Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PT10

91 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan már szokássá válik, hogy az adott szezon ezen szakaszában rangsoroljuk a klub igazolásait a legutóbbi BL-győztes szezon (2014/15) óta, minden évben beillesztve a listába az új igazolásokat. Idén nemcsak az időtartam hossza (kilenc évről beszélünk!), hanem a rengeteg új játékos (tízen jöttek…..
Lionel Messi távozása óriási űrt fog hagyni maga után nemcsak a Barcelona-drukkerek, hanem maga a spanyol futball életében is. Távozásának nem az okai, hanem a módja a legmegdöbbentőbb, hisz elképesztően váratlanul jött minden szurkoló számára. Ebben a cikkben az előzmények felületes átvétele után…..
PT10 2022.02.04 16:00:20
@privatszf: Köszönjük, örülünk, hogy tetszik! :)
Tavaly Bartomeu távozása után rangsoroltuk összes igazolását, most, egy évvel később azt a cikkünket bővítjük. Azok a játékosok értékelése szó szerint megmaradt, akik már egy éve sem játszottak a Barcában, azonban a többiekhez írt kommentárokat és értékeléseket módosítottuk, bekerült az összes nyári…..
Az edzőváltás mindig érdekes szituáció, hiszen új játékszisztéma alakulhat ki, melyben új játékosok kaphatnak helyet. Xavi érkezésével megnéztem, hogy én hogyan értékelném jelenleg a Barcelona keretét. Hét szintet határoztam meg a világklasszistól az azonnal eladandó játékosokig, egyaránt…..
worldoffcb Áldozati bárány 2021.10.31 18:37:06
Ronald!    Majdnem másfél itt töltött éved alatt rengeteg minden történt a csapattal, melynek te is részese voltál, ám most eljött a búcsú ideje. Mindannyian és valószínűleg te is tudtad, mire vállalkozol. Elképesztően hálátlan időpontban vetted át a csapatot, melynek utolsó eredménye egy…..
Mostanában gyakran eszembe jut a "jó" és a "rossz" szavak jelentése. El tudnánk magyarázni más szavakkal is, hogy mit jelentenek, ugyanakkor ha jobban megvizsgáljuk a helyzetet, akkor önmagukban nem jelentenek semmit, kell hozzá az ellentétük is. Vegyük például a jót! Ami jó, az különleges, hisz nem…..
A Messi távozása utáni kezdeti sokkhatásból felocsúdva elkezdtünk cikkötleteken gondolkodni, végül egy elemzés mellett döntöttünk, ahol végigvesszük a különböző felek döntéseit: a fizetéscsökkentő játékosokét, a Barcelona vezetését és a LaLigáét. Megérzésünk volt, hogy hiába gondolja azt rengeteg…..
worldoffcb Múlt, jelen, jövő 2021.03.11 17:40:16
Meglehetősen nehéz lenne ezt a meccset önmagában értékelni, figyelmen kívül hagyva az odavágót, a szezont, az eddigi és a következő éveit a csapatnak. Nem is szeretném és nem is fogom megpróbálni, úgyhogy ez a cikk többről szól, mint maga a meccs. A Barcelona a nemzetközi porondon…..
worldoffcb Fulladásig 2021.02.11 16:46:23
A topfocisták irdatlan mennyiségű pénzt keresnek, átlag emberi ésszel már-már felfoghatatlanul sokat, így néha az átlagember, amikor valami panaszkodást lát tőlük a sok meccs miatt, elkezd anyázni az interneten, hogy ennyi pénzért csak ki lehet bírni, hogy sokat kell futni. Ugyanakkor csak meg kell…..
Végig ez a kérdés foglalkoztatott a meccs alatt, volt is időm ezen gondolkodni. Arra jutottam, hogy nem a Szuperkupával, mint műfajjal van gond, hanem az újfajta spanyol szervezéssel. Ezek a meccsek majdnem minden országban szezon eleji felkészülési meccsnek számítottak és ennek megfelelően a saját…..
Érdekesen alakul ez a szezon a csapat számára, komoly mélypontokat éltünk meg ősszel, januárra viszont eljutottunk oda, hogy versenyben vagyunk. Már nem a bajnoki címért, mert az nem realitás (hacsak egy ponton az Atletico ki nem pukkad), hanem a dobogóért, amiről tudjuk, hogy ebben a szezonban…..
Az év vége sűrűsége és az oldalon végzett egyéb projektek miatt úgy alakult, hogy utoljára októberben írtam meccsértékelőt, azóta pedig azért sok minden történt. A meccsek többségét láttam, végignéztem és  végigszenvedtem. Ne verjük át magunkat, idén jobbára a szenvedés jut, függetlenül az…..
Hosszú összefoglaló cikkünkben már értékeltük a Bartomeu-éra tanulságait, most pedig értékeljük az összes igazolását emelkedő sorrendben a legrosszabbtól a legjobb vételig. Ez a cikk a Facebook-oldalunkon november-decemberben megjelent posztok összesítése. Értékelési szempontjaink közé tartozott a…..
Nyakunkon a következő meccs, úgyhogy ez most egy rövidebb értékelő lesz. Aki nem olvasta az a Real ellenit, annak jó szívvel ajánlom, mert sokat fogok még ebben az évben hivatkozni rá.  Ez a Juve elleni találkozó is meglehetősen rossz játékot hozott, de nincs szívem számon kérni a csapaton.  Az…..
worldoffcb Pozitív vibe 2020.10.26 12:36:33
 Pár éve volt egy nehezebb sulis évem, amikor különböző dolgok összejöttek, és nem egészen szeptember végén azt mondtam, hogy ezt én nem bírom tovább. Naiv gondolat volt, hisz 16 éves korig tanköteles az ember: lehet azt mondani, hogy nem bírod, de bírni kell. Szar volt az egész, minden nap…..
worldoffcb Folytatásnak is jó 2020.10.03 17:11:58
A Bayern elleni tragédia után Bartomeu elnök óriási változtatásokat ígért be, de ezek (természetesen) a koronavírus miatti gazdasági válság és a vezetőség komplett hozzá nem értése miatt elmaradtak. A szezon szeptember végén elkezdődött, a Barcelona pedig egy játékost leszámítva teljesen…..
worldoffcb Csak legyen vége 2020.07.10 15:13:51
Valahogy az egész nevetséges. Minden, amit a Barcelona jelent 2020-ban. A fotelből okoskodunk, hogy minden szar, de közben tényleg minden szar. Visszaemlékszek, hogy miért szerettem meg ezt a klubot 10 éve, és megfájdul a szívem. A mutatott játék ha nem lett volna elég, ott voltak mögötte a…..
worldoffcb A szezon első meccse 2020.06.15 13:48:48
Egy óriási szünet után 11 meccs van hátra a ligaszezonból, igyekezzünk ezeket a lehető legjobban kiélvezni, mert egészen egyedi helyzet állt elő jelenleg a futballvilágban, amit ezután jó eséllyel sokáig nem fogunk újratapasztalni. Lehet szeretni a helyzetet és lehet utáni, de abban talán tényleg…..
worldoffcb Ennyi van ebben 2020.03.03 18:26:48
Két és fél éve nem tudta legyőzni a Real Madrid a Barcelonát semelyik sorozatban, ez a bravúr sikerült újra 2020 első Clasicoján. Joggal mondhatjuk, hogy ez volt a csapat legrosszabb klasszikusa az elmúlt években, és az a helyzet, hogy mégsem lehetünk teljesen elégedetlenek az eredménnyel és a…..
worldoffcb Mit terem a türelem? 2020.02.16 18:42:43
Quique Setién kinevezése óta sokszor sokféleképpen mondogatjuk, hogy türelem kell, és egész biztos vagyok benne, hogy még sokat is fogjuk ezt hangoztatni. Gyakorlatilag az az ember érzése, hogy mostanában minden meccsértékelőben saját magát ismétli. És sajnos tényleg ez a helyzet. Beállt most egy…..
worldoffcb Baljós árnyak 2020.02.01 15:05:48
Nyilván elég érthetetlen, hogy egy elsöprő győzelem után miért kell egy értékelőnek ilyen címet adni, úgyhogy hadd próbáljam megvédeni magam. Rengetegszer leírtuk már a blogon, hogy gyakorlatilag egy vereség az írás szempontjából  kedvezőbb nekünk, mert sokkal könnyebb írni valamitől, ha kikap a…..
"Felháborító, hogy műfüvön kellett játszanunk, ráadásul a Nap reflektor is pont szemből sütött, de így belegondolva nem is láttak jól a játékosaim a pályán, mert nem volt elég fény. A bíró sajnos nem nekünk kedvezett, az ellenféltől több játékost is ki kellett volna állítani." - nyilatkozta Quique…..
Hiszem, hogy a körülmények ellenére a szezon egyik legjobb meccsét láttuk. Itt gyakorlatilag az első 20 percet leszámítva nem volt üresjárat, és tipikusan ezek szoktak lenni a legszórakoztatóbb futballmeccsek. Ez is az volt, kár, hogy mi nem tudtuk élvezni a végét. Normális esetben a szuperkupa egy…..
Azért nehéz ezekről a meccsekről változatosan írni, mert egyrészt csak a papírforma teljesül, másrészt nagyon egyoldalú találkozókról beszélünk, harmadrészt gyakran az az ember érzése, hogy még a körülményekhez képest sem volt elég sima a meccs. Ezekből az összetevőkből pedig így lassan féltávnál…..
worldoffcb Mint egy falat kenyér 2019.10.30 15:43:30
Érdekes belegondolni, hogy vajon egy könnyed győzelemről, egy elégséges döntetlenről, esetleg egy vereséggel felérő győzelemről vagy egyszerűen egy vereségről nehezebb-e írni. Elnézést a bonyolult kezdés miatt, de nem véletlenül most kerül elő ez a kérdés.  Én azt gondolom, hogy a válasz a könnyed…..