Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bobe212

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Érdekes, a kocsiban mindig az élet nagy dolgain elmélkedem. Idézőjel bezárva. Jelen esetben a társkeresőkön csőstül megjelenő ,,bonyolult kapcsolatban élő" nagyon nős férfiakon. És azon a fogas kérdésen, vajon kell-e jelezni egy közeli ismerősnek, ha a férje szembe jön egy ilyen oldalon. ..
bobe212 2018.09.06 10:58:16
@qwertzu: Kivizsgálás? 75 kg-ot az ember nem szed csak úgy fel, ott valami hormonális felborulás lehet a háttérben.
Ha lehetne ilyesmire fogadni nagy tétet mernék rátenni arra, hogy pár évtizeden belül számos országban a nagyszülők szerepe felül fogja múlni a szülőkét a gyereknevelésben, legalábbis a gyermekekkel töltött idő tekintetében. Ennek fő oka a társadalmak elöregedése, amit például az is jelez, hogy…..
Nem vagyunk kevesen, de élünk, érzünk, sőt megvívjuk napi harcainkat mégpedig házasságban ám társtalanul egy sajátos magányban. EZ a társtalan házasság és a társ nélküli házasok "klubja". Isten hozott (vagy a Google kereső) Ha te is ide tartozol - hozzám hasonlóan férjként, de akár feleségként is -…..
bobe212 2017.05.16 14:14:58
@dr. mesterséges színezék:
A társaskapcsolatokat nem csak egy házastárssal lehet megélni. Érdemes megnézni pár kutatást, melyek az egyedülálló és a házasságban élőket vizsgálják. Mindből az jön ki, hogy az egyedülállók szociális, baráti és családi kapcsolatai sokkal színesebbek, mint a házasoké. Ez az egyik. A másik meg nem kell egy bentlakó ember a társas kapcsolathoz. ÉN rájöttem, hogy mennyire rohadt sok előnye van annak, hogy egyedül élek (igazából eddig soha nem is éltem egyedül). Ha akarom együtt vagyunk, ha nem akarom, akkor látnom sem kell. A harmadik meg, hogy van egy csomó gyerekem, tehát igazából amúgy se vagyok soha egyedül.
bobe212 2017.05.16 14:28:06
@FlybyWire:
Nézd én 4 gyereket nevelek egyedül. :)) Nekem most tökéletesen jó így.
bobe212 2017.05.16 14:29:33
@dr. mesterséges színezék:
Hát ez messze nem az a klasszikus kapcsolat, amit mondjuk egy házasság, vagy élettársi viszony jelent. Ez pontosan azt jelenti, hogy ha akarjuk együtt vagyunk, ha meg nem, akkor nem, mindenki a saját ágyban alszik a saját otthonában, ami nem közös, nem mászunk be egymás életébe és nem őt fogom először felhívni felefonon, ha problémám van. Szóval számomra ez nem kapcsolat.
Gileadban szívás nőnek lenni, ez fix. Ha termékeny van, akkor vérvörös ruhás, apácafityulás Szolgálólány leszel, és szülsz az arisztokráciának. Ha nem, akkor Márta leszel, egyfajta házvezetőnő, szürke zsákruhában takarítasz és főzöl, azaz töltöd be a női princípium többi részét, vagy meddő feleség…..
bobe212 2017.05.04 12:42:19
@Colonel H. Stinkmeaner:
Mert hol van az a sok-sok férfi, akinek lehetne gyereket szülni? A tudatos gyerektelenség igazából nagyon csekély arányú még mindig a nők között. Jóval inkább az a jellemző, hogy nincs kinek szülni. A mai férfiak még a 30-as éveikben is képtelenek olyan szintű felelősségvállalásra, mely egy gyerek nevelésével járna. Ez az egyik oldala.
A másik oldala pedig az, hogy a nők nem hülyék pontosan érzékelik, hogy a gyerek alapvetően az ő projektjük lesz, a pasi bármikor kisétálhat a felelősség alól, de ha még valami folyton együtt is nevelik fel a gyereket, akkor is a gyerekkel járó munka döntő része az övé lesz.
És én tudom miről beszélek, mert én 5 gyereket szültem erre a világra (nem is tenném újra), aztán hiába teljesítettem meg azt a csodálatos princípiumot mégis úgy dobbantott a gyerekeim apja, mint annak a rendje.