Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tasap

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csak a nevünk változott és a helyzetünk. Erport.ro néven indul (újra) február 13-án a kiadója által az elmúlt és végén megszüntetett (felfüggesztett ?) Erdélyi Riport szerkesztőinek és szerzőinek online lapja. A régi-új oldal kiadója a nagyváradi Holnap Kulturális Egyesület, mely közösségi…..
Első haszonélvezői reumájukat kezelő sertések voltak, neve egy bizonyos személyhez kötődik, aki felfedezte, míg első két, korszerűnek mondható szállodája az őket elválasztó sártenger miatt kapta egy-egy kontinens nevét. PÉ TER I. ZOLTÁN helytörténész sorozatának harmadik része.   A Félixfürdő…..
Az HBO új, sci-fit, fantasyt és westernt ötvöző sorozata 2016 decemberének egyik nagy dobása volt. Az utópisztikus kalandparkban zajló események, a történet csavarjai, amelyek óraműpontosággal kapcsolódnak egymásba, minden sorozatrajongót levettek a lábáról. SARÁNY ORSOLYA filmajánlója.   Az HBO a…..
Rommagyar állatkerti bicegés TASNÁDI-SÁHY PÉTER tollából.    A Maszol véleményrovatát tavaly év végéig vezető Ágoston Hugó írt egy nyílt levelet Kelemen Hunor szövetségi elnöknek, amelyben mellőzésének okait kéri számon, mire a szövetségi elnök némi hezitálás után szintén nyílt levéllel válaszolt,…..
Magyarországon már megint baj van a civilekkel, mármint azokkal, akik anyagilag nem függenek a magyar államtól, hanem valahonnan, külső forrásból jutnak pénzhez. (Az EU-s forrás ugye nem ilyen, mert azok elosztását a magyar állam felügyeli) A rövid indoklás már a román politikában is ismert: mert…..
A mesét Liviu Dragnea azzal kezdte, hogy megjutalmazta a népet és hűséges alattvalóit. A népnek ígért és adott fizetés- és nyugdíjemelést, eltörölt egy rakás adót és illetéket, örvend is a nép. Hű alattvalóinak pedig hivatalt osztogatott. Mindenki érdeme szerint kapott bársonyszéket, elnökséget.…..
Posztnacionalizmus. Egészen utópisztikusan hangzik innen Európából nézve, pedig van olyan ország az öreg sárgolyón, ami éppen, és az elmúlt évek sajnálatos eseményeinek dacára is, töretlenül ebbe az irányba halad. Ahogy Justin Trudeau kanadai miniszterelnök fogalmazott még 2015 októberében a New…..
Megtévesztő a cím, ez már nem diyarbakiri napló, mert a jezidi tábor, ahol a krízis-munka elkezdődött a tavalyi év októberében, már nincs. 2016 utolsó, 2017 első napjaiban nem váratlanul, de ellentmondást nem tűrve, kompromisszumot nem keresve evakuálták. PARÁSZKA BORÓKA írása.   Menekült…..