Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fonzi

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző post nem lesz elég a mai napra, úgyhogy jöjjön a Bowja the Ninja, ami szintén nem túl hosszú cucc, és ez az egyetlen ok, amiért nem kapott öt pontot. A játékkal ugyanis egyébként nincs semmi baj, a grafika cuki, a történet - magányos nindzsa a gonosz robotot gyártó…..
Paris Hilton egy szabad piacon milliókat keres dollárban. Divatcikkeket ad elő Milánótól New Yorkig, énekel és fogynak a lemezei – mindezt a konvencionális (értsd mozarti vagy michelangeloi) tehetség legkisebb látszata nélkül. Mások napi nyolc-kilenc órát dolgoznak néhány…..
fonzi 2008.04.22 14:33:09
Három dolog nem stimmel a cikk érvelésében:
1) A "pletyka piac" nagyon torz. P.H. öröksége révén (brand: Hilton, tőke: sok zsé) akkora pletyka potenciállal rendelkezett már karrier próbálkozásai elején, hogy nem igazán mondhatjuk, hogy ő jobb a plyetkya iránti kereslet kielégítésében ésezért van még mindig a piacon, szemben VV XY-nal.
2) A "pletyka kínálatot" a keresleti oldal gyakran nem fizeti meg. Ugye ez a paparazzi jelenség. Ha a Y tejtermelő eladja a tejét X cégnek kialkudott áron az egy piaci mechanizmus. Ha X cég fogja magát, bemegy Y tejtermelő konyhájába és ellopja az asztalra a kölöknek kirakott kakcis tejet, az meg lopás. ("Ugyis tejtermelő, abból él..." - monhatná X.) Nos a pletkya fronton sok az ilyen "lopás".
3) Ezzel a fentivel az is összefügg, hogy egyáltalán nem "értékdiktatúra" az, hogy vannak normák és legitim módon meghozott szabályok. Hiába van hatalmas kereslet 200 km/h-ás száguldásra a sztrádán, a KRESZ azt mondja, hogy öcsém, csak 120 km/h-val mehetsz, különben jogsi annyi. Jól bele van avatkozva az ember szabad életébe meg a sportautók gyártóinak üzleti stratégiájába. És tök helyesen, mert a "nép" ezen "valós igénye" (pontosabban annak kielégítése) árt a többieknek. Persze van egy csomó teljesen felesleges korlátozás (pl. Amerikában öltözködési előírások vagy nálunk a giccsadó), egy csomó szükséges meg nincs meghozva (SUV-ok kitiltása a belvárosból). Ez a "pletyka piacra" is érvényes lehet: valószínűleg vannak teljesen értelmetlen korlátai, és valószínűleg vannak olyan - akár még most fel sem merült - szabályok amelyeket e piacon is érvényesíteni kell(ene).