Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ParerMio

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sefatias Létezik? Vagy nem? 2017.03.25 06:04:08
Isten létezése régóta vita tárgya. Ebben a vitában mindenki jellemének, és képességeinek megfelelően vesz részt.  Ez a beszélgetés akárhol lejátszódhatott volna, és itt a blogon van is példa hasonlóra. A beszélgető partnerem egy író, akinek több könyve is megjelent már. Kedvenc témája az UFO-k…..
ParerMio 2018.12.23 23:48:25
Én most olvastam csak, de gondolm, még aktuális :) Mivel még azóta sem bizonyította senki Isten létezés sem az ellenkezőjét.

"By definiton" Isten létezését nem lehet bizonyítani. Ha lehetne, akkor Ő nem lenne Mindenható/Teremtő Isten. Ennek az az egyszerű oka, hogy a Teremtő Isten a benne hívők hite szerint teremtett minden létezőt, ami létezik. Beleértve azt az anyagot (+tér és idő), amiben mi létezünk. Következés képpen Ő nem része az általa alkotott anyagi világnak. Mi emberek az érzékszerveinkkel és műszereinkkel csak az anyagi világot tudjuk felfogni, érzékelni, ezért semmit nem tudunk érzékelni, sem megérteni Isten létezéséből. Annyit tudunk róla, amit Ő kijelent magáról.

A materializmusnak és a materialista tudománynak nincs kompetenciája annak megállapítására, hogy Isten létezik-e vagy sem, mivel öndefiníciójuk szerint csak az anyagi világot vizsgálják (szerintük csak az anyag létezik, azon kívül semmi). Ezért bármit mondanak nem anyagi dolgokról, az csupán vélemény, mivel kívül esik a vizsgálódási területükről.

Annyit azért hozzá tennék még, hogy az "Istent emberek találták ki" állítással egyet értek. Pontosabban azt az Istent, amiben a vallásos emberek hisznek. Merthogy ahány vallás, annyiféle Isten, de még embere is válogatja. Ennek ugyan az az oka, amit az előbb írtam: Istent nem lehet közvetlen módon megtapasztalni, megismerni, behatárolni, mivel a mi világunkon kívül áll.
Ezért az ember isten-képe földi ismeret-mozaikokból van összerakva, és jobban hasonlít az emberekre, mint a Teremtőre. A mi Isteneink igencsak emberiek.
Mikor a Teremtő a Földre jött, az emberek nem ismerték meg, mert nem hasonlított a fejükben lévő Istenhez.
És szerintem ezért is tagadják sokan Isten létezését, mert nem szimpatikus nekik a vallások Istene. És meg tudom érteni őket. Ezeknek az Isteneknek a nevében sok gazságot véghez vittek.

Tamás
Lehet vitatkozni azzal aki csak hisz? Az elmúlt jó pár év alatt az interneten több felületen futottam bele vitákba olyanokkal, akik hisznek valamiben. Istenben, a kegyelemben, Orbán Viktorban, a pirézekben vagy az ateizmusban. Sokan kérdezték már tőlem, hogy miféle mazochizmus hajt engem, hogy…..
ParerMio 2018.12.23 22:51:10
Új volnék itt...
Tetszik ez a társaság :) Mert bár gondolata mindenkinek van a világon, de eredeti, önálló sajnos nem olyan rettentő sokaknak :(

Szerintem a dolgok mélyére ásás az emberek többségének mindig is túl megerőltető volt. Én úgy látom, hogy az emberek megelégszenek felületes ismeretekkel. Nem tudom, hogy a lustaság miatt-e, vagy másért.

Általában véve is úgy látom, hogy a többség megelégszik az eredeti dolgok helyett annak illuziójával is: pl. hamisított termékek vagy gagyi másolatok, valódi íz helyett aromák, valódi kapcsolatok helyett virtuális kapcsolatok (messenger), valódi elmélyült barátság-szerelem helyett futó kapcsolatok (szex), némely autóban hangszóróból jön a dögös motor (meg kipufogó) hang; amíg van cirkusz meg kenyér, addig a demokrácia (szabadság) illúziója is elég; valódi hit (Istennel való kapcsolat) helyett vallásoskodás; szimulátorok, kandalló csatorna a TV-ben, stb.

Szerintem a vallásos tömegeknek nem hite van, hanem hiedelmei (vallása). A hit a bibliai definíció szerint meggyőződés. A hiedelemnek (vallásnak) ilyenre nincs szüksége. Ellenben a lelkiismeretet képes lenyugtatni (elaltatni), és ez a többségnek elég. Az ilyenek ellenállnak mindennek, ami megzavarja a lelkük nyugalmát. Nem akarják felborítani a jól berendezgetett életüket. Csak kényelmes életet, nyugalmat akarnak, vagy legalább annak az illúzióját.

A Mátrix c. filmet láttátok? Szerintem rendkívüli módon érzékelteti ezt a problémát: Az emberek nem élnek igazán, az életnek csak az illúziója van meg (az agyukban, miközben altatva vannak). De ez elég. Az egyik csávó, akit kihoztak a mátrixból, nem jól viselte a küzdelmes valódi életet, és lepaktált a gépekkel, hogy rakják vissza a mátrixba. Nem akar " valóban élni", mert az küzdelmes, inkább legyen csak a nyugalmas illúzió.

Számomra döbbenetes, hogy bár a zsidók rendkívüli módon várták a Messiást, még sem ismerték fel, mikor eljött. Pedig a próféciából mindent tudtak róla (hol és mikor kell megszületnie). Nem érdekelte őket a valódi Isten, nekik az kellett, amit a fejükben összeraktak és Istennek neveztek.

A mai kereszténység is többnyire csak egy kultúrális dolog a karácsonnyal meg a többivel, Jézus követésében nem annyira érdekeltek az emberek, ugyanis az változtatással jár. Nem véletlenül mondta Jézus, hogy "amikor az Ember Fia visszajön (a történelem végén), vajon talál-e hitet a Földön?"
A Jelenések 3. fejezetben az utolsó idők hívőinek ezt mondja Jézus: "Azt mondod: gazdag vagyok, meggazdagodtam, semmire sincs szükségem. Pedig nem tudod, hogy Te vagy a nyomorult, vak, nyavajás és mezítelen."

Azt hisszük, nagy a tudásunk Istenről, pedig csak annyira elég, hogy büszkévé és elégedetté tegyen minket....

Üdv,
Tamás
UPDATE: A Magyar Rákellenes Liga törölte az összes felületéről a rákos betegeket hibáztató ominózus kampányt és elnézés  kértek azoktól, akiket megbántottak vele! Attól, hogy bocsánatot kértek, még nem múlik el az a kár, amit okoztak vele. Olyan ez mint a tányér: ha földhöz vágod és összetörik,…..
ParerMio 2017.01.24 10:59:32
Megértem a felháborodást, ebben a formában nem jön át a szándék a reklámban, mivel csak állítás hangzik el, de nincs alátámasztva. És akinek nincs háttérismerete, az joggal veszi támadásnak.

Ugyanakkor a XXI. században már nem kellene meglepetést okoznia annak a felismerésnek, hogy a világon a dolgok nem csak úgy véletlenül vannak. A betegségek sem. Mindennek oka van, csak sok esetben nem ismerjük őket.

Magyarországon még mindig ott tartunk, hogy a betegség egy sorscsapás, és bízunk benne, hogy az orvos majd pirulákkal csodát tesz. Én csak áldozat vagyok, semmit nem tehetek magamért.

A tudomány már rég feltárt egy rakás összefüggést, csak érhető módon az átlag polgár nem olvas külföldi szaklapokat. És sajnos sok magyar orvos sem.

Az eddigi felismerések röviden:
Egy jól működő emberi szervezetben az immunrendszer magától megbirkózik a kórokozókkal, még a rákos elváltozásokkal is. Nem az orvosok vagy a gyógyszerek gyógyítanak, hanem a saját szervezetünk. Az orvos (és pirulák) jobb esetben támogatja a szervezetet a küzdelemben.

Az immunrendszer jó működéséhez szükség van kellő mennyiségű pihenésre, mozgásra, jó levegőre, napsütésre, elegendő víz fogyasztásra, egészséges táplálkozásra, lelki kikapcsolódásra (stressz kezelés), egészséges emberi kapcsolatokra.

Ezek (akár részleges) hiánya okozza, hogy betegek leszünk, mert az immunrendszer nem tudja ellátni a feladatát. Illetve genetikai tényezők is befolyásolhatják a működését. (Pl. ezért is nem ajánlatos terhes nőnek dohányozni, mert a magzatban genetikai elváltozásokat okoz). És erős immunrendszer (és a jó emésztőrendszer) kialakulásához szükséges legalább 6-12 hónap szoptatás. Akit nem szoptattak, annak sajnos gyengébb az immunrendszere.

Körülöttem is igen sok rákos ember halt meg, még fiatalon is. De többen meg is gyógyultak, és már régóta egészségesen élnek (akár 30 éve), de ők mind tettek a gyógyulásukért, és azóta is odafigyelnek az egészségükre.
Vannak környezeti ártalmak (rossz levegő, sugárzás) ill. genetikai tényezők, amiken nem tudunk változtatni. De a saját életmódunkat többnyire a mi döntéseink alakítják, így sokat tehetünk az egészségünk érdekében.

Tudtátok, hogy mindenkiben vannak rákos sejtek? Sejtosztódásnál néha keletkeznek félresikerült (mutáns) sejtek, amik ha elszaporodnak, akkor alakul ki a rák betegség. Mindenki potenciális rákos, csak ha segítünk az immunrendszerünknek, akkor idejében eltávolítja a rossz sejteket.

Írjátok, hogy nagyszüleitek egészségesen éltek, mégis rákosak lettek.
Ennek is van oka, csak olyan, ami nem nyilván való. Nem tudhatjuk, milyen hatásoknak voltak kitéve, amit talán még ők sem tudtak.

Sajnos a modern élettel sok ártalmas dolog jár: rossz levegő, stressz, kevés pihenés, kevés mozgás, agyonfeldolgozott élelmiszerek tele adalékokkal, depresszió. Ez mind blokkolja az immunrendszerünket.
Megboldogult Dr. Gintner Zénó szerint a rák kialakulásáért legalább 50%-ban az élelmiszerekben lévő adalékanyagok felelősek. Talán nem véletlen, hogy az élelmiszeripar "fejlődésével" a rák is sokkal elterjedtebb.

A legkényesebb kérdés a finomított cukor. Nem tudom, létezik-e bármi, ami jobban befolyásolja negatívan az immunrendszert. Ezt itt hely hiányában nem tudom kifejteni.
A baj az, hogy mindenben van, még a ketchup-ban is. És valószínűleg a nagyszüleink is ették, bármilyen "egészségesen" is éltek.

Közel 20 éve már azt is tudjuk, hogy a genetikai hajlam sem sorscsapás. <a href="https://www.libri.hu/konyv/joachim_bauer.a-testunk-nem-felejt.html">Joachim Bauer</a> leírja, hogy a gének aktivizálódása is a körülmények, elsősorban az életmód és a társas kapcsolatok hatása alatt áll.

Szóval szerintem a liga szándéka jó, csak buta a reklám.