Regisztráció Blogot indítok
Adatok
popkontroll

25 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hosszabb szünet után végre megint eltoltuk a seggünket a rádióba. Olyan dalokat kerestünk, aminek címében egy város neve szerepel. Sokat találtunk, nem is fért az adásba 70%-uk, de nagy bánatunkra tökös death metal muzsikát, mondjuk Tampáról nem, pedig biztos van. Annál több…..
A holnapi adásunk vendége Bánáti Zsombor a Pozvakowski dobosa lesz. Hozza kedvenc zenéit, már nagyon izgul.Hallgassátok holnap a 19-20 óráig a Fúzió Rádiót, online: http://www.fuzioradio.hu/ vagy a Fehérvári út, Móricz Zsigmond környékén lakók a 93.5-ös hullámhosszon! ..
Csütörtökön ettünk. Ha valaki van olyan bátor visszahallgathatja a műsort, de fültanúk állítása szerint szinte hallgathatatlan volt. No, nem a zenék vagy a vicceink miatt, hanem mert most nem a keverő mögött ültünk, így nem látthattuk a műszereket és nem állítgathattuk a…..
Rövid szünet után csütörtökön megint volt adás. Szerintem a cím mindent elmond az adásról. Igyekeztünk jó magyar zenéket összeszedni, ami finnyás izlésünket ismerve nem ment könnyen, de megoldottuk. Ráadásul mi voltunk szétesve, mivel pár muzsika otthon maradt. Azért így is…..
Hosszú műsorral készültünk, mivel olyan zenekarok szólalatak meg, akik nagyon megváltoztak pályafutásuk során. Ezért korán érkeztünk, bízva abban, hogy előbb elkezdhetjük, de csak kb. 5 perccel 19.00 előtt sikerült lejátszani az első számot. Viszont kicsit tovább tudtunk…..
Bevallom, kiment a fejemből a tegnapi adás, sőt azt hittem, hogy szerda van, ma jöttem rá, hogy nem. Ádám kiadta délután a jelszót, tavasz. Nagyon gyorsan válogatni kezdtük a számokat és ez jött össze. Most poposabb, mint szokott, de az jó. Egy hétig hallgatás:…..
Zenekarok, amelyeknek van a nevében szám. Ez volt terítéken, ami annyira talán nem is könnyű feladat, mivel a legtöbb ilyen zenekar nem túl jó (pl. Level42, U2, UB40), azért a feladatot megoldottuk. Volt punk, rock, zajongás. Link a műsorhoz:…..
Remek műsoron vagyunk túl, ami egy laza sörözéssel egybekötött beszélgetés volt igazából, az rnr 666 és a Budapest Földalatti tagjaival. Márti, Pali, Csikar meséltek egy kicsit a múltról, sztorizgattak a koncertekről, beszéltek a jövőről. Természetesen volt sok zene. Nagyon…..
Eheti műsorunkban talán az egyik legizgalmasabb koncertsorozatot szervező brigád, a rnr666 legénysége lesz a vendég. www.myspace.com/rnr666radioshow www.myspace.com/csuhespaliweeklylist..
A 80-as évek a német pop igazi magára találásának az ideje volt. A metal mellett, neue deutsche welle névre keresztelt irányzat termelte ki a legizgalmasabb underground előadókat és sztárokat. Sok, különböző stílusú zenekar tűnt fel a 70-es évek végén, 80-a évek elején. Ami…..
Sokszor volt már Kraftwerk és ez adta az ötletet, hogy legyen műsor a német popzenéről. A két részesre tervezett adás első részében a német könnyűzene első nagy hullámát, a krautrockot, majd a Kraftwerk munkásságát jártuk körül. A következő részben a Neue Deutsche Welle…..
Tegnap, olyan zenekarokat, zenészeket, számokat mutattunk be, amelyek valahogy kapcsolódnak Magyarországhoz, de külföldiek. Magyar származás, magyar téma vagy hazai zenészek, akik külföldön ismertebbek, mint hazánkban. Letöltés: http://www.digitalia.hu/storage/23217.file…..
Nehezen hisszük, hogy Alexander Marcusnak semmi köze Magyarországhoz. Pozitív fickónak tűnik, olyan bájosan naivnak. Hopsz, ez alapján tényleg semmi köze hozzánk mert nálunk csak a hülyék pozitívak, a bájos kategória meg igazán ízlés dolga. Na de ne menjünk ennyire messze…..
Október 30-án nem volt különösebb tematika. Lusták voltunk. Az elmúlt félévben általunk hallgatott kedvenc számokból szemezgettünk. Letölthető, hallgatható itt (mi az 5.perctől kezdünk): http://www.digitalia.hu//Fuzio_Radio/Csutortok.digi http://www.digitalia.hu/storage/23217.file…..
Az október 2-ai adásunkban, halott zenészekről emlékeztünk meg. Persze az egy óra elég kevés egy ilyen hatalmas téma feldolgozására, még akkor is, ha a nagyon híres embereket (Jim Morrison, Janis Joplin, Bon Scott stb.) nem említjük. Ez inkább amolyan szubjektív, régebbi és…..
Múlt hét csütörtökön, hosszú kihagyás után, megint volt adás, ráadásul teljes volt a csapat, mert Ádám hazaugrott külföldről. Ennek és a hideg ősz örömére, egy szomorú műsort hoztunk össze, csupa lassú, bánatos, hideg néha fájdalmas zenével. Egy hétig le lehet tölteni…..
Tegnap sörözés közben vitattuk meg, hogy a 80-as évek legtöbb popszámában ott van a szomorúság, egy kis sötétség, szkepticizmus. Példaként az Ultravox egyik legnagyobb slágerét hoztuk fel és azt hiszem ennél kifejezőbbet nem is igen találhattunk volna.   ..
      Nem nagyon lehet ehhez hozzátenni semmit. Zseniális bortó, zseniális szöveg (lapozás után), vidám eurodisco, korbács. Vörös plüssfoteles, bajuszosdiszkós hangulat egy párizsi SM klubban. Hallgatás: Must - Sado Maso Disco   Must - Sado Maso…..
Popkontroll Kraftwerk - Ruckzuck 2008.08.11 11:58:00
Az első Kraftwerk sláger még a robottá válás előtt, Wolfgang Flür és Karl Bartos nélkül, fuvolával. Krautrock, a végén zajongással. Mondanom se kell, hogy jó, mint mindig.    ..
Holnap indul Magyarország legnagyobb fesztiválja a Sziget. Hivatalosan a buli csak szerdán kezdődik, de a szervezők most is kibővítették a programot egy ma már hagyományos 0. és hétfőre egy -1. nappal. Presser Gábor nemzetmentő, a Magyar Dalt zászlójára tűző koncertről inkább…..
  A múlt csütörtöki adásban egy város zenei életét, történetét próbáltam meg körüljárni, igaz ez csak a felszín kapargatásával volt egyenlő. Detroit, a város, ahol megszületett a techno, ami nemcsak egy új stílus, hanem egy újfajta zene, szórakozási forma lett, amely…..
Múlt héten szomorúan kellett konstatálnom, hogy a kedvenc netes rádióm megszűnt. Persze rögtön lebiggyedt a szám széle. Hol fogok hallgatni remek 80-as évekbeli italo-discot, discot, szinti-popot, vasárnapi másnaposságot elűzendő? Soha nem hallott sötét electrokat, acideket,…..
Múlt csütörtökön, ahogy azt már előre jeleztük, a rádióban vendégünk volt Todd Williams, akivel az űrről beszélgettünk. Kedélyes társalgás alakult ki, amit mg ezen a héten itt meg lehet hallgatni: http://www.digitalia.hu/art/storage/23217.file A technika megint közbeszólt,…..
Popkontroll Holnap a téma: Az ŰR! 2008.05.28 12:08:00
A holnap adás témája az űr lesz és hívtunk egy vendéget, Todd Williamst, aki gyerekkorában űrhajós akart lenni és imádja a témát. A zenék természetesen szintén kapcsolódnak valahogy az űrhöz.Tehát holnap 19-20-ig Fúziórádió! Bár lehet, hogy tovább tart majd ;)..
Május 15-én újra bevonultunk a rádióba és ígéretünkhöz híven csináltunk egy remek műsort, aminek a témája a bajusz volt. A sok szőrös zene mellett sokat viccelődtünk. A gond csak az volt, hogy a technika megint közbeszólt és valószínű, hogy csak mi ketten hallottuk az…..