Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lovasjózsika

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdekes, hogy miközben a Ryanair az egyik oldalról behozott az elmúlt pár évben jó néhány utasbarát intézkedést, a pitiáner lehúzások nem értek náluk véget, sőt bejött egy vadi új is. Az, amikor egy két szülő plusz egy gyerek alkotta család csak akkor tud egymás mellé ülni a gépen, ha mindkét szülő…..
lovasjózsika 2017.03.06 13:14:23
@tonyk: A legkellemetlenebb, mikor a gép úgy áll a földbe, mint a gerely, miközben a szülők a repülőn buzgárkodnak meg hupákolnak... Akinek egyszer ilyenben van része, egy életre elmegy a kedve a fapadoskodástól.
Mit tegyünk, ha az informatika világában hely hiánnyal küzdünk? Legyen szó telefonról, tabletről vagy laptop, illetve asztali gépünkről. Több megoldás létezik, mint gondolnánk. Mondanom sem kell, de a legegyszerűbb megoldás a felhő. Meg persze egy bizonyos szint után szinte a legésszerűbb. Lehet egy…..
lovasjózsika 2017.01.10 10:33:59
Ez egy elég gyenge cikk, legfőbb erénye talán az árak felsorolása (bár nem ellenőriztem)...
Ami az elsőre legnagyobb tévedése, hogy a Dropbox-ra ezt írja: "mindig is a legmegbízhatóbbak között volt jelen", miközben a felhőtárhelyek 2 legdurvább hibája náluk történt (például volt egy időszak, amikor bármelyik, ismétlem: bármelyik fiókba be lehetett lépni tetszőleges jelszóval).
Továbbá: jó dolog a NAS, és látszólag akár egyszerű is lehet, de emögött egy hamis biztonságérzet van. Tudja-e az átlag NAS felhasználó, hogy a NAS-án milyen típusú ssh van telepítve, annak milyen be nem foltozott biztonsági rése van? Webszerverre, telnetre, ftp-re, egyéb internetes szolgáltatásokra ugyanez... Van-e hátsókapu nyitva rajta?
És ahogy írták előttem: a NAS-nak azért vannak költségei, amit illene beszámítani. Továbbá a profi felhőnél a hardverhibára, adatvesztésre profi megoldások vannak, NAS-nál a felhasználó fog ezzel szenvedni (vagy nem fog). A felhőknél meg arra is számoljunk, hogy mi van, ha épp nincs internet? Lehet, hogy gyorsan elhárítja a szolgáltató a hibát, de lehet, hogy 48 órára az adataink nélkül maradunk.
Nyugodtan számoljon mindenki úgy, mint a bejárati ajtóknál: egy zár nem zár, de lehet, hogy 3 sem. Ezért lehet bonyolítani az adataink elérését (nem triviális portok használata, bonyolult jelszó, adatok plusz titkosítása), de azért mindenkiben motoszkáljon a kisördög: lehet olyan sötétben bújkáló réteg/hatalom, aki előtt nincs törhetetlen zár. Emiatt legfeljebb azonban csak azok parázzanak, akiknek van olyan fájljuk, ami kellemetlen helyzetbe hozhatja őket (tervek összeesküvésre, zsarolásra alkalmas intim képek stb.).