Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Karesz, Charlie

0 bejegyzést írt és 592 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Programzene 2008.08.27 07:45:00
A mai Népszabadság olvasóinak különleges figyelmességben van részük: Gyurcsány Ferenc ezúttal közvetlenül, saját tollából szól hozzájuk. Az anyag címe Megegyezés. Borzasztó cím, és nemcsak azért, mert ásítóan unalmas, hanem mert már a cím se igaz. Még nincs megegyezés.…..
Karesz, Charlie 2008.08.29 17:14:50
Epokit Drive 2008.08.29. 13:24:52
Kedves 'ed'!

"Amiket leírtam azokat testközelből éltem át a feleségem, szüleim és több régi közalkalmazott - tanár, szocmunkás, pszichiáter, orvos - példáin."
keszseggel elhiszem. kerdes egyedi volt-e vagy tipikus?
ameleltt az egyeni emlekezet fantasztikusan torzit. egy olyen egyszeru kerdesre, hogy kire szavazott
ket honappal korabban 20-30%nyian is mashogy emlekeznek, mint ahogy szavaznak.
en jobban hiszek a statisztikaknak mint a visszaemlekezeseknek.

" volt, ahol a szintén régi motoros takarítónő bére "méltatlanul" (?) magas lett a diplomás jófejekéhez képest."
az hogy milyen aranynak kene lenni azt nem lehet jol tudni. Ketsegtelen hogy osszebbcsuszott a bertabla, az aranyok, de ha a boltba mesz akkor sem a fizetesed aranyaban fizetsz.

"De a lényegben egyetértünk: hiába mondhatom el, hogy pl. a feleségem jól járt ezzel, már akkor előre tudható volt (még én is tudtam, pedig dehogy vagyok közgazdász), hogy vállalhatatlan terhet jelent az emelés."
sajnos.

"most is csak arról van szó, hogy hogyan nyújtsák el az agóniájukat a tényleg elkerülhetetlen 2010-es választásokig,"
pontosan.

"az állam már kisöpörte a csűrt, a padlást,"
na ez igaz volt 1950 tajan. en ha kimegyek az utcara es latom araszolni az 5millios autocsodakat a dugoban, egy vezetovel... akkor nem latom ezt. videken mas a helyzet...

"és intézményesített néhány köztörvényes módszert. Ez pedig nem jó így."
ez viszont, mindketto is, duplan igaz!
w 220 felett 2008.08.18 06:00:00
A verseny jó, a verseny hasznos; remélem, kívülről fújja mindenki. Attól lesz egyre jobb és olcsóbb a minden, nemcsak a zenélős kulcstartó, hanem a biztosítás is. Miért? Mert a rosszabb elbukik. És hát izé, akkor abból vesztesek keletkeznek. Egy biztosító esetében egész sokat…..
Karesz, Charlie 2008.08.25 15:46:34
Karesz, Charlie 2008.08.27 16:10:40
Tudom nem porog a blog de ideillik, micsinaljak:

W: "A verseny jó, a verseny hasznos; remélem, kívülről fújja mindenki."

mit olvasok itt:
nol.hu/cikk/504739/
"...a Mol szilárdan kézben tartja a kőolajfinomítókat, sőt még exportál is. A kőolaj kb. 85 százalékát Oroszországból importálja, bizalmas szerződések alapján, ... létezik még mindig kb. 15 százaléknyi hazai kitermelés is, amit csupán a leamortizált berendezések üzemeltetése és a bányajáradék terhel. Az olajfinomítók az európainál kedvezőbb árú energiával üzemelnek, a munkabérek nem túl magasak, és a Mol irányítása alá tartozik a kiskereskedelmi forgalom közel 40 százalékát lebonyolító benzinkúthálózat is. Ennél kedvezőbb piaci helyzet aligha létezhet. Versenytárs nincs, mert üzemanyag Magyarországra hozatala a szállítási költségek miatt eleve reménytelen .... Vagyis Magyarország a kedvező kőolaj-beszerzési lehetőségeknek és feldolgozókapacitásoknak köszönhetően az üzemanyagokat tekintve úgyszólván teljes piaci függetlenséget élvez. Nem lenne elvárható, hogy ebből az előnyből a Mol valamennyit továbbítson az egész magyar társadalom számára? Hiszen az üzemanyagárak minden termék árát befolyásolják!"

van meg olyan aki arra gondol, hogy a uzemanyagoknal verseny van?
w Rakétákról lányoknak 2008.08.22 07:15:00
Rakétapara, már megint. Tiszta retró. Its so 1980’s. Lengyelország amerikai rakétákat fogad be, Oroszország atomcsapással fenyegeti Lengyelországot, Irán műholdat bocsát fel. Általános iskolában mi – hat-nyolcévesen – többek között nukleáris rakétákról…..
Karesz, Charlie 2008.08.26 14:28:17

"Kéthetente bejelentik, hogy jelentősen egyszerűsödött a pályázatok adminisztrációja. Ebben van némi igazság, de egyszer azt szeretném hallani, hogy személy szerint kik a felelősek a rettenetes kiinduló állapotokért. A pályázatokat 20 (!) jogszabály "szabályozza" részben ellentmondóan, és bár volt egy 2004-es, majd egy 2006-os kormányhatározat a K+F pályázati szabályozás deregulációjáról, nem lett belőle semmi. Az Új Magyarország programban minden második bekezdés a K+F szerepéről szólt, ám a pályázatai között kutatás-fejlesztés nincs. Egyetemek, akadémiai kutatóintézetek általában sem kezdeményezhetnek K+F projektet! Vannak viszont furcsa, kiemelt kormányzati projektek, és itt nem csak az önkormányzati lobbi épületrekonstrukcióira gondolok. Pár éve a (sajnos nagyon erős) pénzügyminisztériumi lobbi kitalálta a központosított bérszámfejtést, úgymond megtakarítási célból. Megtakarításról szó sincs, sőt! Viszont rengeteg a probléma. Nem mintha egy ilyen rendszer ne lenne megvalósítható (ha értelmetlen is), s nem is azért, mert az informatikusok gyengék, hanem azért, mert egy ekkora rendszer nem visel el évi hatszori, minden logikát nélkülöző módosítást. Most ugyanez a társaság 12 milliárd "Új Magyarország" forintot kap központosított könyvelési rendszer bevezetésére. Kíváncsi vagyok, hogyan fogják előállítani csak a pályázatok - ugyanezen a környéken előírt - pénzügyi elszámolási táblázatait. Az
e-kormányzat terén is sok elfogadott részprojekt van már - úgy 100 milliárd forintos tervezett büdzsével -, csak az nem látszik, hogyan fognak ezek összeállni valamivé. Talán majd utólag kitalálják."

ebbol ideztem:
www.nol.hu/cikk/504629/
tudom nem idevalo,
nem is varom, hogy betedd,
de nagyon felhaborito es talan egy jobb Magyarorszag szamara meger egy miset...
w Challengeland 2008.08.15 08:00:00
Kommentelők figyelmébe: Új rend Valaha a FSZEK-be jártam Demokratát olvasni. A kilencvenes évek elején-közepén jártunk; a Demokrata az akkori szélsőjobb egyik orgánuma volt, a Magyar Fórum és a pár példányban olvasható Szittyakürt mellett. Vegetált mellettük néhány…..
w Mars benevez 2008.08.11 07:00:00
Kommentelők figyelmébe: Új rendA sportrajongók érzékenységét tiszteletben tartva szólok előre, olimpiáról, annak „sporteseményeiről” itt nem lesz szó. De nem ám. Minden tisztelet és figyelem megilleti az emberiség nagy teljesítményeit avagy vívmányait, de az fix,…..
Karesz, Charlie 2008.08.15 11:26:25
vakapad 2008.08.14. 21:09:12

"szerinted "sommás" megállapítást,"
nemcsak szerintem sommas. ha a 2/3-1/3- ot komolyan vennenk akkor nem maradna 1%nyi hely sem az oroszoknak.
(nota bene szerintem tobben voltak, mondom hibridek is)
eppen azert irtam mert itt nem volt kerdes, te meg eppen tagadtad, ha implicite is. amugy nem kell indokolnod mit miert irsz, de legalabb ne kekeckedj a kiegeszitesen, plane ha egyetertesz vele.

"A lényege annak, amit írtam, hogy a románok jogosan hivatkozhattak arra, ők vannak többen."
de epp ez az ami nem igaz. szerencsere kristl helyretette azota, olvasd el.
ahhoz azert hozzatennem, hogy

"nem néhány határmenti falu."
a partiumot a torok haboruk ota erdelyhez szamoltak ezek megyek voltak es nem nehany falu.
csallokoz is szinmagyar volt, eleg nagy terulet, semmi sem gatolta volna egy szekelyfoldi enklave letrehozasat, ahogy bangla desht is megalkottak vagy kalinyingrad kornyeken is van egy orosz enklave senkit se zavar.
en azt allitottam, nem volt szempont a nemzetisegi osszetetel, legalbbis nem a fo szempont.
fontosabb volt a buntetes, a hadiipari es gazdasagi szempontok.
ha ugy lett volna ahogy mondod romanok kertek volna a nepszavazast es nem ok furtak volna meg.

"Erdélyt viszont a románok tudták indokolni, sőt nagyonis tudták (én sem örülök neki, de hát ez van)."
hat indokolni mindent lehet. A csehek is Giskra felvideki urasagaval indokoltak igenyeiket...

"Komolyabb csalás nem volt...Ormos Mária, Civitas fidelissima. Népszavazás Sopronban 1921)."
koszi az otletet, nem olvastam, de nem hiszem, hogy lenne magyar tortenesz aki beismerne. nekem sopronban mondta az idegenvezeto, hogy a nemet tobbseg ellenere 'megszerveztek' a nepszavazast..., de a kiirhatatlan nevu vladar vagy ki is megirta a csalst technikajat is.

"Chiléről: ... a pinochet-i diktatúra gazdaságilag bukott meg. A dánok és a svédek fordított példa, ott nincs diktatúra, azért sikeresek."
ertetted amit irtam? en is azt mondom, ezek az orszagok sikeresek, de voltak rossz, nagyon rossz periodusaik, rosszabbak is mint amiben mi vagyunk most, megse mondod azt hogy sikertelenek, de chilere rafogtad ugyanilyen ervekkel. kozgadaszoknak tanitjak a chilei csodat, ezt persze nem kell komolyan venni.

"A Szu. sose volt sikeres, "
minek ilyeneket irkalni. az egesz amerikai iskolarendszert atszerveztek, mikor kiderult hogy szputnyikot elobb lottek az oroszok, a hadiipari teljesitmenyuk mindig is sikeres volt.
es van mas is igaz csak rovid-kozep tavon, amirol irtam hogy eroforreskoncentraico, a centripetalis erok kiiktatasa miatt a diktatura sikeres de csak rovid kozep tavon.

"és ő is gazdaságilag bukott meg"
igy igaz. foleg hogy a kajaellatast nem tudtak megoldani, es az informatikai forradalomban lemaradtak...

"Argentínába meg Egyiptomba tényleg eladtunk motorvonatokat, kb. 550-et, még a II. Világháború előtt."
meg indiaba utana is. a vilagtermeles 95%-at mi produkaltuk nyomasallo gumitomlobol, a vilag osszes olajfurasanal ezt hasznaltak.
mi adtuk a kamillatermeles felet, ma is vannak ganz transzformatorok iranban torokorszagban, az ikarusz a 3. legnagyobb buszgyarto volt a vilagon,
crossbar kozpontokat is adtunk el az arab vilagba, a gyogyszergyartasunk a nemet iskolakonyvben is benne volt (nem is volt mas hazankrol) persze hatoanyagot gyartottunk es adtunk el foleg, nem kesztemeket.
villanykortegyarat adtunk el az IREKnek es INDIABa,
munakerot bermunkara, mezogazdasagi termekeket, sonkatol jonatan almaig...
minek letagadni?

"mindketto fontos volt. az olcsosag csak egy szempont, a diktarura is kell, mert ha ellopnak mindent es melo nelkul is kapsz enni, akkor sokan elkedvetlenednek am, no de ha kivegzik a korrupt tisztviselot akkor van ertelme melozni.."
"Ebből egyenesen következik az"
nem! az ellenkezoje kovtekezik.
inakbb azt irhatod hogy te arra kovetkeztettel. a melo nelkuli meglhetes szocialista stuilusjegy, nyugaton is nalunk is.
ha a korrupt tisztviselo kivegzese kedvet hoz, nem jelenti azt hogy elkedvetlenedsz ha nem vegzik ki. vannak mas osztonzok is. mint irtam ez sommas megallapitas volt... ne ezt vitassuk ez nem lenyeg.
a lenyeg miert engedhetsz meg magadnak tobbet a vitaban. miert irod oda a sommas es tenyszeruen teves megalalpitasodra, hogy "szerinted" [marmint enszerintem]sommas... gondold at!
Karesz, Charlie 2008.08.15 12:53:31
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.08.15. 08:33:57
"képek a háborúból.
englishrussia.com/?p=2010
a t-80-asok..."
az emlitett kepeken talan ha ot db kilott tank van, es mintha nem is mind lenne T-80-as, szoval kabe mint egy hadgyakolraton.
DE ez egyebkent se jelent mats minthogy jobb az amik PR-ja...

mas aspektus a gruz haboruhoz, a nemet adokon is vezeto hir volt, hogy a lengyelek hozzajarultek a raketapajzs telepitsehez hozzajuk,
varom, hogy a csehek is foladjak az ellenkezesuket radar ugyben.
w Új rend – FAQ 2008.08.11 05:30:00
Miért nem jelenik meg a kommentem? A kommentek előzetes moderáció után jelennek meg, kivéve a chatttopikot. Ennek célja, hogy az érdemi, épeszű, az adott témára reagáló, közönségre méltó megjegyzések ne vesszenek el több ezer sor zajban, orbánozásban, komcsizásban,…..
w mikola istván áruló 2008.07.15 05:20:00
Re: Kitennék Mikolát, de nem merikAh, Mikola István! Ó, pirsenő morgolosta! De rég volt már, hogy utoljára villantott! Pedig a valóságshow legizgalmasabb jeleneteinek főszereplője volt valaha. Keveset szólt, de olyanokat, hogy hetekig lehetett fetrengeni tőlük. Egy igazi Pongó volt,…..
w Bűn és bűnhődés 2008.06.26 06:00:00
Orbán Viktor kitapogatta a csapdát a saját fenséges kezével. Éppen azt a vermet, amit olyan ügyesen ásott meg Gyurcsány Ferenc köré. Félmillióra saccolja a Szonda a veszteséget, ennyien tántorodtak el a Fidesztől a Kéri-beszéd hatására, ahol pedig semmi olyat nem mondott, amit…..
Karesz, Charlie 2008.06.27 17:31:37
Diff 2008.06.27. 17:08:55
koszi a jelentkezest es hogy felvetted a kesztyut! erdekes ez a hsz-ed nem rasszista, nem demagog! mi tortent? :)

"Ha jol tudom, 1.6M adozo van, plusz ennek a csaladtagjai ( eltartott gyerek, feleseg, stb)."
meglehet de sokan nulla kulccsal adoznak szazezrek!
" ja igen : ebbol kivonnam a legfelso 5%-ot, mert ok mar nem igazan kozeposzlaytbeliek. "
OK ez lehet a kozeposztaly definicioja.

"Az inflacio az allamnak az inflacios tobbletbeveteleken ( p.l. forgalmi ado ) jelent plusz bevetelt."
csak nominalisan... realertekben, nem ill az a nyereseg ha nem mindehova osztja az inflacionak megfelelo penzt.
mi pl a bereknel megkapjuk, de a rezsinel nem.

"Az, hogy ' a szegeny karara, a gazdag rovasara" csoportosit at, az nagy altalanositas, de nem irja le a dolgok mikentjet es hogyanjat."
ez igaz, de a lenyegét irja le.

" a folyamat egy reszet jol leirtam."
ketsegtelen... de nem ez a lenyeg.

" HUF leertekeles es erosodes magaban veve is egy erdekes dolog."
hajjaj ne is vitassuk, pedig jokat irkaltal, de szamomra rejtely es amit a kozgazdaszok magyaraznak, annak meg az ellenkezoje se igaz.

" mindezek a KORMANYTOL FUGGETLEN hatasok azt eredmenyezik, hogy a vasarloero nem ugy csokken ahogy azt az mszp elkepzelte."
en nem igy fogalmaznek, hanem a kormany olyan politikat folytat ami a Ft erosodesehez vezet(ett), tehat nemhogy megynyomoritana a szegeny kozeposztalyt hanem anyagilag segiti.

" gondolkozz, mielott nyilatkozol' kiteteledet nem tudom ertelmezni. "
bocsanatot kerek, tul eros volt (dehat te is eroseket irtal, most meg normalisan elemezted)

"vannak egyes csoportok, amelyek SEMMIT nem tesznek hozza a dologhoz, de megis tartjak a markukat."
ezek nem lehetnek valami sokan.
inkabb az van hogy vannak csoportak amik keveset tesznek hozza, masok kicsit tobbet, megint masok kozepeset ... es nehany csoport meg sokat...
es mi van a nyugdijasokkal akik valaha sokat tettek hozza de a munkajuk erteke lertekelodott?

"ok kapnak, amit szinten nekem kell befizetni."
ezek mind igazak. azt kell latnodm ha nem fizetnel, akkor meg tobbet kene fizetni.

"4. az alternativa ugyeben.
Nezd, tobb lehetoseg is van/volt."
ne vitassuk azt lehetett volna-e jobban!
biztosan.

"A balti allamok sem bantak kesztyus kezzel az erintettekkel."
igaz en pl nem lennek szivesen orosz esztorszagban. (sokan vannak pedig reszaranyban mindekeppen)

"Es az sem igaz, hogy ez csak igy mehetett vegbe."
persze hogy nem! lehetett volna jobban is. pl ha a partok nem szekhazakat kapnak hanem gyarakat es versenyeznek a termekekkel, kinek a szappanja jobb? kinek a söre?
:)

"Es a jogrend pont azert van, hogy a tul gatlastalanokat kiszurje a "forgalombol"."
elvben. a mi jogrendunk a gatlastalanokat szolgalja.
pl ha a kolajbehozatalra jovedeki adot vetnek ki akkor mindeki orsoolajat hoz be, ha tudja mi az, ha nem.

"nulla koltsegen vesznek egy udulot."
beletrafaltal. barataim a tanuk, hogy megmondtam (amikor kiderult az udulougy) gyurcsannyal nagyon megszivjuk, ha hatalomra kerul, be is jott.

de jobb szeretnem ha nem lenne igazam ilyen ugyekben.

Karesz, Charlie 2008.06.27 17:55:20
Diff 2008.06.27. 17:22:19
laposodunk es tenyleg mennem kell mar.

"1. Ne haragudj, de amit irsz, az emlekeztet a maffia modszereire. Ti, azok vedelmi penzt szednek, pont azert, hogy a vendeglost maguktol ( t.i. maffiatol ) megvedjek."
miert haragudnek? folfoghatod igy is. a vendgelosnek is erdeke, hogy ne gyujtsak fel a krimojat, inkabb fizet.
mi is inkabb szoc segely adunk mert keves a rendor es nem tudunk tobbet fizetni se...

"rendorattakkot nekik. Vizagyustul,"
hat lehet hogy hulyenek tartasz de en szeretnem meguszni attak es verekedes nelkul.

" vegromlas, az relativ dolog. Aki vagyonosodasi vzsgalatot kap a nyakaba,"
ezek elszigetelt peldak, tipikus tarsadalmi jelensegekrol viztakoztunk.
ettol a kozeposztaly nem megy tonkre, nem szunik meg, nem vandorol ki, csak egyeseknek rosszabb, de szerintem sokan nem fizetnek eleg adot, ugyhogy megerdemelnenek ennel nagyobb "vegromlasokat" is.

"ez az en erdekem, az meg az ovek, hogy eloskodjenek. Ilyen szempontbol 1-1."
nagyon jol latod... megha az eloskodes az negativ jelentestartalmu, mondjuk tulelni akarnak, mint a te vegromlo kozeposztalyod is.

"akkor most nezzuk meg azt, hogy az orszagnak mi az erdeke."
te tudod? gratulalok.
a kozgadaszok fele azt mondja privatizcio, masok meg azt, hogy ez tette tonkre az orszagot.

"Az-e vajon, hogy dolgozni akaro es tudo emberek lakjanak-e a teruleten, akik munkajuk altal gyarapodnak ?"
1) persze hogy az az erdeke, de valamiert ezek nem szaporodnak. 1 millio szingli van az orszagban.
2) hogyan ered el?

"Tehat mi a jo a koznek ?"
a koznek Csanyi vilmos prof javaslatai lennenek a legjobbak, nem rovidtavu ugyan de konkret megoldast kinal a bajra... nem is csinaljak meg!

"Es miert nem azt tamogatjuk, ami jo a koznek ?"
mert nincs olyan, egyik retegnek jobb, a masiknak rosszabb.


"tars. szamara hasznosakhoz alkalmazkodnek."
komolyan irigyellek, hogy tudod ki a hasznos.

nekem van egy konyvem amiben az van hogy minden horgas csoru madar (ragadozo) karos, mert elviszi a tyukot az udvarbol, ma meg mindegyik vedett...

egyebkent hogy felre ne erts, en munkanelkuli segelyt se adnek senkinek.

elhelyezkesi tamogatas az lehetne, de csak addig kapja mig folkel, bejar pecsetelni es atkepzik valami "hasznos"ra.
w Az élet napos oldala 2008.06.24 07:00:00
Buzi meleg van, amiről mindjárt eszébe jut a tájékozott állampolgárnak a globális felmelegedés. Az egy nagyon csúnya, rossz dolog, utáljuk. A multik… meg a corporationök, azok csinálják ezt, őket kell szidni, amikor a madarasteszkóba menet átkozódva, prüszkölve…..
w Seggel előre 2008.06.19 05:00:00
Mikor végre eljutott az Orbán Viktor agyáig, hogy a szélsőjobb rossz társaság, egyszer csak megmondták a híveknek, hogy mostantól ne árpádsávozzanak Fidesz-gyűlésen. Aztán kiszivárgott két pofon terve. Az összekacsintás vádja el is halkult. Igaz, vesztett a népszerűségéből…..
w Térfélcsere 2008.05.27 04:00:00
Kimegy az ember egy sörért félidőben, és mire visszaér, nem ismer rá a csapatokra. Nemrég még teljesen nyilvánvaló volt, hogy Gyurcsány Ferenc a józan, reális, és az elkerülhetetlen áldozatokat el nem hallgató felelős hazafiság egyszemélyes élvonala, aki nem kertel, hanem…..
Karesz, Charlie 2008.06.04 22:15:23
gyerekek utolso... 6 het off...
Új Mad Max 2008.06.04. 17:55:30

"Miért nem költitek el más étteremben?"
nincs mas etterem a kozelben, ha elkezdenenk utazgatni megszunne a melo is...nem fer ki a 20 perc ebedszunetbol.

"Ha így volt, akkor elbaszták. Látod nem csak a magyarok hülyék."
es ezek a svedek! a minta... az biztos, hogy a prof baratom nagyon zabos volt!
elvesztett egy csomo penzt.

"Nem lesz több pénzed attól, hogy osztalékszelvényt vagdosol, vagy üzenetet kapsz arról, hogy osztalékot utaltak a számládra. (Hiszen azzal volt a gondod, hogy dematerializáltak)"
ez igaz igy ertem, de mondjuk szegenyeknek reszvenyt adni jobb lenne kis szelveny, kupon amiert penzt adnak

"Névértéken én is szivesen vásárolgatnék."
de miert nem lehet?

"De az ne zavarjon hogy a névértéknek hányszorosa. Nem az adja az értékét."
de a rosseb tudja az erteket, hol felmegy hol le... az indexen is olvastam hogy berogyik a forint 280-290 sot egesz extrem szamok is ropkodtek, most meg 242? es meg erosodest varnak?

"Téged aztán jól beültetnek a hülyeségbe."
kosz. tudom kepzik oket hogy kell rabeszelni: latod az adatsort 40% hozam 2 ev alatt szuper...

most a ruletten feketere es vorosre is tettunk (oktober ota, azaz euroban is van penz, meg hitelt is vettunk fol (0%THM!)svajci frankban. ha nem is fair azt hittuk igy lehet minimalni a veszteseget.
az ordog tudja hogy van, eddig meg mindaketton bukunk.

"Ha van egy lakásod ami elértéktelenedik, az nem jelenti azt, hogy az elvesztett összeget valaki meg is nyerte. Pláne nem az ingatlanközvetítő."
ok ezt ertem. de minha a tozsdere Kosztolany es masok is 0 osszegu jatek

"magyar bankoknak rekordnyeresege van..."
Ez tény, jól megy nekik."
es a magyar politikus gard nem tuzdna egy kisse rancbaszedni megadoztatni oket? csak odahazo korlatozzak a kamatmerteket a gyarmatokon nem lehet?

szoval koltoi kerdesek...
igerem valaszolok de most bocsu...
sziasztok...
Karesz
  Az elmúlt, nagyjából száz év magyar történetét, a fenti felsorolás első két tagja határozta meg leginkább.Horthy és Kádár két korszak névadója és személyében meghatározója, akik mindketten egy hosszabb válságidőszak után kerültek hatalomra. Mindkettő saját…..
w A dublőrök éjszakája 2008.05.22 06:00:00
Re: A KDNP-ből csinálhat Orbán saját ellenzéketÚristen, győztünk! 1990-ben állítólag így vette tudomásul Antall József, hogy az MDF megnyerte a választást. Nem volt a tarsolyukban semmiféle program - nem is csoda, hogy magát a tarsolyt kezdték lobogtatni identitásképzőként,…..
Karesz, Charlie 2008.05.26 19:03:27
Doktor Kotász 2008.05.26. 18:34:49
akinek ilyen neve van, hogy lehet ennyire liberalis? megengedo?


"A Korán és az iszlám toleráns."
so so.
a koranban nagyon sok olyan szovegresz van ami nem tolerans.
valoban a torok birodalomban volt valamifele tolerancia igy pl a reformatus vallast is elturtek a zsidokat is.
de tuzzel vassal terjesztettek az igaz hitet, tanu erre 150 ev es harcai.

"Azok a muszlimok, akik úgy vélekednek, ahogyan azt te gondolod, azok a buta, analfabéta elmaradott suttyók, és azok az imámok, akik ilyeneket magyaráznak a híveiknek, azok elmebeteg őrült fanatisták."
ez jol hangzik, dehat eleve van vagy 30, % analfabeta az iszlam vilagban, masreszt nincsen romai papajuk.
azaz senki nem tudja megmondani hivatalbol hogyan kell a szent konyvet ertelmezni.
a bibliaban is van tobbnejuseg, es sok mas ma mar alkalmazhatatlan passzus, de ezeket nem idezik nem alkalmazzak, mert vannak enciklikak es klerus es mindefele ilyesmi.
az iszlamban barmelyik imam kijelentheti valakirol, hogy istentelen, elrendelheti a fatvat stb.
egyaltalan meg elemi szimmetria erzesuk sincs!
ha ugyanis Mohammedet gunyoljak akkor egy ilyen bibliai szemet szemert elv alapjan nekik is gunyolne kene/lehetne Jezust vagy az atyaistent. de nem ezt teszik, hanem halalt predikalnak es penzt tuznek ki jutalmul a gyilkosnak.
es ezek nem analfabetak hanem fanatikusok, de annak akit kinyirnak tokmindegy, hogy ezt csak egy fanatikus tette es a tobbseg meg bekes. Mindenestre nem hallottam. sehol de meg az europai imamoktol se hogy eliteltek volna az ilyen gyilkossagokat.

"sot ha ket ember vitazik neki az iszlam vallasu vedelmere kell kelnie attol fuggetlenul kinek van igaza!"
"Én csak azt tudom elképzelni, hogy ez csak a szélsőségesek nézőpontja,"
ez nem elkepzeles kerdese benne van a koranban!
barki hivatkozhat ra!
a gyaurnak tett esku nem ervenyes es ilyenek.

ezen a blogon is gunyolodtak, hogy legnagyobb problemank az itteni militans iszlam kisebbseg.
nos valoban felenk nem gyilkolasznak, de ha latsz egy ilyen fejkendos holgyet probalj meg a szemebe nezni, ugy lesuti menten mint a pinty. en se akartam elhinni de azota szamtalanszor meggyozodtem rola.
w Az Online Alkony Program 2008.05.20 03:30:00
Boldog békeidőket élünk. Ennek egyetlen aspektusáról lesz szó: arról, hogy létezik és szinte bárkinek elérhető az internet. Ami egy csoda, még akkor is, ha észben tartjuk, hogy hazabeszélek, hiszen a IV. kerületi internetben dolgozom.Nem kell fetisizálni, vagy akár magyarázni,…..
Karesz, Charlie 2008.05.21 13:37:59
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.05.21. 00:31:33
"érdekes módon eddig még senki se írta be, amit pedig minden ilyen ötlethez szokás: hogy árpád, csináld meg, szervezd meg te. ennek örülök. "

de miert?

marminthogy miert orulsz ennek?

vedd eszre ebben az orszagban annyira nem mukodik semmi, hogyha azt akarjuk hogy mukodjon valami, nekunk kell megcsinalnunk.

w Cigányút 2008.05.16 05:00:00
                                          Késő éjjel kopognak az ablakon.              …..
Karesz, Charlie 2008.05.20 09:25:14
malacka69 the "Homo ludens et erectus" 2 in 1 · szenzor.freeblog.hu/

"Namostan, te azért írsz fasságokat, mert figyelembe sem veszed, h adott egy olyan ország, aminek a költségvetésében a kiadási oldalon millió egy fontos dolgon spórolnak, és eközben egy olyan dologra akarnak pénzt kibaszni, aminek a hatása legfeljebb jelképes, de érdemben semmit se változtat semmin."

jol beszeLsz malaCKA...!!!!!!!!!!!

az se karos ha totawe elmagyarazza mi a kulonbseg a fundamentalista es a normalis, atlagos kozott...

de szerintem sem kene lefergezni valakit meg akkor se ha idegesito, meg rossz kovetkezteteseket von le...

egyaltalan semmikor nem jo a cimkezes,
se zsidozas, se nacizas, se komcsizas, se... stb,
w A nyolcadik utas 2008.05.13 08:00:00
Hiába már a felháborodás, a dühödt kiátkozás. A vak is látja, mi folyik itt. Magyarországon működik egy alig mérhető, idegenszerű törpepárt, amely fikarcnyisága ellenére arcátlanul, gátlástalanul próbálja a többségre kényszeríteni az akaratát. Ez az akarat ráadásul nem…..
w Kedves Sándor! 2008.04.23 05:30:00
Re: Fundamentalisták, Népszabadság, április 22. Remélem, nem tiszteletlenségnek könyveli el levelem, hiszen segíteni szeretnék. Éppúgy, ahogy a vak bácsit segítjük át az úton. Közben mondanám is, hol a járdaszegély meg a korlát, hogy legközelebb már tudja. Noha végtelenül…..
Karesz, Charlie 2008.05.13 18:04:54
Megvedtek Arpi!

nol.hu/cikk/491552/

Sandor persze megatalkodott, "non coronat"
w Salo, avagy 2008.04.29 05:00:00
Gyurcsány Ferenc egyik legfontosabb ígérete a pártfinanszírozás kifehérítése volt. Reménytelenségbe fulladó, dögletes egyeztetések után a miniszterelnök forradalmi újítással állt elő. Puch László államtitkár lett. Ha megváltoztatni nem tudod, állj az élére. Minden…..
w Ballagó idő 2008.05.09 07:00:00
Mielőtt elmegy nyaralni az egész társulat, illene valami évzáró ünnepélyt tartani. Bizonyítványosztással, ha volna erre alkalmas tanári kar. Ősszel nyilván kezdődik elölről a háború, de most mindenképp rápihennek. Az Előrehozott Választás is aluszik, álmában csenget egy…..
w Ló rider 2008.05.07 06:00:00
Május 31-én ez a kis ország felmeli porba hervadt fejét. Büszkén a világ felé fordulunk, és megmutatjuk, hogy tudunk mi még. Lovagolni. Felszórjuk világvárosunk, Budapest emblematikus terét homokkal, és lovakat hozunk oda, hogy körbe-körbe ügessenek (ezt fogjuk vágtának…..
w Fuss el véle 2008.04.25 05:00:00
A tegnapi nappal véget ért a Modern Képmesék című animációs sorozat. Illetve nem ért véget, csak az MTV leadta az utolsó részt; ettől még, ahogy eddig is, az egész széria megtekinthető online, mert modernek vagyunk. Eddig is így volt, csak hát elszánt kutatónak kell lennie…..
w Lyukasóra 2008.04.21 04:30:00
Egyre többen fordulnak a rendőrséghez és a sajtóhoz azzal, hogy látszólag gazdátlan, jelentős összeget tartalmazó pénztárcákat találnak nyilvános vécékben, villamoson, közterületen. A becsületes megtalálók arra gyanakodnak, hogy hamis vagy bűncselekményből származó…..