Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Margit Rácz

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Számtalan gyilkosság, korrupció, prostitúció és egy titkos magyar csodafegyver fejlesztése is köthető ahhoz az elfeledett Brooklyn alatti alagúthoz, amelyet csak 1981-ben fedeztek fel ismét. A Macskakő-hegy alatti alagút napjaikban. (Fotó: New York Times)..
A Kiskegyedtől azért nem vár sokat az ember, de mostani számuknak címlapsztorija olyan mélységekbe süllyed, amin még egy ilyen laptól is megdöbben az ember...
Margit Rácz 2017.01.15 16:15:08
Blogkocsma A barnarizs főzése 2015.04.18 07:00:00
A barnarizs is rizs, csak nem koptatják le róla a barna belső héját, amiben sok vitamin és rost van. Azt hittem, hogy a főzése ugyanúgy történik, mint a fehér rizs esetén, csak tovább kell főzni. Utánaolvasgattam a neten és meghallgattam a dietetikus nővérke tanácsadását is. Elképesztő…..
Margit Rácz 2017.02.26 14:48:40
Hát ezt én így el is mentem, mert ez szerintem tökéletes:

Barnarizs sütőben készítve 45 perc alatt: Mindmegette
www.mindmegette.hu/barnarizs-sutoben-keszitve.recept/
Hozzávalók:
• 50 dkg barnarizs
• kb. fél dl olaj
• 2 közepes fej vöröshagyma
• só
• tetszés szerint fűszer
Elkészítés:
A barnarizst előző este beáztatjuk vízbe. A víz tetejére esetlegesen feljövő könnyű szemeket eltávolítjuk. Másnap felhasználás előtt az áztató vizet leöntjük a rizsről és még egy vízben megmossuk. Egy lábasba beleöntjük az olajat, felforrósítjuk, és közepes nagyságúra vágott vöröshagymát megpirítjuk benne. A pirult hagymát félrehúzzuk, hozzáadjuk a megáztatott rizst, és felöntjük kb. 1 liter vízzel. Jól záró fedéllel (Bonyhádi fedeles, zománcozott ovális kacsasütő, a pl.: a Szigetszentmiklósi Auchan forgalmazza kb. 4000Ft-ért és bár milyen hússütéshez szuper), vagy kétszeres alufóliával lefedjük, majd berakjuk előmelegített sütőbe. Néha nézzünk rá, nehogy elfogyjon alóla a víz azelőtt, hogy megpuhulna. A puha a rizsről vegyük le a fedelet, és kicsit süssük tovább.
Köszönöm szépen!