Regisztráció Blogot indítok
Adatok
newborn

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van valami csodálatos abban, hogy januárban azt kell hallanom, hogy két-három tyúkom kotkodál és igen, minden napra van tojás, több is! Tavaly november végétől nem nagyon adakoztak. Nem csak a piros T-rexek, hanem a saját vegyesfelvágott tyúkjaim is. Ugyanazok, akik tavaly…..
Nyaraltunk egy kicsit. Olyan igazit. Gyerekek nélkül, bérautóval hátizsákkal, gazdaságos teccsó sátorral (mert ott úgy sem esik az eső) és hálózsákkal. Akinek van gyereke, az tudja, milyen az, amikor az embernek tulajdonképpen az egész napja, beosztása, terve a …..
newborn 2013.09.13 20:55:00
@harcsika:

Olyan jót nevettem a "kezdő" tartókon.
Nálam is hasonlóképpen festett egy "párbeszéd" a kakassal, főleg mikor hajnalban rákezdett én meg mehettem ki a vaksötétbe, hogy valahova bezárjam, hogy ha már én nem is, de legalább a szomszédok tudjanak aludni...volt, hogy a fáról vadásztam le a madarat, nappal még nem hallottam kukorékolni, valószínű akkor éjjel tanult meg :S
Nálunk is megnézegették belülről a fazekat...

És valóban, én is szeretem őket, nappal nem is igen érdekel a kukorékolás, sőt szinte észre se vettem-de éjjel szinte "kirúgott" az ágyból.
Ezért döntöttem én is úgy, télre nem lesz itt kakas, csak tenyészidőszakban. Azt a kevés időt kibírjuk.
Tyúkudvar Tyúkól téliesítése 2013.08.30 07:19:52
Peva dobta fel a kérdést, hogy mit kéne tennie a tyúkól téliesítésének ügyében. Ugye emlékeztek még arra, hol laknak Peva tyúkocskái? A kérdés: Hogyan téliesítsük a tyúkólat? Ez a poszt részemről nagyon rövid lesz, ugyanis nálunk nincs téliesítés. A tyúkjaim szinte…..
Tyúkudvar Fura tyúkólak 2013.08.23 07:00:00
Kis hétvégi laza téma, kerestem néhány újabb fura tyúkólat. Forrásért és még több képért katt a fotókra! Az első a gyerek-tyúk együtt a kertben kombinációra kínál megoldást. Bár azt hiszem, akinek gyereke van az életben nem építene ilyet, pedig nagyon jól néz ki. Úgy…..
Eltűntem egy hétre, nem túl messzire, egy Balatonhoz közeli kis faluba. Hmm, hamisítatlan falusi környezet, egy főutcával, a házakhoz tartozó hosszú telken az erdő aljában, domboldalban legelésző tehenekkel. A szomszédban kakaskukorékolással, a másik szomszédban germán…..
Eddig is letagadhatatlan ellenszenvvel viseltettem irántuk. Viselkedésük és mentalitásuk mint ha csak a természet bosszúja lenne azért, amiért ilyennek lettek tenyésztve. Nem tehetek róla, de olyasfajta szégyenlős borzongással és undorral nézek rájuk, mint egy szörnyetegre. Ez van,…..
newborn 2013.06.30 13:09:24
@Rosa Rugosa: Fazékba velük,kutyakajának jók lesznek. Hacsak nem tudod őket elkeríteni.

Van amivel nem éri meg próbálkozni :( :(
Tyúkudvar Vedlés lenne? 2013.06.07 07:00:00
Az alábbi képekkel és kérdéssel Peva fordult hozzánk, aki tud valami biztosat, írjon! "Kedves Éva csatolom a képeket - amikhez szaktanácsot kérnék. Remélem eléggé látszanak a "tünetek". A tyúkocskák egyébként tök jól vannak csak a látvány aggasztó nekem, tehát ha ilyen a…..
Tyúkudvar Kiscsibék mindenfelé 2013.05.31 07:48:18
Én ezt egyszerűen nem értem, hogy nekem szinte az összes tyúkom kotlani akar. Pedig vegyesfelvágott az állomány, de fajtától függetlenül szinte mind anyai örömökre vágyik. A kopasznyakúról úgy tartják nem túl jó kotló, na az enyém a legharcosabb kotlós, akit eddig láttam.…..
Tyúkudvar Kotlós ültetés 2013.03.13 07:11:50
Annyi tévhit kering erről a kotlós témáról, hogy megpróbálok tiszta vizet önteni a pohárba. Ha visszaolvasom a korábbi bejegyzéseimet ebben a témában, jól látom, hogy bizony az irodalom pont a lényeget nem tudatta velem tudatlannal. Kezdjük a legfontosabbal! Olyat nem érdemes,…..
newborn 2013.05.30 14:18:12
@Mária Barcziné Nagy:

Szia, lámpázd meg, a tojás tompábbik felével.
Én egy sima elemlámpával szoktam, 2 hetes tojásban már látni kell a "csibét", sőt, mozgást is.
Tyúkudvar Dobozváros 2013.05.28 08:49:50
A Dobozváros ( Írta és illusztrálta Lakatos István) egy nagyon jó kis könyv, amit még két éve vettem a gyerekeimnek Karácsonyra. Mindig félve olvasom a gyerekkönyveket, nem szeretek ismerős sztorikkal, mozzanatokkal és szereplőkkel találkozni, akikről azonnal lerí, hogy egyszer…..
newborn 2013.05.29 11:00:54
@Bobitka:

Bármi megeshet :)Bármikor :)

Én gyerekkoromban mindig baromfiudvart rajzolgattam. Szép, rendezett baromfiudvart, annak minden kiegészítőjével, tyúkok, kacsák... még macska is volt ott, amit mai napig nem értek-nem rajongok a macskákért.

Aztán felnőttként jöttem rá, hogy ez az álmom, minden vágyam-amikor megkérdezi a párom két adag tyúkpotyadék söprögetése között, hogy "te ezt tényleg szereted csinálni?" csak igent tudok mondani.. Na, jó a caros részt annyira mégsem-de a gyerekem is potyogtat :)

Kicsibe kezdtük mi is-mint általában mindenki. Először fürjeim voltak, egy nagyon puccos kis kéglit gyártott nekik apa, de sajnos valahogy sorra dobták fel a bakancsot.
Aztán jöttek a tyúkok, lányom agitálására ráadásul, ha ő nem hajt, lehet még ma sincs annyi "bátorságom".
Vettünk egy kotlóst 4 csibével.. ma meg már nem is tudom hányan vannak.. :) meg kacsák is :)kicsi és nagy... más nincs, mert az udvar nem bírja. De ha lehetne... .:)
Tyúkudvar Kotkodából Kukori 2013.05.27 08:02:13
Ismét egy olvasói levél és videó következik!  Kedves Éva! Muszáj megosztanom veled, ami a baromfi udvarban történik nap mint nap. Miután levágtuk az utolsó kakast is, mert sebesre taposták a tyúkok hátát, múlt héten egyik reggel arra lettem figyelmes, hogy kukorékol az…..
Tyúkudvar A piros tyúkok 2013.03.22 05:48:30
Szóval piros. Az új, 5 darab fittyedt tarajú tyúkom. Rondának ronda, a feje minősíthetetlenül csúf, de most már a miénk, próbáljuk szeretni... Amikor kitettük őket a ládából akkor néztek bután. Rettenetesen csúfak szegények. Ez főképp akkor lett még szembetűnőbb, amikor…..
newborn 2013.03.27 12:38:02
@zsuzsibuvar:
Igazából csak a gubbasztósat akartuk levágni-de úgy alakult, hogy nem is igen jöttek ki a többi lakóval, ez a 3 szem tyúk elkezdett uralkodni a többin...azok meg törpék, akkor még nem volt másik helyem. Jött a hideg is...

De való igaz, pár hét alatt képesek szocializálódni. A tollasodásról nem tudok nyilatkozni mert ugye nálunk nem úgy alakult.
newborn 2013.03.27 12:40:03
@Rosa Rugosa: Igen, én is így voltam-főleg miután ez a terror ösztön felütötte a fejét náluk.

A fiam a raptorokhoz hasonlította őket-és valóban, úgy követtek minden hova, mintha felakartak volna zabálni :D
Elkapták a gatyám szárát, cipőfűzőmet...