Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kerteszg86

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy olyan kérdéssel nézünk szembe, amin az ember sokszor elgondolkozhat, azonban mégsem tulajdonít neki nagy jelentőséget, mert vagy az egyiket, vagy a másikat választja, sokszor pedig nem is konzisztensen, hiszen egyszer így, egyszer úgy csináljuk. De vajon számít, hogy hova csatlakoztatjuk…..
Van néhány olyan dolog Váradi József legutóbbi interjújában, amely nem csak az üzleti oldalról szól, hanem az utasok számára is érdekes lehet. Ezekből szemezgetünk. Az interjú a Wizz-vezérrel november elején jelent meg a Forbes magazinban és mivel Gusztinak van némi köze hozzá, rám bízta, hogy…..
kerteszg86 2017.11.23 22:17:37
@Bendegúz Miklós Gergye:

Az összes ilyen útvonalnak oka van.
BUD-TGM ill. BUD-CLJ : TGM-re jelenleg nem repül a WZZ a reptér felújítása miatt hónapok óta, helyette a BUD-TGM járatok Kolozsvárra mennek.
CLJ-OTP : Kolozsvár és Bukarest Románia 2 legnagyobb városa, 450km-re egymástól, amiből 100-130 km autópálya, tehát az infrastruktúra zéró, az út alsó hangon 5, de inkább 6 óra autóval, így versenyképes alternatíva a repülés a 2 város közt.
SOF-VAR : Az előző csak pepitában, szintén a 2 legnagyobb városa az országnak, kb. ugyanaz a táv, csak kevesebb autópályával.
BUD - TGD : Ez egy magyar állam által pályázati úton támogatott útvonal, amit a Wizz üzemeltet. Az egész lényege, hogy állami támogatást kapnak a repülőjárat fenntartásáért, ha pedig veszteséges a magyar állam (demagóg leszek : azaz mi, adófizetők) állja a cehet.

A fenti példákhoz képest nálunk egész fejlett infrastruktúra van, autópályákkal, lakott területeket nagyon sok esetben elkerülő főútvonalakkal, ahogy fentebb is megírták, Debrecenből Budapest 2 óra, a Balaton déli partja pedig 3 óra alatt elérhető, úgy hogy lakott területre nem kell bemenned...

Nálunk sosem lesz rentábilis a belföldi repülőjáratok üzemeltetése az ország földrajzi adottságaiból kifolyólag sem, az ország lakosságának egy ötödét adó főváros szinte az ország közepén található, és az utóbbi 10-20 év úthálózati fejlesztései miatt gyakorlatilag 2-3 órán belül elérhető bárhonnan.