Regisztráció Blogot indítok
Adatok
negyedikfal

107 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A VFX technológiával foglalkozó rovatunk immár a negyedik zöld hátteres epizóddal jelentkezik. Ezúttal (többek között) életre keltjük Ryan Reynolds által is utált animált ruhát; megnézzük, hogyan kelt életre Deadpool első lendületes akciója, és ha már a nyakunkon vannak Star…..
Red Carpet Bye-bye horror-rajongó! 2017.05.01 15:00:00
Ritkán fordul elő az, hogy a történet és a marketing anyagok vezérszlogenjei ilyen tökéletesen leírja és összefoglalja a film lényegét. A Don't Think It és a Don't Say It kifejezéseknél jobban nem tudom megfogalmazni, hogy mit nem szabad csinálni az amerikai horroripar új…..
Nem tudom, hogy vagytok vele, de azért szeretem ezt a nyomozós rovatot, mert olyan meghökkentő felfedezésekre bukkanhatunk, mint a sokadszorra felemlegetett Richard Armitage esete. Ezek a statisztából sztár-jelenségek a legizgalmasabbak, amiből szerencsére most is került a kínálatba.…..
Red Carpet Van kiút az életből 2017.04.27 16:16:04
(szolgálati közlemény: elnézést kérek mindenkitől a hosszúra nyúlt némaságért - sajnos így alakult -, igyekszem behozni a lemaradást.) Brit tudósok helyett ezúttal a Netflix tudományos kutatócsoportja Robert Redford vezényletével megdönthetetlenül és hitelesen bebizonyította: van élet a halál után.…..
Egy gyors statisztika a cikk elejére: kutatásaink során eddig harminc népszerű színész első szerepeiről és meghökkentő - Richard Armitage „sokkolt” eddig a legjobban - felbukkanásairól rántottuk le a leplet. Eheti hollywoodi nyomozásunk szereplői: Elijah Wood, Marion Cotillard, Zoë Saldana, Mila…..
Áprilisban kemény időszak elé nézünk, hiszen a BKV leállásával beköszönthet a közlekedési horror időszaka, ami sokunk mindennapjait teheti pokollá. Bízom benne, hogy sikerül elfogadható, kényelmes és békés megoldást találniuk a főváros és a szakszervezetek vezetőségének, ám, ha rövidebb-hosszabb…..
Az első karakter leütéséig kicsit gondban voltam, hogy melyik tematikus cikk-kategóriába soroljam ezt a remélem számotokra is érdekes témát. Végül azért döntöttem a Háttér is mesél – fantáziacímen futó sorozat mellett - ebben az „inkubátorban” született meg a személyiség kiegészítésről szóló set…..
Az elmúlt években kicsit hanyagoltam a tinédzserfilmeket és a coming of age-típusú történeket. Nem azért, mert különösebb problémám lenne ezzel a zsánerrel, - a Sráckornak például tetszett a virtuozitása - hanem, mert a legtöbb alkotás ugyanazon a séma mentén épül(t) fel. A napokban sikerült…..
Rohamosan közeledik a régóta várt nyár, s bár a Vakáció szó első betűje még nem került fel az iskolatáblára, lassan el lehet kezdeni szervezni a szünidős, munkamentes programokat. Ezért úgy gondoltam, hogy amolyan magazinos jelleggel hétről-hétre olyan zsánerajánlatokkal érkezem, ami izgalmassá,…..
A szépség és a szörnyeteg és a Ghost in the Shell apropóján, de látva Hollywood filmkészítési politikáját, amúgy is eléggé aktuális kérdéssel/elmélkedéssel érkeztem. Arra lennék igazán kíváncsi, hogy mit gondoltok az adaptációkról és arról az újrahasznosítási jelenségről, amit az elmúlt években a…..
Immár a harmadik posztepizóddal folytatódik a VFX - sorozatunk. Ha esetleg lemaradtál volna az előző részekről, akkor itt megnézheted, hogyan épült fel Maugli látványos világa és miként kelt életre a szörnyek pusztító királya, Godzilla. Ezúttal kirándultunk egyet Középföldén, megismerkedtünk…..
Folytassuk tovább a nagy hollywoodi nyomozásunkat. Tom Hardy űrkalandozásait, Leonardo DiCaprio kutyaszeretetét, Brad Pitt a híres Southfork Ranch-en történő vendégeskedését már lelepleztük. Ezúttal sikerült megtalálnunk Tom Hanks feledésbe merülő wellness hajóútjának bizonyítékait, és Jennifer…..
negyedikfal 2017.03.19 20:39:20
@studkell: igen, így gondoltam én is. Köszi az építőkritikát, megfogadom, legközelebb jobban megtördelem.
negyedikfal 2017.03.29 11:59:28
@Treff Bubi: Kíváncsivá tettél, meg fogom nézni. Már csak azért is, mert még nem láttam ennyire fiatalon játszani Ewan McGregor-t.
negyedikfal 2017.03.29 12:07:14
@Túlélő ...: Köszi, hogy elolvastad és örülök, hogy tetszett. Az Utazókkal kapcsolatban nálam a film kb. második fele rontott nagyon sokat. Az első fele, Chris Pratt "lakatlan szigetes" magánya, a kezdődő őrülete, amihez tök jó volt,hogy megidézték a Ragyogásbeli bárpultot, szerintem jó ötlet volt, szépen is építkezett. Ahogyan a Jennifer Lawrence-el lévő kapcsolatával sem volt gond, sokat lökött a sztorin. Komoly kérdéseket is feszegetett a film, aminek kifejezetten örültem. Azért voltam/vagyok mérges kicsit a filmre, mert egyponton túl szerintem nem tudták, hogyan lezárni. Nagyon szívesen végignéztem volna egy ilyen kamaradráma szerűséget - egy nagy helyszín - robottal együtt három szereplő -, de "kellett" a látvány, a nagyívűség. Laurence Fishburne karaktere szerintem például emiatt nagyon erőltetett volt - oké, megmagyarázták, hogy miért ébredt fel, de egyszer csak ott termet, majd gyorsan ki is írták, hogy nagyobb legyen a dráma. A vége pedig totálisan súlytalanná sikeredett. Nálam ez nagyon lerontotta az egészet, pedig tök jól indult. De lehet, hogy én látom rosszul, kíváncsi lennék rá - és örülök, ha megosztod velem - ,hogy te hogyan láttad a filmet.
A Disney mesefeldolgozó gépezetének újabb darabja, A szépség és a szörnyeteg már két hete rekordokat döntöget a pénztáraknál, és hódítja meg az animációs mese szerelmeseinek szívét. Meg tudom érteni, hogy miért kedvelik sokan, mert mint adaptáció tűpontos, viszont folytonosságban, történet…..
negyedikfal 2017.03.29 11:46:08
@retrodj: Először is köszi, hogy elolvastad és megosztottad a részletes véleményedet velem a filmről. Sok mindenben igazat adok neked, hasonló csalódottságot és ürességet éreztem én is a filmmel kapcsolatban. Az érzelemmentesség, amit írsz, szerintem nagyon jó összefoglalja a film egyik legnagyobb gondját. Lett volna idejük szépen felépíteni a dolgot, de félúton kisiklott a dolog, nem maradt idő pont a két vezérkarakterre, ezért éreztem úgyis összecsapottnak, hogy közben brutál pontos adaptáció A szépség és a szörnyeteg. Egyébként ez egy érdekes kérdés, hogy milyen a jó adaptáció valójában, mert a forrásanyaghoz nagyon hű, de végig ott volt bennem az érzés, hogy oké, de én ezt már láttam, pontosan ugyanígy. Lehet, hogy a gyerekek, akik nem ezen a mesén nőttek fel - nagyon szerettem a hangulata miatt -, azoknak teljesen jó, hisz önhasonlítás nélkül akár ugyanazt az élményt, üzenetet kaphatták. Ki lehetett a célközönség? Azok, akik látták már, esetleg ezen nőttek fel - akkor nekik kicsit izgalmasabbá kellett volna tenni, nem csak lemásolni - vagy az új generációnak, akiknek esetleg - bár ebben sem vagyok biztos - kimaradt az életükből a klasszikus Disney-mesék. Amekkora anyagi siker, nem lesz megállás. Az Aladdin-tól tartok nagyon, mert a kedvenc mesém egyike. Igaz, ott Guy Ritchie a rendező, aki izgalmassá teheti, de annyira nincs már hitem ebben. Az oroszlánkirály is eléggé bizar ötletnek tűnik...
negyedikfal 2017.03.29 11:56:17
@Androsz: Először is köszi, hogy elolvastad, és, hogy megosztod velem a véleményedet.
Ebből a megközelítésből igazad van, mert ez alapvetően tényleg egy gyerekmese, és a célközönsége is a gyerekek. Ez rendben van, totálisan teljesíti az ehhez fűződő elvárásokat. Engem leginkább a miért? zavar, amit te is írtál, hogy kell-e mindenáron remake,feldolgozás, reboot. Mert amennyire jó munkát végeztek - már-már tökéletes másolás - , annyira feleslegessé is teszik valahol a filmet ,mert ezt a történetet, ugyanígy, csak rajzolva, esetleg még több szívvel/lélekkel már láttuk. Meg is van DVD-n. Ilyen téren semmi pluszt nem tesz hozzá. Nem elsősorban arra gondolok, és azzal egyet is tudok érteni veled, hogy nem kell csavar mindig mindenbe, de amíg például a Demóna jó megközelítés volt szerintem - ott ugye meg az a gond sokaknál,hogy miért nem az eredeti adaptációja.Semmi sem jó - effektus -, addig A szépség és a szörnyeteg esetében nem lett kihasználva az a kis varázserő, amivel tágítani lehet a gyerekek szemléletét. Illetve a szerethetőségre is építhettek volna, mert egyrészt kémia nem volt olyan természetes a főhősök között, ami rajzolt formában tudott működni, és üres, látszat érzelem volt benne.
Még mindig nem fogyott ki a szufla az első és olykor meghökkentő szerepeket feldolgozó cikksorozatunkból. Bőven lehet meglepetésekre bukkanni egy-egy színész filmográfiájában. Ebben a részben Richard Armitage bebizonyítja, hogy statisztikaként is fel lehet érni a csúcsra, de láthatjátok Kirsten…..
Elég sokat foglalkoztam már Agatha Christie világával - Poirot válogatás, Trónok Harca színészek feltűnése -, főleg személyes okokból, mert nagyon szeretem az írónő munkásságát, de ígérem, hogy a jövőben visszafogom magam. Ezt még gondoltam, megírom nektek, hátha érdekesnek fogjátok találni, hogy…..
Red Carpet Logan utolsó futása 2017.03.26 12:25:49
Végre sikerült bepótolnom a blockbuster (elő)szezon egyik legmarkánsabb darabját, a Logan-t. Kezdésképp fel is tenném a nagy költői kérdést: miért nem lehetett eddig is ilyen minőségben "vásznat szabdalni"? Miért kellett végigszenvednünk két súlytalan, összecsapott, feszültség és tét nélkül filmet?…..
Ami másnak ártalmatlan eszköz, az néhány karakter kezében halálos fegyver. Például John Wick és Joker szakavatott kezében egy olyan ártalmatlan írószerszám is, mint a ceruza, könnyen válhat gyilkos szerszámmá. De James Bond és Jason Bourne is osztaná azokat a véleményeket, miszerint a toll a…..
A napokban bombaként robbant hír: remake-t kap a Mátrix. Azóta - a közhangulat nyomásának eleget téve - érkezett egy afféle helyesbítő sajtóközlemény, miszerint nem az eredeti verziót kívánják újraforgatni, hanem bővíteni, kiegészíteni szeretnék ezt a forradalmi világot Morpheus eredettörténetével.…..
A sorozatvilágban a főcímek mostanság másodvirágzásukat élik - emlékeztek még a Lost -féle naturalista title kiírásra? A készítők, amellett, hogy szép ékszerként tekintenek rá, előszeretettel használják arra, hogy egy nagy egységbe kovácsolják a történetükben rejlő motívumokat, ráadásul, ha…..
negyedikfal 2017.03.22 18:19:27
@Denise Hogyisdugják: Tényleg! A The Night Managernek is milyen jó a főcíme, simán felférne bármilyen listára. A Banshee nagyon régóta rajta van a watchlistemen. Érdemes lenne elkezdeni? Sok jót olvastam róla.
Folytatjuk a kis digitális túránkat a nagy blockbusterek varázslatos háttérvilágában, ahol VFX - szakemberek mindent megtesznek, hogy a látvány minél részletesebb, színesebb és valóságosabb legyen. Akit érdekel, hogy milyen filmeket vettünk górcső alá - A dzsungel könyvének werk videóját nagyon…..
Red Carpet Újonc-avató: Iron Fist 2017.03.20 13:37:34
A Netflix zászlaja alatt végre bemutatkozhatott a The Defenders-csapat negyedik oszlopos tagja, az Iron Fist, aki első ránézésre ugyanazt tudta nyújtani, amit a „nagyoknál” Doctor Strange: teljesen új világot, kultúrát és hitvallást hozott be az univerzumba. Teszek egy nagyon merész kijelentést: a…..
Nincs időm semmire. Bárcsak ne kellene ezekkel foglalkoznom mindennap. Ezt az időt mennyivel hasznosabban is eltölthetném… Ismerős érzések? Naponta legalább háromszor-négyszer átfut az agyamon, hogyha jobban, feszesebben meg lehetne szerkeszteni a napokat, akkor sokkal több mindent bele lehetne…..
Tizenkét év után a Koponya-sziget királya visszatért, hogy bebizonyítsa: van élet a nagyvároson (New York) kívül is. Bár a helyszínváltás izgalmas felütést adott a koncepciónak, az új King Kong sem több VFX vakításnál. De abból legalább eredményesen vizsgáztak! Ki itt belépsz, hagyj fel minden…..
Sajnos eddig csak szavakkal, és nem „tettekkel” bizonygattam, hogy az egyre javuló, de a köztudatban még sajnos elevenen élő hipotézis ellenére igenis vannak szórakoztató magyar filmek. Bár az időzítés így márciusban eléggé clickbait-szagú lehet, de egyáltalán nem ez a cél. Ezért sem került bele…..
King Kong visszatérésével - ez a gorilla tényleg rohadt magas! -, na meg azzal a megmásíthatatlan ténnyel, hogy a nagyra nőtt gorillát pár év múlva összeeresztik a szörnyek királyával, Godzillával, adja a magát a kérdés: még milyen elképesztő, eszement crossover ötletekkel rukkolhatnak elő a…..