Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KicsiKücsük

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Razi blogja Intró 2008.04.16 12:09:00
Tegnap éppen üvöltöttek rám. Nem gyakran esik meg, éppen ezért elgondolkodtatott. Merthogy normális logikával nézve nem lett volna oka rá az illetőnek. Történt ugyanis, hogy interjút készítettem a Csíkszeredában épülő plaza projektmenedzserével. Bevallom, akkor sem éreztem…..
KicsiKücsük 2008.04.21 19:33:10
szia,
lehet, hogy nem pont ezen a cikken kellene illusztrálni, hogy is állunk sajtószabadság-ügyben... először is, a legfontosabb információ nem derül ki belőle: hol épül a pláza? az elhangzik, hogy egy gyár volt ott valamikor, amelyet bezártak. de hogy melyik gyár, az nem derül ki.

vannak ilyen interjúalanyok, akik ki tudják hozni az emberből az állatot, tudom, nekem is volt hasonló élményem. viszont az nagyon érződik a szövegen, hogy csakis azért hozod le az interjút párbeszéd formájában, mert illusztrálni akarod, mekkora egy faszfej volt. jó, valszeg az volt, de neked mint újságírónak nem a személyes sérelmeiden kell valahogyan elégtételt venned, hanem az a feladatod, hogy a hírt tudasd az olvasókkal. és az, hogy titkolnak valamit, olyanformán, hogy valamit sunyiznak, sumákolnak, nem feltétlenül igaz - mindössze rossz a sajtókommunikációjuk, illetve vannak dolgok, amiket tényleg nem akarnak még közölni. szerintem :)

szóval, elég lett volna egy rövidhír is, főleg hogy kicsit égő a következő kérdezz-feleleket így lehozni:
"– Miért ez a város?
– Mondja meg, miért ne?
– Hát... Mert kisváros."
A legnagyobb hiba, ha egy (bocs, de) erőltetett kérdés után visszakérdez, és te válaszolsz... totál megcserélődnek a szerepek... az ilyesmi mindenkivel előfordul, de én ezt vágnám ki elsőként az egész anyagból.

no offence. akkor se haraxom, ha nem engeded fel a hozzászólást :)
... mert elég gyakori blogberkekben, főleg minálunk, hogy a kritikus kommenteket nem engedik fel a bloggazdák (most nem az anyázásokra gondolok, azt persze én is kimoderálnám). apropó sajtószabadság ;)