Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Teve33

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasd el a cikket az új oldalunkon:   >> Kattints ide! <<  ..
Teve33 2017.01.20 16:25:49
Tisztelt Utcajogász!
Egy új építésű, saját tulajdonú társasházi lakásba szeretnék bejelentkezni, mely tavaly december végén kapott használatbavételi engedélyt, a társasház alapító okirat a földhivatalnál van. A helyrajzi számhoz tartozó címet az önkormányzat határozatban módosította. Az új címet és az albetétek címeit az önkormányzat építési osztályával felvetettem a címregiszterbe.
Az ügyintéző a lakcímbejelentést nem engedte, mert szerinte nem tudom igazolni, hogy a lakás a tulajdonomban van, mivel a Földhivatal még nem hozta létre a lakáshoz tartozó albetétet. Holott be tudtam mutatni az érvényes adásvételi szerződést (az Alapító okirattal egyező várható albetétszámot tartalmaz), valamint a telek tulajdoni lapjának III. részében az adásvétel ténye rögzítve van, továbbá széljegyen szerepel már a tulajdonjogom bejegyzése is. Ez a Földhivatali eljárási rend átfutása miatt 90 nap múlva fog átjegyzésre kerülni a létrejövő albetétre, aminek várható számát az Alapító okirattal igazolni tudom. Ezt az ügyintéző szintén nem fogadta el arra hivatkozva, hogy a cím nem egyezik a tulajdoni lapon és a bejelentésben. Ekkor bemutattam a határozatot, amit az Önkormányzat bocsátott ki, és ami a telekmegosztás miatt a cím módosítását igazolja. Ez az elhúzódó Földhivatali eljárás miatt még nem került átvezetésre.
A fentiek alapján látszik, hogy mindent tudok igazolni, és ezen dokumentumok alapján fog eljárni a Földhivatal is, azonban erre sajnos semmilyen ráhatásom sincs. A lakcímbejelentés minden kormányablak saját hatásköre, már a hivatalvezetőt is próbáltam elérni, de lehetetlenség. Elutasító határozatot sem kaptam, nyoma sincs, hogy megpróbáltam törvényesen eljárni. Azt mondják, ez a szabály, tegyek panaszt a földhivatalban.
Kérem segítségét, hogy hogyan tudok a valós lakcímemre bejelentkezni, nem helyrajzi számra kívánok bejelentkezni, hanem valós, létező címre. Az ügyintéző azt tanácsolta, hogy lakcím nélküliként jelentkezzek be a kerületbe, vagy mondjuk bejelentkezhetek a szeretőmhöz is, nincs jelentősége... Ha megfogadnám a tanácsát elég lenne egy helyes című helyrajzi szám, rajta az 1/1 tulajdonos neve és a tulajdonos nevére hasonlító aláírás. Szerintem ez egy vicc.
Tisztelettel:
Teve33
Teve33 2017.01.24 16:35:47
@A Város Mindenkié csoport: Köszönöm, sajnos ezt az utat háromszor próbáltam, nem adnak írásba semmit. Kértem, hogy adjanak határozatot az elutasítás okáról, de azt válaszolták, hogy mivel az egész a földhivatal hibája, és ők nem tehetnek semmiről, nem adnak nekem írásba semmit, menjek a földhivatalba reklamálni, hogy legyenek albetétek. Három különböző ügyintézőtől, teljesen normális hangnemben kértem. Van esetleg valamilyen törvény, amire hivatkozhatok, hogy mit és miért kérek pontosan? Köszönettel: Teve33