Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mitjatsszunk?

75 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mimoart Natural Toys (Természetes játékok) A társasjátékozás mellett ebben a bezárkózós, ősz-téli, ködös, bizonytalan időszakban különösen jól eshet a lelkünknek a beszélgetés, és ha ezt pluszban játékosság vezeti, vagy hatja át. A mi családunkban az együtt töltött minőségi idő, a mély beszélgetés…..
Év elején sokan tesznek fogadalmat, hogy végre megtanulnak vezetni, ám a közlekedési szabályok betartását nem elég felnőtt korban megtanulni. A játékok sokat segíthetnek abban, hogy helyesen ítéljünk meg, és balesetmentesen kivitelezhessünk egy közlekedési szituációt, ezért a REGIO JÁTÉK felkérésére…..
Mit játsszunk? Make'N'Break 2020.11.21 21:25:36
A Ravensburger (nagy múltú német kiadó) 2004-es klasszikusa elsősorban az ügyes kezű, gyors építészeknek kedvez. A szabályok nagyon egyszerűek, könnyen taníthatóak, a játék hossza 20-30 perc, 2-4 játékos részére, de minden játékosszámmal ideálisnak hat, gyakorlás gyanánt még egyedül is működhet.  A…..
2020. augusztus 30-án, immár második alkalommal rendeztük meg a kötetlen, társasjátékos Mit Játsszunk? Pikniket a Margit szigeten. Ebből hoztunk most egy kis ízelítőt képi formában is. Társasjátékok minden pokrócon, csillogó szempárok, jókedvű beszélgetések, nyereményjáték, fantasztikus…..
Gyakran teszik fel nekünk a kérdést a társasjátékokat kevésbé ismerők, hogy "De mégis, kik társasjátékoznak a mai világban?" Természetesen erre a kérdésre számos válasz létezik, és mi általában kreatívan mindig meg is válaszoltuk, mégis megmaradt bennünk a gondolat, hogy jó volna átfogó képet látni…..
A korona vírus érkezése mindannyiunk életét váratlan és nehézségeket is hozó, új irányba terelte. Szociális izoláció, megnehezített munkakörülmények, félelem a betegségtől, és összezárt családok - mindegyikünk más és más problémákkal nézett szembe az elmúlt időszakban. A négy fal közt maradók…..
A játékos archetípusokkal nem csak a pszichológia, de a marketing szakma, oktatásügy és a gamification (játékosítás) is előszeretettel foglalkozik, hiszen az emberek játék közbeni viselkedése alapján fontos következtetések vonhatóak le.  Vajon Te milyen vagy olyankor, amikor ellazulsz, s így…..
Több ezer társasjáték jelenik meg minden évben, több száz magyarul megjelenő cím...őrület. Sokak szerint mindez csak egy óriás lufi, másoknak kísérlet, még többeknek üzlet. Ipar. Az elmúlt öt évben a növekedést exponenciálisnak éreztem. A hazai kiadók egymásra licitálva ontják a jobbnál jobb a…..
Már amikor ez az egész elkezdődött eldöntöttem, hogy ha túl leszünk egyszer az életben rajta, akkor megírom nektek a történéseket, mert én vajmi kevés információt találtam, amikor az ordító 2 éves mellől potyogó könnyekkel és kapkodó kézzel böngésztem jóbarátomat a guglit. A kéz-láb-száj…..
Blogunk alapítójáról Győri Zoliról sokan tudjátok, hogy nem csak remek előadó, de társasjáték tervező is. Most pedig egy fantasztikus hírrel érkeztünk, ugyanis Zoli második társasjátéka szeptemberben már a Ti polcotokon ott ott figyelhet! Tudsz úgy ásítani, hogy senki se vegye észre?Szoktál a…..
Minden évben októberben felpezsdül a világ társasjátékos közössége, hisz mindenki az Essen Spielre készül! A legnagyobb, legsikeresebb kiadóláncoktól az izgalmas kisebb alkotócsapatokig rengetegen érkeznek ilyenkor a Nemzetközi Kiállítás és Játékvásárra, ahol évente több ezer új társasjátékot…..
Bizony, erre senki sem számított, de megtörténik: Újjáélesztjük a cikk-szerű, blogos írásainkat, és ezentúl nem csak videóban de blogbejegyzésekben is mesélünk majd nektek a társasjátékokról! :)  #ÖrülünkVincent #társasjáték #játszaniszexi #mitjátsszunk▶ Gyere és nézz körül a többi csatornánkon is:…..
Eka Blog Bye bye kávé! 2019.07.23 22:10:50
Ez a 21. napom ☕️ kávé nélkül. Három hete már hogy belevàgtunk a férjemmel, úgyhogy arra gondoltam ideje veletek is megosztanom a tapasztalataimat néhány rövid pontban. #1. Kilók és a koffeinMindig is imádtam kávézni, nem is csak az ízét, a kávézás szertartását, a pihenő időt közben, az illatát...…..
Eka Blog Bemutatkozom 2019.07.17 21:39:19
Édesanyaként, kreatív, alkotó nőként szeretek magamra gondolni, aki nagyon sok mindenhez ért. Végzettségem egyik ágán a színház, a drámapedagógia, az önfejlesztés, önismeret világából merítkezem, másik részről vállalkozóként szövegíró és dramaturg munkáim mellett social média menedzsmenttel, online…..
Gondoltam készítek egy videót, amin olyan kérdéseket válaszolok meg, amiket Ti tesztek fel. Egy játék keretében adtam a kérdezésre lehetőséget a facebookon, amivel sokan is életetek, ezért készült egy a szokottnál hosszabb videó. Jó szórakozást!..
2017 elképesztő gazdag volt a magyar kiadásokat illetően és ezért elhatároztam, hogy ezt egy videóban össze is foglalom. Jó nézelődést és jó játékot!..
Idén is sikerült eljutnom az Esseni társasjáték-börzére, amin rengeteg nemzetközi kiadó képviselteti magát. Ekkor Németországban összegyűlik a szakma és ipar apraja nagyja, hogy egyszerű kifejezéssel „jelen legyen”; megmutassa magát egymásnak és közönségének, és kipróbáltassa és árulja a játékait.…..
A Queen társasjáték kiadó játékai számomra egyet jelentenek a "remekül tematizált családi játék" kategóriával. Szerintem ügyesen találják el azt a kényes egyensúlyt, hogy viszonylag könnyen tanítható „kapujáték”-ok legyenek a ritkábban játszók számára, de a tapasztaltabb játékosok is megtalálják…..
Azon túl, hogy „adjanak ki jó játékot”, számba vettem, hogy mik azok az „apróságok”, amik bizony elő szoktak fordulni és adhatnak fanyalgásra okot. Kellemetlen lehet még, hogy egy játék sérülten érkezik, de ez legkisebb mértékben a kiadó hibája, inkább a futárszolgálaté, vagy azé a fránya padlóé,…..
Igen, a cím nevetséges kicsit, hiszen –kérdezhetitek-, hogy lehet egy TÁRSASjáték EGYszemélyes? Pedig nem is kevés játék közül tudtam válogatni. Sokakban fel sem merül, hogy egyedül játszanak, de bizony gyakran felmerül igény, hogy egy társas biztosítson egyszemélyes játéklehetőséget is. Az utóbbi…..
Szerintem, ha egy társas ilyen rangos díjat kap, az keményen társasjátékpolitikai döntés és minden esetben vitaalap. Ennek több oka is van, többek közt: ha egy játék feltünteti magán a piros koszorús bábú logóját, akkor garantált számára az eladási növekedés. Ennek tudatában hívja fel a német…..
mitjatsszunk? 2017.10.16 22:13:26
@Venyercsán Dávid: Szia!

Köszönöm a kérdést, szívesen segítek, bár magam nem vagyok kifejezetten járatos a külföldi oldalakról való rendelésben (mindig félek, hogy megsérül, mire ideér, ez sajnos elő is fordult). Rengeteg külföldi oldal van, változó megítéléssel. Akik nagyon járatosak a dologban, ők mind fenn vannak a facebook Társasjáték csoportjában, érdemes ott kérdezősködni, remélem segít. Sok sikert és jó játékot!
A napokban a Vigyázat, Vadnyugat! volt terítéken, csináltam is róla egy videót. A bemutatás dióhéjban a lényegre szorítkozva történt meg, a véleményezés pedig a játék hangulatának hatása alatt. Köszönöm a játékot és támogatást a Gémklubnak! Jó játékot mindenkinek! :)..
Sokáig csodálkoztam, hogy az amúgy vitathatatlanul gazdag és különleges Harry Potter világ még nem kapott tisztességes társasjátékot. (Mert a HP Cluedo és HP Lego minden, csak nem tisztességes és nem különálló játék…) Aztán belegondoltam, hogy nem is lehet egyszerű egy ilyet összehozni már csak az…..
Jártamban keltemben találkoztam (A Társa’s játék Bár Magyar Társasjátékokat bemutató rendezvényén) Mészáros Bori és Vágó Ádám társasjátékával. Nagyon kedvesen invitáltak asztalukhoz, így leültem, és meghallgattam az ismertetőt. Részemről nagyon szeretem a krimit és a dedukciós játékokat, az…..
A családi és komplex társasjátékok rajongójaként a figyelmem fókuszában ezen ipar termékei vannak, de nagyon üdítő élmény időnként kikacsintani a komfortzónámból és új, eddig számomra mindössze érintőlegesen ismert vizekre evezni. A napokban a Melissa & Doug márka gyermekjáték bemutatóján jártam…..