Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lehet igazam

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kb. egy évvel ezelőtt volt már hír, hogy kábelcsatornát indít az Egyesült Államokban az "egyház". 2017. március 30-án ezt írtam: Tony Ortega arról számolt be tegnap, hogy az Egyesült Államok második legnagyobb, 25 millió előfizetővel bíró kábelszolgáltatója (Spectrum, vagy régebbi nevén Time…..
A Szcientológusok versenyfutása a fagyhalállal c. szenzációhajhász címmel hozta le egy velük barátinak tűnő média, hogy a szcientológia vallási egyesület a hidegben fagyoskodó rászorulók megsegítésére kb. 100 takarót, pokrócokat, hálózsákokat, matracokat és meleg ruhákat gyűjtött össze. A…..
A végleges hír: A NAV hajtott végre ismételt házkutatást a költségvetési csalás ügyében tavaly októberben indított nyomozás részeként, és mint az az egyház közleményéből kiderült, iratokat és eszközöket foglaltak le ismét. Cikkek, források: A rendőrség csak a NAV eljárását biztosította a…..
A szcientológia hivatalos honlapjáról: A Szcientológia haladó szervezetek haladó szintű auditálást és képzést nyújtanak, és szélesre tárják a legmagasabb szellemi szintekhez vezető kapukat. A haladó szervezetek East Grinsteadben, Koppenhágában, Los Angelesben és Sydney-ben vannak. [...] az új…..
Lehet igazam 2018.02.14 18:02:25
@büdös zokni: Igen ez az a gyakorlat. A regisztrátorok is rendszeresen csinalják ezt.
Előzmények: A szcientológia és utóhatásai (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)A szcientológia és utóhatásai, 2. évad 0. rész - A félelem kalmáraiA szcientológia és utóhatásai, 2. évad 1. rész - Thetánok fiatal testekben (18+)A szcientológia és…..
Újabb elgondolkodtató rész a sorozatban, ezúttal a szcientológiából való felépülés is téma már. Előzmények: A szcientológia és utóhatásai (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)A szcientológia és utóhatásai, 2. évad 0. rész - A félelem kalmáraiA…..
Bejutottunk a szcientológusok birodalmába - írja a Népszava. Egy érdekes galéria is tartozik a cikkhez. Pár gondolat: Csak a pénzre hajtó, lelkileg és fizikailag is elnyomó, zsarnoki szervezetként mutatja be az egyházat Bonyai Péter a Szcientológus voltam című könyvében. Bonyai tíz év (és 13…..
Sikerekben igen gazdag, és boldog új évet kívánok a blog minden olvasójának, a szcientológiában rekedteknek pedig azt, hogy 2018 legyen a felébredés éve, amikor az igazság tényleg feltárul.   Előzmények: A szcientológia és utóhatásai (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes…..
Lehet igazam 2018.01.02 17:04:05
Ahogy néztem ezt a videót eszembe jutott egy story, ami nagyon megmaradt bennem. És habár nehéz így leírva visszaadni, de mégis megpróbálom.
Még munkatárs voltam egy szci szervezetben, és volt egy Freewinds rendezvény.
Az event úgy kezdődött, hogy minden megérkező közönségtagot lefényképeztek a belépésnél. Miután elindult a rendezvény, kint egy külső helyiségben a munkatarsak, akik eladásra voltak kijelölve összegyűltek azzal a két Sea Org taggal, akik a Freewindsről jöttek "adományt gyűjteni, hogy a közönségtagoknak segítsenek ezáltal elérni egy magasabb tudarossági szintet", azzal a céllal, hogy a fenyképek alapján megbeszéljük, hogy ki az aki Prospect (lehetséges vásárló) és ki az, aki nem. Magyarul, ki az, akinek van annyi pénze, hogy érdemes regisztrátori interjúba vinni.
Majd ezt követően, az egyik Sea Org tag, aki a rendezvényen a szinpadon regisztrált (különböző technikákkal rávette az embereket arra, hogy kimenjenek, jelezve azt, hogy kiakarnak utazni a Freewindre egy szolgáltatásra) és miközben a szinpadon regisztrált, ezzel párhuzamossan a másik Sea Org tag telefonon beszélt valakivel. Online tájékoztatott valakit (gondolom a felettesét), hogy hogy áll az adománygyüjtés. Mindezt annyira pofátlan módon, hogy telefonálás közben mindig odament a szinpadhoz és mindig odaszólt ahhoz a társához, aki a szinpadon reg-gelt, hogy mit csinaljon még, csinálj még, stb. Annyira átlátható módon ment ez az egész, hogy munkatársként égett a pofám. És közben láttam a Sea Org tag arcán aki a szinpadon volt, hogy nem ott van. Üveges tekintettel nyo ta az egeszet, es annyira átjött, hogyha nem csinalják meg a kvótajukat, akkor nagy lebaszáy gazdái lesznek.
Szóval a regisztrátori, pénzbeszedesi terület teszi a legmocskosabbá a Szcientológiát.
Lehet igazam 2018.01.05 14:01:13
@tegelysajto:
Ezt részben jól látod. A szcientológiában rengeteg hasznos technológia található, megtanulható, alkalmazható. Hisz tényleg ugy néz ki a dolog, hogy amikor valaki kapcsolatba kerül a Szcientológiával, az elején találkozik számos hasznos módszerrel, amit elkezd használni, eredményt ér el vele, és utána többre vágyik. A magasabb szinteken (amiket én nem csinaltam meg) pedig már olyan dolgokkal találkozik az ember, amik részben már arra épülnek, hogy hidd el. Legalábbis a kilépett tagok erről számolnak be.
És egyebként meg vannak olyan csoportok, akik az egyházat elhagyva sajá csoportot alakítva tovább folytatják a szcientológia alkalmazását, csak "lazább" kereteken belül, függetlenül az egyháztól, es egy picit belevíve a saját elképzeléseiket.
  Előzmények: A szcientológia és utóhatásai (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)A szcientológia és utóhatásai, 2. évad 0. rész - A félelem kalmáraiA szcientológia és utóhatásai, 2. évad 1. rész - Thetánok fiatal testekben (18+)A szcientológia és…..
Lehet igazam 2017.12.04 00:38:31
Amikor munkatárs voltam, azon a területen dolgoztam, az egyik szervezetben, ahol az "új" emberekkel foglalkoztunk. Már pár éve munkatárs voltam, de még mindig kib@szottul zavart , minden egyes alkalommal, amikor azt láttam, hogy a szervezetben lévő Sea Org tagok, fel alá sétáltak a szervezetben és az új embereket vadászták, hogy bevigyék őket egy Sea Org toborzó interjúba.
XY az első életjobbító tanfolyamát csinálja ,még azt sem tudja, hogy mit jelent az a szó, hogy Szcientológia, stb, és már órákon keresztül nyomják neki, hogy csatlakozzon a Sea Org hoz. 1-2 napja sétált be az utcáról, és már arról akarják meggyőzni, hogy 1 milliárd évre írja alá a Sea Org szerződést, mert hogy ezzel a világ leghasznosább dolgát fogja tenni.
Mindig az volt az első gondolatom ilyenkor, hogy egy alapvető dolgot, amit a tanulási tanfolyamon tanultunk meg, a Túl meredek grádienst" nem alkalmazzák.
Ok hogy vannak emberek, akik keresik a nagy lehetőséget, hogy csatlakozzanak valahová, ahol megválthatják a világot, de "régi szcientologusként" én is és mindenki tisztában volt vele, hogy Sea Org tagnak lenni, nem csak egy röpke hóbort, vagy valami amit kipróbálunk, aztán ha nem tetszik gyorsan visszatérünk a régi életünkhöz., hanem ... .
Értem, hogy aki Sea Org tag és elkötelezett munkatárs vagy közönségtag, ők mind megvannak győzödve róla, hogy a Sea Org tagság az valami nagy dolog, de amikor munkatársként a heti fizetésem arra nem volt elég, hogy a heti kajámat kifizessem, nem mindig voltam boldog szcientológus.
És amikor a Sea Org tagok eletébe pullanatokra beleláttam, vagy hallottam a szájukból dolgokat, még ha csak szösszeneteket is, de akkor is nem voltam róla meggyőződve, hogy ez hú de jó dolog!
Ok, hogy a bolygó megmentése, meg ez a világ legfontosabb dolga, de az a rabszolga munka amit csináltak, napi nagyon sok órában, a szinte semmiért, az számomra is munkatársként felháborító volt.
És ugyanúgy mint az iszonyatosan nyomott adománygyűjtéssel, ezzel is egy csomó embert elveszítenek. Mert rengeteg, az utcáról besétált embernek ez sok. Persze mostmár nem mondom, hogy ez baj, és az is az eszembe jutott, hogyha egy kicsit jpbban ,egfizetnék a Sea Org tagokat, és egy kicsit kevesebbet dolgoztatnák őket, talán sokkal többen be is lépnének, és sokkal kevesebben hagynák ott a Sea Orgot.
Előzmények: A szcientológia és utóhatásai (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)A szcientológia és utóhatásai, 2. évad 0. rész - A félelem kalmáraiA szcientológia és utóhatásai, 2. évad 1. rész - Thetánok fiatal testekben (18+)A szcientológia és…..
Lehet igazam 2017.11.25 00:04:01
@Neduddgi:
Igen ez egy nagyon reális meglátás!
En akkor gondolkodtam el ezen részletesebben, amikor megtudtam, hogy Fazekas Zsolt szakított az egyházzal.
Abban nem vagyok biztos, de szeri tem neki is van egy sága papírja, és szerintem SP lett.
Fazekas Zsolt????
Egy időben beállt munkatársnak. A gyerekei Sea Org tagok lettek, TÖBB SZÁZ MILLIÓ Ft-ot (az utolsó emlékem, hogy kb 500 millió Ft) adományozott, csak az ideális org épületre, azt nem tudom, hogy az IAS nek és egyéb adományokra mennyit adott, de szerintem az is száz milliós nagyságrendű.
Nem ismerem az ő storyját, hogy mi volt a valós oka annak, hogy szakított az egyházzal, de basszus! Ha egy ilyen ember lelép ennyi minden után (OT-ként) akkor tényleg nincs valami rendben.
És ő csak egy a spk közül. Szeri tem több ember lett kinyílvánítva elnyomónak, mint ahány aktív ember van a vonalakon, és most az OT-kra gondolok.
Ma láttam a Facebookon, itt. A biztonság kedvéért idemásolom az egészet: Ez itt a nővérem, méltatlanul egyszerű ruhában, olykor nem túl jó kedvvel játssza a pókert a szcientológia javára. Ugyanis állandóan, szüntelenül adományozni kell. A szcientológia nevű piócahad nem elégszik meg azzal, hogy…..
Lehet igazam 2017.11.23 03:41:41
@DoriB69:
Előttem többen is részletesen kifejtették a véleményüket, így nem szaporítom a szót.
Én korábban munkatárs voltam egy szervezetben, és akkor is azt láttam, hogy nem jól mennek a dolgok. Igen lehet arra fogni, hogy nem volt bent a tech, a munkatarsak nem alkalmazták 100% osan, stb, ez még akár igaz is lehet RÉSZBEN, és teljesen feltudom venni a Te nézőpontodat is, hisz amikor munkatárs voltam én is védtem a mundérbecsületet, tudatosan elengedtem a fülem mellett minden negatív kritikát, hisz ott és akkor (vagyis az elején ) megvoltam győzödve róla, hogy a Szcientológia szent es sérthetetlen, hkgy nincs annál jobb dolog a világon, stb.
Most is azt mondom, hogy vannak hasznos techek a szcientológián belül, de KÉRLEK, CSAK EGY PILLANATRA GONDOLD VÉGIG, HOGY AMI FENTEBB ÍRÁSBAN ELHANGZOTT, HOGY ABBAN LEHET-E IGAZSÁG?
Staffként már egett a pofám a folyamatos adománygyűjtés miatt. Az uj emberek alig maradnak meg, merz az egyházban lévő hozzáállás túl magas gradiens egy új embernek. Amióta van a szcientológia rengeteg OT SP kinyílvánítást kapott.
....
Tudod Te is nagyon jól, hogy Te mondod az igazad, mi mondjuk az igazunkat, de azt kell, hogy mondjam neked, hogy itt ezen az oldalon nem feltétlenül az ellensegeid vannak. Tele van a blog ex staffokkal, ex sea org tagokkal, ex publicokkal. Olyan emberekkel,akik tapasztaltak valamit, ami nem optimális, stb. De tényleg nem akarok regenyt írni, én csak arra kérlek, hogy pullanatra alkalmazd a Tech-et, és néz körül az ORG-ban. Egy pillanatra gondold végig, hogy tényleg minden rendben van-e? És kérlek csak a csili-vili MEST-et nézd az Org-ban, mert az biztos gyönyörű, hanem a ...
Lehet igazam 2017.11.23 16:04:06
@DoriB69:
Olvasd vissza mégegyszer. Nem csak az adománygyűjtés az out pont.
Én amikor munkatars lettem, meg fiatal voltam kerestem az utam. A szcientologia olyannak tünt ami ad válaszokat, megoldasokat, szerettem segiteni, akartam tenni valamit az emberiségért, stb.
Ahogy korábban is irtam, es ezzel többen is igy vagyunk szerintem, vannak a szcientológiában hasznos tech-ek.
De az a helyzet, hogy nem akarok többet írni. Ha már itt vagy, és ha tenyleg érdekel a másik oldal (nem az elvakult, szemellenzős Szcientológus oldal) néz körül a neten. Ha már itt vagy és enthetát olvasol, akkor tényleg azt javaslom neked, hogy nézz körbe. Nem arra gondolok, hogy a Blikk ujsagot olvasd, ahol a Tom Cruise-os es hasonló semmit mondó cikkek vannak. Pl kezdésként nézz meg pár filmet. Pl Mig vegül semmid sem marad

youtu.be/J7LUSohcyHQ

Szcientológia a hit börtöne.

youtu.be/fH7zv7btCzo

Es az összes Leah Remini filmet, amit ezen az oldalon megtalálsz.

Nem foglak, ÉS NEM IS AKARLAK meggyőzni sem én sem senki itt.
Nézd meg ezeket (első lépéyként) , addig teljesen feleylegesen irogatsz ide, hisz elvakult vagy a Szcientológiával kapcsolatban (amilyen voltam én is staff ként)
Barati üdvözlettel
Lehet igazam 2017.11.23 19:00:40
@DoriB69:
Megoldások nem csak a Szcientológia Egyházon belül vannak. Segiteni nem csak akkpr tudsz, ha a vonalakon vagy. Vagyis lehet segiteni más módszerekkel is. Ne felejtsd el, hogy LRH is több helyen hangsúlyozta, hogy a Szcientológia tudása 50000 év tudását tartalmazza. Természetesen van amit ő talált és fejlesztett ki, és ahogy a Szcientológiát ma ismerjük, az elsődlegesen az ő műve, de ha minden tényleg ugy lenne, ahogy LRH mondta anno, akkor terjeszkedne a szcientológia. De nem terjeazkedik. Nézd ,eg hány e,ber van eventeken, a vonalakon, hány új ember kezd szolgáltatást az ORG -ban, AMI MÁR IDEÁLIS ORG basszus. Miscavige meg az egesz egyház az eventeken azt suggalja, hogy ömlenek be az emberek az ORGOKBA, de ex sea org tagok, akik bejárták a bolygót a missziok során, arról szamolnak be, hogy üresek az ORGok. Lasszoval kell embert fogni. Van a pár lelkes regi motoros, de egyébként nincs terjeszkedés. A drgomentes maraton is nemes dolog. Sóos Zoli, Kunfalvy Ákos, stb tiszta szívből jó szándekkal csinálta, és amikor az egyik eventen azt mondják, hogy hány tízezer gyereknek jutatták el a drogmentesség üzenetét, stb, stb ez mins rendben van, de amikor meg az IAS pénzeket szedik be, akkor meg azt mondják, jogy milyen sok gyerek drogozik még mindig. Mintha ellentmondás lenne benne.
Na de órakat írhatnék. Nézd meg a filmeket, és ha már szcientologus vagy, akkor az alábbi szavak szerint nézd a filmeket (amiket amugy ex szcientológusok csinaltak)

ZÁMODRA AZ IGAZ, amit magad figyeltél meg,
És ha ezt elveszíted, mindent elvesztettél.
Mi a személyes integritás?
A személyes integritás annyit tesz, mint tudni azt, amit tudsz –
Amit tudsz, az az, amit tudsz –
És hogy van bátorságod tudni és kimondani azt, amit megfigyeltél.
És ez az integritás,
És nincs más integritás.
Természetesen beszélhetünk becsületről, igazságról, mindezen dolgokról,
Ezekről az ezoterikus fogalmakról.
De úgy gondolom, ezek mind nagyon is benne foglaltatnának,
Ha amit igazán megfigyelünk, az lenne, amit megfigyelünk,
Ha odafigyelnénk arra, hogy azt figyeljük meg, amit megfigyelünk,
Ha mindig kitartanánk amellett, hogy megfigyeljünk.
És nem feltétlenül azért, hogy szkeptikus,
Kritikus vagy nyitott hozzáállást tanúsítsunk.
De mindenképpen elegendő személyes integritást
És elegendő személyes hitet és önmagunkba vetett bizalmat
És bátorságot tanúsítva ahhoz, hogy képesek legyünk megfigyelni, Amit megfigyelünk,
És kimondani azt, amit megfigyeltünk.
A Dianetikában és a Szcientológiában semmi sem igaz számodra,
Hacsak te meg nem figyelted,
És úgy igaz, ahogy te figyelted meg.
Ez minden.
L. Ron Hubbard
A tegnapi cikken kívül a következő műsorokban, illetve cikkekben foglalkoztak a szcientológiával:..
Lehet igazam 2017.11.02 23:12:00
@Anna_K: én úgy vettem ki Miklovicz Attila szavaiból, hogy egyesületként működnek, csak PR szempontból azt csinalták, hogy az egyesületet Szcientológia Egyház néven jegyezték be. Vagyis Szcientológia Egyház egyesület.
Legalább a nevében legyen benne, igy jobban hangzik. Vicc.
Legalábbis én így értelmeztem a nyilatkozatokat.
Péterfalvi Attila a TV2 Mokka című műsorában összefoglalta a lényeget:..
Lehet igazam 2017.10.24 14:23:16
@Damiel: Az IAS simán kitudná fizetni, illetve a nemzetközi egyháznál ez csak olyan apró tétel lenne (a bevételhez viszonyít a) amit meg se éreznének, de ez lesz amit írsz. A publicokat fogják tovább lehúz i. Amikor bent voltam, akkor is mindig ez volt. Volt 20-40 tehetős public, mindig ők állták a legnagyobb dolgokat és a többi publictól beszedett apró meg kiegészitette a dolgot. De mivel szinte minden héten van adomány gyűjtés valamire, így fel se fog tünni az újabb pénzgyűjtée. Munkatársként ez zavart a legjobban. A folyamatos adomány gyüjtés, minden héten. Az épületre, a könyvtárkampányra, az út a boldogsághpz füzetekre, amit kiosztottunk, a ... és amellett, hpgy közben mindenki vegye meg az alapokat, és haladjon a hídon.
Elég furcsa érzés nézni a szcientológus tábor reakcióit az elmúlt pár nap eseményeire.  Úgy tűnik, mintha örülnének annak, hogy lecsapott rájuk az az "ellenség", akikre hivatkozva évek óta rengeteg pénzt sajtolnak ki belőlük. Mintha megkönnyebültek volna, hogy tényleg létezik ez a "gonosz", és…..
Üdv mindenkinek, itt Reformer-ess, ami a Reformer női verziója. Reformer abban a megtiszteltetében részesített, hogy közreműködhetek írásaimmal. Már korábban is megjelent egy oknyomozó vendégcikkem, ami sikeresen kiverte a biztosítékot az illetékeseknél. Ez is azok között az írások között van aminek…..
Megjegyzés: Ez a bejegyzés még reményeim szerint frissülni fog. Ezt is megértük. A Ripost értesülései szerint ma reggel 50-60 rendőr hatolt be a szcientológia egyház "ideális orgjába" (Váci út 169.). Házkutatási parancsuk volt, lezárták az épületet.  Az Index megkeresésére ezt írta a…..
Előzmények: A szcientológia és utóhatásai (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)A szcientológia és utóhatásai, 2. évad 0. rész - A félelem kalmáraiA szcientológia és utóhatásai, 2. évad 1. rész - Thetánok fiatal testekben (18+)A szcientológia és…..
Az ellenblog írója (aki szerintem az egyház PR-osa, Lange "Paci" László), megvizsgálta a 4 konkrét esetet (itt lehet elolvasni), amit írtam és a következő megállapításokra jutott: 1) Az áldozatok csak ún. "áldozatok", ők felelősek a kialakult helyzetért, és kezelhetnék az egyház játékszabályainak…..
Kiadott egy közleményt a magát Magyarországi Szcientológia Egyháznak nevező vallási egyesület: http://os.mti.hu/hirek/127419/a_magyarorszagi_szcientologia_egyhaz_kozlemenye A közleményben Alfreddie Johnson "baptista lelkészként" jellemzett figura valójában a szcientológia egyik legsikeresebb és…..
Lehet igazam 2017.06.07 21:21:39
@Dr. Kix:
Illetve van egy ilyen elfogadott nézőpont Szci körökben, hogy ha adsz ezzel LRH-nak, illetve az egyháznak adsz vissza, mivel olyan "sok mindent" kapsz, hogy kb folyamatosan adnod kell, hogy cserében legyél.
Az utóbbi időben több értesítést is kaptam a blog.hu-tól, hogy töröljek régebbi bejegyzéseket, ahol kiírtam egy szcientológus teljes nevét, vagy szcientológusnak neveztem valakit. Tony Ortega blogján is írta ma, hogy a Google találatok közül kiszedték két blogbejegyzését, amelyben szcientológus…..
Előzmények: A szcientológia és utóhatásai 1. rész - KapcsolatmegszakításA szcientológia és utóhatásai 2. rész - Szabad prédaA szcientológia és utóhatásai 3. rész - A HídA szcientológia és utóhatásai 0. rész - Kérdezz tőlem bármitA szcientológia és utóhatásai 4. rész - Egy új vezetőA szcientológia…..