Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Stílustitok

19 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán nem lepődünk meg rajta, de a mai formájában ismert rendezvénysorozat egy Párizsban látott ötleten alapszik, az első "fashion week" viszont New York-ban került megrendezésre 1943-ban...
Azt hihetnénk, teljesen mindegy, mi van a kabát alatt, mert az úgyis kitakar szinte mindent.  A kabát az öltözet végső hozzávalója. Egy csipet só, a hab a tortán, a pont az i-re, kinek mi tetszik. A lényeg, kiegészíti, teljessé teszi a szettet, ezért ugyanolyan fontos rész, mint a többi, sőt, arra…..
Egy komoloy férfi vajon melyiket venné komolyan? Te melyiket alkalmaznád egy jól fizető, felelős állásra? Kit hallgatnál meg szívesebben, ha tanácsra lenne szükséged, és kivel tudod elképzelni azt, hogy elbeszélgettek csak úgy, az élet dolgairól?..
Trendek ide vagy oda, a farmernadrág kortalan, a huszonévestől kezdve a hatvanasig bárki felveheti. Viszont az már számít, hogy milyen fazonról beszélünk, és mivel kombináljuk. Lássuk tehát, hogyan fest a világ kedvenc ruhadarabja kor szerinti leosztásban.  20 évesen: A nadrág nyugodtan lehet…..
Istenítjük Marilynt, Audrey Hepburnt, térdre borulunk Grace Kelly stílusa előtt és oda vagyunk Victoria Beckhamért, a ma nője mégsem adja meg magának az örömet, hogy „öltözősdit” játsszon, ahogyan azt azelőtt, kislányként tette. Ha ma, 2017-ben végignézünk az utcaképen, csak elvétve látni csinos…..
Gyerekként utáltuk, az átmeneti évszakokban viszont a gardrób kötelező eleme. Ideje elfelejteni a harisnya viselésével kapcsolatos gyerekkori viszketős, csúszkálós, húzogatós emlékeket, hiszen az idővel a fazonokat és az alapanyagokat tekintve is sokat változott a kínálat, nem kérdéses, hogy az…..
Őszre nem is meglepő, hogy a sötétebb árnyalatok ismét előkerülnek, pontosabban az idei sminktrendek szerint az ajkainkra. A bordó, a fekete, a barna legmélyebb árnyalatait vették elő a sminkesek, lássuk, hogy mit kezdjél velük te magad. Valóban öregít?..
A várandósság örömén túl néhányaknak nehezebb lehet feldolgozni testük hirtelen változását. Az alak "torzulása", a felszaladó kilók és a szűkülő ruhák megtépázhatják a nők önbizalmát, és a hitet, hogy a növekedő pocak ellenére is csinosak, nőiesek, szexik. Pedig csupán megfelelő hozzáállás, és…..
Bokacsizma, fűzős csizma, nyári csizma, hosszú csizma... arról lehetne vitatkozni, hogy csizmából, vagy csokiból van-e többféle, az viszont nem kérdés, hogy a lábbelikért is legalább annyira odavagyunk, legyenek bármilyenek is. A nagy választékban viszont könnyű elveszni, úgyhogy jöjjön néhány…..
Az csupán az áruházak érdeke, hogy minden szezont vadiúj ruhatárral nyiss, de valójában semmi szükséged rá. Sőt! Azon túl, hogy spórolsz, még a nyarat is elnyújthatod egy kicsit, ha elkezded más szemmel vizsgálgatni a nyári kedvenceidet.  Ingruha, mint kardigán? Miért ne?! Szandál zoknival? Naná!…..
Nincs olyan nő manapság, aki a sminkelési rutinja közben ne nyúlna a szemöldökéhez. Az extra sötét, határozott vonalak valóban hódítanak a trendkövetők között, de lássuk be, sokan a jó ízlést adják fel azért, hogy egy újabb trendnek áldozzanak. Ugye tudjátok: nem sokára ez is ugyanolyan cikinek fog…..
Stílustitok 2017.09.14 08:45:57
@Kot Nyeles: Köszi a megerősítést. Mint férfiszempont, aranyat ér! :)
Ha divatbakit kell említeni, szinte mindenkinek rögtön a szandál zokni kombó ugrik be elsőként. Arról mindenki tudja, hogy gáz, még az is, akit egyébként nem foglalkoztat a divat, az öltözködés. Ez mégis egy olyan írás lesz, ahol a szandál zoknival való viselésére foglak bátorítani...
Szeptember első hétfője, és május utolsó hétfője között tilos fehéret viselni. Vagyis az volna, ha az 1900-as évek környékén élnénk, angol, illetve amerikai arisztokrata család tagjaként...
Már- már az számít gáznak, aki magassarkúban lejt végig a városon, és nem fűzősben. A sportcipő kényelmes, praktikus, szeretjük-imádjuk, de csak azért, mert felkapott lett, nem feltétlenül kell erőltetni 0-24-ben. Ahhoz, hogy jól szeghesd meg a szabályt, előbb ismerd meg azt.  Az alapok megvannak:…..
A forrónacit hamarosan a cicanaci váltja az utcai látképben, hiszen elkerülhetetlenül közelít az átmeneti évszak. Harisnyában mutogatni az alfeledet viszont sosem volt és nem is lesz jó ötlet. Ha insta sztárként élsz, akkor ezeket a sorokat ignoráld nyugodtan, viszont ha szeretnél jól öltözött,…..
A legutóbbi kollekciókat elnézve nem számíthatunk túl sok jóra, ami az őszi kínálatot illeti. Pedig a szeptemberrel együtt rohamosan közeledik a divathetek szezonja is, és számítani lehet rá, hogy a tervezők újabb őrült szettekkel sokkolnak majd minket. De mégis miért teszik mindezt? A…..
Meglepő ellentmondás, de jó néhány szexi és kifejezetten nőies szabásvonal van, ami egy telt idomú nőnek már-már tiltólistás.  Kicsi, vagy közepes mellbőséggel viszont nem kell húzogatni vagy igazgatni. Elengedheted a melltartó takargatásával és leplezésével járó trükköket és a stresszt, hogy…..
Ezzel a trükkös fazonnal még azoknak is érdemes óvatosnak lenniük, akik darázsderékkal lettek megáldva!  A magasan szabott, szinte csak a melleket takaró felsőrész erősen a kilencvenes évekre emlékeztet, modernizált formájában viszont a tervezők inkább szettekben, összeillő darabokban gondolkodtak.…..
Mielőtt nekiállnánk fazonok és szettek kivesézésének, előbb a fejekben kell rendet tennünk. Az öltözködéssel kapcsolatban alapvető, hogy tisztában legyünk a fenti fogalmak közti különbségekkel. Nem zárják ki egymást, de nem következik szükségszerűen egyik a másikból.  Ami trendi, az nem feltétlenül…..