Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FehérSándor

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az újszülött Jézust felkereső keleti tudósok (a görögben magoszok, ami bizony ezoterikus képzettségükre utal) és a betlehemi csillag mibenléte ügyében merül fel leggyakrabban a kérdés, hogyan húzza meg a határt a Biblia az égitestek mozgását vizsgáló csillagászat (amit az Írás elfogad, sőt támogat)…..
FehérSándor 2017.01.13 13:40:05
Köszönjük a nagyon inspiráló gondolatokat. Csak néhány dolgot szeretnék a témával kapcsolatban megjegyezni.
Bár elméletileg (legalábbis szerintem) mégis elképzelhető, hogy a betlehemi csillag akár még természetes jelenség is lehetett, amit a mágusok figyeltek és követtek úgy,
hogy az a Máté által megadott módon mutathatta az irányt, és még a legfeljebb két éves csecsemők megölésének indoka is összhangba hozható vele, mégis, még ha egy természetes bolygóegyüttálás mozgása valószínűsíti is egy isteni jel beteljesülését, ennek a ténye önmagában még nem bizonyíték arra vonatkozóan, hogy (konkrétan Jézus születésekor) nem-e
egy ettől független természetfeletti beavatkozás történt-e.
De most tegyük fel egy pillanatra, hogy mégiscsak természetes esemény vezette a mágusokat. Ekkor viszont azzal kell szembesülnünk, hogy bár hiába prófétálta meg Bálám, hogy "csillag származik Jákóbból", ha a bolygómozgásokat a zsidóknak mégsem kellett kutatniuk. Hiszen még ebben az esetben is csupán a mágusok (és Heródes, amikor tudakozta a csillag felbukkanását!) vettek "égi" forrásból kijelentést, az egyes zsidó hívők Jézus születésével kapcsolatban ezzel szemben mind egy szálig a Szent Szellem által vettek kijelentést (illetve az írásokból is következtethető volt hogy mely generáció idején fog Jézus megszületni).
A Bibliában hívőknek ezért szerencsére soha nem kellett a kijelentésekhez asztrológiával is foglalkozniuk, különben minimum meg lennének írva a Bibliában ennek a szabályai, pl. hogy milyen csillagképet kövessünk figyelemmel, stb.
Éppen ezért a jövőre vonatkoztatva sem gondolom, hogy az Egyház számára csillagokon és bolygókon keresztül jelenti ki Isten a tervét - és itt az Egyházon van a hangsúly.
Ugyanis Jézus híres idevonatkozó mondata a Lukács 21:25-ben ("És lesznek jelek a napban, holdban és csillagokban, ..."), és a Jóel 2:31 - Csel 2:20 is valószínűsíthetően már az utolsó 3,5 évben, annak is a vége felé valósul meg, amikor az Egyház már nem lesz itt a Földön, az itt maradt emberekhez szóló (természetes vagy természetfeletti) jelekként.