Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elbé

12 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon boldoggá tesz, hogy azt látom az utóbbi időben: friss cicagazdik tanácsokat kérnek. Ha lassú ütemben is, de növekszik a felelős állattartók száma. Úgy döntöttem, összeszedek ide egy „kezdőcsomagot” olyan gazdiknak, akiknek most lesz az első cicájuk, vagy most lesz először benti cicájuk. 1:…..
elbé 2020.06.05 15:36:48
@nnnnnnnn: 170es IQ elég értelmes? Remélem, mert, akkor tisztelettel kijelenthetjük, hogy faszságot írtál. :)
Ha nem, akkor én kérek elnézést.
elbé 2020.06.05 15:38:42
@Örömhernyó: Őszintén érdekel, hogy te magadtól vagy ilyen retardált, vagy valaki segített?
elbé 2020.06.05 16:58:21
"@nnnnnnnn: elbé: igaza van, macska csak a városiaknak olyan nagy szám, vidéken kb fogyóeszköz, egyébként pedig káros, kipusztítja a madarakat, és szaporodik mint az üszök.

másrészt értelmes ember nem akar olyan lakásban lakni ahol a jóisten is macskaszőrös, hugyszag terjeng és nem lehet kétpercre előlhagyni semmilyen ételt, a macska a szaros tappancsaival meg mindent összejárkál"

Nem szeretem a macskákat. Pesti születésűként sem akartam, majd később Somogyba (egy picsányi faluba) költözve sem.
Mindkét fenti megállapítás igaz, sajnos.

A mentalitás a baj. Ha ivartalanítanák vidéken is és nem raknák ki az udvarra, (vagy megfelelően körbe lenne kerítve a tercia) mondván "az állat helye kint van", akkor a káros hatásai eliminlódnának. Nem lenne kóbor macska, ami felzabálja a madarakat, nem szaporodna, mint a penész pl.

Csak hát ide el kéne jutni fejben. Na ez a feladat.
Most ezzel azt állítod többezer emberről, hogy nem értelmesen?
A szőr igaz, mindenhol ott van. De! képzeld van rá megoldás. Kapaszkodj meg: úgy hívják takarítás. Amit a macskatartók frekventáltabban végeznek.
Hugyszag is csak akkor van, ha nincs cserélve időben az alom. A szaros tappancs még nagyon ritka. Ha megy a hasa a kis szörnyecskéknek és nem figyelve belép, na igen, akkor vegigtopog a lakáson.
A macska egyébként az egyik legtisztább állat, szóval ez így nem igaz.

Mondom ezt úgy, hogy hasonló hiedelem-rendszerrel költöztem össze eggyel, vagyis hát párommal, akivel járt így bónuszba a macska, akit én csak KisSzarnak hívok.
Taníthatóak, mint a kutyák, több türelemmel.

Attól hogy valaki kedveli a macskákat, attól még nem lesz barom. Induljunk csak ki belőled, tisztelettel. :)
 Amikor megfogant bennem a gondolat, hogy interjút készítsek átlagos emberekkel az ő mindennapi, vagy kevésbé mindennapi életükről, az volt a célom, hogy a végeredmény érdekes olvasnivaló legyen másoknak, akár kicsit elmerengjünk, vagy esetleg segítségül legyen abban, amikor nekünk kell…..
elbé 2020.05.30 22:33:07
@Lexa Frank:
Köszönöm szépen! :)
Amúgy én csak a kérdéseket kaptam meg, 3 napig ültem rajtuk, mire ez megszületett.
Most így átolvasva, csomó dolgot (főleg stilisztikai) máshogy írnék, plusz a kronológia, mint fogalom nem igazán érvényesül. Első blikkre jött így ki. De folyamatosan basztatom Bettit, hogy "hé, ott van egy vesszőhiba, légyszi javitsd!". :)
Szerencsére nem cenzúrált Betti, háhh, próbálta csak volna meg.. :)
lórántbalázs A kolbászos bácsi 2017.01.31 22:24:14
Nemtomhányéves koromban, fogalmazzunk úgy, hogy valahol 80-120 centiméteres testmagasságom idejében azt hiszem, hogy karácsony tájékán (de nem vagyok biztos benne, az biztos, hogy hideg volt, a körülményeket ismerve is) történt: /Te is utálod a szóismétlést? Én is, biztos./ Szomszédunkba egy fiatal…..
lórántbalázs Apokalipszis néni 2017.01.31 22:19:35
Ismered biztos azt az embert, ha más nem hallomásból, aki végtelenül károgó,neki semmi se jó, ő mindenben csak a rosszat látja, de amúgy nincs vele baj. Anyunak van egy ilyen "barátnője", hihetetlen, hogy min ki nem tud akadni. Újabban aktuálpolitikai hírekkel bombáz minket, az…..
lórántbalázs Tesco 2017.01.31 22:09:18
Egyetemista érámban anno, egyszer öcsém lejött megünnepelni az egyik sikeres vizsgaidőszakomat /értsd: leamortizálódni kóteromban némi szesszel/, és hozta a barátnőjét is. A barátnő spanyol volt, és egyetlen magyar kifejezést tudott csak nagyon szép kiejtéssel kimondani, az pedig a "Baszd meg" volt.…..
  Első évben volt egy rendkívül tanulságos, érdekfeszítő, az ÉLETHEZ (<---ugye figyeltél? nagybetűs!) elengedhetetlen kurzusom, név szerint: Gazdasági Jog. Olyannyira használhatatlan, és felesleges volt a tananyag, és szerencsére annyira szart bele a Tanár Úr is/avagy fentieket ő is belátta,…..
"Ne izgulj drágám, fog ez még nagyobb hülyeségeket is csinálni, majd egyetemista korában!" Elég sokszor sejlett fel bennem a fenti idézet.Talán a legelső alkalom ez volt: Olyan 15 éves koromig nagyon fázós voltam, de olyan szinten, hogy nyáron, 40 fokban is legszívesebben télikabátban mászkáltam…..
A zegyetemen minden őszi félév első hete minálunk' ilyen "orijentációs' hétnek" nevezett misztérium volt. (Visszagondolva szerény véleményem az, hogy ez a tanárainknak, és nekünk is ajándék idő volt. Leküzdeni az esetleges nyárról visszamaradt másnapokat ,illetőleg a tanárok lelki…..
5 éves lehettem, amikor szüleim felújíttatták a házunkat. Szóval kis otthonunk átjáróházzá alakult át néhány hétre, munkások rohangáltak, cementes zsákok ide-oda ledobva, kőművescuccok, betonkeverő, ésatöbbi.. Jómunkásembereknek pedig jófejségből apám hordta az üveges söröket.Imádtam ezt az…..
Kimentem a cégtől postára, meg egy medvehagymás pogácsáért. Postán végeztem, pogi a pofimban majszolódik, caplatok vissza melóhelyre.. Egy középkorú nő jön ki az egyik hivatalból, megy el a kollégával, nénike szembe megy velük. "- Szia Évikém! Rég láttalak! Mi van Veled? – Erzsi néni.- Szia Erzsi…..
„Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának” A gyereknevelést –gondolom én – szinte lehetetlen hiba nélkül vitelezni kifele. Szüleim is megpróbálták a Tőlük telhető legjobbat, sajnos nem mindig jött össze. erre remek példa az őszinteségük, például idő előtt tudtam, hogy nincs Mikulás /sőt…..
lórántbalázs Tombolós 2017.01.26 20:17:00
Tombolós időszakomban esett meg körülbelül a XV. század derekán, hogy elmentem öcsémmel, meg haverjaival leamortizálni a szürkeállományomat szesszel.Az este végére lett egy csajom, a dolog nem volt túl hosszú életű (olyan 4-5 órát élt meg a kapcsolat)A másnap reggel, életem "top kínos szituk"-…..
Anno domini 2011. Pofára esésMegbeszéltem egy kedves csoporttársammal, hogy ma összeülünk és megoldjuk a csodálatos -egyszer már általam teljesítetlen- makroökonómia tantárgy szorgalmi feladatait. Tehát irány Pécs, ráadásul reggel. Valami furcsa megmagyarázhatatlan ötlettől vezérelve pedig…..
  Elbé vagyok, most kezdem a blogolást. Igazából régóta írogatok, facebookos oldalakon osztogattam meg az írásaimat, sőt az "ötletet" onnan kaptam, hogy kezdjek blogírásba.Nos, nem tudom, kicsit még bizalmatlan vagyok, de hátha bejön.Igazából úgy tervezem, hogy eleinte a már megírt…..