirinçebe, ami most…..
fehérlófia 3. nap: szeptember 21 2008.06.16 16:49:00
Felhős égre és hideg szélre ébredtünk. A reggeli fürdésnél úgy éreztem magam, mintha a Marosban fürdenék, így szeptember közepén. Alig kaptam benne levegőt. Nem hiába volt olyan nagy nyugalom. Röviden lezuhanyoztunk, gyorsan bepakoltunk és utána fél órát kerestük az…..
fehérlófia 2. nap: szeptember 20 2008.06.15 16:59:00
Reggel kávézás, miegymás, de azért sikerült fél tíz körül elindulni. Burgason gond nélkül átkeltünk, itt is megjelentek a táblák. Forgalom nem volt, csak kacskaringós utak és az eső is eleredt. A határ fele megritkultak a táblák, de nem annyira, hogy eltévedjünk. Két óra…..
fehérlófia 1. nap: szeptember 19. 2008.06.13 17:17:00
Az idén kilencen voltunk, két autóval. A másik autó Csíkszeredából jött. Csodával határos módon, a tervezett időpontban, fél nyolc körül elhagytuk a várost. Ugyancsak a tervezett időpontban, a tervezett helyszínen találkoztunk a másik autóval és utasaival. Bodzaforduló…..