Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arnyekveto

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
magyar-magyar szótár Ujgur 2021.06.03 08:59:35
MONIKA Verjufrom? NARGIZ Uzbekisztan. MONIKA Szpikenglis? NARGIZ Litöbit... Ájván wörk. MONIKA Sztap-sztap! Szkúl? Diplomsz? NARGIZ Ich hat kleine Schul-papiere. Ich pin Armee Flüchtigin! MONIKA Ja,  sooooo... so schaißaaa... Aba... schoo mool oon: Tu pisch kinezische Flüchtigin? Verschteet…..
magyar-magyar szótár dumcsi 2021.05.06 07:15:15
COCÓ A Geci,már megint ésmimmehhalunk. KÓRUS Igen,mimmehalunk. COCÓ Büdösvakcinák. KÓRUS Igen,a büdös vakcinák miatt. COCÓ Miközben egekben a számok, az egész világon seholnem halnakmeg ennyien, a Geci a félelemkeltésével a diktatúrát. FRIKK Igen,diktatúrav an,Horthy fasiszmus,a Rákosi…..
"Minden út az első lépéssel kezdődik." /Hai-A-Naa Anaan fősámán ,Könyvégető Szjü előtt 27000 évvel/ A magyar jogrendszer alapjait Werbőczy [Vrbcki] Esvány jurátus veté meg , az ki Lúdas Matykó ,minden kortársmagyar üdőknek az leggyűlöltebb kerála vala ez Libás Mócz Parasztya király idejében…..
magyar-magyar szótár emberfia 2021.02.16 05:44:51
A zattejjjista szerint nincsen isten és persze szintén az zattejjistákokok azt állítják,hogy semmi "szakrális" ők szertartások nélkül vannak.Mivel nincs isten,nincs bűn: Bűn az,amiben lebukok. A zattejjistának logikája van,faékszerű:Isten nincsen,tehát aki istenben hisz az…..
magyar-magyar szótár nyitnikék 2021.02.12 06:21:06
A b és a c jelű kapa a töltögetőkapa. Ahhoz, hogy nyitni lehessen   a szőlőt,először a tőkéit a fagy ellen föl kéne tölteni.Régente,a XX.században,arégi tőkésművelésben,olyan területeken,ahol évente heteken át -10 -15 fok alatt volt a hőmérséklet, töltötték föl a szőlőt ősz végén. Akkoron a…..
Az ősi szövegekben úgy fogalmaznak: "a talajtól/földtől elvágta magát" Mi, barmok,akiket rákényszerítettek,hogy beton alapra betonlábazatos betonaljzatos házakat építsünk, 60 éves korunkra nyakig izületigyulladásosak leszünk,még szerencse, hogy nem voltunk akkora picsaemberek,mint a…..
Annak idején szemernyi részvétet nem éreztem a Sárli 'Ebdo "újságíró"-iiánt. Aki fost kavar,fosba fog fulladni. Megérdemelték,hogy megdöglöttek. Nem sajnálom a megölt és aztán lefejezett francia "tanár"-t sem.  A Sárli 'Ebdo zsírtahó-bunkó tanulatlan párizsiparaszt "karikatúrája" osztán nem…..
arnyekveto 2020.12.20 21:19:47
Innen jöttünk... kb 200 éve. A puszták fiai nem sajnálták a bőrüket. Hősiesség és halálmegvetés dolgában a monarchia népei közül csak a bosnyákok versenyezhettek velük, amint e szakma német hozzáértői tárgyilagosan megállapították. Haditetteiket magam is nemegyszer álmélkodva hallgattam. Sovány, beesett mellű urasági bognárok és tehenészek, akik a kastély szakácsnője előtt is elvesztették beszélőképességüket, csillogó szemmel beszélték, mint kúsztak a drótok alatt az oroszok felé, mint ugrottak le, foguk közt a rohamkéssel, jobbjukban a maguk gyártotta szöges buzogánnyal életveszélyes sziklaszakadékokba az olaszokra, franciákra, négerekre, mindenkire, akire lehetett. Hányszor láttam magam is kivillanni a vasárnapi csizmaszárból a hosszúnyelű kést, mert a bálba is késsel mennek. Ha etnográfusaink még nem ismernék, itt nyujtom át egyik hazai közmondásunkat, amelynek két változatát is tudom. Az egyik szerint a "bicska a templomban is jó"; a másik szerint "magyar ember kés nélkül a kiskapun se lép ki".
De a tájról beszélek, a puszta határairól: a falvakról. Bár érzem, hogy aki ezekről ejt szót, nem kerülheti el az előbbi tárgykört, mert minden falunak megvan a maga sajátos verekedési módja, amely jellemző rá, s amely nélkül leírása hiányos lenne. A pálfaiak például arcba szúrtak, a simontornyaiak elnémultak, amihelyt a verekedés megkezdődött s a késelést kísérteties csöndben végezték, akár egy szertartást. Az ozoraiak módszere a boncoló orvosok szerint beható anatómiai ismeretről tanuskodott: a nyakhajlatba döftek, a csontok közt pontosan az ütőérbe. Érdekesnek tartom megjegyezni, hogy hasba, általában mellen alul sehol sem szúrtak, amiben nemzeti jelleget is állapíthat meg az, aki ilyet is számba vesz, mert vannak népek, amelyek a köztudomás szerint a gyomrot kedvelik. Ennek oka, hogy a késtartásnak is megvan a szabálya, a hüvelykujj a nyél végére feszül, ahogy erről már libaőrző barátaim tüzetesen kioktattak. Ilyen markolással csak felülről lefelé lehet sujtani. A rácegresiek a bicska mellett kedvelték a járomszöget is, amely körülbelül fél méter hosszú vasrúd, felső végén gyermekököl nagyságú gömbbel; úgy kezelték, mint a buzogányt, ütöttek vele, de hajították is. Ilyen utakon fedeztem fel a táj lelkét, amely az enyém is."
arnyekveto 2020.12.20 21:29:07
@arnyekveto: Bár erről eszembe jut kicsivel vasfüggöny utáni Mo. klubéletéről portás elbeszélések, művházas koncertek pld, ahol jöttek a fiatalok százasával, a ruhatárnál motozás is volt, húsbárd, kés, bicska, boxer, baseball ütő, biciklilánc, benzinespalackok, bikacsök, vipera, fokos, borotvapenge, orvosi szike, vagy csak félbevágott vaskos seprűnyél... de mindenkinél volt valami.
Az alábbi képen NemszámítTrumpnakköszönhetőúen világméretűvé vált az addig csak Magyarországra érvényesjelenség: Valami nem önmagában érdekes, hanemaz a lényege, hogy ki csinálja vagy kire kenhető vagy kinek a karakterébe elfogadott belebaszni, hátha abba rohadna beleakurva dögje.Innen…..
arnyekveto 2020.12.16 20:47:26
@Frick László Intézet: Egyszer ráírtam koemtben Tótára, hogy ne ilyen dönthető ikea irodai karoszszékből írogatós, gyrosrendelős, monitorbaböfögősen hozza már a formáját, hanem menjen el vidékre már fizikailag is jelenlévőként... erre nem rá fél évvel valami videósorozat készült ahol pld áll a halászokkal a mellkasig érő vízben télen és együtt hálóznak?!
 Foglalkoztunk már ebben a blogban a hasonlítgatás kiterjedt  tudományával a nyelvészet és a történelem területén. Mondjuk szórakoztatóbb lenne a műfajban azokkal az öregnénikkel illetve az őzikéjeikkel foglalkozni,akik "Drága Béjemvée Ótó"-nak ordéjjanak egy Skoda Superb-et, mert…..
Európa legnyíltabb társadalma a magyar. A magyar társadalom történelmileg Nyílt Társadalom,már ezeréve nyitottabb volt a magyarok társadalma pl az oirópai germano-anglo-saxo társadalmaknál. A maimagyar társadalom sokkal nyitottabb, mint a mai német társadalmak. A német. nyitottság az afféle…..
Vendégmunkásnők NSZK-ban a munkásszálló étkezőjében -múlt század 60-as évek közepe. Ma Angela Merkel írja  Németország, a Német  Szövetségi Köztársaság, rövidítve [és a továbbiakban] az NSZK történelemkönyveit. Igen szórakoztató szituáció ez, ugyanis Angela Merkel történelemkönyvei könnyfakasztó…..
arnyekveto 2020.09.24 19:53:12
  Elgúnyolódgattam itt a gyáva nyúl indexeseken, macska nemeszik nyulakat,drága Stump fúr akik fenegyerekként adatták előmagukat a harmincas éveikre szenilis híveikkel,amikor egyszercsak megvilágosodott bennem: Hiszen...ezek az emberek nem jutnak túl a csavaron. Nem értik a szövegek mögöttesét.…..
arnyekveto 2020.09.22 17:58:39
@Frick László Intézet: Én értem miről beszélsz! A metál azonnal kétfelé osztja az embereket, akik rákattannak azoknak onnantól nincs mese. Akiknek nem jön be azokat irritálja, idegesíti vagy röhögőgörcs...

A lényeget is jól látod, hogy a gitárból a gitárszerűséget pont eldobja a metál - és vastagon tesz is rá - a vaskos és tömör hangzásra, masszív falrengető tompított pengetésre mennek rá, mert kattant zenéről van szó! Egy rendesen megütött pergődob akkor@t szól hogy önvédelmi reflexből pislog tőle az ember - próbahelyen - ahol nincs kihangosítva a dob. A lábdob dohog, dobban akkorát mintha láthatatlan könyök nyomódna az ember gyomrába. A dobcucchoz van hozzárakva hangerőben a gitár és a basszus, ami ebben az esetben padlórengető hangerőt jelent és elképesztő hangnyomást. 90 decibel vagy fölötte, kis négyzetméteren pld 30-50!
Az Ampeg SVT 8x10" basszusgitár erősítő 1es hangerőn leveri a klub túlsó végén a polcról a poharakat, 2-es hangerőn a közönségnek elhomályosodik minden húrpengetésnél a látása ahogy a szemgolyót a fejet és az egész testet rázza a legöblösebb mély ami élőben elképzelhető... de még egy 4x12" hangszórós Marshall láda is próbahelyi hangerőn metál esetén üvölt és pusztít még mellette állva is, szembenállva vesekövet zúz és ökölcsapás szerűen gyomroz minden pengetés a húron.
Szóval gitárhoz annyi köze van hogy azon keletkezik valami jel egy kvintfogásból ami kéthúron fogott minimál akkordcsökevény, ha bármely más hangszer a rendszerbe kötve metált eredményezne akkor az lenne bekötve gitár helyett. Egyelőre FM szintézisen alapuló szintetizátor tudna még lenni az a valami, de gitárhoz képest nagyon körülményes pld a tompított pengetést majd kiengedett hangot váltogató témákat megcsinálni a szintetizátorral.
Egyelőre ennyit lehet mindani metálról,élő zene mely próbahelyeken születik, ez a gyökere... a koncertek is élőben mennek... undergroundja a legjobb és klubméretű koncertjei.
Egy történet iránt ideig-órág tartható fenn az érdeklődés. A helytelen elnevezésével média,mint vállalkozás, már az elmúlt kapitalizmusban is az érdeklődésből, mint olyanból élt meg,azonbelül is a súlyozóan uralkodó áldozat a piszkos,avéresés rémtörténetek, balesetek, tűzesetek, vízkár, Oscar. A…..
arnyekveto 2020.08.26 16:17:01
magyar-magyar szótár köpőrém 2020.07.29 13:47:23
Április óta tervezem, hogy nem írom meg ezt a szócikket,  de árnyékvető olvasóm  most mégis kihozta belőlem. Színhely az egyik vidéki városunk, a megyei kórház, ahol a gazdasági igazgató elképedve konstatálta, hogy mindenki lopja a maszkokat és  egyéb védőfelszereléseket."Az orvosok?" -kórdezte a…..
magyar-magyar szótár tokatartó 2020.07.29 06:44:37
"Tedd fel a maszkot!" /26 éves boltos picsa rikkantása,akineka maszkja az egyikfülérőllóglefeléa nyaka mellett/ A tokatartónak van egy olyan fílingje, hogy ha bárki azt rendesen felteszi elkezdik kajánul nézni vagy szemberöhögni: ennyire fosna, hogy elkapja a koronát. Báregyébként…..
arnyekveto 2020.07.29 11:58:13
Miközben a "kétpólusú világrendszer" meg "berendezkedés" valahol ott rohad a "Szovjetúnió Sorsa" útján a múlt század 90-es éveinek elején.... USA Szövetségi  Állami Analfabétaképzés  erre a filmre Lenny Kravitz és Mariah Carey dobták össze a pénzt, kb 10,5 millió USD-t és 11 év alatt már…..
magyar-magyar szótár nemiszerep 2020.06.12 13:22:00
"Kétségtelenül vannak bennem női vonások, ami nem csoda, hiszen anyám nő volt." Karinthy Frigyes - az ismeretlen nemi-filozófus bölcsessége A mai 50-65 éves a minden magyar idők legpocsékabb szülőgenerációja. Az ő szüleik még nem szakították meg a sort, az anyák a lányaikat a konyhába hívták és…..
A hazugság minőség-mércéje nem a nagysága...
arnyekveto 2020.05.16 08:41:39
@heki: Mire délután az utcán menendék, addigra már teljes orcám fogtam matítattni.
magyar-magyar szótár tudósok 2020.04.29 05:16:00
"A Nyugaton legtöbbet idézett kelet-európai tudós Ivan Krasztev."..
arnyekveto 2020.05.03 09:29:14
Szakács Andrásnak 1541-ben I.Szulejmán [سليمان]  szultán politikai [jelen-történelmi] célja a Magyar Királyság birodalmához csatolása volt. A politikai kommunikáció célja egy politikai szándék alapos elhazudozása. I.Szulejmán politikaikommunikációjában dehogyis beszélt Magyarország vagy Buda…..
Ez az írásom igazából a néhai, mára a szerzői érdektelensége punnyadó Kigondoltam! "blog" egykori még frisss és eleven arculatába illene. 44 éven felüli nők csak 12-38 éves tinilányaik felügyelete mellett olvashatják!..
Orbán fennmaradásának az oka az Orbáncentrikus Világkép. A Holdról A Kék Bolygó,a Föld látszik és a Földről pedig a Hold. Nem mennék belemost e látszatok történetébe, hány bolygó csillagászattudományi értelembe vett megismerése után derült ki végre az, hogy az egyetlen nagyobb,ami a Földkörül…..
arnyekveto 2019.04.08 19:27:29
A naprendszer "oldalnézetből" mivel 70e km/óra sebességgel száguld az egész kóceráj. A nap gravitációja húzza magával a többi bolygót:

www.youtube.com/watch?v=0jHsq36_NTU

A Hold úgy keletkezett hogy egy Mars méretű bolygó - a Theia - csapódott a Földbe, ahol is a bolgyónk 1/3-a "kifröccsent" mint kőzet-olvadék a világűrbe, mely folyadékként viselkedve a légüres térben, igen hamar (mielőtt kihűl volna) összeállt gömb formájúvá és a Föld vonzásától nem szabadulván azóta is körülöttünk kering, mint Hold (ezért van a Hold földi eredetű gránitból nagyrészt). A Theia megmaradt nehezebb elemű részei pedig besüppedtek a felszínéig izzó lávából álló Föld magjába.

Állítólag.