Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tóth Zoltán nevű felhasználó

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Balázs Zsolt ere teljében lévő férfi, mondhatnám úgyis: bármikor újra kezdhetné az életét. De ő neveli tíz éves autista kislányát, Bogit, vagy ahogy ő hívja: Bogyó. Ez önmagában is nagy feladat egy apa számára, pláne olyan körülmények között, ahogyan jelenleg élnek. Az anya nyolc évvel ezelőtt…..
Tóth Zoltán nevű felhasználó 2017.01.20 08:18:01
A kicsit korábbi hozzászólásom folytatásaként:

A következőkben három rövidfilmmel szeretném demonstrálni az Earthship-projektben rejlő lehetőségeket, már a hajléktalanságra (elsősorban a magányos vagy gyermek nélküli párokra) koncentrálva.
www.youtube.com/watch?v=wTqSpx0Vgv4

Az előbbi film folytatásaként szeretnék ajánlani két további kisfilmet, melyeken már ilyen (Simple Survival) épületek tekinthetőek meg. Ezek sem teljesen készek, a belső építészeti kidolgozottságuk nem teljes, illetve szándékosan "félkész", mivel ezek bemutatóépületek. Céljuk, hogy ezeken lehessen valósan demonstrálni a képességeiket, a működési elvüket, lényegüket.
www.youtube.com/watch?v=dGtQgkoOdpY&t=1s
www.youtube.com/watch?v=pB3w9A_H56Y

A két utóbbi kisfilm alapján már jobban elképzelhető, milyen épületeket lenne érdemes elkészíteni (a rászorulók, jövőbeli lakók aktív bevonásával). Nyilván, ebben az esetben a belső bútorozottságuk, elrendezésük már komfortosabbá tehető, igazodva lakói lehetőségeihez, igényeikhez, életkörülményeikhez - szem előtt tartva az emberségességet.

Nézzék meg, milyen esztétikus kivitelezésű ez a házi szélkerék: www.youtube.com/watch?v=g4ONahJ5cAQ - szemet gyönyörködtető és hasznos is). Gondoljanak bele: egy megfelelő programmal fél/egy év leforgása alatt akár több százezer ember lakhatása biztosítható lett volna az elmúlt időszakban értelmetlenül eltékozolt végtelen csilliárdokból!
A magyar politika olyan, hogy kábé félévente felbukkan valami megváltónak kikiáltott szervezet, romlatlan civil vezető. Az életciklusuk is nagyon hasonló: az ellenzéki médiában gyorsan felfutnak, a nagyérdemű már-már bennük látja az új messiást, Orbán lekardozóját, majd pár hónap múlva…..