Regisztráció Blogot indítok
Adatok
m.audrey

102 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idei év mindenki számára megterhelő volt, ezért két fiatal grafikus a fejébe vette, hogy segíteni szeretne. Még pedig nem is akárhogyan. Létrehoztak egy csoportot, a Civillusztrátort, melynek célja, hogy ebben a nehéz évben, melyben könnyű magadat tehetetlennek érezni, mégis segíteni tudj. El is…..
Immár nyilvános, hogy 2020. október 22. és 25. között rendezik meg a X. Mozinet Filmnapokat Budapesten és 14 további magyarországi városban. Idén a járvány miatt sok film nemzetközi bemutatóját elhalasztották, de a Filmnapok válogatásába így is bekerült nyolc alkotás, amelyeket akár hónapokkal a…..
A vírushelyzetre reagálva online színházi rendszert fejlesztett a Budai Szabadtéri Színház. Már szombat estétől „dupla nézőtérrel” lesz látható a ’Négyen Extra’ című előadás Mészáros Árpád Zsolt, Serbán Attila, Egyházi Géza, Csengeri Attila és Kerényi Miklós Máté szereplésével. Így tehát nem csak…..
Spanyolország kiemelkedő kvalitású kortárs festője, Montse Valdés képeivel nyílik meg szeptember 21-én a KORART Modern és Antik művészeti galéria Budapesten. A hazai közönség először láthatja a barcelonai festő különleges emberábrázolásait. A 27 alkotást felvonultató exkluzív tárlat egy hónapon…..
Mivel Veresegyházon nőttem fel, így láttam már medvét eleget. Legalábbis olyat, ami tisztes távolságban egy kerítés másik oldaláról pislog rád és némi kaját kunyerál. De néhány éve Erdélyben jártunk, ahol volt alkalmunk meglesni kicsit a szabadon elő medvéket is...
Február 29. és március 1. között a bűntudat nélkül fogyasztható egészséges fogásoké a főszerep a MentesFeszten, az ELTE Lágymányosi Campus Északi Tömbjében. A mentesen étkezők gasztrofesztiválján több tucat kiállítóval, kóstolókkal, ételkülönlegességekkel és izgalmas előadásokkal várják az…..
A Magyar Filmakadémia Egyesület a Nemzeti Filmintézet támogatásával 2020. február 26-29. között rendezi meg a Magyar Filmdíj 2020 - Magyar Mozgókép Szemlét, melynek programja immár nyilvános. Idén összesen 114 filmalkotást neveztek az alkotók, melyek közül előzsűrik választották ki azt az 59, Magyar…..
2020 augusztusában nyitja kapuit, az első budapesti Comic-Con rendezvény!..
Ki gondolta volna még 1973-ban, amikor először vitték színpadra Adamis Anna és Presser Gábor szerzők művét, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical előadást, hogy 2020-ban is szűnni nem akaró tapssal fogják ünnepelni ezeket a kiváló, korszakokon is átívelő, közkedvelt dalokat?..
Nem mondom, hogy avatott mestere lennék a körutak szervezésének, de van már mögöttem pár darab. Írországban csak két állomás volt, de legutóbb Romániában már hatra bővítettük a megállók számát. Idén pedig egy lengyel két illetve egy olasz öt-hat megállós van szervezés alatt...
2020. február 25-én a Corvin moziban Szabó István új filmje, a Zárójelentés nyitja a Magyar Filmdíj 2020 - Magyar Mozgókép Szemlét. Az Oscar®-, cannes-i Aranypálma és berlini Ezüstmedve-díjas rendező hosszú szünet után, korábbi sikeres filmjei legfontosabb alkotótársaival, Klaus Maria Brandauerrel,…..
Napjainkban virágkorát éli a kézimunkázás, országszerte találni remekműveket hímző leányokat és asszonyokat. Őket szólítják meg most egy friss felhívással, melynek célja, hogy minél többen hímezzék körbe a Szent Koronát. A kézimunkához a szervezők sablonokat biztosítanak, 2020 Pünkösdjéig várják a…..
Múlt héten megnéztük a Komplexben a Tutanhamon kiállítást, mely ugyan nem életem kiállítása, de mindenképp megéri elmenni rá, ha az embernek van pár szabad órája. Ha még hezitálnátok a kiállítás március 1-ig megtekinthető, néhány kép és a teljes vélemény pedig megtekinthető a videóban...
Negyvenhét éve annak, hogy Adamis Anna és Presser Gábor megalkották a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című halhatatlan musicalt, melynek dalait a mai napig ismeri szinte mindenki országhatáron belül és kívül egyaránt. A Ringasd el magad, a Menni kéne vagy a Valaki mondja meg zászlóshajói…..
Első olaszországi utunk Rómába vezetett, ahol belekóstolhattunk az olasz életérzésbe és persze az olasz ételekbe is, miközben lenyűgöző épületeket csodálhattunk meg...
Szerbia északi, Magyarországgal határos régiója, a Szerémségi borvidék kulturális és gasztronómiai tekintetben is kivételesen gazdag régió. Itt nemcsak Újvidékre érdemes gondolni, hanem a jóval kisebb Karlócára is. Romantikus kis utcái ugyanis rengeteg meglepetést tartogatnak a borokra és az asztali…..
Sokáig tanakodtunk, hogy melyik balett előadást nézzük meg, mely megfelelő lenne első alkalomnak, míg végül Csajkovszkij első balettje, a világ talán legtöbbet játszott darabja, a Hattyúk tava mellett döntöttünk és nem bántuk meg...
Idén nyáron nyakunkba vettük Romániát és egy hét alatt bejártuk a lehető legtöbb helyet, amit lehetett. Köztük célba vettük az egyik leggyönyörűbb autóutat is, a Transzfogarasit, mely igazán páratlan látványosság és aki csak teheti, mindenképpen autózzon rajta egyet...
Mikor tinédzser voltam édesanyámnak volt egy Andrea Bocelli válogatás CD-je, melyet nagyon gyakran hallgatott. Eleinte nem igazán értettem mit is szeret benne, de aztán megértettem. Bocelli hangja magával ragadó, színpadi jelenléte pedig egészen kivételes...
Régen nem igazán szerettem ősszel, télen "nyaralni" menni, de tavaly a két ünnep között voltunk Bécsben és most úgy döntöttünk, hogy ősszel elmegyünk Salzburgba. Nem volt komolyabb elgondolás, hogy miért pont ősszel és miért pont Salzburgba, de mivel itt még egyikünk sem volt és vonattal is könnyen…..
November 8-án tartják a Mi történt Vegasban című előadás hazai ősbemutatóját a budapesti Centrál Színházban. A Broadwayn kevesebb, mint egy évvel ezelőtt, nagy sikerrel bemutatott darabban egy híres író, egy éles eszű pályakezdő újságíró és egy nehéz döntési helyzetbe kerülő főszerkesztőnő izgalmas,…..
Miután szeptember 15-én Gallai Péter, aki többek között a Piramis és a Bikini zenekarok billentyűse volt, itthagyta a földi világot, kérdéses volt, hogy a hét végére tervezett Piramis koncert a Volt egyszer egy Ifipark elnevezésű programsorozat részeként meg lesz-e tartva. Szerencsénkre azonban…..
A 9. Mozinet Filmnapok programjában idén kilenc film tekinthető meg, akár hónapokkal a hazai mozibemutató előtt. A filmek között szerepel Bong Joon-ho legújabb rendezése, az Élősködők (Parasite), amely idén a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál legrangosabb elismerését, az Arany Pálma-díjat nyerte el,…..
Október 3-án Básti Juli és Stohl András párosának Love letters előadása nyitja a Centrál Színház 2019/2020-as évad bemutatóinak sorát. Az egész éven átívelő, rendhagyó felolvasó est-sorozat különlegessége, hogy minden előadást más páros ad elő, így mindegyik egyszeri lesz és megismételhetetlen!…..
Az Oscar©-díjra nevező bizottság döntése értelmében Magyarországot a 2019. évi „nemzetközi film” kategóriában Tóth Barnabás AKIK MARADTAK című filmje képviseli az Oscar© versenyben. Tóth Barnabás szinkrontolmácsokról szóló SUSOTÁZS című rövidfilm vígjátéka tavaly felkerült a 10 legjobb előszereplős…..