Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagyjanos0206

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyszerű hír érkezett: Kásler Miklós emberminiszter Németh László-díjat adott Takaró Mihály irodalomtörténésznek...
A magyarság esetében rendkívül pontatlan frazeológia a 'kereszténység felvétele', mert a magyar nem felvette, hanem vérrel-vassal kényszerítették rá a kereszténységet. Írásom témáját már sokszor többen átrágták, részleteiben aprólékosan elemezték, amiért sokak…..
Akadémista történészeink a magyar őshonosság teljes tagadásával, a különböző népek vándorlásával, de kiemelten a magyar honfoglalással – mind a mai napig – egy olyan tarthatatlan, elavult elméletet erőltetnek, mely tudományosan nehezen állja meg helyét és a nemzetünkre…..
nagyjanos0206 2017.01.25 19:25:21
Nagyon tetszenek az írásai, csak egy-két dolgot látok másként.
A rómaiak általában a provinciáikat a meghódított népekről nevezték el. Mint pl. Galliát a gallokról, Illiriát az illírekről stb., és Pannóniát a pannonokról. Ők nem írtak a magyarokról, így valószínűleg az ősnép neve csak pannon volt.
Ellenben a magyar név több helyen és formában is előfordul keleten. A magyarok tényleg török nyelvűek lehettek, hiszen neveik általában türk eredetűek.
Úgy tudom hogy eddig kb. 1000 magyar sírt tártak fel, és kb 60000 halántékkarikást, azaz az ősnép kb. 60 szoros létszámban volt jelen, így könnyű volt nyelvileg beolvasztani őket.

Másik a Hunok létszáma. Olyan nagy számban hagyták el az őshazájukat, valószínűleg sivatagódás miatt, hogy ketté váltak, és egy jelentős részük meghódította a mai Afganisztánt, és India jelentős részét, ahol Heftalita néven alakítottak birodalmat.
Valószínűleg a Hun egy összefoglaló név volt, úgy mint később a mongol.
Sajnos a keresztény "történetírásnak" köszönhetően nem ismerjük a a Hun törzsszövetséget alkotó törzsek neveit.
De valószínűleg az avar, blak, és geta is beletartozott.
Ami érdekes a hunok nyoma régészetileg nyomon követhető a Kárpát-medencéig, míg a Gótoknak a mai Svédországtól idáig semmi nyoma. Majd itt a hun lelet eltűnik, és megjelennek a gót és gepida tárgyak. Én például nem tudom megkülönböztetni a gót és hun kincseket.
Úgy hogy szerintem az avarok is hunok voltak, csak Attila halála után saját nevükön jelentek meg.