Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GTI100

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan talpra áll a turizmus, ennek a hatása érezhető a budapesti albérlet árakon is. A budapesti rövidtávú lakáskiadás nagy bukása után a jelenlegi élénküléssel a belső kerületek ingatlanpiaca újra indulni látszik. Az ukrán helyzet is nyomot hagyott a piacon, elképesztő a keresleti növekedés a…..
Megálmodni valamit könnyű, eljutni a megvalósításig sokkal nehezebb, különösen, ha az embernek az az álma, hogy a Fülöp-szigetekre költözik, ráadásul családostól. Szóval ma folytatódik Meték története (az első részt itt találod) és kiderül, milyen nehéz is tud lenni a készülődés...
GTI100 2020.12.04 22:26:31
Milyen szinten érdemes megtanulni egy nyelvet? Elsőre furcsának tűnhet ez a kérdés. Anyukám szerint például olyan szintet biztosan kell hozni, hogy ne tudjanak eladni az adott nyelven. Oké, tehát a vásárlás témakör A2-es szint, B1-es szinten már akár egyszerű múltban is tudok alkudozni, tehát utána…..
Aki régebb óta olvas, az tudja, hogy vizsgáltam pár várost politikai téren, hogy mi a helyzet ott, és attól, hogy a blogbejegyzések megszülettek, attól a követések nem álltak le. És Eger városa, valamilyen szinten egész érdekes metódust produkál a választási kampány során: - A jelenlegi…..
Gyors elemzéssel indul a műsor, hogy mi történt a zuhanyban, hát Zsófi interpretálja férfiasabban a történteket: összekeveredtünk, Striciántól csak csajos szirénázásra futja. Karola persze vérig van sértve, úgyhogy ágyból kivonul. Strici nagy kópé, elbugázza Zsófi kedvenc plüssmaciját, majd a…..
A lisszaboni kirándulásunk előző részében beleszerettünk a portugál vörösborokba, elmerültünk a bohém éjszakában, ízelítőt kaptunk a csodás péksütikből és elkezdtük sorra venni a rengeteg látnivalót és kincset, amit ez a csodás mediterrán város rejt. Most pedig folytatjuk a shot tripünket!..
GTI100 2019.08.10 18:27:14
@Vándorember: Aha, a hangulatot azt értem. De mik azok meteorológiai viszonytagságok?
Bluetooth. Már sok éve természetesen használjuk a kifejezést, és vélhetően nem gondolunk bele, vajon miért is így hívják a vezeték nélküli adatátviteli célra használt technológiát. Dániáról szóló blogomat írva jutotta eszembe, hogy elmesélem ennek a történetét, hiszen nem biztos, hogy mindenki tudja…..
Ha létezik olyan szeszes ital, amelynek számos variációja létezik és a világon mindenhol ismerik és szeretik legalább az egyik fajtáját, akkor ez minden bizonnyal a rum. Ez az igen rövid szócska komoly történelmi múltat tudhat maga mögött, ráadásul nem véletlenül mondjuk azt, hogy ezer arca van.…..
Amikor megnyerünk egy állást, fellélegzünk, hiszen megnyertünk egy nagy csatát, végre leszámoltunk a régi munkahely keltette rossz érzésekkel vagy a munkanélküliség nyomasztó érzésével, de korántsem nyertük meg a háborút. Persze nem is háborúnak kell ezt felfogni, hiszen remélhetően sok jó élményben…..
Továbbra is áll a bál a Ryanairnél, sőt a helyzet fokozódik: a most pénteki sztrájkba beléptek a német pilóták is, további tömeges törlés az eredmény. A magyar utasok még szerencsések is, hogy csak két újabb budapesti járatot töröltek. Eddig azt tudtuk, hogy az írországi, belga és svéd bázisok…..
GTI100 2018.08.09 06:44:35
A kereszténység felvétele előtti magyarságról nagyon kevés forrás áll rendelkezésünkre, és a fellelhető anyagoknak sem tulajdonítanak túl nagy jelentőséget hazánk oktatási intézményeiben, pedig ezek ismerete nélkül ad abszurdum a magyarság nem igazán, vagy csak nagyon hiányosan ismerné saját korai…..
Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=40K7AY9ztMw A végállomáson szállok fel a villamosra, bőven van ülőhely, alig vannak utasok. Kényelmesen lehet helyet választani, most jólesik leülni. De nem telik bele öt perc, s a szokásos full house alakul ki. Felszáll három japán turista. Egy negyvenes…..
Ismét sajátos hangulatú írással jelentkezett Ütvefúró, aki ezúttal arról számol be, milyen egy „fedett ügynök” munkája. Persze azért nem valamelyik titkosszolgálat munkájára kell gondolni, de a megfejtés legalább ennyire érdekes lesz, ígérhetem...
GTI100 2018.04.12 08:08:36
A téma iránt bővebben érdeklődőknek két megbízható, korrekt, hazai próbavásárló cég, akik mindig keresnek próbavásárlókat:

phantomshopping.hu/
clientfirst.hu/

Megélni ebből nagyon nem lehet. Egy ilyen munkáért mint amiről a posztban szó van itthon 1500-1800 Ft körül fizetnek. Minimum 1 óra a felkészülés, a szalonban is legalább elmegy 1 de akár 2 óra is. Ehhez még hozzájön a látogatás után a jegyzőkönyv kitöltése fotók, névjegy, számla vagy ajánlat képének feltöltése az online jegyzőkönyv mellé. Ez még egy rutinos próbavásárlónak is ha rendesen csinálja további 1 óra. Svájci árakat nem tudom de 25-30 franknál nem hiszem hogy többet fizetnek. Egyébként érdekes, változatos munka, mellékjövedelemnek jó lehet. Én nyugdíjasként évekig csináltam, kb 300 próbavásárláson vagyok túl. Főleg a fent említett két cégnek dolgoztam.
GTI100 2018.04.12 10:22:05
@Golf2: Te már csak tudod. Egyik állítás sem stimmel. Az "álvevőt" nem hülyíti mert a próbavásárló előre és pontosan tudja, hogy melyik munkáért milyen díjazás jár. Nem éri meg neki nem is jelentkezik rá. Ugyanis ez önkéntesen vállalt alapon működik, nem kötelezően kiosztják a munkákat hanem jelentkezni lehet rá. Az eladót egyrészt nem fillérekért hanem a próbavásárlónak fizetett összeg kb. három-négyszereséért tesztenként, és nem hülyíti hanem egy átfogó, jó, torzításmentes képet kap a munkájáról a vevők kiszolgálásának minőségéről. Továbbá az egész nem arra megy, hogy na rajtakapjanak egy eladót valami hibán, hanem hogy elemezzék és kiértékeljék a tesztek alapján a tapasztalatokat és ezek figyelembe vételével szervezzék a dolgozók oktatását vagy javítsák a hiányosságokat. A próbavásárlások során rengeteg olyan dolog ki szokott derülni, amit egy főnök soha nem lát ha személyesen megy ellenőrizni, továbbá a több szem többet lát miatt a próbavásárlói jegyzőkönyvek olyan dolgokra is felhívják a figyelmet amire a vezetőség magától nem is gondolt. Úgyhogy itt köpködni neked.teljesen felesleges. Ha nem tetszik ne legyél próbavásárló, bár gondolom sose voltál az.
GTI100 2018.04.12 10:22:05
@Golf2: Továbbá egyik sem kamucég. Egyes nagy bolthálózatok évek sőt több mint tíz év óta rendszeresen megbízzák őket. Biztos nem tennék ha ez nekik felesleges és haszontalan lenn.
1948-ban Románia ellen mérkőzött a magyar futballválogatott, telt ház előtt, és 9:0 arányban sikerült ronggyá verni őket. Mivel Deák megbetegedett, Gallovich Tibor szövetségi kapitány az ő helyére Mészárost jelölte ki. Ahogy ilyenkor lenni szokott, válogatott mérkőzéseken egy előkelő személy mindig…..
GTI100 2017.12.20 05:35:48
Egy olvasó hívta fel rá a figyelmem, hogy manapság igen elterjedt a Magyar vendéglátásban az a fajta protokoll, hogy a pincér az ételválasztást úgy igyekszik megkérdezni, hogy Sikerült választani? Súlyosabb az eset, ha ezt megtoldja egy kis e-vel, azaz Sikerült-e választani?  A fenti mondattal…..