Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Terrántető

33 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cégünk a korszerű változások híve, éppen ezért alapelvünk a fejlődés és az innovatív gondolkodás. Ezt a szemléletmódot azonban nemcsak termékeink megalkotásánál, hanem a minőségi tartalomgyártásnál is fontosnak tartjuk. Éppen ezért eljött az ideje, hogy blogfelületünk is magasabb szintre lépjen és…..
Otthonunk megálmodása, részleteinek tervezgetése talán a legkellemesebb része az építkezés vagy felújítást megelőző folyamatoknak. A tetőcserepek is megannyi színben elérhetőek ma már, annyi árnyalat közül válogathatunk, hogy a lehetőségek sokasága teszi sokszor igazán nehézzé a döntést. Korábbi…..
A napfény az élet egyik fontos alapfeltétele. Mindenki által jól ismert az ember egészségére és mentális állapotára gyakorolt jótékony hatása, mely semmilyen mesterséges fényforrással nem pótolható. Ezért is különösen fontos, hogy a huzamos emberi tartózkodásra szolgáló terekben (otthonunkban,…..
A globális felmelegedés hatására évről-évre egyre nagyobb és váratlanabb viharok sújtják hazánkat. Az orkánerejű szél és a heves esőzések, havazások, nemcsak az emberi tűrőképességet, de az épületek szerkezeti felépítését is próbára teszik. Ez a szélsőséges időjárás egyre nagyobb károkkal jár,…..
A minőségi, de ezzel egyidejűleg esztétikus és tartós termékek gyártási folyamata a jó alapanyagok kiválasztásával kezdődik. Az ilyen nehéz és kulcsfontosságú döntéseknél érdemes visszanyúlni a gyökerekhez, és számításba venni őseink tapasztalatait, praktikáit, eredményeit. A már évezredekkel…..
Egy új ház építése során sok olyan tényezőt kell figyelembe venni, ami a felszín alatt lapul. Habár az esztétikum mindenki számára az egyik legfontosabb szempont, az alapanyag-választásra és a kialakításra legalább annyira érdemes odafigyelni, mivel a biztonságot és a…..
Ahogyan a legtöbb divatirányzat, úgy a tetőtrendek is folyamatosan változnak. Míg korábban a mediterrán stílus volt az uralkodó, napjainkban a letisztultabb forma- és színvilág, valamint a szürkés árnyalatok dominálnak leginkább. Egy minden igényt kielégítő tetőcserépnek azonban – a modern…..
Ha egy házikó megrajzolására kérünk egy kisgyereket, általában a saját tapasztalatainak és a lakókörnyezetében látottaknak megfelelően kezd bele. Ajtót, ablakokat, kéményt és egy jellegzetes, háromszög alakú tetőt skiccel a papírra. Igaz, ezekben a rajzokban tornyok, kupolák, színes, díszes cserepek…..
Napjainkban egyre többen odafigyelünk a környezetvédelemre és az energiatudatosságra. Tenni akarunk környezetünk megóvásáért, azért, hogy egy egészséges, jó levegőjű világban élhessünk. Habár ez sok esetben kompromisszummal jár, a forradalmian új, 2019-es Construma Nagydíjjal elismert Terrán GENERON…..
Házunk építésénél számos kockázati tényezőt kell figyelembe vennünk, hogy biztonságban tudhassuk otthonunkat. Vannak azonban olyan veszélyek, amelyek leginkább a tetőt fenyegető külső hatásokból erednek. Ilyenek lehetnek a különösen erős, örvény szerű szelek, melyek 100…..
Ha beköszönt a tavasz, akkor kezdődhet a hagyományos nagytakarítás. A ház és a kert rendbetétele mellett azonban hasznos és szinte nélkülözhetetlen a tető karbantartása is. Az esetleges balesetek és károsodások ugyanis megfelelő ápolással elkerülhetők. Nem elég kétévente csak átnézni a szerkezetet,…..
Cikksorozatunk első részében a habpolisztirolt (EPS), az extrudált polisztiolt (XPS), a hab poliuretánt és a habüveget vettük górcső alá, most pedig az ásványgyapot, a szerves hőszigetelés, a gyapjú, a kender, a len, a farost, a szalma, valamint a cellulóz világába szeretnénk némi bepillantást…..
A szigetelés nagyon népszerű téma, hiszen egy jól megválasztott szigetelés azon túlmenően, hogy biztosítja ingatlanunk megfelelő belső hőmérsékletét, nagyban hozzájárul a gazdaságos fűtéshez és hűtéshez egyaránt. Egy épület szigetelésekor olyan, egy alapvetően külső – jó esetben teljes, a padlástól…..
Milyen a jó tető? Mi a különbség tető és tető között? Bizony nem mindegy, hogy melyik gyártó termékét választjuk. Főleg azért, mert hosszú évekig, akár generációkon átívelően szeretnénk élvezni a védelmét, másrészt jelentős költségekkel jár. Esztétikailag megfelelő cserepek Tény, hogy az…..
A meglévő otthonunkat szeretnénk felújítani, esetleg álomházunkat tervezzük, de szakmailag nem vagyunk képzettek? Egy jól megépített tető örök életű lehet, ezért is fontos, hogy olyan építési megoldás szülessen, ami a gyakorlatban is megfelel elképzeléseinknek. Ehhez azonban mindenekelőtt azt kell…..
A civilizációnk egyik alapköve a beton. Mindenhol beton vesz körbe minket, ott van a földben, az épületekben, a tetőkön. Városok, hidak, utak vagy éppen alagutak épültek fel a felhasználásával. De mióta az élet része? A Terrán pécsi irodaházának Ivanka beton burkolata. A beton, mint alapanyag,…..
Az épületek külső határoló szerkezeteinek egyre többféle és egyre szigorúbb követelményeknek kell megfelelniük. Így van ez a tetőfedések esetében is. Néhány évtizeddel ezelőtt a tetőfedést lényegében csak a tetőhéjalás képezte, ami az akkori építési szokások (magasabb tetőhajlásszög, egyszerűbb…..
A fa évezredek óta a tetők egyik legfőbb alapanyaga. Fából készül többek között a tető teherhordó váza, a fedélszerkezet, valamint a tetőcserepeket tartó lécezés is (tetőlécek/cseréplécek/ellenlécek). A fa szerves anyag, ebből adódóan több olyan természetes ellensége van, amely megtámadja, és idővel…..
Környezetünk számára egyre nagyobb terhelést okoz a nagyüzemi gazdálkodás, a mértéktelen erdőirtás, pazarló vízhasználat, a talaj, víz és levegő szennyezése. Földünk fosszilis energiahordozó készletei egyre csökkennek, aminek következtében az energiaárak is nőnek. A megújuló energiaforrások…..
Tetőt Építek Tetőkarbantartás 2017.09.28 08:09:49
A tető a külső időjárási hatásoknak leginkább kitett épületrész. Ahhoz, hogy hosszú ideig rendeltetésszerűen működjön, és megőrizze eredeti esztétikus megjelenését, rendszeres karbantartás szükséges. A tető összetett szerkezet, a különböző anyagú és kialakítású részei eltérő figyelmet és…..
A beépített tetőterek klímáját és vele együtt a lakókomfortot is alapvetően meghatározza a tetőtereket határoló tetőszerkezetek kialakítása (rétegfelépítése, szerkezetkialakítása és az anyaghasználat). Jól tudjuk, hogy nyáron az épület belső tereinek leginkább felmelegedő része a tetőtér. Ennek…..
Korábbi bejegyzésekben már részletesen foglalkoztunk a tetők esztétikájával, formavilágával, színével stb. A hazánkban uralkodó trendekről, a régmúlt és a jelenkor tetőinek sajátosságairól viszonylag pontos képet kapunk akkor is, ha csak a tágabb lakókörnyezetünkben megfigyeljük az épületeket. Kis…..
Az idei nyár is bővelkedik viharokban, amik a háztetőket sem kímélik, megrongálódott tetők miatt gyakoriak a súlyos beázások is. Az előzetes jelzések alapján következő évtizedekben a szélrekordok várhatóan sokszor megdőlnek majd, és a nagyobb erejű viharok gyakorisága is nőni fog. Sokan meglepődnek,…..
Tetőt Építek A tető színe 2017.08.14 15:11:28
Egy korábbi bejegyzésünkben már foglalkoztunk érintőlegesen a tetők esztétikájával, de ott elsősorban a tető formáját vettük górcső alá. A tető színét csak az illeszkedés kapcsán említettük. Ennél azonban sokkal összetettebb feladat a tető színének helyes megválasztása. A helyes alatt ez esetben azt…..
kép forrása: archdaily.com A trendek az élet minden területén egyre gyorsabban változnak. A minőségi munkát végző építészeknél ma már nem csak a kreativitás, a művészi érzék és a logika a mérvadó. Az új technológiák által kínált lehetőségek alkalmazása követelmény és nem csak választható opció, a…..