Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Leenacat

63 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha április, akkor Tribeca Filmfesztivál, ahol idén is számos nagyszerűnek ígérkező alkotást mutatnak be, egészen pontosan 98 nagyjátékfilmet.  A new york-i fesztiválon lesz a világpremierje Emma Watson és Tom Hanks legújabb fimjének, a The Circle-nek, és április 29-én levetítik a Keresztapa első és…..
Az Oscar fanatikusok most egy kicsit pihenhetnek, hiszen a szezon véget ért, és augusztus táján lehet újra komolyabban latolgatni. Aki viszont szeretne egy kicsit előre tekinteni a 2018-as Oscarra, annak már most tudok egy kis előrejelzéssel szolgálni. ..
Az év legnagyobb díjkiosztó eseménye, az Oscar gála tegnap este kellő izgalmakkal és meglepetésekkel lezajlott. A rasszizmusnak helye nem volt ("köszönhetően" Donald Trumpnak), rekordszámú afro-amerikai győzelem született, ráadásul minden idők legkisebb költségvetésű Oscar győztes filmjében, a…..
Eljött végre az Oscar fanatikusok várva várt hétfő hajnala. Ma végre kiderül, hogy 14 jelöléséből vajon hányat vált díjra a La La Land, lesz-e újabb magyar siker és, hogy a szórakozás mellett vajon milyen politikai köszönő beszédeket hallhatunk. A bejegyzést folyamatosan frissítem a nyertesek…..
A Vanity Fair közzétett egy Oscar szavazólapot, amelyen megtippelhetjük a győzteseket. Szerintem a La La Land végül 10 díjat fog behúzni, de a Fences, a Moonlight és a Manchester by the Sea sem fog üres kézzel távozni. ..
Immáron 32. alkalommal kerül megrendezésre a Film Independent Spirit Awards, amelyen a független filmes alkotásokat díjazzák. Az Oscaron is érdekelt Moonlight 6, míg a Manchester by the Sea 5 kategóriában lesz érdekelt. A bejegyzést a győztesek nevével élőben frissítem. ..
Pénteken este kiosztásra került a franciák Oscarja, azaz a César-díj. Isabelle Huppert díjjal hangolt Los Angelesre, a kanadai rendező zseni, Xavier Dolan filmje, az Ez csak a világ vége három díjjal gazdagodott. ..
Már csak két nap és kiderül kik lesznek az idei Oscar-díjasok. Mely ország filmje lesz a legjobb idegen nyelvű alkotás, és kik lesznek a legjobb forgatókönyvírók? Az Akadémia mely betétdalért rajong a legjobban és vajon mely operatőr fényképezése volt a legszebb? ..
Ebben a részben a Oscar jelölt rövidfilmekről lesz szó, az élő szereplős, az animációs és a domentumfilmes kategóriában. Deák Kristóf Mindenkijének mely rövidfilmek a riválisai és vajon a Pixar 15 év után nyerhet újra rövid animációval díjat, mely országról készült a legtöbb rövid dokumentumfilm? ..
Vasárnap Los Angelesben rendezik a filmes világ legnagyobb díjkiosztó eseményét, az Oscar gálát. Mi várható és kik lesznek az idei nyertesek? ..
Egy hét múlva, Los Angelesben rendezik a filmes világ legnagyobb díjkiosztó eseményét, az Oscar gálát. Mi várható és kik lesznek az idei nyertesek? ..
Enyedi Ildikó 18 év után tért vissza a nagyjátékfilmes közegbe és nem is akármilyen díjjal gazdagodott a pályafutása, ugyanis ma este a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál zsűrije a Testről és lélekről című filmjének ítélte oda az Arany Medvét. Gratulálok és türelmetlenül várom március 2-át, amikor is…..
Bő egy hét múlva, Los Angelesben rendezik a filmes világ legnagyobb díjkiosztó eseményét, az Oscar gálát. Mi várható és kik lesznek az idei nyertesek? ..
Bő egy hét múlva, Los Angelesben rendezik a filmes világ legnagyobb díjkiosztó eseményét, az Oscar gálát. Mi várható és kik lesznek az idei nyertesek? ..
Már csak másfél hét és kiderül ki kapja az idei Oscar-díjakat. Néhány kategóriában már egyértelműen kirajzolódtak az esélyesek, de még mindig maradt pár nyitott kérdés az utolsó, nagy díjátadóra. Ki lesz a legjobb színész? Mely film követi a Saul fia útját és lesz a legjobb idegen nyelvű alkotás,…..
A 70. British Film Awards nagy nyertese a La La Land lett, amely öt díjat söpört be az est folyamán, köztük a legjobb rendező és színésznő díját. A Manchester by the Sea kettő aranymaszkkal gazdagodott, a Saul fia begyűjtötte utolsó hiányzó elismerését, viszont üres kézzel távozott a Nocturnal…..
A legendák köztünk élnek, csak hajlamosak vagyunk róluk megfeledkezni. A ma élő legidősebb Oscar nyertes színészeknek szenteltem ezt a bejegyzést és csak remélni tudom, hogy ez a lista minél később fog megváltozni. ..
Leenacat 2017.02.12 14:25:23
Vasárnap este immáron 70. alkalommal rendezik meg Londonban a British Film Academy éves díjkiosztó gáláját, amelyet természetesen én is élőben fogok kommentálni itt vagy a facebook oldalon. Mit kell tudni a BAFTA-ról és kik az idei esélyesek? A tovább gombra kattintva megtudhatod. ..
Február 9-én kezdődik a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, amely nem csak Európa, hanem a világ egyik legrangosabb és leglátogatottabb filmes eseménye. A német fővárosban idén 18 alkotás versenyez az Arany Medvéért, de a többi szekcióban is számos érdekes film fog bemutatkozni. Megpróbáltam…..
Már csak néhány nap és keződik a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál. Mi magyarok is érdekeltek leszünk több fronton is. Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét február 10-én mutatják be a német fővárosban és további 17 alkotással együtt versenyezhet az Arany Medvéért. Ott lesz még Lovrity…..
Az Arany Málna díjat 1981-ben hozta létre John J.B. Wilson, újságíró abból a célból, hogy ne a csak a csillogás és a dicsőség járjon ki a filmeknek, hanem minden évben legyenek kiválasztva a legrosszabb filmek,színészek, rendezők és forgatókönyvírók is. Az évek folyamán előfordult olyan…..
Tavaly valamikor ilyenkor attól volt hangos a filmes világsajtó - amiért nem volt fekete színész jelölve az Oscaron - hogy Hollywoodban igen is létezik a rasszizmus és elterjedt az OscarSoWhite mozgalom a közösségi médiában. Mára ez a dolog úgy tűnik elfelejtődni látszik, hiszen idén 18 Oscar…..
Két nappal ezelőtt véget ért az idei Sundance Filmesztivál és némileg meglepetést okozott a zsűri azzal, hogy egy fekete komédiát (I Don't Feel at Home in this World Anymore) választott a fesztivál legjobbjának. Szerencsére számos kiemelkedő alkotás született, így rengeteg film közül választottam ki…..
Leenacat 2017.02.01 14:41:48
@molnibalage: Minden idők egyik leggyengébb Oscar nyertes filmje között tartom számon, de akkor nagy szó volt, hogy női rendező készítette, aki ráadásul az exférjét győzte le. Sajnos néha kell a szenzáció. :/ JR talán fejlődőképes, de én is szkeptikus vagyok vele kapcsolatban.
Lezajlott a 23. Screen Actors Guild Awards, amelyből le lehet vonni a következtetéseket az Oscarra nézve. Natalie Portman ezzel a vereséggel végleg kiszállt a versenyből? Denzel Washington élete első SAG díjával mit remélhet az Oscaron? ..
Véget ért a 2017-es Sundance Filmfesztivál, a zsűri döntése alapján az Elijah Wood és Melanie Lynskey főszereplésével készült I Don't Feel at Home in This World Anymore című film győzött. ..