Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GünterSchmidt

28 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt napokban rengetegen megosztották Gődény György álhírét amely szerint a WHO megerősítette volna, hogy a "COVID nem veszélyesebb mint az influenza." A valóságban annyi történt, hogy a WHO legújabb becslése szerint a Föld lakosságának kb 10%-a fertőződőtt meg eddig a vírussal. Csak ennyit…..
GünterSchmidt 2020.10.16 10:13:21
@Anita Szabo: Legyen boldog a járványtagadásával, de szeretném megkérni, hogy amennnyiben tüneteket produkál, úgy legyen kedves rezgésszámot váltani és ne a magyar egészségügyet terhelni. Ez igaz bármilyen más betegségére is. ;)

Más: Valaki nem szólna a Főninek, hogy állítsa le a szakállas fiatalembert? Nem erre, nem ezekre az esetekre készült az a törvény, ami miatt kommentelőket vittek el? Nincs azzal baj, hogy mit gondol, de ne terjessze, hanem mondja el a közeli ismerettségi körében és ne terhelje tovább a közvéleményt a sejtéseivel.
Elég macerás lett a blog.hu-ról posztolni, ezért ezentúl csak a Facebook-on jelennek meg a tartalmak, az eredeti blog pedig olvasható marad. A Facebook oldal címe: https://www.facebook.com/koverizzadtsag..
Na végre!    Kinyitott az az átkozott edzőterem és volt időm lemenni egy kicsit megmozgatni a zsíromat. Felemelő érzés volt végre úgy megterhelni egy kicsit a szervezetemet, hogy rendesen gépekkel meg mindennel tudtam egy kis edzést megcsinálni. Szerencsére nem estem abba a hibába, hogy akkor…..
Rengeteg body pozitív üzenet árad mindenhonnan, de azokról a problémákról sehol sem tesznek említést, amikről valóban beszélni kellene. Jogosan merülhet fel a kérdés, ha túlsúlyosként felhánytorgatom ezeket a problémákat, akkor én már nem vagyok PC? Bár a saját "közösségem" ellen beszélek, de ha az…..
Ha naponta posztolok, akkor semmi érdekeset nem fogok tudni megosztani, ha pedig ritkábban, mint egy hét, úgy annak meg semmi értelme. Egy kis tapasztalat megosztás következik. :) Több ismerősnek és barátnak elküldtem az étrendemet véleméynezésre és a legtöbben keveselték az adagokat. Ami számomra…..
Van eredmény! Természetesen nem valami hardcore, 40 kilós fogyást kell elképzelni, de nem is ez volt a cél. Elkezdtem a súlyomból leadni, cirka 1 kilóval vagyok könyebb. Az előre megírt étrend és a folyamatos mérések sokat segítenek az eredmények nyomonkövetésében.  Az előre megírt étrendemben…..
Érdekes, hogy amikor elkezdem dokumentálni az egészségemmel, pontosabban a fogyási folyamatommal kapcsolatos dolgokat, úgy vagy abba marad a kedvem és nem csinálom tovább, vagy szimplán elkezdek hízni és ez elbizonytalanít. Nézzük, mi történt az utolsó bejegyzés óta?   A legnagyobb örömhír, hogy…..
  Akármit is jelentsen a címbéli, ősrégi közmondás, lakni mindenkinek kell valahol. Márpedig a legtöbben még csak nem is álmodhattunk arról, hogy a papa és a mama majd egy csinos kis belvárosi garzonnal jutalmazza sikeres érettségi vizsgánkat. Ott álltunk a felnőttkor küszöbén csupasz seggel, a…..
GünterSchmidt 2020.05.12 15:08:59
@Almandin: Azt nem szabad elfelejteni, hogy a német ingatlanpiac jóval szabályozottabb, emiatt nincs az az őskáosz és fekete kiadás, mint ami Magyarországon tetten érhető. Nem mindegy az ingatlan típusa sem, illetve a használati módja.
Itt a bérbeadó és a bérbevevő is alaposan szabályozva van és a törvények is úgy vannak kialakítva, hogy a hülye fogja húzni a rövidebbet. Otthon ilyen nincs. Sosem felejtem el, amikor az egyetem alatt könyörögnöm kellett a bérbeadónak, hogy legalább ideiglenes lakcímemet hagyj csináljam meg, ne kelljen a háziorvos miatt 400 km-t utaznom...
GünterSchmidt 2020.05.12 16:07:57
@Almandin: Az érveid alapján nagyon sok dolog akkor neked elfogadhatatlan. A kötelező gépjármű biztosítás, amit az állam rád tuknál akkor ezek szerint is elfogadhatatlan.
Mellesleg Németországban elég komolyan tisztelik a magántulajdont, de ha egy város élhetetlen lesz, mert már zavaró mennyiségben tartanak az emberek üresen kiadható ingatlanokat pusztán befektetési céllal, az már igencsak rányomja a társadalomra is nyomást. Többek között emiatt jött létre az üres lakás adó Németországban, mert üresen álltak olyan új épületek, amik lazán kiadhatóak lettek volna.
Ennek a célja, hogy enyhítse a lakhatási válságot, nem pedig az, hogy belepofázzon az állam a magántulajdonodba.
GünterSchmidt 2020.05.12 16:43:18
@G. Nagy László: Köszönöm az észrevételt, vajójában kettő gondolat kavargott a fejemben és szarul sikerült átadni. :D
Amit mondani akartam az az, hogy a városi lakóingatlanok ha nem töltik be a funkciójukat és a feladatuk kizárólag befektetés/vagyon elem, akkor azok az emberek, akik szívesen laknának a városban, azok messzebb kénytelenek költözni, illetve az alacsonyabb keresetűek, akik kiszolgálják a várost, azoknak egyre távolabb kell ingatlant keresniük.
Magyarul nem a város lesz élhetetlen, hanem azoknak okoz több kellemetlenséget az életükben, akik az adott városban dolgoznak, de anyagi helyzetük nem engedi meg, hogy az adott városban éljenek és a felfelé haladó ingatlan árakkal nem tudnak és végső soron nem akarnak versenyezni.
Erre gondoltam élhetetlenség alatt.
A másik része pedig az, hogy ha egy városban van 10.000 jó állapotú és kiadható lakóingatlan, de csak 30%.a kiadó, akkor az felfelé hajtja az árakat. Ha ez az arány csökken, akkor az árak még feljebb kúsznak.
Erre próbáltam reflektálni a posztodban feltett tézisedre. Lényegében azt gondolom, hogy az üres lakóingatlan adó egy jól szabályozott ingatlanpiaci környezetben egyáltalán nem az ördögtől való gonosz kommunista találmány...
Már korábban eszembe jutott, hogy ama fantasztikus képződmény, azaz Schobert Nobert rendkívűl agytalan kijelentéseire illene valamit reagálni "Fitness Blog" révén. :D  Norbi kijlentéséből 3 dolog volt kiemelhető: Téma, azaz a mondanivaló Szókimondás? Brand építés Kezdjük az utolsóval, a…..
Ha valaki még egyszer azt meri mondani, hogy kövéren szép az élet és fogadjam el az alkatomat, akkor annak üzenem, hogy a büszkeségem mellé megkapja a térd-boka fájásomat és az indokolatlanul átizzadt pólóimat a csatakos homlokommal együtt.   Mint a szar úgy elbasztam ezt a diéta dolgot. Nem volt…..
A minap magam is belefutottam (nehéz is lett volna kikerülni…) abba a történetbe, melynek keretében egy Kanadából hazatért magyar nő az észak-amerikai országban dúló borzalmas állapotokat ecsetelte, egészen apokaliptikus helyzetet lefestve tudtukon kívül nemváltoztatás alá vetett óvodásokkal és…..
Így néz ki az étrendem a hétre. Te is készítesz magadnak étrendet?     Hétfő – 25.11 Kedd – 26.11 Szerda – 27.11 Csütörtök – 28.11 Péntek – 29.11 Szombat – 30-11 Vasárnap – 1.12 Reggeli Zsírszegény joghurt + 5 kanál cucc Fél doboz kefir…..
Sajnos egy megfázás eléggé kibaszott velem és azt tudom, hogy ha nem pihenem ki, akkor sokkal szarabbul leszek. Legalább volt időm egy kicsit elmélkedni azon, hogy mit kell változtatnom. Ahogy több drága ismerősöm is említette: bármilyen étrendet kaptak, azok mind elég szigorúak voltak. Elmondtam,…..
Na végre! Sóhajtottam fel hangosan reggel, egy hét alatt végre sikerült 3 kilogrammtól megszabadulni. Az edzéseimet tartom a megszokott sorrendben, Push-Pull-Leg felosztásban. Sokkal karcsúbb étkezéseket tartok és nem zabálok úton útfélen mindenféle nyimnyámot. A legnagyobb nehézségem a mocsok…..
Miben fogadunk, hogy igen? Bár jog szerint aki a testvérem, arra nem mondhatom, hogy a nagyapóm, de most már megvan a jogunk ahhoz, hogy eldöntsük: kivel is akarok egyáltalán kapcsolatot tartani? A család mindenek felett...  Ez már annyira nem állja meg a helyet a mai világban. Szinte sehol sincs…..
  Mi a baj a mai klíma tüntetésekkel? Igazából semmi, de azon kívül, hogy hangos és jó buli, nem fogalmaznak meg konkrét lépéseket. A hallgassunk a tudósokra felhívás igazából semmit sem ér. Az érzelmes beszédeket csak megtapsolják és díjakat osztanak, majd csendben megvárja mindenki, hogy…..
Nagyon inspiráló Greta Thunberg beszéde, hozzáállása és tenni akarása, amit a klíma védelem ügyeben tesz. Becsülnöm, hogy szarik arra, hogy ki mit gondol és lazán beolvas minden gyökérnek, aki tologatja a klíma problémát. Még engem is inspirál és cselekvésre késztet, de van egy csúnya nagy bökkenő a…..
Az utóbbi időben egy egyre erősödő trendet figyeltem meg. Nem viccelek, egyre több a gyökér körülöttünk. Nem tudom, hogy mi ennek az oka, de lassan rosszul érzem magam, ha egy beszélgetésbe érvelést szeretnék vinni és tényszerű adatokkal kiegészíteni a beszélgetésemet, esetleg vissza kérdezni… Nem,…..
Ez egy alapvetően vélemény blog lesz, ahol könnyen lehet meredek érvelésekkel találkozni különböző társadalmi témákban. Amit le fogok írni, azok rendszerint erős és talán megbotránkoztató dolgok lesznek. Nem fog mindenkinek tetszeni, de ez nem is a célom. A célom az, hogy értelmes beszélgetést…..
Kicsit kaotikusak a napjaim mostanában. Voltam Krav Maga edzésen, ami iszonyat király volt. A bemelegítős futkosást, pókjárásos szart gyerekkent is rühelltem. Talán azért, mert akkor is túlsúlyos voltam. Miután bemelegítettünk, azután irgalmatlan kemény edzésen vettem reszt. Nagyon tetszett, mert…..
Kétségtelen: a magyar szokások, hagyományok és babonák utánozhatatlanok. Ez pedig fokozottan igaz akkor, ha egy esküvői szertartásról és az azt követő lakodalomról van szó! Bolond menyecske, menyasszonyrablás, tányértörés... az idősebb rokonok általában elvárják, hogy ilyen szokásokkal tisztelegjünk…..
GünterSchmidt 2019.09.13 11:32:19
@'it's cool to know nothing': Nem kifejezetten a bejegyzésre reagáltam, hanem a kommentek stílusára. Kíváncsian vrom, hogy milyen érvekre gondoltál. A bejegyzést elolvastam, mert érdekelt és naivan gondoltam, hogy a kommentekben talán olvasok valami extra információt. Sajnos csak anyázással találkoztam 90%-ban.
GünterSchmidt 2019.09.13 11:35:34
@Csak Norris: Nem éreztem annyira fikázásnak. Természetesen mindig lehet korrektebben megfogalmazni a mondanivalót, de a végén a kérdésfeltevés is nyíltságra utal. "Te milyen szokásoktól rohansz fejjel a falnak?"
Pénteken elmentem egy túlsúlyos központba, ahol olyan emberekkel foglalkoznak leginkbb, akiknek a BMI-je 35 felett van es rászorulnak a gyomor gyűrűre. Az irányító nővér furán nézett rám, hogy mit keresek ott, egészen jól nézek ki. :D Mondtam nekik, hogy ez csalóka, mert bár alacsony vagyok (170…..
Na végre, hogy találtam valami új dolgot!  Az igazság az, hogy már borzasztóan untam, hogy lemegyek edzeni és sehogy sem látom, hogy haladnék valamerre, vagy legalább lenne valami értelme. Legbelül már egy ideje éreztem, hogy változtatni szeretnék, mert leginkább toporgást éreztem legbelül. Ekkor…..
Köszönöm Trump ezt a fantasztikus szlogent, most ünnepélyesen lenyúlom tőled. �   A hétvégét a barátaimmal töltöttem es Tőlük halottam az alábbi kifejezést: “Winterbody”, azaz a Beach body ellentéte. (Pontosabban egy embertől hallottam, de egy társaságban egy vicces kifejezés gyorsan közkinccsé…..
Reggel ráálltam a mérlegre és csodával ér fel, hogy nem tette hozza a beszélő mérlegem a súlyomhoz, hogy dagadt vagyok. :) Bár személy szerint utálok a mérlegre ráállni, mert egy büdös ringyó, de sajnos jól tudja mutatni a helyzetemet. Bar a súly csak egy szám, de mesélek nektek valamit.  Ha 100 kg…..