Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csendes Gyerek

91 bejegyzést írt és 218 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Őszintén szurkolok a 444.hu-nak, Uj Péter új internetes lapjának és a tehetséges újságíró-gárdájának. Kerner Zsolt is egy jó tollú srác, de a "Navracsics egy majdnem háborús bűnös ügyvédjével ad elő Zadarban" című cikkét egyszerűen nem is értem, hogyan képzelte. Oké,…..
Ebben a videóban vonják kérdőre az AFP arab hírügynökség riporterei: A "Török", akiről kiderült, hogy valójában azonos a híres Avicenna (Ibn Sina) nevű ezer éves filozófussal, a kamerák előtt bevallotta: tényleg ő működtette a szerkezetet, ahogy azt azóta már sokan sejtették, és hogy a…..
Hrrmm-khhm... Bocsánat, berekedtem, tavaly óta nem jártam itt. (Vagy tavalyelőtt? Úristen.) Egy kedves régi barát kérdezte nemrég emailben, hogy posztolok-e még, itt, vagy valahol... És, ugye, két dolgot válaszolhatok neki: háát, nem, sajnos már nem, tudod, elment a kedvem, fáradt…..
Agyhalott, alulképzett, balfasz, barom, baromarcú, bugris, bunkó, buta, butuska, debil, dilettáns, hülyegyerek, idióta, írni nem tudó, kritikán aluli, kókler, kultúrbarbár, nyelvüket nem tudó, ostoba, otromba, paraszt, primitív, prosztó, seggfej, szánalmas, tahó, tróger, tudatlan…..
Pár korábbi kommentre (főleg itt, pl. "A csapda az olyan gerinctelen....állj szembe azzal amit elpusztítasz", "Az egyetlen etikus vadászatni formának én is a vadászíjászatot tartom.") reflektálva...Nincs választásunk, mi vagyunk a "csúcsragadozók"…..
Csendes Gyerek 2010.01.26 08:51:14
@nicknicknickindians: Persze. De további részletek itt: lunakid.blog.hu/2010/01/26/hogyan_ne_olj
Csendes Gyerek 2010.01.26 08:52:35
@Balassa László: Ja, ha "igaziból mondtad" :), akkor olyan már volt: lunakid.blog.hu/2009/12/16/akkor_most_hogy_is_van_ez
Csendes Gyerek 2012.08.01 11:55:12
@uploader: Ööö... Tudom, ezt akkor így a Hobótól kéne kérdeznem, hogy bocsánat, de amellett, hogy a szöveg eleve önellentmondás ("[a Vadászat] olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna"), a lényeg kimaradt: a nagybetűs bokorból leskelődős-lövöldözős "Vadászat" miben is több a kisbetűsnél? Az miért is fejleszti a személyiségemet meg az ismereteimet, míg a kisbetűs bokorból leskelődés és lövöldözés nem? Ez még mimaradt.

Vagy elég, ha nagybetűvel írom, hogy "Ölés", és akkor az már nem puszta "ölés", hanem lelkigyakorlat?! Hát, nem kellett sokat izzadni egy kis önigazolásért! ;) Ebben amúgy már nagyon kifinomultak vagyunk, mi, emelkedett és fejlett etikai érzékű lények, a teremtés koronái. Apropó: én is tudok egy idevágó idézetet: "Ne ölj."

Szóval, Hobó bácsi, nem teljesen vágom: én is nagyon szeretném a jellememet nemesíteni, meg minden, de miért is kell a "többi élőlény megismeréséhez" azokat a fejbelőni?

Ott elakadtam, hogy minden ragadozó állat vadászik. Öl, hogy egyen. De az ember se nem ragadozó, se nem állat, se nem azért vadászik, hogy egyen. Az ember mindenevő, nyögve erőlködik, hogy ne legyen állat ("ízlés", "elmélyült megfigyelés", "személyiség", "etika", ugye...), továbbá bőven van mit ennie vadásztársasági tagság nélkül is.

Ölnünk persze kell, mindaddig, amíg húst eszünk (és miért ne ennénk, hiszen mindenevők vagyunk!), de a vadászat (a fent idézett military-gatyás, szafarikalapos értelemben), akárhogy kommentáljuk, zenésítjük: szimpla kedvtelés, hódolás az ölés élvezetének, vagyis, igenis: az ösztönök gyarló megnyilvánulása. Lehet közben jellemet nemesíteni is, de -- abrakadabra! -- ahhoz a komplett vadászatra nincs a világon semmi szükség, lehet fejlődni anélkül is bőven.

A vadászat szimplán egy nagyon izgalmas szórakozás, mindenféle jellemnemesítő maszlag ellenére. Mert ha a jellemnemesítés a cél, simán lehet mondjuk kyokushinkaiozni, meg sakkozni, vagy túrázni, sőt madárlesen üldögélni is: azokról ugyanez a sok szép izé még több joggal elmondható.

Egyszerűen csak el kell fogadni, hogy ilyenek vagyunk: csupasz gorillák terepszínű gatyában, fényes Extrametallos túlélőkéseinkkel hadonászva, hogy nem, nem mi nem vagyunk állatok, hanem van fejlett etikai érzékünk meg emelkedett a szellemünk, meg ez a puskánk itt: PAFF! Meghaltál, sirály!...
Még a legutóbbi évekig is kb. annyit lehetett tudni a Scientológiáról, hogy rettegő szülők problémás kamasz gyerekeinek elcsábítóiként folyton hazudoznak, sunyítanak, paranoiásan titkolóznak, és azonnal kiperelik az embert a gatyájából minden olyasmiért, amiről a normál ügymenet szerintcsak a hívek…..
Csendes Gyerek 2011.12.01 15:10:05
@FEszter: Hehe, valami rémlik, de szerintem azt még nem láttam, kösz!
Divat egy ideje találgatni, hogy az Orbán kormány hitelességi deficitje mikor érkezik el a valóban kritikus ponthoz. Oda, ahol az eddigitől is többen fordulnak el a Fidesztől, amikor már a közömbösek és a félszívvel, de még hívők is azt mondják: elég, nem erről volt…..
Csendes Gyerek 2011.07.09 19:29:20
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Váó! :) Bárcsak én is ilyen tanulékony jópolgárember lennék! Egyből könnyebben menne a sorom. Asszem, megélhetési Fideszes leszek, az mégiscsak kisebb hercehurca, mint a disszidálás. Köszi az irányfényt! ;)
"Hölgyeim és Uraim! Tessék, tessék! Itt lááátható a hordóba szaró zebegényi polgár! Aki még csak nem is ott született! Csak most, csak Önöknek! Lehet jönni, erre tessék!..." Elnézést kérek minden felvilágosult olvasómtól, aki fölöslegesnek, sőt kiábrándítónak…..
Mostanában nem írtam, mert csapás csapást ért, és el voltam foglalva, ilyenekkel, mint ez itt: b-terv.hu/eset/kozteres-birsag-2011-marc.html, illetve még ilyenebbekkel is, amikre egyelőre nincsenek szavaim se... Közben megnyitottuk a "zebegényi remeteellátót" is a…..
Csendes Gyerek 2011.06.26 12:11:48
@oatBXL: Köszönöm a kedves, biztató szavakat, a sok virágot. A Z-PONT az egy ilyen izé... "helyi szolgáltatás-logisztikai iroda + zöld-technológiás és egyéb szándékkövető szatócsbolt". Nem tudom, egyelőre keressük a pontos meghatározást. Mellesleg most még maga a bolt, személyes megtekintés útján sem nyújt kellő eligazítást... De dolgozunk a problémán. Adios, amigo!
Csendes Gyerek 2011.06.26 12:14:57
@Fehérnyúl: Bakker, hazudtam megint... Egyszerűen nem bír úgy alakulni az életem, hogy abból itt egy ilyen... folyamatos áramlást... tudjak biztosítani. Tegnap is, valami vidéki szomszédnál kellett üldögélni a kertben, jó kis lecsót zabálni, meg égő "hőléglámpást" eregetni, meg folyamatosan röhögcsélni, ahelyett, hogy a kulturmissziómon dolgozhattam volna összevont szemöldökkel. ;-p
Kapja:     Fővárosi Közterület-felügyelet     Ügyfeldolgozó és Adatkezelő Osztály     Fővárosi Közterület-felügyelet Belső Ellenőre     Budapest Főváros Önkormányzata     Főpolgármesteri Hivatal Tárgy:    Határozat parkolási bírság ügyében Ikt. sz.:  xx/2011/xxxxx  (Lapszám: 12345678901)…..
Csendes Gyerek 2011.06.15 11:10:51
@BYS: Fúj, dehogy ér! :) Egyébként is, hiába a kardcsörtetés, a lényeges dolgokban nem haladok, és még mindig nincsenek itt az Igazán Fontos Dolgok (IFD).
Hány tekerés a lakás egyetlen éjszakája? És hány kilométert lehet megspórolni, ha a készenléti állapot helyett ki van kapcsolva a kábeltévé dekódere, és még néhány lámpa? Sokat.Nem véletlen, hogy a világ bringásait gyorsan meghódították a dinamót helyettesítő az elemes…..
G. hétfőn úgy érezte, hogy az állítólag munkaközvetítéssel foglalkozó Webturbo 69 Kft. egyszerűen le akarja húzni a regisztrációs díjra. Piercarlo most értékes közszolgálati információkkal lát el mindenkit. Többek között kiderül, hogy ilyenért tilos pénzt kérni. Linkek,…..
Csendes Gyerek 2011.02.23 00:22:46
@kermi: "az megint csak bűncselekmény. Szólni kéne a rendőröknek. Hátha hajlandóak lennének foglalkozni vele."

Jézusom, megőrültél? ;-o

(Nekem most lopták el a rendszámomat, de mivel csak az egyiket, ezért még nekem kellett szarul érezni magam, amiért feljelentést teszek ilyen baromságért, ahelyett, hogy azt hazudnám, hogy elveszett, mert azzal mindenki jobban járna, és még el is hinnék... Pedig így is egy rakás pénzembe fog kerülni, ráadásul így még 1-2 HETET VÁRNOM IS KELL, amíg egyáltalán a feljelentésről BÁRMIFÉLE PAPÍRT kapok!(!!!) Megkérdeztem az intézkedő srácot, hogy nem alapíthatnánk-e egy másik rendőrséget, vállalkozói alapon, de azt mondta, hogy sajnos tiltja kitűnő hazánk alkotmánya, pedig szívesen átigazolna ő is.
Valami azt súgja, hogy szintén kitűnő kormányunk alkotmányozási lázában ez speciel nem fog megváltozni, mert nem kötődik hozzá hazafias szimbolika; a BM-mel kapcsolatban (is) mondjuk amúgy is viszonylag behatárolt a fantáziaviláguk: a közrend javítása ügyében egyelőre annyit sikerült tenniük, hogy újabb 35 milliárdot elvontak a BM-től. Az intézkedő hatósági személyek játékon kívül elmesélték, hogy pl. irodaszereket is már rég otthonról visznek, de abból is baj lehet, mert egy kreatív rendelettel nemsokára azokat is államosítják. Ellenben, mint mondta, egyenruhát érdekes mód 4 évente cserélnek nekik.)

Szóval: nem, nem érdemes a rendőrségnek szólni... Inkább oda kell menni megint munkát keresni, de most egy lapáttal.
Csendes Gyerek 2011.02.23 00:32:39
@Luna Kid: (Bocsánat az elírásokért stb. Még csak annyi, mielőtt valakinek eszébe jutna a 100.000 Ft-os kvízkérdés, hogy honnan tudom, hogy tényleg ellopták, és nem pedig mégiscsak elhagytam: hát onnan, hogy lerobbanva állt a kocsi hetekig, és mikor az akksit kiszereltem belőle, még megvolt.)

Hehh, ja: KETTŐ köztéri kamera is rálátott a kocsira. De: nehogy azt higgye valaki, hogy azok ilyenkor jók valamire: utólag csak 3 napra visszamenőleg lehet visszanézni a felvételeket. Namost, ha a feljelentés érdemben csak *egy hét múlva* érkezik át a levegőből valami papírra... akkor... Upsz... Szóval, ha épp nem nézi valaki az élő adást, akkor a viszonlátásra.

Persze lehet, hogy máshol ez kicsit jobban működik, nem tudom. Ez itt csak Budapest belvárosa, az Andrássy út...
Kedves Barátaim! Nemrég meglepődve értesültem róla, hogy a szégyentelen "Kakanaplóm" kiverte a biztosítékot egy helyi online fórum névtelen kisebbsége körében. Hát, szabadkoznék, hogy tényleg gusztustalan voltam, és hogy minden képhez egy piros 18-as karikát kellett volna tennem, ha: nem…..
David JC MacKay: Sustainable Energy - without the hot air (tartalomjegyzék) Rögtön az első fejezet címe: "Számok, nem melléknevek"... Ilyen az egész könyv: friss, világos, tárgyilagos. Semmi zöldofil (vagy technofil) hevület, sőt egyáltalán semmi érzelem. Kötelező…..
Ezt az elbaszott országot! Már az Amazon csomagküldője se támogatja! (Az, hogy benne vagyunk az ENSZ-ben, sőt valahogy még az EU-ba is besunyogtuk magunkat, csak ügyes diplomácia: politikusok hülyítenek más politikusokat. De egy ilyen kíméletlen, elfogulatlan ítélet a…..
Csak úgy mondom: http://en.wikipedia.org/wiki/Seasteading. (Nemrég volt az Index címlapján egy blog-cikk az Anglia délkeleti végein rozsdásodó, kiszuperált Maunsell-féle tengeri erődökről, amelyeken aztán pl. kalózrádiók működtek, míg néhányat inkább szétszedett a…..
Döbbenten látom, hogy elmulasztottam értesíteni a lélegzetvisszafojtva figyelő közönséget: tavasszal új hordót kezdtünk (igen, így, többes számban; a szuperbevállalós feleségemmel...). Ebben azóta 15 adag van, és — az elsővel ellentétben — még messze…..
A 2. világháború idején számtalan erőd, bunker, és egyéb védelmi építmény készült, amelyek közül sok még ma is látható. Egyes erődítések méreténél csak haszontalanságuk volt nagyobb. A briteknek viszont volt egy erődrendszerük, amelynek tagjai hasznosnak bizonyultak, és…..
(Nem izomra, mert a hasizmom már úgyis tökéletes, csak eltakarja a pocakom, és nem is úgy, mint a regurgitátorok, pl. a Nagy Waldo, itt balra, hanem a gasztroenterológi horizontomat tágítva.) Idekint a dombon, a posztapokaliptikus állapotok szimulálása közben, általában kevés a…..
Csendes Gyerek 2010.06.18 12:26:19
@BYS: Ez az én blogom, és nem hagyom, hogy a gusztustalankodásaim útjába állj! Amúgy is, nem úgy volt, hogy szenvedni mégy a városba? Te itt szeretsz lenni, a város neked csak egy tortúra, nem? Rendes lakás, bútorok, folyó víz, tiszta ruha, friss péksütik, meg... meg minden... Hát, ha neked ez kell!... (Borzalom...)
Drága Jó Emberek!Annyi minden történt közben, hogy nem is volt időm a krónikát folytatni tőle...(Meg az is a baj, hogy a) nem tudok fotózni, így az eleve szenvedés, b) iszonyat nehézkes nekem ide képeket pakolászni. Képek nélkül meg hát... a mai olvasó már finnyáskodik,…..
Először is egy vallomással tartozom nektek: van egy másik kísérleti állomásunk is, Pécsváradon, a Dombay-tó (ill. egyúttal a pécsváradi Tanya-csárda) közelében. (Csak itt még nem sokat voltunk, mert lelóg a térképről.) Mellesleg, ha valakinek van kedve idelátogatni, jöjjön…..
Csendes Gyerek 2010.06.02 17:05:33
@fezolo: Ehh, köszi szépen, azóta lejött a hegyről egy gumicsizmás katasztrófa-látogató pár is ide az utcánkba (azt mondták,14 éve laknak itt, de még ilyen nem volt), és ők is megtalálták a baj forrását: állítólag maga a víz is a hegyről jön, felülről lefelé, egyre nagyobb sebességgel... És megtaláltuk a kapun a lyukat mi is, azon keresztül sikerült kommunikálni, illetve kiadtam rajta egy névjegyet is nekik, hogy el tudjanak érni, ha baj van... vagy mi, ha akarnának jönni később csónakázni meg pisztrángot keresni, ilyenek.
Kenyér-fronton bámulatos áttörést hajtott végre a zebegényi remete-kommandó, annak is a Zsuzsi fele. Mostantól tulajdonképpen csak egy kis lisztre van szükségünk, meg élesztőre, és viszlát, vigyorogva eléldegélünk idefent a domboldalon, a Dunán úszkáló hajókat számolgatva…..
Csendes Gyerek 2010.05.27 11:13:23
@BYS: Hehe, hogy beindult itt az élet, most, hogy egyedül maradtunk, és már a legkitartóbb törzsközönség is szétszéledt!... :) (És tényleg, ez a kajás vonal lett itt a húzó ágazat... Mondtam én neked, hogy a házasság eltorzítja az ember normális életét!... ;-p )

(Amúgy tegnap már be is fújtam a sörösdobozt, és a régi kakás hordót is pont megnéztem! :) De semmi izgis: a nap addigra elment, a kakában meg nem változott semmi. Mondjuk azt attól még meg kellene írni... És az éjszaka azt is pont megtudtam, hogy minden feltétel adott egy hőtükrös "naptölcsér-főző" összebarkácsolásához is (solarcooking.org/plans/funnel.htm). Szóval, szigorúan az utasításaid szerint jártam el, még mielőtt kimondtad volna...)
Csendes Gyerek 2010.05.27 14:33:59
@fezolo: Ja, hát ez a "remeteség" csak annyit jelent, hogy téged annyira utálunk mind a ketten, hogy próbálunk a lehető legtávolabb maradni a várostól, amelyikben laksz.

Különben az egyik ars-poetikus bejegyzésben már kitértem rá, hogy nem megtagadni akarjuk azt a világot, amelyikben élünk, hanem a lehető leghatékonyabban KIHASZNÁLNI, a lehető legtöbb szabadságot megtartva közben magunknak, és a lehető legkevesebbet rontva rajta közben.