Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Abdias

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hadtörténelem egyik legváratlanabb győzelmét aratta Izrael az 1967. június 5-én kezdődött hatnapos háborúban, de ez a siker még a zsidó állam vezetőit is meglepte. Öt arab hadsereg készült arra, hogy a tengerbe szorítsa Izraelt, ráadásul mögöttük állt a kor egyik szuperhatalma, a Szovjetunió is. A…..
Abdias 2017.06.07 12:30:05
@Komodoi23 Folyt.

Ez a 6 napos háború is erről szólt!
Ha ez most nem egy emberéleteket követelő háború lett volna, azt is mondhatnám, hogy tulajdonképpen nagyon vicces ez a helyzet......az a hihetetlen energia, erő és gyűlölet, amit az egyiptomiak és a többi környező nemzet belefektetett ebbe a háborúba.......és még amerika sem támogatta Izraelt....látszólag teljesen egyedül maradt egy abszolút kiszolgáltatott és reménytelen helyzetben néhány évvel a megalakulása után......és aztán ilyen hirtelenül, ilyen gyorsan és ilyen nagy fölénnyel megszégyeníteni az ellenséget....ebben talán még Izrael sem reménykedett....
Egyébként példaértékű Izrael részéről az az intézkedéssorozat, amelyet néhány nap alatt megteremtett a sajátjainak a védelmezésére és megmentésére. Ebben a reménytelen helyzetben is megvolt a kellő lélekjelenléte, és bebizonyította azt, hogy számukra a nemzetük állampolgárainak a védelme és élete mindennél fontosabb, még akkor is, amikor józan emberi ésszel már semmi sem szól a megmenekülésük mellett.
Lenne mit tanulnia tőlük az európai vezetőknek......

És ha valaki esetleg úgy gondolná, hogy ez a hihetelenül gyors győzelem - 6 nap - véletlen volt, akkor:

6 nap alatt teremtette Isten az eget és a földet és a 7. napon megpihent.......

Az Úrnak hihetetlenül jó humora van! Ráhelyezte a védjegyét erre a háborúra.

A zsidóságnak egyébként egyedülálló humora van - ezt is Istentől kapták -, és tulajdonképpen ez az egyik legnagyobb fegyverük. Már rég nem lennének életben, ha nem használnák a humorukat...ez egy túlélőfegyver.

Amikor az SS katonák körbezárták Bécset, és nyilvánvaló volt, hogy a zsidókat napokon belül deportálják, a bécsi zsinagóga főrabbija ebben a kilátástalan helyzetben azt mondta az ott jelenlévőknek:

A helyzet reménytelen, de nem komoly.
Fél percen belül ott fetrengtek a nevetéstől azok a zsidók, akiket néhány nap múlva elgázosítottak......

Amíg nem tud az ember nevetni egy dolgon - legyen az bármilyen szőrnyű is -, addig az a dolog uralkodik a lelkén.
A nevetés annak a jele, hogy a lélek fölülemelkedett azon a problémán, ami addig leuralta a lelkemet, és szorongást, félelmet és depressziót okozott. A lelket pedig azért kell felszabadítani, hogy ne uralja az ember szellemét, mert a szellem szabadsága elengedhetetlen feltétel a hitben való járáshoz. A hit egy szellemi cselekedet, amelyre testi, pszichikai ember nem képes.
Ugyan sokan mondják, hogy ők hisznek, de azt már nem tudják, hogy amit ők hitnek gondolnak, az nem az, amiről Isten igéje beszél.
Bibliai hite csak víztől és Szent Szellemtől újjászületett kereszténynek lehet, mert csak ebben az esetben tud az ember szelleme felszabadulni a lélek nyomása alól.
Ahogy az Ige mondja: Az Úr öröme az én erősségem!

A humor nem az érzelemnek, hanem az értelemnek az öröme. Az érzelem öröme az, amikor mondjuk sikerült a vizsgám....az értelemé pedig a humor.
Nem véletlen a zsidóság ősatyjának a neve : Izsák, amely azt jelenti: folyamatosan nevet....

A humorban a túlélésnek és a hitnek az ereje van....és ez is Istentől van.

Tulajdonképpen - ha már pünkösd volt, és akkor töltötte ki az Atya a világra a Szent Szellemet, aki ma is itt van és kapcsolatba lehet vele lépni, uúgy, ahogy Jézus Krisztusnak, az apostoloknak vagy bármelyik pozitív bibliai szereplőnek - a Szent Szellemmel együtt kaptuk meg annak a lehetőségét is, hogy az ember lelke felszabaduljon a nyomások alól és az ember szelleme belépjen az Istennel való közösségbe.

Amikor Jézust megfeszítették, az apostolok és a tanítványok elbizonytalanodtak és megzavarodtak. A lelkület leuralta a félelem.....bezárkóztak, mert úgy gondolták, ha Jézust - aki hatalmas csodákat tett - keresztre lehetett feszíteni, akkor rájuk is ez a sors vár.
3 és fél éven keresztül testközeli kapcsolatuk volt az igével, Jézussal, első "szájból" hallották az igazságot, empirikusan, az érzékszerveikkel is megtapasztalhatták Isten jelenlétét, de ahogy Jézus kiment a világból, ez a megtapasztalás és ismeret mintha mind eltünt volna.....féltek....

Jézus azt mondta nekik a feltámadása után: Ne menjetek sehová, maradjatok Jeruzsálemben, várjátok meg a Szent Szellemet, akit az Atya majd elküld helyettem, mert Ő majd minden igazságra elvezet benneteket. Megtanít majd benneteket mindenre...olyanokra is, amelyeket Én most itt nem tudtam nektek elmondani. megadja nektek uazt a kenetet és erőt, amelyet nekem is....tudtok majd betegeket gyógyítani, halottakat feltámasztani, megszabadítjátok majd az embereket a gonosz szellemektől és démonoktól, megtöritek az életük felett lévő sötétség hatalmát, kihozzátok őket a sötétségből a világosságra, hogy lássanak és értsenek, hogy megtudjanak majd térni, hogy eltudják majd fogadni az igazságot.

Aki igei módon megtér, az a saját szellemében hordhatja Isten szellemét, a Szent Szellemet, és annak kifogja jelenteni, miről is szól valójában a Biblia, pl. a Józsué 6:21.
Abdias 2017.06.07 12:37:52
@Komodoi23: Folyt.

A Biblia 2 részből áll: Ó-és Újszövetségből. Egy megtéretlen ember hajlamos azt gondolni, hogy az Ó már elvault és helyette van az Új.

Ha mondjuk az Ikeában vásárolsz egy bútort, akkor kapsz hozzá egy szerelési útmutatót, hogy az a bútor, amit vettél, az a rendeltetése szempontjából a legideálisabb módon legyen összeszerelve.
A bútor az újszövetség, amit szeretnél, hogy a tied legyen. Bár ez nem bútort, hanem ennél sokkal értékesebbet kínál, örök életet.
Azt mondja az Újszövetség, hogy valaki megvette neked ezt a bútort, kifizette és el is vitte hozzád, és mindezt ingyen, ajándékba. ez jó hír, nem? Az evangélium azt jelenti, jó hír!
Az a jó híre a te Teremtődnek Neked, hogy Ő elküldte a Fiát, Jézust, hogy megszerezze neked az örök életet, kifizesse annak az árát, elvegye a bűneidet és igaznak nyilvánítson és odaadja neked ingyen, ajándékba.
Vagyis a bútor megérkezett....ott tartunk, hogy a bútorszállító cég alkalmazottja becsönget hozzád.....
- Egy bútor érkezett az Ön nevére és címére.
- Ez tévedés lesz, én nem rendeltem semmilyen bútort!
- Hát ez érdekes, mert a számla már ki is van fizetve.
- Ki a feladó?
- Ide az van írva: Aki Téged megteremtett, és aki mindent tud rólad......Átveszi?
- .................

Komodoi23!
Átveszed?

Én már átvettem, és ez volt életem legjobb döntése!

És ha majd egyszer átveszed, találsz majd a csomagban egy szerelési és használati útmutatót is....ez az Ószövetség. Amelyet ha kinyitsz, és beleakarsz olvasni, az látod majd, hogy kínaiul van, olvasod, de nem érted.
Furcsa gondolataid támadnak.....ilyen lenne Isten.....ilyen kegyetlen?

Nem, csak nem tudsz olvasni a sorok között. Bár a magyar Biblia a magyar ABC betűit használja, mégsem érted meg miről szól.Ez azért van, mert az Ige alapvetően nem írott szöveg, hanem szellemi tartalom.....ez jelent meg testben Jézus Krisztusban, és ezt vehetjük a kezünkbe írott formában is. Viszont a szöveg önmagában nem képes a teljes tartalmat, vagyis a szellemi valóságot közvetíteni...ezért kell a Szent Szellem. Ő a tolmács!

Vagyis miért kellett akkor Izraelnek kipusztítania az Ígéret földjén élőket?

Azok a népek, akik ott éltek, már nem tiszta emberi génálománnyal rendelkező személyek voltak. Ezt nem szeretném bővebben kifejteni, mert sosem lesz így vége a hozzászólásomnak, ráadásul hónapokkal ezelőtt erről igen részletesen beszélgettünk itt. Vagyis Isten azért kérte Izraeltől, hogy öljék meg őket, mert az ítéletet Isten így is- úgy is végrehajtotta volna rajtuk, de hogy nem Ő tette, ennek is van oka.

Izrael Egyiptomból való ki - és az Ígéret földjére való bevonulása egy keresztény ember életpályáját írja le.
Egyiptom a világot, a fáraó pedig a világ felett uralkodó Sátán hatalmát jelképezi. Isten innen akarja kivinni az övéit és felszabadítani őket a sötétség uralma és elnyomása alól.
Amikor az emberben megfogalmazódik az, hogy jó lenne az igazság útján járni, jó lenne Jézust követni, akkor a fogvatartód azt mondja, nem mész te sehova, itt maradsz én nem engedlek el, te nekem szolgálsz. Ilyenkor a Sátán szolgái olyan kísértésekbe visznek bele és olyan gondolatokat közvetítenek az elmédbe, amelyek miatt úgy gondolod, tényleg jobb neked Egyiptomban.
De ha ilyenkor segítségül hívod az Úr nevét, akkor Ő ezt megfogja hallani, és ahogy Izrael számára elküldte a szabadítót, Mózest, úgy neked is elküldi majd az igazi Szabadítót, Jézus Krisztust. Ő majd elkezd csapásokat mérni az ellenségre......de az ellenség továbbra is nagyon ragaszkodni fog hozzád....de van egy pont, ahol már nem tehet semmit, és ez a mindent eldöntő 10. csapás, a megtérés. Aki elhiszi, hogy Jézus Isten Fia és ezt megvallja, elismeri, hogy bűnös ember és szüksége van Jézus Krisztus engesztelő áldozatára, az a saját megvallása által hatalmat adott Jézusnak arra, hogy megtörje a sötétség erőit az élete felett, és a fáraó kénytelen lesz azt mondani: Menj, ezzel szemben tehetetlen vagyok.

Nem véletlen, hogy az emberek - mégha hisznek is Istenben -, az Isten által kért megtérési módot nem fogadják el, feleslegesnek gondolják. Úgy gondolkodnak: Minek a megtérés? Minek ez a felhajtás és ceremónia? Hát hiszek én Istenben....nincs nekem erre szükségem.

Nincs? Semmi másra nincs nagyobb szükséged ember, mint erre!
A sötétség erői manipulálják a te gondolataidat....bármit megengednek neked, csak ezt ne, ne térj meg.....

De ha mégis megteszed, kijöhetsz Egyiptomból és nem is akárhogyan. Az egyiptomiak arannyal, ezüsttel, kincsekkel megrakodva engedték el őket, vagyis a sötétség erői kénytelen. kelletlen, vissza kell hogy adják neked azokat az áldásokat, amelyeket Isten neked készített el, csak a bűneid miatt a sötétség erői használják azokat.
Abdias 2017.06.07 12:45:03
@Komodoi23: Folyt.

Aztán amikor majd elindulsz, a fáraó észbe kap, és azt mondja: Hogy engedhettem én ezt el? Utána gyorsan! Még alig lépsz ki Egyiptomból, máris megpróbál majd visszatartani, de akkor lesz még valaki, aki segít majd neked, és Ő a Szent Szellem, mert a megtéréssel Őt is megkapod. Ő lesz az egész pusztai vándorlásod során a segítőd, mert a világ és a Menny között van egy köztes állomás, a puszta.
A Szent Szellem lesz az - aki ahogy Izraelt is védelmezte nappal felhő éjjel pedig tűzoszlop formájában -, aki az ellenséget mindaddig feltartóztatja, amíg át nem mész a Vörös-tengeren.....ez pedig nem más, mint a vízkeresztség.

" ....mindnyájan a felhő alatt voltak és a tengeren mentek által....."
1 Korintus 10:1.

Vagyis az ószövetségben is megvolt a víz-és Szent Szellem keresztség minden egyes izraeli esetében.

A pusztai vándorlás azt a célt szolgálja, hogy végigmenjünk azokon az állomásokon, amelyeken izrael népe is, és megtanuljuk az életünket Isten gondviselésére bízni, mert amíg ez nem megy, addig nem tudjuk birtokba venni Kánaánt.
Oda csak azok mehetnek be, akik Kálebhez és Józsuéhoz hasonlóan nem a láthatókra néznek, nem a körülöttünk lévő dolgok alapján ítélnek, hanem az Istenbe vetett hitük vezeti őket. Amíg ez nincs meg, addig Isten visszaterel a pusztába, és ott róhatjuk a köröket, és így lesz egy 3 napos útból 40 év.

Amíg nem erősödünk meg hitben, nem tudjuk legyőzni azokat a gonosz szellemeket, démonokat, bukott angyalokat, fejedelemségeket és hatalmasságokat, akiket a kánaáni népek - amalekiták, emoreusok, kivveusok.....- jelképeznek. A honfoglalás pontról-pontra leírja, hogy tudod az életed különböző területeit felszabadítani az ellenségtől.....az egészséged, anyagi életed, családod, munkád területén.....
És ha csak egyetlen-egy gonosz szellemnek is megkegyelmezel, ki fog téged újra semmizni.
Visszaszerzi az általad visszafoglalt területeket....ezért kellett a baromtól a csecsemőn keresztül az idősekig mindenkivel végezniük.
Aki sikeres keresztény akar lenni, az nem kegyelmezhet az ellenségnek!

Az Ószövetség soha nem volt annyira aktuális, mint ma. Nincs benne egyetlen egy olyan mondat sem, amelynek ne lenne jelentősége az életbenmaradáshoz. Aki nem veszi Isten Szellemét, hiába gondolja magát kereszténynek, el fog veszni. Ez nem kérdés, hanem tény.

Van egy könyvem, amelynek az a címe: A világ 100 csodája

Sok szép és érdekes dolog van benne, de az igazi csodát kifelejtették belőle.....ez pedig Isten igéje. Isten személyre szabott jótanácsait tartalmazza minden egyes ember számára. Számodra is nagyon sok mondanivalója lenne.......de egyenlőre még nem tudsz olvasni a sorok között.

Elnézést, hogy az eredeti témától ennyire eltértem, de tulajdonképpen ez is felvetésedre való válasz.
Visszatérve az eredeti szálhoz:

" Amiképpen Mózessel vele voltam, teveled is veled leszek, el nem hagylak téged, sem el nem maradok tőled..............
Ne félj és ne rettegj, mert veled lesz az Úr, a te Istened mindenben, amiben jársz."
Józsué 1:5.,9.

Az arab népek a tűzzel játszanak, márpedig aki a tűzzel játszik, az előbb-utóbb megégeti magát.....

Amennyiben volt türelmed ezt végigolvasni, köszönetem jelélül megajándékozlak egy zsidó viccel, mert mint tudjuk, a humor fontos dolog!

Egy antiszemita és egy szegény zsidó ember egy kocsiban utaznak a vonaton. Mivel hosszú az út és rajtuk kívül nincs senki abban a fülkében, az antiszemita úgy gondolja, egyszer az életben szóba elegyedhetek egy zsidóval is.
Eközben az utitárs egy újságpapírgöngyöleget vesz elő, amit miután kibontott, 4 db halfej található benne. ez a zsidó ember uzsonnája.
Mielőtt nekilátna, az antiszemita megkérdezi tőle:
- Mondja, maguk zsidók miért gondolják azt, hogy maguk a legokosabbak?
- Azért, mert így van - jött a rövid válasz.
- De miért van így?
- Tudja, mi zsidók sok halfejet eszünk, mert abban sok a kálcium, és az agyba beépülve, serkenti az agyműködést és a gondolkodást.
Az antiszemita rövid ideig gondolkodik, majd megkérdezi:
- Adna el nekem abból a halfejből?
- Persze, szívesen, darabja 50Ft.
Az antiszemita megveszi mind a 4-et, majd miután az undorát félretéve nagynehezen egyet megeszik, azt mondja:
- Maga jól átvert engem! Budapesten 200Ft-ért nem 4 halfejet, hanem 4 egész halat is kaptam volna!
Mire a zsidó:
- Na látja, már kezd is hatni!

Isten áldjon meg, Komodoi23!
Jeruzsálem, 2017. május 23...
Abdias 2017.05.29 13:15:26
" És azután, ha majd kigyomlálom őket, ismét könyörülök rajtuk, és visszahozom őket, kit-kit az ő örökségébe, és kit-kit az ő földjére.
És ha megtanulják az én népemnek utait, akkor felépülnek majd......"
Jeremiás 12:15-16.

Az egész bibliai kinyilatkoztatás egy házasság történetét írja le, amelyben a Mindenható Isten a férj, Izrael pedig a menyasszony, a feleség.
Isten szövetségre lépett Ábrahámban az ő leszármazottaival, Izraellel. A szövetség egy szent dolog, amelyben mindkét fél ígéretet tesz a másiknak, megvallást az elkötelezettségéről, hűségéről, állhatatosságáról, kitartásáról, arról, hogy ez a szövetség mindenek felett áll.
Isten igéjében a házasság egy szövetségkötés, amely minden nehézség ellenére felbonthatatlan és örök.
A szövetség számára nincs akadály, és mindent megtesz a másikért.
Isten kihozta Izraelt nagy jelekkel és csodákkal Egyiptomból, vezette őket 40 évig a pusztában, gondoskodott róluk és bevezette őket egy olyan csodálatos földre, amely minden gonoszság ellenére a mai napig egy egyedülállóan különleges és csodálatos hely.
Izrael, a menyasszony, miután elfoglalta és belakta a területet, elkezdett kitekintgetni ebből a házasságból. Kereste és elfogadta a szomszéd népek idegen isteneit, vagyis megtörte a szövetséget, a házasságot.

" Pereljetek anyátokkal, pereljetek, mert nem feleségem ő, és én sem vagyok neki férje...."
Hóseás 2:1.

Isten jelenlegi állapota: elvált.......elhagyta a menyasszonya és szeretők után járkál.

" És szaladgál majd szeretői után, de nem éri el őket; és mikor keresi őket és nem találja meg azokat, azt mondja majd: elmegyek hát, és visszatérek előbbi férjemhez, mert jobb dolgom volt akkor, hogynem mint most."
Hóseás 2:6.

Izrael története során, miután elfordult Istentől, nemzetekbe és népekbe helyezte bizalmát. Emberektől várta a segítséget. A szétszóratás elött hol Egyiptom, hol Asszíria kegyeit kereste.
Bukásának végső oka az volt, hogy az asszírokkal való egyezség ellenére titokban Egyiptommal is tárgyalt.

Ez egy házasság esetében azt jelenti, hogy egy nő egy másik férfi kedvéért elhagyja férjét, majd a szeretője mellett újabb szeretőt tart, és mindkettőtöl a másik tudta nélkül a lehető legtöbbet, vagyis saját maga számára a lehető legelőnyösebb helyzetet próbálja megteremteni.
Isten ezért elhagyta Izraelt.......de nem végleg, mert a hűség, a házassági eskü Isten esetében mindenek felett áll. Ő soha nem töri meg a szövetséget!

Izrael a mai napig arra kényszerül, hogy " szeretőket" tartson, szövetségeseket keressen, mert azt, aki biztonságot adhatna neki - a férjét -, hűtlenül elhagyta.
Izraelnek ezért ilyen hányattatott a sorsa, mert egy teljesen ellenséges közegben - evilág felett jelenleg a Sátán az úr - kell lavíroznia. Kiszolgáltatott helyzetben van.....aki szeretőt tart és tőle várja a boldogulását, az a zsidósághoz hasonlóan kiszolgáltatott helyzetbe kerül.

A bibliai időkben a férfiak teljes egészében eltartották otthon dolgozó feleségeiket, így a válás a nő teljes egzisztenciális kiszolgáltatottságához és végső soron elszegényedéséhez vezetett.
Egy szerető sosem tud felvállalni egy tartós és biztos anyagi gondviselést, aminek az eredménye az lesz, hogy a nő visszavágyik a férjéhez....és így lesz ez Izraellel is.

" Nyomorúságukban majd keresnek engem!"
Hóseás 5:15.

Ma Izrael a penge élén táncol....ma még bízik a szövetségesekben....ma még reménykedik a népekben.....ma még keresi a támogatóit......de eljön az idő, amikor egyet sem fog már találni, minden "szeretője" elhagyja, és ellene fordul.
És akkor majd Izrael végre megérti, hogy csak a felelősségvállaló, elkötelezett, gondviselő szeretet ér valamit.
A szeretők, idegenek szeretete nem szeretet.......
Isten megtanítja Izraelt az igaz, örök hűségre, és amikor már minden kötél szakad, amikor már semmi reményük nem lesz, segítségül hívják majd az Úr nevét.....és Ő akkor meghallgatja őket...... és segíteni fog nekik...... és visszatér hozzájuk..... és visszafogadja őket......és megmutatja az Ő dicsőségét rajtuk.....és felemeli és nagy nemzetté teszi őket.
Akkor majd kedvét leli az Ő menyasszonyában. A szeretőket pedig, akik elcsábították őt, megbünteti......

Isten féltékenyen szerető, ahogy ezt több helyen is megerősíti az Ige.......vagyis bosszút fog állni azokon, akik az Ő népét sanyargatták.
Magyarország nyakig benne volt a holokausztban......
Nem is vagyunk képesek felfogni, hogy ez a tény - amelyről ma már szívesen megfeledkezünk - milyen hihetetlen nagy átkot hozott erre az országra.

De Isten könyörületes, és ennek a bizonyítéka Jézus Krisztus, akinek az első eljövetele nekünk, a bűnös nemzeteknek szól, akik nem kaptunk törvényt, akik nem ismertük Izrael Istenét, akik távolvalók vagyunk......Jézus Krisztusban viszont közelvalókká lehetünk. Nemcsak a hűtlen feleségnek, hanem az őt üldöző és elcsábító nemzeteknek is kész megbocsájtani, aminek feltétele Jézus Krisztus engesztelő áldozatának az elfogadása.
Mennyit érnek a gyermekek egy hedonista Európában? Mi történt azzal a felelősséggel, amellyel egy uralkodó az állampolgárok védelmére tartozik? – teszi fel a kérdést a manchesteri merénylet után Giulio Meotti olasz újságíró. Az Il Foglio munkatársa az izraeli Arutz Sheva hírportálnak írt…..
Abdias 2017.05.25 12:10:17
Mennyit is ér egy gyermek élete?

Megdöbbentő ez a kérdés a 21.sz. elején....egy olyan korban, amelyben arra büszke az emberiség, hogy milyen messzire jutott a technika vívmányainak köszönhetően - emberi elme gépekbe való betáplálása, chiprendszerek, teleportálás, az emberi élet meghosszabbítása....
Azért is megdöbbentő, mert ennek a kérdésnek valóban van létjogosultsága, pontosabban újra van jogalapja!

Jézus azért jött, hogy megmutassa az embereknek, hogy az élet milyen nagy érték. Egy olyan korban jött be Isten a látható világba emberként, amikor a Római birodalom - amely a Helléneket váltotta Kr.e. 241-től - határozta meg a társadalom kultúráját és alapvető értékeit. Ez a birodalom - hasonlóan az elötte lévőkhöz - egy bálványimádó, hedonista életmódot képviselt.
Az emberi életnek - főleg egy gyermek esetében - nem nagy értéke volt.
A birodalom vezetői, a magasabb pozíciókban lévő emberek erkölcstelen élete nem volt arra alkalmas, hogy a társadalom számára értéket közvetítsenek.
Azokat a gyerekeket, akik testi hibával születtek, megölték.
Akiket gyengének találtak, brutális módon végeztek velük.
Az abortusz - mivel az anyaméhben fejlődő gyermeket nem tekintették önnálló személyiségnek - mindennapos, a társadalom által jóváhagyott és elfogadott gyilkossági forma volt. Hillary Clinton pontosan ezt akarta feleleveníteni.

És hogy hogy juthat el egy társadalom oda, hogy a jövő generációját ilyen embertelen módon elnyomja? Arra is jó példával szolgál a Római birodalom.

A testiség, a külsőségek, az élvezetek mindennél feljebb voltak magasztalva. Ez volt a társadalmuk tartalmi mozgatórugója. A nők féltették az alakjukat a szülés következményeitől, attól, hogy utána már nem lesznek olyan kívánatosak. Ez pedig abból fakadt, hogy a házassági eskü nem sokat ért.....bármikor bárki bárkivel....akár házas volt, akár nem, így aztán a nők nem szívesen vállaltak gyermekeket.....és ha mégis teherbe estek, az abortusz kézenfekvő megodás volt.

Abban a társadalomban, amelyben a házasság nem érték, nem Istentől rendelt szent dologként tekintenek rá és amely megengedi, hogy az ember testi kívánságai alapján változtassanak azon, ott a gyermek sem lesz érték.

Ma, ezek a vezetők - akiket név szerint is megemlít ez a cikk -, fogalmuk sincs, mit jelent az, hogy család, nem tudják, milyen komoly gonddal és nehézséggel néznek szembe ma az olyan apák és anyák, akik tisztességes, erkölcsös életre akarják nevelni a gyermekeiket. És ahelyett, hogy támogatnák őket, folyamatos támadás alatt tartják és megbélyegzik őket. Keresik azokat a réseket és lehetőségeket, ahol meglehet bomlasztani a társadalom legalapvetőbb pillérét, a családot és annak tisztaságát.
Azt az intézmény támadják, amely jövőt biztosít, és amelynek egyik legalapvetőbb feladata, hogy értéket közvetítsen a gyermekek, a jövő generációja számára.

A Nyugat döntött! Felszámolja a bibliai családmodellt, és teret enged a kereszténység megjelenése elötti hedonista életmódnak. A homoszexualitás, a pedofília, a fajtalan szexuális élet, a fékevesztett partnercsere, a fajtalankodás....ezek nem új dolgok.

És hogy jön a képbe az iszlám vallás?
Úgy, hogy amit a nyugat szép szóval és törvényjavaslatokkal nem tudott elérni - vagyis a kereszténységet megfékezni -, azt átengedi azoknak, akik 1500 éve mást sem csinálnak, mint üldözik azokat, akik a zsidó-keresztény kinyilatkoztatást követik. Ezért támogatják az iszlám bevándorlást. Én pedig ezért nem!

Úgyhogy....az "okos" beszédeik helyett vállaljanak gyermekeket, járjanak elő jó példával....mert egy egészséges társadalom nem idegenekből, hanem a saját gyermekeinkből áll össze......és ha majd lesznek gyernekeik, akkor lesznek olyanok is a környezetükben, akikért valódi felelősséget éreznek majd.
Akkor majd én is szívesen meghallgatom, mi a véleményük az iszlám bevándorlásról......

Ma sokan támadnak minket, akik védelmezzük a házasság és a család bibliai értékeit, pedig ezek nélkül nincs jövője egy társadalomnak.
Inkább azon kellene elgondolkodni, hogy hozhatnak-e olyan, a családok sorsát érintő kérdésekben döntést olyanok, akiknek nincs családjuk?

Én nem vagyok Orbán rajongó - bár ezt is sokszor ragasztják ránk -, de neki legalább vannak gyermekei.....talán ezért sem támogatja az iszlám bevándorlást. Felelősséget érez a gyermekeiért és unokáiért, és nem akarja kiszolgáltatni őket egy olyan kegyetlen vallásnak, amely számára sem a szabadság, sem az emberi jogok, sem a nők egyenlősége sem az élet nem jelent semmit!
Egyenes adásban ámult el az egyiptomi televízió egyik ismert műsorvezetője, Amr Adíb azon, hogy egy kopt keresztény asszony, akinek férje a virágvasárnapi alexandriai terrortámadásban vesztette életét, megbocsát a gyilkosoknak. „Az ő türelmük és kitartásuk viszi előre az országot” – tette hozzá...
Abdias 2017.05.12 00:57:53
Ma a világ úgy gondolja, hogy a különböző vallások és a keresztény hit közé egyenlőségjelet lehet tenni, mert mindegyik valami olyanban, vagy valaki olyanban hisz, amely egy épelméjű ember számára nevetséges.
Annak ellenére, hogy számomra a hamis vallások és az igaz keresztény hit között - van hamis kereszténység is - összahasonlíthatatlanul nagy távolság van, egydologban mégiscsak igazat kell adnom azoknak, akik így gondolkodnak, mert valamiben valóban van azonossság: a hit - akár pozitív, akár negatív -, hihetetlen nagy változást tud létrehozni az ember személyiségében.

Úgy gondolom, az embernek nem kell Istenben hinnie ahhoz, hogy belássa azt, hogy amit ez a nő tett, arra ember önmagától nem képes. A bukott emberben a megbocsájtásnak ez a szintje nincs benne a természetében. És erre tökéletes bizonyíték a műsörvezető reakciója.
Úgy gondolom azt is tényként állapíthatjuk meg, hogy bár az ember bűnösként születik meg, ettől függetlenül a bűnnek, a gonoszságnak és a gyűlöletnek az a mélysége, amely a muszlim terroristák esetében számos esetben és egyre több alkalommal nyilvánul meg, nem válik valós cselekedetté.
Vagyis az a két véglet, amelyet a keresztény hit és a muszlim vallás jelenít meg, nem emberi akaratból, nem emberi "érdemekből" származik, hanem szellemi tartalommal bír.

A hitnek mindig van tárgya, és a célja pedig az, hogy a hitem tárgyával minél tökéletesebben azonosuljak, ez pedig cselekedetekben ölt testet.
Ennek a nőnek a cselekedete és azoké, akik az ő férjének a halálát okozták, nagyon más....és azért nagyon más, mert teljesen mással kívánnak azonosulni, így a hitük tárgya - akiben hisznek - sem lehet ugyanaz.
Mindkét cselekedet nem természetes, hanem természetfeletti forrásból származik. Ellentétes cselekedet pedig csak ellentétes forrásból származhat, az ellentétes forrásoknak pedig ellentétes szándékaik vannak.

Ezért egyáltalán nem mindegy hogy kinek hiszel, Allahnak vagy Jézus Krisztusnak!?
Akinek hiszel és akit támogatsz, annak a forrásnak a cselekedetei fogják ellepni a Te országodat!

" Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az; a régiek elmúltak, íme, újjá lett minden."
2 Korintus 5:17.

Aki igei módon megtér, annak a szelleméből eltűnik az ördögi, romlott természet és Isten élete és természete költözik belé. És hogy a Biblia minden egyes szava nem csak képzelet, nem csak üres beszéd, nem csak jól megfogalmazott szöveg, hanem megtapasztalható valóság, arra ez a kopt keresztény asszony az egyik bizonyság.....

Az Ige működik!
És hogy nem csak a Mennyben, hanem a Földön is, az azért van, mert Jézus Krisztus él!
Virágvasárnap közel 50 embert gyilkoltak meg iszlamista terroristák Egyiptomban istentisztelet alatt a templomaikban. Az évek óta életveszélyben élő hívők a folyamatos erőszakra ezzel az Istent magasztaló dallal válaszoltak. Az arab nyelvű gospel szövege: Mennyei Egyház   Szembenézhetünk a…..
Abdias 2017.04.28 12:07:39
@Marja Koserova:

Amennyiben valóban keresztény vagy, a megoldást tudnod kell.

Lehet hogy meglepő lesz, amit írok, de én úgy látom, ezek az emberek kevésbé szorulnak rá a segítségre, mint mi, európai keresztények.
Ezek a keresztények, akik a hitük miatt az egész életüket életveszélyben élik, így vállalnak gyermekeket, így nevelik őket Jézus Krisztus szeretetére és követésére, eszük ágában sincs elmenekülni arról a területről.
Ha valaki segítségre szorulhatna, és jogosan várná el a támogatást Európától, azok pont azok a keresztények, akik nem kérik a mi segítségünket....legalábbis egzisztenciálisan nem.
Hogy miben tudsz nekik segíteni?
Abban, amiben kérték is a segítségünket......Nem új hazát kérnek, nem új otthonokat, hanem szellemi támogatást, imát azért, hogy legyen erejük kitartani ebben a nehéz helyzetben.
Egy keresztény sosem menekül, mert tudja, hogy ahol él, Isten akaratából él ott, és ahol megszületett, ott feladata van, képviselnie kell Jézus Krisztust és az igazságot.

Egy keresztény ember tudja, hogy a fizikai életünk is Isten kezében van.
Egy bűnös ember élete és halála is hiábavalóság, de egy kereszténynek nem....mind az élete, mind a halála Isten szolgálatában áll. Amíg itt élünk, az a feladatunk, hogy életeket mentsünk, és ha eljön a fizikai halálunk állapota, a halálunkkal is életeket menthetünk. Lehet hogy ezek az emberek, akik a gonosz szándéka miatt már nincsenek közöttünk, a halálukkal több embert mentenek meg, mint az életükkel.
És erre pontosan ez a video a bizonyíték....az, hogy az életbenmaradottak hogy reagálnak erre.

" Mert úgy van az Isten akarata, hogy jót cselekedvén elnémítsátok a balgatag emberek tudatlanságát;
Mint szabadok, és nem mint akiknél a szabadság a gonoszság palástja...."
1 Péter 2:15-16.

A keresztény emberek szabad emberek. Szabadok arra, hogy a gonoszságra ne a sötétség módszereivel válaszoljanak....ez az igazi szabadság, és ez életeket menthet.

Jézus Krisztus erre a legjobb példa.....életében is sok embert mentett meg, de a halálával összehasonlíthatatlanul többet!

Ezeknek az embereknek jóval nagyobb hitük van, mint az Európaiaknak, mert a hitük kipróbáltatott és a próbát kiállták!
Az európai emberek többségének lagymatag, semmit érő, üres, hobby hite van, és ha próba elé állítanák őket, gondolkodás nélkül, azonnal megtagadnák Jézus Krisztust.

Hálásak lehetünk Istennek azért a nyugalomért, amely körülvesz minket, de a Biblia és a világ eseményei is azt igazolják, hogy az üldöztetés mindig erősebb hitet eredményez, mint a béke és nyugalom. Kiszelektálja az álkeresztényeket és megerősíti az igazakat. Ez alól az európai keresztények sem lesznek kivételek......nekünk is választ kell majd adnunk, hogy nehéz helyzetben ki mellé állunk!

Úgyhogy a legtöbb, amit tehet egy ember a másikért az az, ha igei módon megtér, bibliai alapokra és igazságokra helyezi a hitét, veszi Isten szellemét, a Szent Szellemet, és a szellemben elmondott ima, mint egy rakéta, úgy hasít át a második égben tanyázó sötétség erőinek a birodalmán, és Isten trónja elött megáll, meghallgatásra és válaszra talál.

Ha valaki csak azt hiszi, hogy ő keresztény és így imádkozik, annak az imája a feje fölött 1 m-rel szertefoszlik......
Nem minden imát hallgat meg Isten. Az ember nem képes Isten akaratával összhangban imádkozni, csak Isten Szelleme által.

Sok olyan ember van, aki nem tért meg igei módon, mégis van benne jó szándék, segíteniakarás, irgalom.......de ez mind kevés.
Evilág problémáit emberi akarat nem tudja megoldani. Az emberiség minden egyes gondjának egyetlen orvoslója van: Jézus Krisztus!
Ha Őt elfogadod, befogadod a szívedbe, szellemedbe, hagyod, hogy Ő irányítsa a gondolataidat, beszédedet, cselekedeteidet, tetteidet, hagyod, hogy Ő legyen Úr az életed felett, akkor, de csakis akkor leszel képes valódi segítséget nyújtani az embertársaidnak, mert akkor már nem a Te akaratod irányít, hanem Jézus, és Ő majd minden helyzetben elmondja neked, mikor mit kell tenned........
Michael Ignatieff, a Kanadai Liberális Párt egykori vezetője, a CEU rektora 2016 januárjában ezt mondta: "A San Bernardinó-i és a párizsi terrortámadás miatt minden ország egyszerűen lezárja a határát és ez katasztrófa. […] emberek milliói égnek a vágytól, hogy a fáradt, öreg Európába jöjjenek, mert…..
Abdias 2017.04.24 13:51:14
@Blog felhasználó:

"Véleményem szerint Magyarországon igenis komoly probléma van, és bármennyire is támogatom a kormány egyes lépéseit, mégis, minimum ugyanolyan mértékben aggasztanak egyes más lépései. "

Én is így vagyok ezzel, de ez nem okoz bennem lelkiismeretfurdalást, mert tanulmányozom Isten Igéjét, és tudom, lesz ez ennél még rosszabb is! Ha már most aggódsz, mit fogsz akkor tenni?

Jézus azért hívott el és váltott meg minket, hogy azt a szót, hogy aggódalom, elfelejtsd!
A világ a problémák és gondok közepette él, de Te, nem lehetsz ott, mert Jézus Krisztus kiemelt a problémák fölé! Mi más perspektívából nézzük a történéseket.

Ha a kormány az igével összhangban cselekszik, annak örülünk.....ha pedig ellentétesen, akkor sem esünk kétségbe, mert a kormány a világban van, a világ pedig nem Isten igéje szerint cselekszik.
Az emberek képtelenek megérteni azt, hogy hogy lehet az, hogy a menekültkérdéssel kapcsolatban egyet tudunk érteni a kormány álláspontjával, más dologban pedig kritikus szemmel nézzük őket.

Emlékezz meg az evangélium azon történetéről, amikor Jézus megkérdezte a tanítványait, hogy kinek gondolják Őt. Péter azt mondta: Te vagy a Krisztus, az élő Istennek Fia.
Jézus erre azt mondta neki: Boldog vagy Simon, Jónának fia, mert nem test és vér jelentette ezt meg neked, hanem az én mennyei Atyám.
Máté 16:17.

Vagyis azt mondta Péternek, hogy te egy olyan ember vagy, aki nem a körülményekből, nem a látható dolgok alapján ítélsz, hanem közösséged van az én Atyámmal, Istennel, aki olyan dolgokat jelent ki neked, amelyeket világi emberek nem tudnak.
A te tudásod és ismereted nem evilágból való.

Aztán alig telt el néhány perc, és néhány verssel lejjebb azt olvassuk, hogy Jézus Péternek azt mondta:
" Távozz tőlem Sátán! Bántásomra vagy nekem, mert nem gondolsz az Isten dolgaira, hanem az emberi dolgokra."

Jézus ugyanannak az embernek néhány percen belül két végletet mondott:
Isten Szelleme vezet.......a világ, a Sátán akarata szerint gondolkodsz.

És hogy ez hogy lehetséges?
Úgy, hogy Jézus az embereket mindig a cselekedetei alapján ítéli meg!
Nem az számított, hogy Péter egy volt a 12 apostol közül, akiket Jézus személyesen hívott el, hanem az, hogy mit mond, hogy gondolkodik és mit tesz!

És ha mi is ezek szerint cselekszünk, akkor nem okoz problémát az, hogy támogatni tudom az igével összhangban lévő cselekedeteit annak az Orbán Viktornak és Donald Trumpnak, akikkel szemben éles kritikát is meg tudok fogalmazni, ha nem az igei igazság és jogosság alapján döntenek, vagyishogy gratulálnak egy olyan elnök újraválasztásához - Recep Tayyip Erdogan Török elnök -, aki egyértelműen diktatórikus hatalmi rendszer kiépítésén fáradozik, és aki a választásokat úgy nyerte meg, hogy 2,5 millió szavazatot elcsalhattak.

Emiatt aztán sokszor képmutatóknak tartanak miket az emberek....de nem ez a képmutatóskodás, hanem az, amikor a világ elvárásai szerint éljük meg a hitünket.

Minket nem az érzelmeink vezetnek....nem a világban bekövetkező események határozzák meg a gondolkodásunkat, hanem Isten igéje.
Aki hisz, az nem fél, nem aggódik. A világ majd aggódik, nekünk pedig az a feladatunk, hogy ebből kimentsük az embereket.

A mi elfogadható alternatívánk sem a jelenlegi, sem a jövőbeni politikai palettán nem található meg, éppen ezért, ne bennük keresd a megoldást.....ne beléjük vesd a reménységed, mert ott nem találod meg.
Nem a politikusok és nem is a Hit gyülekezete, hanem Jézus Krisztus váltotta meg a világot. Ő már gondoskodott arról, hogy ami most nem jó és nem tudsz vele egyetérteni, az ne mindig így legyen.

Pál apostol azt mondta a Korintusbelieknek:

"....menjetek ki közülük, és szakadjatok el...."
2 Korintus 6:17.

Az eredeti szöveg szerint itt szegregációról és nem szeparációról van szó. Vagyis a mi feladatunk az, hogy egy istentelen, bűnös világban - ahol nagyon nehéz olyan dolgot találni, amellyel egyet tudunk érteni -, kell úgy élnünk, hogy a világ bűneitől, hamisságaitól, hazugságaitól elválasztjuk magunkat, ugyanakkor nem szigetelődhetünk el.

Ha Isten igéje alapján - és nem érzelmi alapon - hozod meg a döntéseidet, akkor nem fog problémát jelenteni számodra az, hogy egy megváltatlan személy elképzelését egyszer támogatni tudod, egyszer pedig nem.....mert különben bálványod lesz ő neked....
Abdias 2017.04.25 10:14:04
@Blog felhasználó:

Értem a felvetésedet, és akár még adhatnék is Neked igazat, ha nem másként látnám a Vigyázó szerepét, mint ahogy Te.

Közel 1 éve követem a Vigyázó cikkeit és az én szubjektív véleményem ezzel kapcsolatban nem az, hogy ez az oldal a Hit gyülekezetének a "szócsöve" - annak ellenére, hogy akik üzemeltetik, gyülekezetünk tagjai -, hanem egy olyan oldal, amelynek hiánypótló szerepe van a magyar médiában.

A mai média és sajtó elköveti azt a hibát, hogy a hiteles, tényszerű tájékoztatás helyett szubjektív véleményeket fogalmaz meg, vagyis véleményt nyilvánít. Ennek is van helye, de nem ez lenne az elsődleges célja.
A hírközlő szerveknek az a feladata, hogy tájékoztassa a lakosságot, ne pedig manipulálja.
Ez az oldal az én meglátásom szerint nem vélreményt mond, hanem tájékoztat.
A véleménynyílvánítás a blogolóké. És ez azért jó, mert gondolkodásra és információszerzésre ösztönzi az embereket, ahelyett, hogy manipulált elszenvedői lennének az eseményeknek.

Nekünk, akik az igazságot hirdetjük nagyon fontos, hogy az emberekből ne olyan gondolatokat hozzunk elő, amelyeket mások helyeztek az elméjükbe, hanem azokat, amelyek a szívük, szellemük mélyén vannak, amelyek valóban az ő gondolataik, mert csak így tudunk nekik segíteni.
A világ véleményét ismerjük, hiszen ezzel van tele minden, de az egyén megmentéséhez ez kevés.

Köszönöm Hack Péter beszédét, amelyet itt közzétettél, mert én erről lemaradtam.
A Hit gyülekezetének az álláspontja nem titok és senki elől nincs elrejtve.....a mi álláspontunk ott van benne a Bibiliában.

" Engedelmeskedjetek azért minden emberi rendelésnek az Úrért...."
1 Péter 2:13.

Vagyis az Ige azt mondja, hogy az állam által meghozott törvényeknek engedelmeskednünk kell.
Hack Péter is erre mutatott rá, hogyha az állam meghozott és elfogadott egy törvényt pl. az egyetemek legális működésével kapcsolatban, akkor nem emberi akaratok, hanem a hatályos törvény határozza meg annak az intézménynek a működését.

Az egész isteni kinyilatkoztatásnak az egyik alapja pontosan az, hogy Isten adott egy törvényt, amely alól senkinek, semmilyen körülmények között nincs kivétel.....még annak sem, aki a törvényt hozta, mert Isten is ugyanúgy, ahogy elvárja tőlünk, alárendeli magát a törvénynek.
Ez egy alappillére a Bibiliának.
És hogy mennyire megbízható, szavatartó és tisztességes Isten, és mennyire a jog és az igazsság az, amely uralja az Ő döntéseit, azt a mi megmentésünk által mutatta meg.

Nem kivételezett az Ő Fiával. Jézus azért jött, hogy átvegye a mi bűneinket, és a bizonyíték arra, hogy ténylegesen átvette és elhordozta azokat, az az, hogy büntetést kapott érte.
Akin bűn van, annak bűnhődnie kell.....mert ez a Törvény, és akkor is ez a Törvény, ha az Isten Fiáról van szó!

Egyébként pontosan ez a Péter apostol által írt idézet a bizonyíték arra, hogy a muszlimok integrációja kudarcra van ítélve a demokratikus közösségekben, mert a Korán pontosan az ellenkezőjére szólítja fel őket. Azt kéri tőlük, hogy ne engedelmeskedjenek az állami törvényeknek.

Hack Péter nyilatkozata a jog és a magyar állami törvények alapján fogalmazódott meg, amelynek a Hit gyülekezete is alárendeli magát.
Ugyanakkor az én meglátásom szerint nem ez a teljes meglátása a gyülekezetünknek a CEU-val kapcsolatban, hiszen Hack Péter is megemlítette - de csak úgy mellékszálon -, hogy a CEU eszmeiségével, azzal, amit képvisel, nem ért egyet.
És hogy miért nem, annak egyik magyarázata pl. pont ez a cikk, amely alatt beszélgetünk.

Nagyon jó az a példa, ami a nyilatkozatban elhangzott, vagyis hogy a dohányzással nem értünk egyet - mert ez az Istentől kapott testünk szándékos rongálása, egy szenvedélybetegség, amely nem Istentől van -, ugyanakkor azzal sem, hogy az állam törvénytelen módszerekkel kiemelte a kereskedelemből ezen termékek árusítását, amely sajnos az alkohol mellett az egyik legnagyobb bevételi forrása volt a kereskedőknek és a saját ellenörzése alá hajtotta. Vagyis annak ellenére, hogy folyamatosan azt hangoztatja, hogy támogatja a hazai kereskedők felemelkedését, szemrebbenés nélkül képes érvágást végrehajtani rajtuk.

A világ és az igaz Egyház között sok különbség van. Az egyik legnagyobb talán az, hogy a bűnös ember sosem rial vissza attól, hogy erőt alkalmazzon. A bűnös ember visszaél azzal azzal az erővel és hatalommal, amely a pozíciójából fakad.
Jézus népe sosem követi ezt az utat....a mi erőnk azIsten igéjén álló igazság és a jog
Nem csak a csúfos bakiparádéba fulladó Oscar-gálán volt állandó téma az amerikai elnök, a németországi farsangi felvonulásokon szintén főszereplő Donald Trump, de célpont lett több európai politikus is. Az alpári, emberi méltóságot sárba tipró hecckampány nem ismert korlátokat, mint az alábbi képek…..
Abdias 2017.03.01 10:34:24
" Ha egy embernek csak az elméjét képezzük, az erkölcseit pedig nem, akkor egy társadalmi veszélyforrást nevelünk fel."
Theodore Roosevelt

Ez az abszolút bölcs és a biblia értékrendjével azonos meglátás rámutat arra, hogy amennyiben az emberek felrugják az erkölcsi normákat, az káoszhoz és anarchiához vezet.
Roosevelt ezen kijelentéséért nem vonultak tömegek az utcára a "levágott" fejével, mert egyetértettek vele.

Ma az emberek a demokráciának egy szabad folyást akarnak adni, vagyis mindenki azt csinálhassa, ami neki jó!
Még egy társasjáték is élvezhetetlen, ha felrugjuk a játékszabályokat.....márpedig a demokráciának is vannak szabályai.

A demokráciát, mint az emberiség legtökéletesebb társadalmi együttélési formáját nem emberek találták ki....nem az emberiség kísérletezte ki.
A demokrácia alapjait Istenfélő emberek találták meg, benne van a Bibliában.
Ha nem lenne Isten, ha nem lenne Biblia, akkor a teljes emberiség barbár módon élne.
Minden nemzet felett diktátorok uralkodnának és csak elnyomó rendszer létezne.
Vagyis a demokráciát Istennek köszönhetjük!
De az erkölcsi normákat is neki köszönhetjük, így teljesen egyértelmű - mivel Isten kijelentései nem állnak ellentétben egymással -, hogy a demokrácia és az erkölcs kéz a kézben jár együtt.

Ez a farsangi felvonulás - a farsang egyébként okkult ünnep -, számomra nem más, mint egy sátánista összejövetel.
A transzparenseik undorítóak és gyomorforgatóak.

Donald Trump megeszi a demokráciát?
A demokráciát az erkölcstelenség, a hazugság eszi meg, és ő pontosan ezt akarja megállítani és visszafordítani.

A levágott fej....döbbenet! Szinte percekig nem is tértem magamhoz!
Ha ez a felvonulás valamelyik közel-keleti államban történt volna meg, akkor tulajdonképpen, bár szörnyűlködik az ember, de tudja, hogy ott milyen állapotok uralkodnak, ismerjük azokat a gyilkos szándékokat, amelyek ott működnek....
De itt, abban a civilizált, nyugati társadalomban, amely büszkén vallja felsőbbrendűségét......

A Bibliában a lefejezés nem egy szokványos halálnem.
Aki Isten törvénye ellen vétkezett, azt halálra kövezték.
Isten nem fejezi le az embereket, nem kér ilyet.
Az Újszövetségben egyetlen ilyen történetet ismerek, és ez Keresztelő Jánosé.

A fej a Bibliában Jézus Krisztust jelképezi...Ő az egyház feje, az egyház pedig a test, amely szervesen kapcsolódik a fejhez.
Meggyőződésem, hogy az, ami ma zajlik a világban - muszlimok betelepítése Európába - nem másról szól, mint Keresztelő János története.
Keresztelő Jánosnak az volt a feladata, hogy a bálványimádásba esett és elvilágiasodott Izraelt visszavezesse Isten igéjéhez és előkészítse Jézus Krisztus eljöveteléhez az utat. Ezt sosem nézi jó szemmel a világ, hiszen az Ige és evilág fejedelme nem jó barátok.
Az egyháznak ma is pontosan ez a feladata....visszavezetni az embereket Isten igéjéhez és előkészíteni az utat Jézus Krisztus visszajöveteléhez.
Ezért Heródes felesége - Heródiás -, felismerve ezt a veszélyforrást, csellel elérte, hogy Keresztelő Jánost lefejezzék.
Ennek nagy tanulsága van......a világnak az a célja, hogy az egyházat elválassza a fejtől, Jézus Krisztustól. Amennyiben ezt el tudja érni, nyert ügye van, hiszen minden fontos információ az agyból megy a testbe.... az agy az értelmi irányító központ, az mozgatja a testet. A test mindig azzal összhangban mozog, amilyen információt kap az idegpályákon keresztül.

Az volt Európa vezetőinek és az Obama adminisztrációnak is a célja, ami Heródiásnak. Eddig nem nagyon tudtak eredményt elérni, de ez a muszlim bevándorlás nagyon kapóra jött nekik! Megérkezett a kedvező széljárás......

2 legyet üthetnek egy csapásra....miközben a közvéleménnyel elhitették, hogy a bibliai értéklrend alapján, azzal összhangban fogadták be ezeket az embereket, és ezzel ők az emberiesség példaképei, egyúttal a kereszténységre is súlyos csapást mérhetnek, ugyanis az Antikrisztus addig nem tud eljönni, amíg a kereszténység annak gátat szab.

Ez a történet nem véletlenül került bele a Bibliába, az egyháznak okulnia kell az elődjének az esetéből.
A Sátánnak ma is ez a fő célja...lefejezni az egyházat, a testet elválasztani a fejtől.
Mert amennyiben ez sikerül, akkor az történne az egyházzal is, ami Kereszteklő Jánossal:

".....elvivék a testét és sírba tevék."
Márk 6:29.

Az az egyház, amely nem rendelkezik fejjel, az a Pokol gyűjtőhelye, az a Sátáné.

A lefejezés a Korán kedvenc halálneme. Nem Isten, hanem a Sátán likvidálási módszere.
Szerveződik a "mágikus ellenállási mozgalom": Az ELLE magazin hívta fel a figyelmet arra, hogy egy ismert amerikai wiccamágus, Michael M. Hughes felszólította az amerikai profi boszorkányokat, mágusokat és wicca-papokat, hogy fogjanak össze Donald Trump megbuktatására. Hughes azt kezdeményezte, hogy…..
Abdias 2017.02.27 11:57:08
" Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők állnak be!
.............
A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén."
2 Timóteus 3:1.,13.

Minden az Isten által kijelölt menetrendszerint zajlik és ez alól a gonosz sem vonhatja ki magát.
A sötétség erőinek van hatalma a földön, de Istentől kapták, ezért a rossz is Isten kontrollja alatt teljesedik be.

Az ige itt olyan emberekről, ámítókról beszél, akik tudatosan tartanak kapcsolatot sátáni erőkkel.
Az ember 2 forrásból szerezhet tudást és hatalmat....Istentől és a Sátántól.
Mindkettő természetfeletti erő, ezért tényleges hatalmat ad arra, hogy embertársaink életére befolyást tudjunk gyakorolni. A sötétség erői rombolásra, pusztításra adnak hatalmat, míg Isten áldás forrásaivá teszi a Jézusban megváltott embereket más emberek számára.
Egyiket sem lehet csak egy vállrándítással elintézni, mert valóságos erőket tudnak mozgósítani ezek az emberek.

" Miképpen pedig Jánnes és Jámbres ellene állottak Mózesnek, aképpen ezek is ellene állnak az igazságnak......
De többre nem mennek......."
2 Timóteus 3:8-9.

Jánnes és Jámbres az egyiptomi fáraó varázslói voltak.
Ebben a történetben a fáraó a Sátánt jelképezi, varázslói pedig azokat az embereket, akiken keresztül a hatalmát érvényesíteni tudja.
Ha nem lennének olyan emberek, akiket akár önszántukból, akár tudatlanul tudnak a sötétség erői használni, a Sátánnak semmi hatalma nem lenne a földön.
A hazugság és az abból fakadó hitetlenség a Sátán hatalmának a fenntartója. A hazugság és a hitetlenség az, amely biztosítja a Sátán hatalmát evilág felett. Ha az emberek egytől egyig elfogadnák Jézus keresztáldozatát, abban a pillanatban megtörne a sötétség hatalma.
Az emberek tartják fenn a Sátán hatalmát és ezáltal biztosítják saját maguk számára az elkárhozást.
Annak az embernek, aki nem tér meg igei módon, az egész élete hazugságra épül.....éppen ezért a Biblia szerint a legnagyobb bűn a hazugság és a hitetlenség....ezek a pokollal és a sötétség erőivel vannak egyenes összeköttetésben.

Jánnes és Jámbres kétségtelenül rendelkezett természetfeletti hatalommal, hiszen azoknak a csodáknak a sorából, amelyeket Isten Mózesen keresztül véghezvitt, az első 3-at megtudták ismételni. Éppen ezért nem kell azon meglepődni, ha a sötétség erői is képesek csodákat végrehajtani.....sajnos az utolsó időkben - amelybe eggértelmű, hogy a mai generáció beletartozik - a sötétség erőinek pontosan ez lesz az egyik megtévesztő fegyvere, hogy a megtéretlen emberek nem fogják tudni, hogy melyik természetfeletti jelenség milyen forrásból fog származni, és ezért rossz oldalra fognak állni.
De ahogy a történet is mutatja, a sötétség erőinek a tudománya véges....korlátozott, és a 4. csapástól kezdve Isten elsöprő győzelmet aratott. Ami a Sátán számára a plafont jelentette, Isten számára csupán ujjgyakorlat volt.

Mindenkinek akkora hatalma van, amekkora a fölötte lévő erőknek. Aki az Urat szolgálja, annak a hatalma végtelen, mert mindaz az erő a rendelkezésünkre áll, amellyel Isten rendelkezik.....márpedig nincs olyan, amire azt mondaná, ez már az én tudásomat is felülmúlja!

Ha nem akarsz rossz oldalon állni......ha nem akarod a sötétség erőit szolgálni....ha nem akarsz a Sátán játékszere lenni....meg kell hoznod egy döntést...Jézus Krisztust kell választani.
Minden olyan cselekedet, tett, gondolat, beszéd és érzelem, amely Jézust megkerüli - még ha jól is hangzik, és netalán még erkölcsösnek és bibliainak is tűnik - a Sátántól van.

Lehet, hogy templomba jársz és van felekezeti tagságod......
Erkölcsös embernek tartod magad......
Segíted a rászorulókat......
Tisztességes és emberséges vagy a családtagjaiddal, barátaiddal, munkatársaiddal.....

Ez önmagában még nem ad Neked örök életet.....ha mind a 4 feltételt maradéktalanul be is töltöd, még nem vontad ki magad a Sátán hatalma alól.....lehet úgyis a Sátánt szolgálni, ha az ember azt hiszi, hogy a helyes úton halad.
Nem lehet, hogy Te is egy ilyen ember vagy?

A Sátán egyik legnagyobb trükkje, hogy az emberekkel elhiteti, hogy a keresztény hit nem Isten igéjére, hanem a saját nézeteikre épül! És így az ember a Teremtő Istentől eltávolodva, idegen isteneknek, bálványoknak, vagyis a sötétség erőinek szolgál.
Abdias 2017.02.27 11:59:28
Folyt.

Aki nem tér meg igei módon, már most borítékolhatja, hogy el fog veszni!
Földi életed lejárta után oda mész, ahol az van, akit szolgálsz!

Aki Egyiptomban hitt Istennek, az felkente az ajtó szemöldökfájára a bárány vérét.
Aki Istennek hisz, az megcselekszi amit Ő kér.!
És Ő azt kérte Izraeltől, legyen ott a bárány vére az ajtód keretén....mert ha nem, a pusztító be fog menni hozzád és el fog ragadni Téged, és Én nem tehetek semmit.

Isten ma is ezt mondja....legyen rajtad a Bárány vére, mert ha nem, a pusztító be fog menni hozzád és el fog ragadni Téged és Én tehetek semmit....de nem azért, mert nem lenne hatalmam rá, hanem azért, mert elfogadom a döntésedet és tiszteletben tartom azt.

A vér védelmet ad!
Jézus Krisztus vére védelmet ad!

És ha ilyen erőkkel találod majd magad szemben, mint ebben a cikkben is - mert biztos, hogy szembe fogsz ezekkel kerülni -, akkor teljes meggyőződéssel tudod majd azt mondani, amit én is:

Senki nem jöhet ellenem anélkül, hogy először ne Krisztusba ütközne bele.....

Az emberiséget igen rövid időn belül olyan borzalmas események fogják elérni, amelyekre a teljes 6000 éves történelmünk során nem volt példa.
Jézus azt mondta, hogy már magától a látványtól, a félelemtől meg fognak halni az emberek.....most még annyira könnyű megszabadulni ettől......és az emberek ezt csak kinevetik.

Az ige azt mondja, hogy amikor a világ nevet, ti sírni fogtok, de amikor a világ sír, ti nevetni fogtok.
Ma sokan kinevetnek minket......de ezzel mi nem törődünk.....
És azért nem, mert a mi célunk az, hogy amikor majd a többség jajgatni és ordítani fog a félelemtől és fájdalomtól, akkor Te továbbra is nevethessél....de már nem rajtunk, hanem velünk együtt.

Már most hihetetlenül sajnálom azon embertársaimat, akiknek az örökkévalóságot egy borzalmas helyen kell eltöltenie...ne legyél közöttük!
Stockholm, 2017. február 20.  Egy ünnepség után fiatalok randalírozni kezdtek Stockholm migránsok által lakott Rinkeby városnegyedében. Összecsaptak a kivonuló rendőrökkel, autókat gyújtogattak és üzleteket rongáltak meg. A rendbontásban hárman megsebesültek, köztük egy rendőr. Csak órákkal később…..
Abdias 2017.02.23 11:46:25
Az európai vezetők nagy része kiállt a migráció és a menekültek befogadása mellett, akik pedig ezt nem támogatták, azokat megbélyegezték. Azok számára, akik a migrációt nem emberjogi kérdésként fogták fel, hanem a két kultúra alapvető ellentmondásaiból indultak ki, egyértelmű volt a zavargások kitörése elött is, hogy itt integrációról - a realitásokat figyelembe véve - nem lehet szó.

És itt nem az idegenek megbélyegzéséről és kiközösítéséről van szó, hanem olyan alapvető érdekellentétekről, amelyek nem férnek meg egymás mellett.
Majd miután a nyugat kezdett rájönni arra, hogy nagyot tévedett, és a jól hangzó, ám üres beszédeikkel az embereket sem lehet már félrevezetni, taktikát váltott.
Ha nem tudjuk az embereket integrálni, akkor integráljuk a bűneiket!

Ezért most azokat bélyegzik meg, akik észre merik venni, hogy bár Európa sem szent, de azért ezek a zavargások eddig nem jellemezték a földrészünket.
Németországnak a demográfia csökkenő mutatói miatt munkaerőre van szüksége, hogy az európai régióban megszerzett vezető gazdasági szerepét - amelyet egyébként a második világháború után zsidók millióinak a megölésével, azok vagyonaival alapozott meg - megtartsa.
A munkaerő importálása tulajdonképpen kudarcot vallott, hiszen a beérkezők 80-90%-a nem rendelkezik azokkal az alapvető feltételekkel - nyelvismeret, képzettség -, amelyek által prosperáló tagjai lehetnének a társadalomnak.
Viszont importáltunk valami mást.....olyan bűnöket, amelyek alapvetően nem őshonosak Európában.

A nemzetek vezetői számára valóban fontosabb a jóhírük megörzése, mint azoknak a megvédése, akik szavazataikkal támogatták őket a hatalom megszerzésében és jogot adtrak nekik arra, hogy egy nemzet érdekében dönthessenek?

Az isteni kinyilatkoztatás azt mondja:

" És látta Isten, hogy minden, amit teremtett, íme, igen jó."
1 Mózes 1:31.

Ebben az ember is benne van.....Isten jónak teremtette az embert.

Aztán lapozunk néhányat a Bibliában, és ezt olvassuk:

" Megbánta azért az Úr, hogy embert teremtett a földön...."
1 Mózes 6:6.

Ez hogy lehet?
Mi történt a két kinyilatkoztatás között az emberrel.....mert bizonyára nem Isten változott meg!

A Bibliában az ember egyik jelképe - vagy legalábbis a testének a jelképe - a cserépedény.
Ha én elmegyek egy étterembe vacsorázni, és a végén megkapom a számlát, akkor nem azokért a tányérokért fizetek, amikből ettem, hanem azért, ami abban benne volt.
Nem az étkészlet képviseli számomra az értéket, hanem amit abban feltálaltak.

Amikor Isten megteremtette az embert......."és formálta az Úristen az embert a földnek porából", akkor ezt a cserépedényt, a testet, megtöltötte......" és lehelt az ő orrába életnek szellemét".
Isten a saját szellemét adta az emberbe...." és így lett az ember élő lélekké."

Isten nem csak cserépedényt adott, hanem eleve értékkel töltötte meg.

Amikor Ádámot és Évát behelyezte az Éden kertjébe, egy útmutatást is adott, mégpedig azt, hogy ez az érték hogy marad az emberben.
" ......annak a fának a gyümölcséből, amely a kertnek a közepén van, abból ne egyetek.....hogy meg ne haljatok."
1 Mózes 3:3.

Ez az örök élet titka, amelyet mint tudjuk, nem tartottak meg.

A mózesi törvény azt mondja:

" Akármely cserépedény pedig, amelybe beleesik valami azokból, mindazzal együtt, ami benne van, tisztátalan legyen, és az edényt törjétek el."
3 Mózes 11:33.

Ha a zsidók otthonába valamilyen tisztátalan dolog került a cserépedénybe - pl. hozzáértek egy tisztátalan állat halott teteméhez, majd így hozzáértek a cserépedényhez, az beszennyezte az edényt -, akkor azt el kellett törni, meg kellett semmisíteni.

Vagyis mit mond itt az ige?
Ha bűn van benned, ha tisztátalan dolog van benned, akkor el leszel törve.
Ahogy Te kidobod a számodra értéktelen dolgaidat a kukába, Én ugyanúgy ki fogom dobni az Én szeméttárolómba - Pokol - azokat az embereket, akik számomra értéktelenek.

Amikor Isten megadta az embernek az örök élet kijelentését, a Sátán gondoskodott egy másik kijelentésről, mégpedig arról, hogy az Isten által belédhelyezett értéket hogy tudod valami értéktelenre lecserélni.

Persze felmerülhet az emberben az, hogy egy cserépedényt hogy lehet egy lapra tenni az emberrel? Hogy lehet egy élettelen dolgot összehasonlítani egy élővel?

Az Édenkertben sok fa volt, de név szerint csak kettőt említ a Biblia: az Élet fája és a jó és gonosz tudásának fája.
Az Élet fájáról ehettek, a másikról nem.
Az Élet fája maga Jézus, az örök élet forrása, és aki arról eszik, örökké élni fog.

Aki viszont a másik fáról eszik, annak azt üzeni az Úr:
....ne egyél arról, mert meg fogsz halni.....aki pedig meghal, az már nem él.....így az Úr nem egy élő és élettelen dolgot hasonlít össze, hanem 2 élettelenre mondta ki az ítéletet!
Abdias 2017.02.23 11:48:39
Folyt.

Ádámban mindannyian rossz fáról ettünk.....így mindannyian meghaltunk.
A szellemünk vált halottá....és ahogy az ige nyilvánvalóvá teszi, nem a cserép az érték, hanem ami abban benne van......nem az emberi test az érték, hanem ami abban benne van.
Akinek a teste az élet szellemét hordozza, élni fog......akiben viszont a bűn miatt a halál szellem van, vagyis a szelleme halott, el fog töretni.

Jézus azért jött, hogy a keresztáldozata, a feltámadása által hatalmat vegyen a halál felett és minden más sötét erő felett, és az elértéktelenedett cserépedényedet újra megtöltse értékkel....olyan értékkel, amely örök életre jogosít fel.

Ha nem térsz meg, semmi olyat nem fog benned találni az Úr, amiért érdemes lenne Téged megtartania.

" A test azonban nem a paráznaságnak rendeltetett, hanem az Úrnak, és az Úr a testnek."
1 Korintus 6:13.

Azért kaptunk Istentől testet, hogy az Ő dicsőségének a hordozói lehessünk.

" .....Ő alkotott minket és nem magunk, az Ő ....népe vagyunk."
100. Zsoltár 3:

Isten magának teremtett minket, azért, hogy mindazt a jót, amely Tőle van és amely Ő maga, azt megossza velünk.....mi érte vagyunk, és nem fordítva.

Miért hoznak az emberek rossz döntéseket?
Mert ahogy Ádám és Éva - egy kecsegtető ajánlat reményében - eladták a szellemüket......
Aki pedig a saját cserépedényéről nem tud gondoskodni, hogy érezhetne valódi felelősséget mások élete iránt?!

Sokfajta ember létezik. Vannak fehérek, feketék, zsidók, keresztények, muzulmánok, kicsik és nagyok, férfiak és nők, szegények és gazdagok....

De Isten szemében csak kétfajta ember létezik: akik megtértek és akik nem.

Akármelyik csoportba is fogsz tartozni azon a napon amikor minden el fog dőlni, az Ő ítélete igazságos lesz.
Isten ítélete a szeretetén alapul, a haragja és igazságossága pedig tiszta és szent.
Isten soha nem hajtott végre úgy ítéletet, hogy előtte ne adott volna figyelmeztetést.......
6000 év óta figyelmeztet minket.....egyszer lejár az idő!
A történelemből eddig csak ellenpápákat ismertünk, most úgy tűnik, van már “ellenelnök” is, mégpedig Barack Obama személyében. Január 20-a, Donald Trump beiktatása óta folyamatos össztűz zúdul az új kormányzatra, de ez csak a kezdet: Obama mögött egy olyan akciócsoport sorakozott fel, amely 5 millió…..
Abdias 2017.02.20 22:42:37
Elgondolkodtató, hogy egy volt elnök, akinek most visszavonulót kellen fújnia, miért akar ilyen közel lenni a "tűzhöz"? Miért nem tudja kivárni azt a 4 vagy 8 évet, amíg a liberális oldal újra esélyt kaphat?
Mi az az égetően fontos dolog, ami nem várhat 4 évet?
Amerikában nem nagyon volt még példa arra, hogy egy elnökválasztás eredményét ilyen szinten figyelmen kívül hagyták volna.
Az a kultúrális forradalom, amely Obama kormányzásának a 8 évét jellemezte, méltán nevezhető az emberiség szégyenének.
És ha azt is figyelembe vesszük, hogy ő nem egy eldugott kis ország elnöke volt, hanem az Amerikai Egyesült Államoké, egy olyan világhatalomé, amely döntéseivel és iránymutatásaival a leginkább befolyásolja a világ jövőjét, akkor még inkább megalapozottnak tartom az elöbbi állítást.

Vajon egy vezető világhatalom számára valóban az lehet a XXI. sz. legégetőbb kérdése, hogy mikor mehet már be egy férfi legálisan egy női mellékhelyiségbe?

" Etiópiában, Szomáliában és Kenyában 12 millióan nem jutnak elég ennivalóhoz. Jemenben 18 millió embert fenyeget az éhezés. Nigériában és Dél-Szudánban is több millióan éheznek. Olyan hatalmas válság van kibontakozóban, amilyet még nem láttunk."
Save the Children nemzetközi gyermekvédelmi szervezet

Vajon egy vezető világhatalom számára valóban az lehet a XXI. sz. legégetőbb kérdése, hogy a Planned Parenthood szervezet mellett - amely évente 300 000 művi vetélést bonyolít le, és amelyről kiderült, hogy az abortált gyermekek testrészeivel kereskedik -, még elkötelezettebben kiálljon?

Ma a világ ott tart, hogy az emberiség 80%-át védőoltásnak álcázott, vagy a levegőből permetezett halálos mérgekkel ki lehet pusztítani. Titkos fegyverek által előidézett megaföldrengésekkel és cunamikkal milliókat lehet a halálba küldeni.

A Közel-keleti válság elsőszámú okozója Amerika. Ők a felelősek az Iszlám Állam létrejöttéért, és annak elképesztő méretű térhódításáért.

Obama mindenfajta szankciók nélkül megállapodott Iránnal egy "békés célú" :-) atomprogrammal kapcsolatban úgy, hogy a korábban felállított gazdasági szankciókat feloldotta az iszlám köztársasággal szemben, amely azoknak a terrorista csoportoknak a legfőbb finanszírozója, amelyeknek éppen a Nyugatra és Izraelre fáj a foga.

A Közel-Keleten az iszlám üldözi a keresztényeket, ennek ellenére rendszeresen nem az üldözött keresztények, hanem az iszlám vallás érdekében szólalt fel. Több 100 millió dollárral támogatta arab országokban a mecsetek újjáépítését, miközben keresztény templomot - a muzulmánoknak köszönhetően - talán már nem is találni.....és mindezt úgy, hogy közben kereszténynek vallja magát.

1875-ben megalakult a Teozófiai Társaság, amelynek központja az 1920-as években Hollywood lett. Ez a társaság, amely saját állításu szerint alapvetően keresztény értékeket vall, kissé felcserélték a bibliai szerepeket.
Lucifert egy olyan magasabbrendű angyalnak tekintik, aki azért jött a földre - mintegy feláldozva magát -, hogy a bolygónkon akkor élő állatember számára tudást és értelmet hozzon. Lucifer "áldozatát" a történelem legnagyszerűbb pillanatának tekintik. És bár ők is Jézus visszajövetelét várják, tagadnak minden olyan dolgot, amely az evangélium alapja - engesztelő áldozat, vér által való megtisztulás, Szent Szellem......

A Bibliának egy igen sajátos értelmezését tudhatják magukénak, annyira, hogy úgy gondolták, ideje a tízparancsolatot megreformálni, ezért egy 10 pontból álló tervezetben megfogalmazták fő törekvéseiket.

1. Távolítsuk el Istent és az imát az oktatási rendszerből.

2. Csökkentsük a szülői tekintélyt a gyermekek felett.

" Tiszteld atyádat és anyádat, hogy hosszú ideig élj azon a földön, amelyet az Úr, a te Istened ad teneked."
2 Mózes 20:12.

Egyes nyugati társadalmakban ez már olyan méreteket ölt, hogy kormány szinten próbálják elérni azt, hogy a gyerekek minél kevesebb időt töltsenek a családi közegben, és az oktatási rendszer által nyújtott eszmerendszerek és ideológiák legyenek a meghatározóak a gyermekek gondolkodásában és ne a szülők gondolkodása és meggyőződése.

3. Romboljuk le a zsidó-keresztény, ill. tradicionális családi struktúrát.

A társaság úgy gondolja, hogy ma a zsidók gerjesztik a világban a bajt, ezért a judaizmusnak fokozatosan el kell tünnie a földről....és mivel a kereszténység és a zsidóság elválaszthatatlan egymástól - a kereszténység kialakulása egy zsidó emberhez, Jézus Krisztushoz kapcsolódik - így a kereszténységnek is, és helyettük a világvallásoknak kell visszatérniük.

" A mi otthonunkban a Biblia, a Korán és a Bhagavad Gita ott sorakoztak a görög, a norvég és az afrikai mitológiával kapcsolatos könyvek mellett."
Obama
Abdias 2017.02.20 22:44:15
Folyt.

4. Ha már szabaddá válik a szex, tegyük legálissá és egyszerűvé az abortuszt.

Obama volt az USA eddigi leginkább abortuszpárti elnöke.
2001-ben felszólalt ugyan egy olyan törvényjavaslat ellen, amely a terhesség késői szakaszában abortált, de bár ne tette volna, ugyanis ez az egyébként rossz törvényjavaslat legalább az életben maradt magzatokat megvédte volna, de Obama ezt feleslegesnek tartotta.

5. Tegyük egyszerűvé és legálissá a válást, hogy felszabadítsuk az embereket az életre szóló házasság koncepciója alól.

Isten igéje egyértelművé teszi, hogy a házasság egy szent intézmény, amely Istentől van és fel nem bontható. A házasság, szövetség.
Az ószövetségben Isten azért nevezi Izraelt parázna népnek, mert szövetségre lépett velük, ők viszont felbontották azt. A szövetségszegés olyan, mint amikor az egyik házastárs megcsalja a másikat.

6. Tegyük alternatív életformává a homoszexualitást.

" Nem értek egyet azokkal, akik szerint a homoszexualitás erkölcstelenség."
Obama

" Férfiúval ne hálj úgy, amit asszonnyal hálnak: utálatosság az."
3 Mózes 18:22.

" Hasonlóképpen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén...."
Róma 1:27.

Ezek szerint Obama Istennel nem ért egyet!

" Vajon járnak -e ketten együtt, ha nem értenek egyet?"
Ámós 3:3.

Lehet, hogy Obama kereszténynek vallja magát, de Isten nem úgy tekint rá.

7. Alacsonyítsuk le a művészetet, hadd váljon elszabadult vaddá.

Ez a törekvés Magyarországon a Szigetfesztiválon köszön vissza.

8. Használjuk a médiát az emberi gondolkodás befolyásolására és megváltoztatására.

Ez a cikk pont erről szól és ezt erősíti meg.

9. Hozzunk létre egy globális hitközi mozgalmat.

" .....vannak zsidók, muszlimok, hinduk, ateisták, agnosztikusok, buddhisták - az ő kegyelem felé vezető útjukat ugyanúgy el kell fogadjuk és tisztelnünk kell, mint a mi utunkat."
Obama

"A kegyelem felé egy út vezet, Jézus Krisztus."
Isten

Ezért nem avatkozott be Obama a Közel-keleti válságba, ezért nem harcolt az iszlám ellen, mert amit ők tesznek, nagyon is kapóra jön nekik, mármint azoknak, akik ezen pontokat megfogalmazott társaság eszmerendszerét követik. Amerika mind katonailag, mind pénzügyileg, mind hadászati technikáját figyelembe véve, a frissen feltörekvő iszlám államot pár hónap alatt megsemmisíthette volna.....ha akarta volna......de nem akarta.

Számomra nem az a kérdés, hogy a Nyugat miért támogatja a migrációt, hanem az, hogy nincs-e a kezük benne abban, hogy ez a hatalmas tömeg éppen Európát célozta meg!

10. Vegyük rá a kormányokat, hogy mindezeket az elveket törvényekbe foglalják, és győzzük meg az egyházakat, hogy ők is támogassák ezeket a változásokat.

Obamának köszönhetően 2015 júniusában az Amerikai Legfelsőbb Bíróságon keresztül sikerült alkotmányos joggá tenni, hogy a homoszexuális párok az USA-ban összeházasodhassanak.

Azok az egyházak és keresztény értékrenddel szimpatizáló csoportok, amelyek nem rendelkeznek bibliai alapokon álló hittel, ill. nem állnak valóságos, személyes kapcsolatban Jézus Krisztussal, a civil szervezetek ill. kormányok által olyan pressziók alá lesznek helyezve, hogy nem fogják bírni a nyomást, és feladják értékrendjeiket. Ennek már számos jele látható!

Ma sokan értetlenül állnak a bennünket körülvevő eseményekkel kapcsolatban, de azt lehet mondani, hogy ez a józan emberi ésszel fel nem fogható irány, amely a XX. sz. második felétől elindította ezeket a destruktív társadalmi folyamatokat, nem más, mint a Teozófiai Társaság ellenevangéliuma.....más néven a világ, vagyis a Sátán evangéliuma, amelynek mind Obama, mind Hillary elkötelezett híve! Ennek a társaságnak a "gyermekeként" született meg a New Age mozgalom, hasonló elveket vallva, akikkel Angela Merkel is szimpatizál.

És még valami.....
Ennek a társaságnak az egyik ikonja, Alice Bailey és férje létrehoztak egy ezoterikus iskolát, amelyhez 1922-ben alapítottak egy kiadót is, amely néváltoztatással Lucis Trust néven vált ismertté. - Eredeti nevük Lucifer Publishing Company, amely nevét Lucifer tiszteletére kapta-.
Az ENSZ ezt a Lucis Trustot kérte fel arra, hogy vegyen részt a 2015-re tervezett új, globális ENSZ program kidolgozásában, amely a zsidókat az árja civilizáció megjelenése előtti korból itt maradt, alsóbbrendű "gyökérfajnak" tartja, akik idegenek, és ezért nincs helyük az Új Kor emberiségében.
Talán így érthetőbb az ENSZ hozzáállása Izraelhez, és az a közhangulat, amely a zsidóság megítélésében játszik szerepet.
A libanoni riporternő élő adásban oltotta le a nagypofájú, kissé (nagyon) nőgyűlölő Hani Al Seba’i sejket. Külön öröm számunkra, hogy a keresztényellenes ISIS-propaganda közben keverte le a fazont! Tanulság: Az iszlám vezetők hajlamosak a hisztériára :)  (Kapcsold be a feliratot!)..
Abdias 2017.02.18 15:09:20
" Rangomon alulinak tartom, hogy egy olyan riporternek válaszoljak, aki nő!"

Kiket akarunk mi integrálni?
Nincs elég problémája Európának?
Minek nekünk még a nemek között is háborút szítani?

Ez a sejk azt hiszi, hogy vannak keresztények, akik támogatják az iszlámot? :-)

Ha Jézus Krisztus kezet nyújtana a Sátánnak, hogy béküljenek ki, akkor, akkor talán a keresztények is támogatnák az iszlámot......de mivel erre soha nem fog sor kerülni, ezért amit ez az ember állít, az hazugság, mégha valakinek is képzeli magát!

Aki valóban Jézust követi, soha nem fogja támogatni az iszlámot, amelynek célja az emberek megfélemlítése, elnyomása és a pokolba juttatása.

Ennek a nőnek pedig minden elismerésem!
Annál is inkább, mert ez nem egy nyugati Tv csatornán történt, ahol ez akár szokványos is lehetne, hanem egy olyan országban, ahol ezzel nem csak a munkája, hanem lehet, hogy az élete is veszélybe került.

A közel-kelet egy olyan hely, ahol az ember élete nem ér többet, mint egy vágóhídra szánt marháé, főleg, ha nő.
Azért van ezen a területen egy olyan ország, amely ez alól is kivétel, mégis olyan sokan támadják, és ez Izrael!

Ha az a szellemiség uralkodna a teljes Közel-Keleten, mint ami Izraelben....ha az emberek olyan tisztelettel és megbecsüléssel fordulnának embertársaik felé, mint Izraelben.....ha az emberek célja a nemzetük felemelkedése, és nem az embertársaik elnyomása lenne úgy, mint Izraelben, akkor a migráció iránya megfordulna!

Nem onnan jönnének ide az emberek, hanem európaiak és amerikaiak tömege kérne bebocsáttatást arra a helyre!
Döntse már el a nyugat, mit akar?!
Békéről beszélnek?
Akkor miért mindig azzt az egyetlen egy olyan Közel-keleti államot támadják, amely békepárti?
Miért vele szemben vezetnek be szankciókat?
Akkor miért nem őket támogatják?

Volt-e valaha is arra példa, hogy úgy értük el a békét, hogy azokat támogattuk, akik háborút akarnak?

Nem lesz béke!
Ebben a világkorszakban nem lesz már béke!

" A 62 hét múlva pedig kiírtatik a Messiás és senkije sem lesz. És a várost és a szent helyet elpusztítja a következő fejedelem népe, és vége lesz, mintegy vízözön által, és végig tart a háború, elhatároztatott a pusztulás."
Dániel 9:26.

A Messiás keresztrefeszítése után k. u. 70-ben Titus, a Római Birodalom feje leromboltatta a templomot és Jeruzsálemet....és az ige azt mondja ez után, hogy végig tart a háború.......egészen ennek a korszaknak a lezárásáig.
Az a 2000 éves kegyelmi időszak, amelyet Jézus feltámadása hozott el a nemzetek számára, egyben a háborúság időszaka is, egészen a pusztulásig, Isten ítéletéig, amelyről azt írja az ige, hogy elhatároztatott.
Ezen már senki semmit nem változtathat......

Egyetlen egy esélye van az embernek arra, hogy ebből a pusztító ítéletből kimaradjon, ha megtér...... ha elfogadja Jézus keresztáldozatát.
Nincs más esélyed!
Donald Trump és Benjamin Netanjahu teljes sajtótájékoztatója magyar szinkronnal. A világpolitika legfontosabb témái, a nyugati világ két vezető politikusától: Irán, terrorizmus elleni harc, települések helyzete, Jeruzsálem státusa, palesztinokkal való viszony, Izrael nemzetközi elismerése,…..
Abdias 2017.02.17 12:54:58
Ez a beszélgetés minden bizonnyal történelmi jelentőségű.
Nem sok ilyen lehetett az emberiség történelme során, ahol egy világhatalom vezetője Isten választott népével szemben - amelyet évezredek óta le akar mosni az emberiség a térképről - ilyen baráti, minden politikai korrektségtől mentes, átlátható, egyértelmű és nem képmutató támogatásáról biztosít.

Kétségtelen, hogy Trump nem hordozza az igaz kereszténység jegyeit - legalábbis még nem -, de nem ez lenne az első eset a történelem során, amikor Isten egy világi emberet helyez hatalmi pozícióba azért, hogy az Ő népét támogassa.

Az asszírok által k. e. 722-ben Isten szétszórta Izraelt, majd a bailóniak által Júdát is k.e. 605-ben és fogságra jutotta. Elhurcolták őket, szétszórattak, a lakóterületeiket lerombolták, felégették, a Templomot is, amit ki is fosztottak, minden mozdítható értékes dolgot Babilonba vittek.

Majd Isten ítélete a babilóniakat is elérte k.e. 539-ben, és a perzsa Círusz király vette át a hatalmat.
Círusz - Kürosz - egy bálványimádó nép feje volt, Isten mégis azt mondta neki:

" Így szól az Úr felkentjéhez, Círuszhoz, kinek jobb kezét megfogtam, hogy meghódoltassak elötte népeket, és a királyok derekának övét megoldjam, őelőtte megnyissam az ajtókat, és a kapuk be ne zároltassanak:
.....hogy megtudjad, hogy Én vagyok az Úr, aki téged neveden hívtalak, Izrael Istene.
Az én szolgámért, Jákobért, és elválasztott Izraelemért neveden hívtalak el, szeretettel szólítottalak, noha nem ismersz.
Felöveztelek téged, bár nem ismersz."
Ézsaiás 45:1-5.

Isten azért kente fel Círuszt, hogy általa az ő népét támogassa, és a királyok övét megoldja, vagyis meggyengítse és visszaszorítsa azon országok vezetőinek a törekvését, akik Isten akaratával szemben vezetik a nemzeteket.

Nem ugyanazt teszi Trump, mint Círusz?
Sok érdekes cikk és fotó jelent meg a médiákban Trumpról, de nem ő az antikrisztus. :-)
Az ő feladata pontosan az, hogy az antikrisztus eljövetelének az idejét kitolja.......bízzunk benne, hogy kitölti a 4 éves kormányzási idejét, és ha még nagyobb kegyelmet kapunk, akkor akár 8 évet is.......de utána vajon mi lesz......?

És mi történt Círusz uralkodása alatt?

" Pásztorom, ki véghezviszi minden akaratomat, és azt mondja Jeruzsálemnek: Megépíttessék!
és a templomnak: Alapja vettessék!
Ézsaiás: 44:28.

A Templom újra fel fog épülni!
Nem mondom, hogy Trump ideje alatt, de nem lepődnék meg, ha az az alap hamarosan megépülne.
Nincs ma olyan hír a médiában, amely ne az isteni kinyilatkoztatás állításait erősítené meg!
Egy bibliát ismerő ember számára minden kétségen felül áll az, hogy Isten ítélete hamarosan eléri ezt a látható világot és az emberiségnek azon részét, akik nem fogadták el Isten segítségét Jézus Krisztusban.

Nem elég, ha hiszel Istenben!

" Te hiszed, hogy az Isten egy. Jól teszed! Az ördögök is hiszik, és rettegnek.
Akarod-e pedig tudni, te hiábavaló ember, hogy a hit cselekedetek nélkül halott?"
Jakab 2:19-20.

Nem elég, ha úgy gondolod, hogy ismered Őt:

" Vallják, hogy Istent ismerik, de cselekedeteikkel tagadják......"
Titus 1:16.

Isten azt mondta Izraelnek Józsué halála elött:

" Nem szolgálhattok az Úrnak, mert Szent Isten Ő...."
Józsué 24:19.

Ezt nem akárkinek mondta az Úr:

- egy olyan közösségnek, amelyet Ábrahámon keresztül kihívott a nemzetek közül
- akit elválasztott a maga számára
- akinek Mózesen keresztül törvényt adott, hogy a bűntől elválassza őket
- akin keresztül bejött a Messiás ebbe a látható világba
- akinek Ábrahámon keresztül megígérte, hogy nagy és dicsőséges nemzetté teszi őket
- akiket hatalmas jelek és csodák által hozott ki Egyiptomból
- akik a Hóreb hegyénél a saját fülükkel hallották Isten hangját, és amire azt mondták, többet ne szólj hozzánk, mert meghalunk
- akik ha húst akartak enni a pusztában, annyi fürjet adott nekik, hogy az a kb. 3 millió ember úgy jóllakott, hogy többszázezren belehaltak a falánkságukba

És azt mondta nekik az Úr, hogy ti nem szolgálhattok Nekem, mert Én Szent vagyok, ti pedig nem......

Az Urat csak szentek szolgálhatják!

" ......szenteljétek meg azért magatokat, és szentek legyetek, mert Én Szent vagyok......"
3 Mózes 11:44.
Abdias 2017.02.17 12:58:34
Folyt.

A Biblia azt mondja, hogy senki sem szolgálhat egyszerre 2 úrnak. Vagy a Sátánnak szolgálunk, vagy Jézusnak. Nincs harmadik verzió.......Aki nem szent, vagy legalábbis nem állt be a megszentelődés folyamatába - az ő beleeggyezésétől függetlenül -, a Sátán szolgája.

Ezért ha nem akarsz elveszni, ha nem akarod a Sátánt szolgálni, akkor be kell állnod a megszentelődés folyamatába!

A megszentelődést pedig nem az indítja el az emberben, hogy hisz Istenben, hanem Jézus Krisztus vére.
Hogy lehet Jézus véréhez hozzá jutni?

" .....közel van hozzád...."
5 Mózes 30:14.

Közelebb, mint hinnéd. Saját magadban hordozod a te üdvösségednek a lehetőségét, mert Jézus keresztáldozata ilyen közel hozta hozzánk.
A te szádban és szívedben van,

" Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta Őt a halálból, megtartatsz."
Róma 10:9.

Azért kell a megtérő imát elmondani, mert aki saját akaratából nem akarja magát kivonni a Sátán uralma alól, azzal Isten nem keresi a kapcsolatot. Teljes mértékben tiszteletben tartja a Te döntésedet. Ha a Sátán hatalma alatt akarsz élni, ám tegyed.......de ha eleged van ebből, akkor egy pár mondatos megtérő imával ki tudod nyílvánítani Isten elött - és a Sátán elött is - azt a szándékodat, miszerint többé nem a Sátán, hanem Jézus Krisztus uralma alá akarsz élni, és Őt akarod szolgálni.
Aki elfogadja Jézus Krisztus engesztelő áldozatát, az megkapja Jézus vérét, és beáll a megszentelődés folyamatába, amely feltétele annak, hogy az Urat követhesd és neki szolgálj....és ezért örök életet ad Neked......

Hány olyan szerződést írtál már alá életedben, amelynek a pozitív kimeneteléről nem voltál meggyőződve, vagy ha igen, mégis változás állt abba be?

Ez egy tökéletes szerződés.......ha elszalasztod, mindent el fogsz veszíteni.
Miközben a német szövetségi gyűlés éppen az új államfőt készült megválasztani, Angela Merkel német kancellár egy transzvesztitával fotózkodott a Bundestag épületében. Az Olivia Jones néven futó, női ruhákban pózoló előadót a Zöld Párt delegálta, hogy vegyen részt az új német államfő, Frank-Walter…..
Abdias 2017.02.16 11:33:45
1999-ben, amikor New York-ban jártam, bementem a Metropolitan -ba, hogy veszek egy jegyet egy operaelőadásra. Mivel az utazásom célja nem operalátogatás volt, ezért nem rendelkeztem megfelelő öltözettel arra, hogy jegyet vehessek az előadásra. ( Nők estélyi ruha, férfiak szmoking.)

2 héttel ezelött láttam a Budapesti Operában egy Anyegin balettelőadást.
Sok külföldi volt, akiknek jó része edzőcipőben és szakadt farmerben jött be az Operába.

Tavaly nyáron elmentünk a gyerekekkel a cirkuszba.
Talán mondanom sem kell, hogy a gyerekek számára magasan a bohóc vitte a pálmát.
De az egy jó bohóc volt, aki nem csak a külsejével, hanem a tudásával is hozzájárult ahhoz, hogy az embereket szórakoztassa.

Németország öltönyös elitje között mit keres egy bohóc?
Én szeretem a bohócokat, mert mosolyt csalnak az emberek arcára.
De ők is tisztában vannak azzal, hogy a bohóc szerep egy foglalkozás, és nem életforma. Ezért amikor az előadásnak vége van, letörlik az arcukról a sminket, leveszik a vörös parókát és átöltöznek.
Tudjuk, hogy vannak olyan embertársaink, akik nincsenek tisztában a nemi identitásukkal.
De miért kell bolondot is csinálniuk magukból?

" Asszony ne viseljen férfiruházatot, se férfi ne öltözzék asszonyruhába, mert mind utálatos az Úr elött, aki ezt műveli."
5 Mózes 22:5.

A bűnnek ez a formája nem újkeletű dolog....amióta az ember az első emberpárban szembefordult a Teremtőjével, mindenfajta akadály nélkül válogathat azok közül a bűnök közül, amelyeket a Sátán feltalált. A bűnt nem az ember találta fel, csupán él benne.

Cinikus vagyok?
Igen, most az vagyok.
De nem Olivérrel kapcsolatban, mert ez egy megtévedt ember, aki kiváló eszköz a Sátán számára arra, hogy emberek tömegeit veszesse el általa.

Az én cinizmusom a német elitnek szól, akik úgy gondolják, hogy ez így rendben van!

A bűn gyakorlásánál van veszélyesebb is......az azzal való egyetértés, annak támogatása, az azzal való szolidaritásvállalás, mert ez nem egy-egy embert, hanem tömegeket sodor veszélybe.

Amikor Pilátus odaállíttatta Jézust Izrael fiai elé, hogy válasszanak, kit engedjen szabadon, Jézust vagy Barrabást, ők Barrabásnak adtak kegyelmet.
Egyetlen egy ember sem mondta azt, hogy Jézust, Jézust engedd szabadon!
Vajon mindannyian egyetértettek a tömeg döntésével?
Bizonyára nem, de ennek nem mertek hangot adni.....aminek az lett a következménye, hogy a rossz döntés büntetése őket is elérte.
A gyávaság, a halogatás, a késleltetés, a félénkség, a visszahúzódás, a menekülés, a bizonytalanság, a határozatlanság......ezek bűnök, mert a gonoszt erősítik.

Akik csendben megtűrik maguk között a bűnt, azok a saját sírjukat ássák.
Aki nem ért egyet a bűnnel, de hallgat, nem fog megmenekülni.

" Az Úrnak félelme a gonosznak gyűlölése; a kevélységet és felfuvalkodást és a gonosz utat és az álnok szájat gyűlölöm."
Pédabeszédek 7:13.

Aki hallgat, az a gonosz oldalán áll és összejátszik a sötétség erőivel nem csak maga, hanem mások elkárhozására is.
A hallgatásnak nagyon nagy ára van........

Németországot azok az erők írányítják, amelyek az Obama adminisztrációt is, és amelyet Hillary folytatni akart.......amire az Úr azt mondta....még nem....még nem jött el a te korlátlan hatalmad a földön Sátán.......még vannak, akiket el fog érni az én kegyelmem.
Te köztük leszel?

A sorsod Jézusnak köszönhetően a Te szádban és szívedben van.

" Mert e parancsolat, amelyet én e mai napon parancsolok neked, nem megfoghatatlan előtted, sem távol nincs tőled.
.......
Sőt, felette közel van hozzád ez ige: a te szádban és szívedben, hogy teljesítsed azt.
Lám, elődbe adtam ma neked az életet......"
5 Mózes 30:11.,14-15.
Az idő kereke örökké forog – ez a gondolat az ősi Babilonban született, de a mai napig ez a tudat ringatja az emberiséget abba a kényelmes hitbe, hogy az időben, a végtelen Kronoszban sötét múltja elfolyik, fényes jövője pedig örökké tart. A mai tudományos világkép, a görög–római kultúra, a keleti…..
Abdias 2017.02.15 10:52:47
Az idő elég megfoghatatlan dolog az emberiség és a tudomány számára is.
A látható világ - amelyben élünk - alá van rendelve az idő fogalmának.
De vajon ez a látható világon kívüli dolgokra is igaz? Vagyis a teljes univerzumra?

" Felnőtt, mint egy vesszőszál őelőtte, és mint a gyökér a száraz földből, nem volt neki alakja és ékessége, és néztünk reá, de nem volt ábrázata kívánatos!
Utált és az emberektől elhagyott volt, fájdalmak férfia és betegség ismerője! Mint aki elől orcánkat elrejtjük; és nem gondoltunk vele.
Pedig betegségeinket Ő viselte, és fájdalmainkat hordozta, és mi azt hittük, hogy ostoroztatik, verettetik és kínoztatik Istentől."
Ézsaiás 53:2-4.

Ez a kijelentés Istentől Ézsaiás prófétán keresztül kb.Krisztus születése elött 700 évvel korábban jött be a látható világba, mint ahogy maga az esemény megtörtént volna, hiszen itt Jézus keresztrefeszítéséről van szó és arról, hogy tulajdonképpen mi is történt a kereszten.

Ez a kijelentés múlt időben hangzik el, vagyis tényként közöl egy olyan információt, amely a látható világban csak a jövőben, 700 év múlva realizálódott.
Ahol van idő, ott van múlt, jelen és jövő, vagyis az idő múlása realizálja az eseményeket.

De ez a kijelentés - mint a Biblia minden egyes szava is - az örökkévalóságból jött be a látható világba, ahol az időnek, mjnt az eseményeket formáló tényezőnek, nincs szerepe, mint ahogy pontosan ezt bizonyítja ez az idézet is.

Az ember - az idő miatt - hajlamos a régmúlt idők dolgaira úgy tekinteni, mint valami elavult, régmúlt, felejthető, jelentéktelen dologra, amivel már nem érdemes foglalkozni.
Az ember - az idő miatt - hajlamos az előttünk álló, még meg nem történt dolgokra úgy tekinteni, mint amelyek kimenetele még nem tudható és az ember által befolyásolható.

Amennyiben az egész világmindenség alá lenne rendelve az időnek, lehet, hogy ez igaz lenne, de mivel nincs, ezért ez nem igaz, vagy csak részben igaz.

Az idő változó dolog. az ige viszont kijelenti, hogy az örökkévalóságban csak állandó dolgok vannak, és minden, ami nem állandó, az el fog múlni, így az idő is.....az időnek egyszer vége lesz, és ez a cikk arra mutat rá, hogy ez már nincs is olyan messzire.

Ahol nincs idő, ott nincs múlt és jövő, ott a VAN van. Ott az események folyamatos jelenben vannak.
Amikor Mózes megkérdezte Istent, hogy mit mondjon, ki küldte Őt Egyiptomba, hogy kiszabadítsa Izraelt, Isten azt mondta:

" Így szólj az Izrael fiaihoz: A VAGYOK küldött engem tihozzátok."
2 Mózes 3:14.

Az küldött, aki mindig is volt és mindig is lesz. Akinek a létezésének nincs eleje és nincs vége.....aki nincs alárendelve az időnek, mert ahol állandóság van, ott nem számít az idő.

Ezt, ebben az idő és tér alá vette világban elég nehéz értelmezni, de Isten ezt állítja.

Az a szövetség, amelyet Isten megkötött Ábrahámmal, az azóta eltelt földi idő függvényében nem veszített az érvényességéből, mert Isten ígéretei nincsenek alárendelve az időnek!
Ezért Izrael mindig is létezni fog, és a zsidóságé lesz!
Az a szövetség, amelyet Isten megkötött Jézus Krisztusban a nemzetek megtértjeivel, az azóta eltelt idő függvényében nem veszített az érvényességéből, mert Isten ígéretei nincsenek alárendelve az időnek!
Azok a látható világ végéről és ítéletéről szóló próféciák, amelyeket már az Ószövetség is kijelentett, a beteljesedéséig eltelő idő függvényében nem veszít az érvényességéből, mert Isten ígéretei nincsenek alárendelve az időnek!

Aki az időben bízik, aki az időnek rendeli alá magát, az az idővel együtt el fog veszni.
Csak úgy léphetsz be az örökkévalóságba, ha kilépsz az idő fogságából. Jézus Krisztus ezért jött el, hogy bevigyen Téged az örökkévalóságba....oda, ahol majd mindig létezel, ahol az életednek soha, de soha nem lesz vége......

Ezért ha a Bibliát a kezedbe veszed és beleolvasol, tudd, hogy minden kijelentés, amelyet tartalmaz, az olyan, mintha most mondaná az Úr!
Nagyinterjút készített Németh Sándorral eheti számában a Figyelő. A beszélgetést szemlézte a 444, az index és a 24.hu is, de az összefoglalókból több fontos rész kimaradt. Most pótoljuk. (A teljes interjú a Figyelő 2017/6 számában olvasható.)..
Abdias 2017.02.11 14:22:40
Tized:

" És némely asszonyok, akiket tisztátalan szellemektől és betegségekből gyógyított meg, Mária, aki Magdalénának neveztetik, kiből hét ördög ment ki,
És Johanna, Khúzának, a Heródes gondviselőjének felesége, és Zsuzsánna, és sok más asszonyok, kik az ő vagyonukból szolgálának neki."
Lukács 8:2-3.

Jézus Krisztus teljes földi szolgálatát az Őt követő emberek biztosították a saját vagyonukból.

Az adomány egy olyan támogatás, amellyel az egyház a rászoruló embertársait segíti, akik elsősorban még nem tartoznak Isten országához.
Vagyis amit adtak, az nem adomány volt.

A tized pedig egy olyan támogatás, amellyel az egyházban szolgáló társaink anyagi javait fedezzük.
Mindaz az összeg, amellyel ezek a nők szolgáltak, Jézus földi pályafutásának betöltését támogatta.

A tizedfizetés nem egy pénzügyi tranzakció, hanem hitbeli cselekedet.
Akinek nem volt hite Jézus szolgálatának a támogatására, az nem támogatta.
Mivel a hit Isten ajándéka - és a tizedfizetéshez bibliai hit kell -, ezért a gyülekezetünk nem kéri számon senkitől sem, hogy fizet-e vagy sem, mert a hit nem számonkérhető.
Egyébként ennek a technikai lebonyolítása is teljes mértékben megoldhatatlan lenne, hiszen nem néhány tucat emberből áll a Hit Gyülekezete.
Az a boríték, amelyen az Istentisztelet alatt is be lehet fizetni a tizedet, nem tartalmaz semmi olyan információt, amely alapján tudni lehetne, kitől jön az összeg.
Egy szó van csupán rajta: tized.

Politika:

Az ószövetségben az embereknem nem volt lehetőségük arra, amire nekünk már Jézus Krisztus feltámadása után igen, hogy újjászületett krisztusi emberek lehessünk, akiket Isten Szelleme vezet.
Ezért csak néhány kivételezett személynek adatott meg az a lehetőség, hogy Isten közvetlen vezetését élvezzék.
Ilyenek voltak a királyok, a próféták és a papok......vagyis azok a személyek, akiknek a legnagyobb befolyásuk volt a politikai életre.

A Tóra egy olyan teokratikus államot ír elő a zsidóság számára, amelyben az állam és a vallás nincs és nem is lehet szétválasztva egymástól, hiszen az isteni Törvény határozza meg az állami törvényeket is. Ezért az ókori Izraelben a vallási felfogásnak politikai követelményei és következményei voltak, minden politikai tevékenység vallási jelentőséggel is bírt.

A Biblia összes próféciája politikai, katonai, társadalmi, kultúrális eseményekhez kapcsolódik.....
Az igaz egyház tagjai - akik nem a világ véleménynyílvánításai, hanem a Szent Szellem vezetése alapján hozzák meg a döntéseiket - nem vonulhatnak ki a társadalmi eseményekből, mert a küldetésüket - miszerint fékrendszerként akadályozzák a bűn szétterítését - nem tudnák betölteni.

" Működik ugyan már a törvényszegés titkos bűne: csakhogy annak, aki azt még most visszatartja, félre kell az útból tolatnia."
2 Tessz.2:7.

Ebben az egy igeversben pontosan meg van fogalmazva, hogy mi az igaz egyház feladata.......a törvényszegésnek a visszatartása.
Éppen ezért az egyház nem vonulhat inkognítóba. Feladata van....és nem is kevés.
Ha a világ teli torokból a bűn legalizálására szólít fel, akkor az egyháznak is hallatnia kell a hangját......kétszer olyan erővel, hogy az emberek meghallják.

A Hit gyülekezetét előszeretettel nevezik szektának, ugyanakkor élesen kritizálják a társadalomban betöltött szerepét, amelyet nem fél felvállalni.
De vajon mikor jönnek rá az emberek arra, hogy ez a kettő üti egymást!

A szekta egy olyan belterjes csoport, amely élesen elhatárolja magát a társadalom más szegmenseitől, és nem is keresi vele a kapcsolatot.

A közéleti, politikai, vagyis az államhatalom is Istentől van.

Jézus azt mondta Pilátusnak:
Semmi hatalmad nem lenne felettem, ha onnan felülről nem kaptad volna.

Isten ruház fel embereket olyan hatalommal, amely feljogosítja őket arra, hogy egy országot irányíthassanak, döntéseket hozhassanak. Ez természetes hatalom, amelyet mivel általában bűnös emberek - nem újjászületett keresztények - kapnak, nem is megfelelően használnak.
De az igaz egyháznak is Isten adott hatalmat, ráadásul összehasonlíthatatlanul nagyobbat, mint a közéleti személyeknek, hiszen az igaz egyház nem bűnös, hanem újjászületett keresztényekből áll, és nem természetes, hanem természetfölötti hatalommal bír.

Eszerint a tényállás szerint az egyháznak van joga beleszólni a politikába, mivel Isten nagyobb hatalommal kente fel, mint az államhatalmi szerveket, világi embereknek viszont nincs joguk beleszólni az egyház dolgaiba, mert alacsonyabb rendű intézményről van szó és korlátozott hatalommal rendelkeznek.

vfo!
Bár új néven írsz, de azért én felismerlek!
Abdias 2017.02.11 23:33:38
@Jozsef Janos Hoffmann:

"Ön a hit erejét kihasználva, nagyon is tudatosan politizál!!! "

Ezt jó látod!:-)
Az egyháznak pontosan ez a feladata, hogy mindent, amit tesz, azt tudatosan tegye.
Az egyház politizálása a társadalomért van, a világi emberek politizálása pedig a hatalom megszerzéséért.

"Ön a "Habony" üggyel sok hivet veszitett!!!"

Összetéveszted Németh Sándort Jézus Krisztussal!
Az üdvösséget nem Németh Sándor, hanem Jézus krisztus szerezte meg a számunkra, így az elöbbi nem tud híveket elveszíteni!

Amennyiben valaki mégis Németh Sándorba fektetné a reménységét, szeretném felhívni a figyelmét, hogy ez a fajta személykultusz Isten igéje szerint bálványimádásnak minősül, amiért nem jár üdvösség.

Mi, akik a gyülekezetbe járunk, Isten igéje alapján - tiszteljétek elöljáróitokat - ennek megfelelően, tisztelettel viszonyulunk hozzá, és alárendeljük magunkat annak az isteni akaratnak, miszerint Őt kente fel és hívta el és helyezte a gyülekezetünk fölé az igazságban való járásra.

"Számomra egyértelművé vált, hogy Önt is a inkább a világi hatalom, mint Isten szeretete motiválja!!! "

Az egyház számára a világ egy ellenséges közeg és ebben kell az igazságot hírdetnie.
A mindenkori, éppen hatalmon lévő politikai elit az egyik legnagyobb befolyásoló tényező egy nemzet jövőjének a megalapozásában.

Jézus azt mondta: Aki nincs ellenünk, az velünk van.

Jelen pillanatban azt kell mondani, hogy azok a bibliai kinyilatkoztatással szembe menő törekvések, amelyek Nyugaton megfigyelhetőek - homoszexuális házasság legalizálása, gendermozgalom, abortusz kiterjesztése, üldözött keresztény testvéreink üldözőivel való szolidaritásvállalás és azok befogadása - a Fidesz politikájának köszönhetően nem érte el az országunkat olyan mértékben, ahogy azt a tőlünk nyugatabbra lévő országok szeretnék.

Ezt az egyház - amelynek szintén ez a küldetése -, nem hagyhatja figyelmen kívül.
Itt nem arról van szó, hogy a gyülekezet Orbán Viktort támogatja, hanem arról, hogy egy világi hatalmon keresztül is meg tud nyilvánulni Isten kegyelme azért, hogy az egyház könnyebben be tudja tölteni a küldetését.
Egy olyan országban, ahol a bűnt a társadalom legalizálja, törvény erőre lépteti, az e mögött a bűnök mögött álló gonosz szellemek és démonok ellepik az országot, sőt, fejedelemségek és hatalmasságok is, amelyek magasabb szinten állnak a sötétség erőinek a hierarchiájában.
Ahol a bűn a társadalom részéről szabad utat kap, ott megsokszorozódnak az olyan jellegű bűnök, amelyeknek a gyakorlatban való alkalmazása szabad utat ad a sötétség erőinek, így gátolva az emberek megtérését.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a kormány azon törekvéseit viszont, amelyek nem a társadalom érdekeit szolgálják - oktatásügy, egészségügy, sajtó-és szólásszabadság akadályozása, pályázati pénzek korrupt elosztása, stb. -, azzal szemben ne fogalmaznánk meg éles kritikát.

Amennyiben Orbán Viktor holnap bejelentené, hogy mégiscsak támogatja a melegházasságot - mondjuk népszerűségvesztés miatt -, akkor bizonyára számodra is nyilvánvalóvá válna, hogy Németh Sándort és a Hit Gyülekezetét nem a világi hatalom szeretete, hanem Isten és az Ő teremtményeinek a szeretete és megmentése motíválja.
Abdias 2017.02.14 23:19:49
A Hit Gyülekezetét az elmúlt 40 évben sok támadás érte, és ezek közül az egyik legkitartóbb, az a tizedfizetés.
Vannak, akik úgy gondolják, hogy ez a lévitai papság megszűnésével jogfosztottá vált.

Beszél-e az Újszövetség tizedfizetésről?

Jézus azt mondta: Nem azért jöttem, hogy a törvényt eltöröljem, hanem hogy betöltsem azt.

" És némely asszonyok, akiket tisztátalan szellemektől és betegségekből gyógyított meg, Mária, aki Magdalénának neveztetik, kiből hét ördög ment ki,
És Johanna, Khúzának, a Heródes gondviselőjének felesége, és Zsuzsánna, és sok más asszonyok, kik az ő vagyonukból szolgálának neki."
Lukács 8:2-3.

Ennek a már korábban is leírt idézetnek van egy érdekessége: Jézus földi szolgálatának a támogatói között csak nők vannak felsorolva!
Név szerint 3 nő: Mária, Johanna, Zsuzsánna.....
Majd a névszerinti felsorolás abba marad, és azt mondja az ige, hogy sokan mások is, de azok is mind asszonyok!

Talán Jézus korában a férfiak ennyire fukarak voltak? :-)
A tapasztalatom az egyébként, hogy a nők általában empatikusabbak - valószínűleg az anya szerepkör miatt -,de Isten igéje nem hiszem, hogy itt erre akarna rámutatni.

Akkor miért csak nők?

Általában, ha az ember olvas valamit és azt nem érti, keres egy olyan irodalmat, amely a segítségére lehet annak megértésében.
A Biblia ez esetben is kivételt képez a többi könyv közül.
Ha valamit nem értünk a Bibliában, nincs szükség külső forrásra, mert a kérdésre a válasz az igében van.
A Biblia egy olyan "könyv", amely magyarázza önmagát.
Ezért erre a kérdésre is megvan benne a válasz.

"....eljött a Bárány menyegzője, és az Ő felesége elkészítette magát,
És adott annak, hogy felöltözzék tiszta és ragyogó gyolcsba; mert a fehér gyolcs a szenteknek igazságos cselekedetei."
Jelenések 19:7-8.

Ez az igevers egy esküvőről szól, ahol a Bárány - Jézus Krisztus - a vőlegény.
És ki a feleség?
A szentek.
De kik azok a szentek?

" Nem tudjátok-e, hogy a szentek a világot ítélik meg? És ha ti ítélitek meg a világot......"
1 Korintus 6:2.

Mi vagyunk azok a szentek........akik Jézus Krisztusban újjászülettünk.
Akiket Jézus vére megtisztított, és akik Jézus vérébe és engesztelő áldozatába vetett hitünk által be lettünk állítva a megszentelődés folyamatába.
Nem az a szent, akit a pápa halála után szentté avat, hanem az, akit Jézus vére megtisztít.

A szentek közössége pedig az egyház.....az igaz egyház....amely egyben Jézus Krisztus menyasszonya is.

Azok a nők, akik Jézus földi szolgálatát támogatták, az egyházat jelképezik.
Vagyis az Újszövetségben Jézus szolgálatát az egyház finanszírozza meg.
Jézus szolgálatát pedig ma az általa - és nem emberek által - felkent papok és tanítók végzik.

Isten azt mondta Mózesen keresztül Izraelnek, hogy a tizedfizetés gyakorlatát akkor léptessék életbe, ha már bementek arra a földre, amelye megígért atyáiknak: Ábrahámnak, Izsáknak, Jákobnak.

Vagyis a tizedfizetés gyakorlatban való alkalmazása feltételhez volt kötve!
Ez a feltétel pedig az volt, hogy az Ígéret földjén legyél. Amíg nem vagy ott, ne fizess tizedet.

És hogy ez mit jelent ma....mi a tizedfizetés egyik feltétele?
Hogy legyél újjászületett keresztény, mert csak akkor leszel bent Isten országában.
Aki fizet tizedet, az azért fizet, mert meg van arról győződve, hogy bent van Isten országában!
Aki nincs bent, az nem tud fizetni, mert ahogy már említettem, a tizedfizetés szellemi cselekedet, amelyre testi ember nem képes......és nem csak fizetni, hanem megérteni sem.

És azért nem képes fizetni, mert ezt a "képességet" Istentől kapjuk, ahogy Dávid is mondta:

" Mert micsoda vagyok én, és micsoda az én népem, hogy erőnk lehetne a szabad akarat szerint való ajándék adására, amint tettünk? Mert Tőled van minden, és amiket a Te kezedből vettünk, azokat adtuk most Neked.
........
És mindezeket tiszta szívemből, nagy jókedvvel adtam, s látom, hogy a Te néped is, amely itt jelen van, nagy örömmel, szabad akarata szerint adta ezeket Neked."
1 Krónika 29:14.,17.

Minden normális kapcsolarban a nő vágya az, hogy a férjét sikeresnek lássa.
Az egyháznak is az a vágya, hogy Jézus neve fel legyen magasztalva az emberek között.
Minden sikeres férfi mögött van a háttérben egy asszony, aki támogatja az ő férjét.
A Hit Gyülekezetéről sok szóbeszédet hallani, de azt elvitatni, hogy sikeres, nem lehet.
És azért sikeres, mert :

" Bízik ahhoz az ő férjének lelke...."
Példabeszédek 31:11.

Azért támogat minket a Szent Szellem, mert mi is támogatjuk Jézus Krisztust.

Vagyis az Újszövetségben is van szó tizdefizetésről, mégha egy kicsit másként is, mint ahogy azt az ember feltételezné, de ne feledjük, az ige igazságai csak a Bárány menyasszonyának jelentetnek ki.

Az igét mindenki olvashatja, de nem mindenki érti meg, mert ez családi titok.....de ebbe a családba még nagyon sokan beleszülethetnek.
A Brit Orvosi Kamara szerint nem szabad a várandós hölgyeket többé „kismamának“ hívni, mert azzal sértik a transzszexuális polgárok jóérzését. Ehelyett a semleges hangzású "állapotos ember", vagy a "terhes személy“ használata ajánlott az egészségügyi intézményekben, mert az „mindenki számára…..
Abdias 2017.02.10 11:32:45
@Miki Telepi:

"Noé nem ment Szodomába"

Noé nem, de Lót igen.
Ez két külön történet, azért tettem közé.........jelet.

"..nincs a ma létező államokról se szó, meg világkorszakokról sem..... "

A Biblia tele van a ma is létező államok próféciáival....szinte a teljes ószövetségi próféciák erről szólnak. De azt is figyelembe kell venni, hogy olyan nemzeti sorsok előrejelzései ezek, amelyeknek akár pozitív, akár negatív értelemben - és inkább az utóbbi az igaz - szorosabb "kapcsolatuk" van Izraellel, hiszen minden kijelentés Izrael körül forog. Éppen ezért a nemzetek jövőbeni sorsát nagyban befolyásolja az, hogy hogy viszonyulnak Izraelhez.

Isten azt mondta:
Aki áldja Izraelt áldott lesz, aki átkozza, átkozott.

És hogy miért ez a kivételezés?
Mert Izraelen keresztül adott Szabadítót Isten. Ezt a népet választotta ki arra, hogy a teljes emberiség számára - már aki ezt elfogadja -, menekülő utat adjon.
Ezért választotta el a többi néptől törvényekkel, ezért nem engedte, hogy keveredjenek az idegenekkel.
El kellett különítenie egy embercsoportot ahhoz, hogy segíthessen. Még így is, a Messiás e világba való bejövetele elött keresztelő Jánosnak óriási szerepe volt abban, hogy Izrael visszaforduljon az Úrhoz és a törvényekhez. Még Jézus születése elött utat kellett készítenie, hogy a terv megvalósuljon. Ugyanis a csodák és jelek egyik feltétele a hit!
Nem véletlenül nem tudott Jézus nagy csodákat tenni abban a városban, ahol felnőtt, Názáretben. El se tudták képzelni azt, hogy az az ember, aki gyerekkorában az ő gyerekeikkel játszott, aki az apja ácsműhelyében dolgozott, egyszercsak bejelenti, hogy Isten Fia!
A tapasztalataik, a látottak, megölték a hitüket.
Arról a Jézusról, aki máshol halottakat támasztott fel, vakokat, bénákat, süketeket, leprásokat gyógyított meg, azt olvassuk a Bibliában, hogy ott viszont egy-két kisebb csodán kívül nem tudott mást tenni.
Jézusról ment el a kenet?
Nem!
A befogadó közeg nem volt alkalmas arra, hogy a benne lévő Szent Szellem erejét, csodáit lehívja.

És akkor most hasonlítsuk össze az akkori Názáretet valamelyik mai világi várossal.....mondjuk Budapesttel.....

A Lukács 3:21-ben azt olvassuk, hogy az egész nép megkeresztelkedett.
Keresztelő János tökéletesen betöltötte a feladatát, amiért Isten küldte, visszafordította Izraelt az Úrhoz.

Ma ez Budapestről elmondható?
Miért nincsenek ma olyan nagy csodák?
A lehetőség ma is adott, hiszen ugyanaz a Szent Szellem lakik bennünk is, aki Jézusban, miután igei módon megtérünk és vesszük a Szent Szellemet.

De ha Izraelnek, Isten kiválasztott népének szüksége volt egy előfutárra Jézus megszületése elött, mennyivel nagyobb szüksége van a mai bűnös világnak egy ilyen " munkásra" - akinek a szerepét az igaz egyház tölti be - Jézus visszajöveteléhez!

Az Isten által teremtett 69 nemzetet - a 70. Izrael -, megtalálod a 1 Mózes 10-ben. Noé 3 fiának - Sém, Khám, Jáfet - leszármazottai ez a 69+1 nemzet.
Persze a történelmünk jócskán átírta ezeket a határokat és nemzeteket, de Istennél továbbra is ez az alap.....
Egyébként a nemzetek közötti háborúságoknak az egyik alapvető oka pontosan ez, a nemzethatárok eltolása.
Csak nézz utána, mi történt Magyarországgal Trianon után....milyen a kapcsolatunk a valamikor a saját országunk területén élő honfitársainkkal, és őket hogy fogadták ott.......a mai napig azon megy a vita, hogy tanulhatnak e magyar nyelvet a közoktatásban azok az emberek Erdélyben, akik a mai napig egy idegen országhoz csatolva is magyarnak tartják magukat.

" És az egész emberi nemzetséget egy vérből teremtette, hogy lakozzanak a földnek egész színén, meghatározván eleve rendelt idejüket és lakásuknak határait."
Apcsel. 17:20.

"......mikor szétválasztá az ember fiait - Bábel tornyánál -, megszabta a népek határait...."
5 Mózes 32:8.

Ugyanaz a 70 nemzet van ma is, amit Isten eleve meghatározott, csak mi ezek számát egy kissé felduzzasztottuk a nemzetek összecsatolásával ill. széttördelésével.
Abdias 2017.02.10 11:45:54
@Miki Telepi: Folyt.

Hogy nincs a világkorszakokra utalás a Bibliában?
Az enyémben jócskán van!

" Aki adta önmagát a mi bűneinkért, hogy kiszabadítson minket e jelenvaló gonosz világból...."
Galata 1:4.

Az eredeti szövegben az, amit Károli világnak fordított, korszakot jelent.
Ha van jelenvaló korszak - hiszen isten ezt külön így jelölte -, akkor van olyan is, ami ez elött volt és ez után lesz.
Megkockáztatom - némi túlzással ugyan -, de talán nincs is olyan oldala a Bibliának, amely ne tenne említést erről.

Isten már magát az ember 6000 éves történetét is különböző korszakokra osztotta fel.
Az első 2000 év tartott Ábrahámig, a szövetségkötésig, a második 2000 év Jézus Krisztus feltámadásáig, a harmadik 2000 év pedig Jézus visszajöveteléig.

Ezeken a 2000 éves időciklusokon keresztül is további aionokat, korszakokat különböztet meg Isten. Ezekbe most nem mennék bele.
Ádám és Éva megteremtése előtt is voltak különböző korszakok, amelyekbe Isten igéje nem ad jelentős betekintést. A tér és idő alá rendelt jelenlegi világunk egyetlen egy célja, hogy az ember megismerje az igazságot, és Jézus Krisztusban megszerezze az üdvösséget, ezért olyan információkat nem tartalmaz a Biblia, amelyek ne ezt segítenék elő. A Mennyben valószínűleg lesz ismeretünk ezekről a korszakokról is.

Aztán beszél a Biblia olyan korszakokról is, amelyek a jövőben fognak beteljesedni.....Jézus 1000 éves királysága.....új Ég és új Föld....vagyis az emberiség története nem ér véget Jézus Krisztus visszajövetelével, hanem csupán egy szelektálás fog megtörténni, hogy ki az, aki folytathatja és ki az, aki nem.

A korszakoknak addig van létjogosultságuk, ameddig van idő.
De eljön majd egyszer az is, hogy a tér és az idő fogalmai elveszítik a jelentőségüket, mert az örökkévalóságban, amelynek soha nincs vége, az idő már nem befolyásoló tényező.

"Ugye annyi azért lejött, hogy ennek az egésznek semmi köze "szexuális perverziókhoz""

Ez a cikk transzneműekről szól.
Ezért csak azt tudom neked javasolni, amit Te nekem: olvasd el a Bibliát!
Abdias 2017.02.10 21:58:19
@Miki Telepi:

Katekizmus?

Tudod mi az?

Emberek próbálták emberi értelemel megismerni és magyarázni Isten igéjét, amit emberi értelemmel nem lehet megérteni, csak a Szent Szellem kijelentése által!

Miki, a katekizmus, az az igazi eretnekség!
Tévtanítás, amelynek semmi köze Isten igéjéhez!
Első parancsolat: "Az emberiség létszámát tartsd 500 millió alatt" – ez a rémisztő felszólítás áll azon az 1980-ban felavatott hatalmas gránit emlékművön, amelyet amerikai Stonehenge-nek is neveznek. Az alkotás minden szempontból egyedülálló: 37 éve ismeretlen az, hogy kik és miért emelték, üzenete…..
Abdias 2017.02.08 10:51:07
@leapyear:

"Ezek a tanácsok sokkal inkább Krisztusiak."

Én semmi krisztusit nem fedeztem fel benne!

1. Isten soha nem szabályozta az emberiség szaporodását, nem állapított meg egy "ideális" létszámot a földön.
Ő azt mondta: Szaporodjatok és sokasodjatok és töltsétek be az egész földet. Mindenfajta létszámkorlátozás nélkül.
Mivel ez a jelenlegi látható világ csak átmeneti lakóhelye az emberiségnek, nem is lenne értelme ilyet megadni.

2. Irányítsd bölcsen az utódnemzést.........
Hát ezzel Hitlerék is próbálkoztak már, amikor milliókat sterilizáltak, akikről úgy gondolták, hogy a testi ill. értelmi adottságaik miatt a fajfennmaradás érdekében nem kívánatos személyek.

A degeneratív betegségek bűnöknek a következményei.
De a Biblia szerint minden ember bűnös!
Akkor most mindenkit írtsunk ki?
Ha minden ember bűnös, minden embernek be kellene tiltanunk a szaporodását!
2016 decemberében bizonyította be a tudomány, hogy amit a Biblia állít az átkok és áldások működéséről - miszerint a véren keresztül örököljük ezeket - igaz.
Orvosilag is bizonyítást nyert az, hogy az erősebb vagy folyamatosabb életélmények visszaíródnak a génekbe és továbböröklődnek.

Vagyis: ha valakinek gyilkolt az apja, ezt a gyilkos hajlamot a génen keresztül örökli.
ha valakinek lopnak a szülei, a gyereke ezt a hajlamot is örökli a véren keresztül.
És tudod miért?
mert ez nem hajlam, hanem ezek mögött a bűnök mögött - mint minden más bűn mögött is - gonosz szellemek és démonok állnak.

Ezek szerint - mivel minden ember bűnösként születik - senkinek nem szabadna utódnemzést vállalnia, mert ez árt a társadalomnak és az emberiségnek........vagyis pontosan kinek is, hiszen akkor nem is lenne emberiség!
Isten nem tiltotta meg a bűnös embernek, hogy szaporodjon, mert tudta a tervet, amelyet Jézusban pontosan be is töltött.
Adott nekünk szabadítót, akinek a vére kimossa a mi bűneinket a vérünkből......megtisztít és megszentel minket, és innentől kezdve az utódainkon is megtörnek ezek az átkok.

3. Az emberiség egységesítése egy közös nyelvvel és kultúrával szintén nem Isten akarata.
69+1 nemzetet teremtett 70 nyelvvel, 70 kultúrával, ezeket határokkal elválasztotta egymástól, amelynek az az oka, hogy az integráció a bűnt is integrálja.
vagyis amíg léteznek a nemzetállamok, addig a bűn nem tud olyan mértékben terjedni, ahogy azt a Sátán szeretné, mert a különböző kultúrák nem minden esetben nyitottak más kultúrák, társadalmak vagy vallások felé.
De ez nagyon jól látszik az Európai Unión!
Pontosan ezt akarják gyengíteni! A cél az, hogy amit néhány ember elhatároz, azt kiterjesszék egész Európára. ha egy rendszeren belül működünk, akkor nemcsak az ország gazdasága számára előnyös dolgokat kell elfogadnod, hanem minden mást is, még ha ezekkel nem is értesz egyet.
Magyarországot azért támadják évek óta, mert nem hajlandó beadni a derekát......amivel nem ért egyet, azt nem fogadja el, és ez nem nagyon tetszik a Nyugatnak. Az országunk jelen pillanatban az egyik legerősebb akadálya az integrációnak!

4. A hitet hozzuk összhangba az értelemmel?

Ez a Biblia szerint nem nagyon járható út, ugyanis az értelem az egyik legnagyobb akadályozója a hitnek!
A hit olyan dolgokról szól, amelyekkel az emberi értelem nem tud mit kezdeni.
A hit sokkal mélyebbről táplálkozik, mint ahová az emberi értelem valaha is bejuthatna.
Az értelem szférája természetes szinten van, ahol az érzékelések és a megtapasztalások vezetik és irányítják az embert.

A hit ezzel szemben a természetfelettivel hozza kapcsolatban az embert, ahová az értelmünkön keresztül nem tudunk bejutni, csak a szellemünkön keresztül.
Éppen ezért, aki Jézus Krisztusban nem válik szellemi emberré, teljes mértékben kizárja magát az igazság megismerésének a lehetőségéből.

" A hit......a nem látott dolgokról való meggyőződés."
Zsid. 11:1.

Nem megyek tovább a pontokon.......

Aki nem születik újjá Jézus Krisztusban és nem veszi Isten Szellemét, aki elvezet minket minden igazságra, annak esélye sincs megállapítani, hogy amit a világ ma mond, az milyen forrásból származik, mert a Szent Szellem az, aki segít nekünk elválasztani a jót, a hitványtól!

Aki nem kéri Jézus segítségét, az sajnos el fog veszni, mert értelemmel nem tud különbséget tenni a jó és rossz között.
Abdias 2017.02.09 15:21:13
@Fantaszta:

"...a mi történelmünk előtti emlékművek nem tartalmazzák azokat a tanácsokat, mellyekkel elkerűlhető lenne az önpusztításunk. "

A Biblia viszont igen!

A Biblia egyértelművé teszi, hogy az az emberiség, amely Ádám és Éva leszármazottja és kb. 6000 éves, nem az első az isteni alkotások sorában.
Azt nem tudatja velünk Isten, hogy azok a civilizációk, amelyek a mostani világkorszak előtt voltak, milyen lényekből álltak, de léteztek.
Nem tudjuk, hogy hozzánk hasonlóan emberek voltak-e, de egy biztos......mind, kivétel nélkül elbuktak.
Az sem kizárt, hogy tudományos szinten magasabbra és többre jutottak, mint a mai emberiség, és az sem, hogy az élet más bolygókon is megjelenhetett.

Ezen civilizációk bukásának oka nem más, mint a Sátán, aki a Teremtője elleni lázadásszervezés előtt Isten egyik legtökéletesebb alkotása, angyala volt.

Az ádámi faj előtti civilizáció - nem tudom, hogy ez hány lehetett, de egy biztos volt - teljes mértékben kudarcot vallott a Sátán befolyásának köszönhetően.

Ez volt a célja most is, csak időközben rá kellett döbbennie, hogy tervmódosításra van szüksége, ugyanis Isten közbeszólt.
Nem engedi, hogy a Sátán terve az ő akarata szerint valósuljon meg, ezért hogy a teljes emberiség ne a Sátán fennhatósága alá kerüljön, küldött nekünk szabadítót, az Ő Fiát, Jézus Krisztust.
Ezzel a tökéletes tervvel húzta át a Sátán akaratát!

Azért az ember - vagy mondjuk úgy, hogy a Sátán, aki a testi emberek akarata mögött áll - elég naív!
Egy gárnittömb - mégha elég méretes is -, mióta képes túlélni egy isteni ítéletet, amelyről azt mondja az Úr:

- az egek ropogva elmúlnak
- az elemek megégve felbomlanak
- a föld és a rajta levő dolgok megégnek
- a hegyek, mint a viasz megolvadnak
- a völgyek szétszakadnak

" Elvesztek, mindent elvesztek e föld színéről, azt mondja az Úr."
Sofóniás 1:2.

A gárnittömb sem lesz ezalól kivétel........

A mostani civilizációt is - ahogy az eddigieket is -, nem más, hanem Isten ítélete fogja eltörölni.....de mielőtt ez bekövetkezne, azokat, akik elfogadták az Ő mentőövét - Jézus Krisztus tökéletes keresztáldozatát -, a vészkijáraton kimenti!
Keresztény aktivisták tüntettek Amerika-szerte a Nemzeti Szolidaritási Nap a Muszlimokkal elnevezésű akcióban, amelyet Donald Trump hét országot érintő beutazási rendelete ellen hirdettek meg. A közös tüntetések mellett több városban keresztények kértek befogadást mecsetekbe, hogy a pénteki imán…..
Abdias 2017.02.07 11:39:47
@Ben77:

Ez nem vicc Ben!

" Mert szükség, hogy szakadások is legyenek köztetek, hogy a kipróbáltak nyilvánvalókká legyenek köztetetk."
1 Korintus 11:19.

Az utolsó időkben élünk!
Minden egyes embernek, kivétel nélkül meg kell hoznia egy döntést......kinek az oldalán áll?
Jézus Krisztusén, vagy a Sátánén.......és ezt nem az fogja eldönteni, hogy az ember kereszténynek tartja-e magát, hanem hogy Isten igéjével összhangban cselekszik-e!

" .... hisz maga a Sátán is átváltoztatja magát világosság angyalává.
Nem nagy dolog azért, ha az ő szolgái is átváltoztatják magukat az igazság szolgáivá; akiknek végük az ő cselekedeteik szerint lesz."
2 Korintus 11:14-15.

Aki nem tér meg Jézus Krisztusban igei módon, esélye sem lesz különbséget tenni a jó és rossz között....és aki nem szerzi meg ezt a képességet, nem mehet be Isten jelenlétébe, mert a Sátán becsapja azt.
A 13. századi olasz teológus, egyháztanító Aquinói Szent Tamás intelmeit az ószövetségi törvényből vezette le, és adott tanácsokat arról, hogyan kell viszonyulni a bevándorlókhoz. Bármily furcsa: mintha Donald Trump nagy vihart kavart elnöki rendeletének indoklását olvasnánk. A meglepő idézetekre a…..
Abdias 2017.02.03 10:38:17
Az Ószövetségben Isten több alkalommal is kijelentette Izraelnek, hogy ne keveredjenek idegen nemzetekkel, mert az egyik kultúra "bekebelezi" a másikat.
Arra hívta fel a figyelmét Izraelnek, hogyha idegen nemzetekkel keverednek, a bálványimádó kultúráknak köszönhetően megtörik Izrael és Isten kapcsolata. El fognak távolodni és idegenedni a Teremtőjüktől, és egy olyan áldozati rendszert fognak követni, amely Isten számára elfogadhatatlan és útálatos. Megtörik a szövetséget, és az Istentől való eltávolodásnak nagyon komoly következményei lesznek.

Az Úr azt mondta, ha megtartjátok az én rendeléseimet, akkor bátorságosan lakhattok a földön.
Izrael ezt nem tartotta meg, ezért szétszórta őket az Úr....egy idegen kultúrába száműzte őket, aminek az lett a következménye, hogy a bálványimádó nemzetek közé olyan mértékben asszimilálódtak - sok esetben nem önszántukból -, hogy teljes mértékben elveszítették nemzeti identitásukat.

2700 év óta nem tudjuk, hol van Rúben, Simeon, Lévi, Izsakhár, Zebulon, Gád, Áser, Manassé, Efraim, Dán, Benjámin.....
Nem tudjuk, kik ők, hol élnek ma Ábrahám, Izsák és Jákob leszármazottai.

Ami ma a migrációval történik, hasonló módon zajlik.
Az iszlám kultúrkörből érkező embertársaink nem titkolt célja, hogy az európai kultúrával ugyanezt megtegye.
A két kultúra nem képes integrálódni, párhuzamosan halad egymás mellett, mindaddig, amíg az egyik meg nem emészti a másikat.
Európa nagyvárosai tele vannak no go övezetekkel, olyan iszlám negyedekkel, akiknek eszük ágában sincs az európai kultúrkörbe beilleszkedni.

Ha az emberek hallgatnának Istenre, nagyon sok olyan ember, aki a migrációval megjelenő terrorizmus áldozata lett, ma még élhetne......

Az emberek többsége - akik egyébként kereszténynek vallják magukat -, úgy gondolják a Biblia arra szólít fel minket, hogy kötelességünk a szeretet jegyében befogadni ezen embertársainkat.

Akkor hogy lehet, hogy az Ószövetség ennek az ellenkezőjét állítja?
Vajon ellentmondásos a két szövetség?

" Új parancsolatot adok nektek, hogy egymást szeressétek....."
János 13:34.

Ezt Jézus mondta a tanítványainak. Ezért azok az emberek, akiknek nincs közösségük az igével, hanem csak foszlányokat hallottak innen-onnan, hajlamosak azt hinni, hogy itt Jézus arra szólított fel minket, hogy fogadjuk be az ellenségeinket, fogadjuk el az emberek azon cselekedeteit, amelyek ellentétesek Isten kinyilatkoztatásaival.

Vajon ez az új parancsolat tényleg eltörli az ószövetség kinyilatkoztatásait?

" Annak okáért a törvénynek betöltése a szeretet."
Róma 13:10.

Vagyis a világ által értelmezett szeretet és az Isten által kijelentett szeretet fogalma mögött óriási különbség van! A kettő nem ugyanaz.
A világ az évezredek folyamán megfosztotta a szeretet szót az eredeti jelentéstartalmától, kiüresítette, és a saját szájízének megfelelően töltötte fel.
A világ a szavak tartalmát a saját érdekeinek megfelelően formálja és alakítja.

A világ azt mondja, az a szeretet, ha befogadod az idegeneket, akik egyértelműen ártó szándékkal jönnek.
Isten viszont azt mondja, nem ez a szeretet, hanem az, ha megvédelmezed a nemzetedet, azok állampolgárait olyan erőkkel szemben, akik el akarnak választani téged Tőlem.
A világ azt mondja, az a szeretet, ha a nemi identitászavarban élő embereket beemeljük az Isten által deffiniált család intézményébe, és ugyanolyan jogokkal és kiváltságokkal ruházzuk fel őket, mint egy férfi és egy nő kapcsolatán álló házasságot.
Isten viszont azt mondja:

" És ha valaki férfival hál úgy, amint asszonnyal hálnak, utálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak, vérük rajtuk."
3 Mózes 20:13.

A világ a szeretetet arra használja, hogy legalizálja a bűnt!
Isten szeretete viszont kihozza az embert a bűnből!
Aki megerősíti az embertársát a bűnben, az a halálát kívánja, hiszen a bűn következménye halál lesz.
Az isteni szeretet viszont minden támadás ellenére is azt vallja, hogy szabadulj meg a bűneidtől Jézus Krisztusban, mert csak így nyerheted vissza az életed.
A világ szeretete halált közvetít, Isten szeretete pedig életet.

Jakab azt mondta:

" Az igének pedig megtartói legyetek, és ne csak hallgatói, megcsalván magatokat."
Jakab 1:22.

Sok, magát kereszténynek valló ember öncsalásban él.
Az igének az a megcselekvője, aki minden körülmények között azt teszi, amit az Ige mond!

Aki a szeretetre hivatkozva Isten kijelentéseivel ellentétes cselekedeteket tesz, az nem Isten akarata szerint cselekszik.
A hit halott Isten igéjével összhangban álló cselekedetek nélkül.....hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni!

Isten igéje azokban működik gyakorlati módon, akik gyakorlati módon alkalmazzák azt!
Soros György a CBS 60 Minutes részére adott 1998. december 20-ai interjúban Steve Kroftnak elmondja, hogyan élte túl 1944-ben a deportálásokat, és miért nem érez bűntudatot amiatt, hogy szemtanúja volt, miként fosztják ki és küldik haláltáborokba a budapesti zsidókat. Magyar…..
Abdias 2017.01.26 11:20:51
@hegefeco:

A Koránnak van egy nagy bakija!

Mohamed idővel rájött, hogy amit először leírt és gondolt, az nem működik, ezért változtatott a módszeren. Ezért van a Koránnak 2 része, a mekkai és medinai. Az egyikben tett kijelentések ütköznek a másikkal, így ezt úgy oldották fel, hogy a később írt dolgok felülírják a korábbiakat.

Vajon milyen isten az, aki így ad kinyilatkoztatást, hogy ellentmondásba kerül önmagával?

A Bibliában az Ó- és Újszövetség teljes egységben és összhangban van egymással, ahol egyik sem oldja fel és hitelteleníti el a másikat.

Az én Istenem, aki a Bibliát írta, azt mondta:

" Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem.
Mert bizony mondom nektek, míg az ég és a föld elmúlik, a törvényből egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik, amíg minden be nem teljesedik.
Valaki azért csak egyet is megront e legkisebb parancsolatok közül, és úgy tanítja az embereket, a mennyeknek országában a legkisebb lesz; valaki pedig cselekszi és úgy tanít, az a mennyeknek országában nagy lesz."
Máté 5:17-19.

A Bibliában, minden, ami le lett jegyezve, Isten által lett kijelentve, és ember azt fel nem oldhatja.
Ez az idézet személyesen Jézus szájából jött ki, és amit Ő mondott, dupla jelentőséggel bír.
Krisztus 1000 éves királysága sem törli el a törvény átkát, bár minimálisra fogja csökkenteni.
Amíg van ég és föld, addig ami a Bibliában ki lett jelentve, érvényben van........így a tizedfizetés is!

" Pedig hiába tisztelnek engem, ha oly tudományokat tanítanak, amelyek embereknek parancsolatai!"
Máté 15:9.

" Miért mondjátok pedig nekem: Uram, Uram, ha nem művelitek, amiket mondok?"
Lukács 6:46.
Abdias 2017.01.27 17:07:35
@hegefeco:

Ha jól emlékszem, én pont azt írtam, hogy nem szoktak a szószéken állók tizedfizetésről tanítani!

Körülmetélkedés pedig ma is van, csak nem testi, hanem szellemi!

"Nem gondolkodtál el ugye azon, hogy a Szent Pál akadémiára járók miért figyelmeztettek téged, és miért szálltak ki a tized védelméből?"

????????????

Meggyőződésem, hogy a tizedfizetésnek sokkal mélyebb szellemi igazságai vannak, mint amilyen ismeretekkel rendelkezünk erről, bár ez tulajdonképpen minden bibliai igazságról elmondható!
Rólam meg főleg, hiszen 3 év igen csekély idő az igazság keresésére.

Az, hogy izrael ma miért nem gyakorlolja a törvény szerinti áldozatokat, azt meg már megbeszéltük.
Aki nem áll szövetségben Istennel, az egyértelmű, hogy nem tartja be a törvényt, márpedig Izrael jelenleg szövetségen kívűl van.
Abdias 2017.01.27 22:41:32
@hegefeco:

Jan. 22-én ezt írtam Kiscicének:

"Itt maximum arról lehet szó, hogy az újjonnan megtértek számára még nem egyértelmű, és nekik hasznos, ha erről is hallanak tanítást, bár megmondom őszintén, ez nem egy központi tanítási téma nálunk, úgyhogy ebből arra következtetek, hogy ezt a Szent Szellem úgyis kimunkálja mindenkiben."

A törvény hatályban van, de Izrael jelenleg szövetségen kívül.
Isten nem törte meg a szövetséget, de Izrael igen!
Isten ezt előre tudta, ezért amikor Ábrahámmal szövetséget kötött, csak Ő ment át a húsdarabok között:

" És mikor a nap lement és sötétség lett, íme, egy füstölgő kemence és tüzes fáklya, mely általment a húsdarabok között."
1 Mózes 15:17.

Ez a szövetségkötés egyoldalú volt, csak Isten ment át a kettévágott tetem között.
Vagyis bármit is tesz Izrael, mivel csak Isten részéről történt a szövetségkötés, és Ő ezt nem fogja felbontani, részéről a szövetség érvényes, és visszafogja Izraelt is emelni.

" Nem az a zsidó, aki külsőképpen az...."
Róma 2:28.

Pál itt azt mondja, hogy az igazi zsidósághoz nem elég, ha egy személy magán hordozza az összes külső jegyet. Meg kell lennie azoknak a belső szellemi feltételeknek is, amelyek Istent dicsőítik és dicséretet nyernek Tőle.
Jelenleg Izrael ezzel a szellemi feltétellel még nem rendelkezik.
De az ószövetségi próféták által Isten előre kijelentette, hogy Izrael helyre lesz állítva, mégpedig 2 fázisban.
Először visszaviszi őket az Úr az országukba, azután pedig Istenükhöz is vissza térnek.

Elbeszélünk egymás mellett!
Én nem azt mondom, hogy a törvény cselekedetei által lehet megigazulni, hanem azt, hogy aki Jézus Krisztusban van, az a hit által be tudja tölteni a törvényt, mert Jézus nem a törvénytől, hanem annak átkától szabadított meg minket.

" Földből csinálj nekem oltárt, és azon áldozd a te égő és hálaáldozatodat......"
2 Mózes 20:24.

A föld, azok mi vagyunk....és ma is mutatunk be áldozatokat.
Az Istentisztelet rendje ma is ugyanúgy működik.

hegefeco!

Ugy gondolom itt az ideje, hogy pontot tegyünk ennek a beszélgetésnek a végére, mert egyre szövevényesebb lesz.

Részemről köszönöm a beszélgetést, ami persze nem jelenti azt, hogy itt többé ne beszélhetnénk, de ezt a témát itt most próbáljuk meg befejezni.
További hasznos igetanulmányozást kívánok Neked!