Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ChiliAdmin

18 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Gyerekkoromban nem igazán játszott szerepet a hit, a vallás. Bendegúz szavaival élve: „Nem olyan családból származom én!”. Persze, ünnepeltük a karácsonyt és arra is emlékszem, amikor megkaptam az első G.I. Joe katonámat. Az idei adventi várakozás ezzel szemben egy igazán izgalmas időszak lesz az…..
Lehet, hogy meglepő, de az idei fesztivál volt az első, amire sikerült eljutnom. A korábbi években már többször is tervben volt az esemény meglátogatása, de mindig közbejött valami, ami miatt le kellett mondanom róla. Hiába írtam bele a naptáramba, mégsem lehettem ott. A délelőtt 10 órás komppal…..
Az utóbbi időben eléggé rámentem az úgymond alapreceptek elkészítésére, eddigi elmaradások pótlására, ilyen volt legutóbb a töltött káposzta is nemrég és ilyen a most szóban forgó csülök is, amihez sokszor sokféle formában volt már szerencsém de én magam még sosem próbálkoztam az elkészítésével. Az…..
ChiliAdmin 2019.02.03 10:48:55
@...elmúlik...: Talán nem a legjobb minőségű de szerintem nyomokban látszik rajta, hogy füstölt csülök. Szerintem a hiperek közül a Spar hentespultban lehet kapni értékelhető minőségű füstöltcsülköt. Rendes házi füstöltárut beszerezni manapság már nem olyan könnyű.
Szüreteléskor a levelek takarása miatt nem vettem észre ezt a szépen kifejlett paprikát. Mikor lehulltak a levelek már késő volt leszedni, az őszi fagy tönkretette.  Néhány tövet a földben hagytam a téli fotók kedvéért... megérte.    ..
  Kedves sógoromtól, Bálinttól kaptam egy csomag paprikamagot. Egyből látszott rajta, hogy bizony ez egzotikus országból érkezett, vagy csak a csomagolósoron garázdálkodott egy méltatlanul alulbecsült gépbeállító munkatárs.  Próbáltam információt szerezni a termékről, főként az érdekelt, hogy hogyan…..
Nem vagyok rendszeres torma fogyasztó, ami esetemben a következőképpen fest. Húsvétkor veszek egy kis üveg fogyasztásra kész ecetes reszelt tormát. A negyede elfogy ilyenkor, talán egy-két alkalommal még előkerül év közben, majd a következő húsvétkor kidobom a hűtőből és beteszek a helyére egy újat.…..
A savanyúságomat négy hónappal ezelőtt készítettem, de nem szerettem volna addig semmit írni róla, amíg ki nem derül, hogy milyen lett az eredmény. Bevallom komolyan féltem attól, hogy "felforr", megromlik. Még gyakorlott befőzőknél is előfordul néha ez a probléma, nálam szinte borítékolható,…..
   Két héttel ezelőtt fordult hozzám valaki a nagy kérdéssel, hogy honnan is lehetne jó minőségű magokat beszerezni a paprika ültetéshez. Az elmúlt években több próbát is tettem különböző források felkutatására. Sajnos több negatív tapasztalatom is volt, előfordult, hogy több ezer forintot adtam ki…..
Chili Paprika Blog Pizza Jalapeño 2017.09.30 14:27:08
   Ha ma beírom a Google keresőbe a "pizza tészta recept" kifejezést, akkor a találatok száma kicsivel 500 ezer felett lesz. Azt gondolom, hogy ez egy irdatlan nagy szám ahhoz képest, hogy ez az olasz-amerikai étel nem igazán szokott szerepelni a nagyszüleink kredence mélyén rejlő, megsárgult…..
Ma készítettem néhány képet a paprikáimról, öt fajta növényről meg is osztok veletek egy-egy képet. Sajnos elkövettem egy-két kisebb hibát a kiültetés során, ezért azt az időt amit a korai csíráztatással nyertem, azt el is veszítettem. A képeket nézve azért nincs okom panaszra. Lesz annyi paprikám,…..
  Igen, létezik olyan, amikor háromszor csíp, de ennyire ne szaladjunk előre. Régóta olvasója vagyok a Csabi konyhája blognak és fogyasztója a Sárréti Chilifarm termékeinek. Így amikor tudomásomra jutott, hogy közösen szerveznek egy csípős hamburger evő versenyt, azonnal jelentkeztem. Ugyan pár éve…..
Amikor elkezdtem írni ezt a blogot elhatároztam, hogy kizárólag csak saját tartalommal fogom megtölteni. Nem fogok internetről letöltött fotókkal és grafikákkal pózolni. Éppen ezért eddig a profilkép és a banner is ugyan az a kép volt. Az a kép, amit a tavalyi szerény termésem egy részéről…..
Június 23-án egy nem mindennapi evőverseny (Facebook esemény) kerül megrendezésre a Bikini Beach (VIII. Vas utca 16. I. emelet) teraszon, ahol immáron negyedik éve zajlanak a Csabi Konyhája események! Az idei saját fejlesztésű és nagysikerű hamburgerem dupla változatát kell majd a lehető legrövidebb…..
ChiliAdmin 2017.06.21 06:20:05
  Sajnos nem volt időm írni az elmúlt hetekben, mert túl sok minden történt. Ilyen például egy munkahely váltás, és a tavasz önmaga is sok egyéb elfoglaltságot adott. Persze ettől függetlenül a paprikák haladtak előre a fejlődésben, és már három hónaposak. Alább láthattok is egy képet róluk.…..
  A magok mindegyike külső forrásból van. Hármat kaptam egy cimborámtól, egyet magam gyűjtöttem, hetet pedig a Fatalii-tól rendeltem. Ezeknek a fajtáknak a nagyrészét soha sem kóstoltam, de még csak nem is láttam élőben, így kénytelen voltam az internetről összeszedni egy-egy rövid jellemzést róluk.…..
  Ma átültettem a palántákat a fesztiválokon is kedvelt formátumú műanyag poharakba. A poharak aljára méretes lyukat szúrtam a feleségem körömvágó ollójával, majd 3/4-ig feltöltöttem földdel. Ugyanolyan típusú földet használtam, mint amibe a magokat is ültettem. Ha egyszer bevált, minek…..
  Termékkóstolós bejegyzést írni? Marhaság! De tényleg az! Egy étteremről lehet írni olyanokat, hogy bunkó a pincér vagy pisiszagú a hárslevelű. De egy fogyasztási termék íze teljesen szubjektív, hiszen minden ember másként érzi ugyanazt az ízt. Mindenkiben más érzelmeket és emlékeket idéz fel…..
  Hurrá, szerdán napközben, kevesebb mint 72 órával az ültetés után megjelentek az első növénykék. Az első érkező a Farmers' Market Potatoe Jalapeño. Egy héttel az ültetés után pedig már egész méretesek lettek a csemeték, második hét végére biztosan lesznek már közöttük négyleveles egyedek is.   …..
   Nagyon sok magvetési módról olvastam, de a legtöbb abban megegyezett, hogy a magokat nem a tasakból közvetlenül a földbe öntjük, hanem ilyen vagy olyan módon előkészítjük őket. Láttam olyat, hogy nedves konyhai papírtörlőbe tették a magokat majd felhelyezték őket egy radiátorra. Olyat is találtam…..
Hurrá Kedves Internetező!   Rátaláltál az ezeregyedik kertészkedős, receptezős blogra. Hogy szerencsés vagy-e? Döntsd el te, de szerintem találsz ennél jobb oldalakat is az interneten.Akkor még is miért indítottam el ezt a teljesen feleslegesnek tűnő blogot? Azért mert a tavalyi szerény sikereket…..
ChiliAdmin 2017.01.23 12:56:24
@Mr Eggs:
köszi a tippet, stimmel, hasonló véleményen vagyunk. De mint utoljára érkező, illedelmesen köszöntem mindenkinek és még be is mutatkoztam. Még ráérek közönséges lenni ha úgy alakul, de nem ez a cél :-)