Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ehune

9 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az étkezés célját tekintve óriási változást jelent, hogy amíg a 20. század eleji ember jellemzően tápanyagfelvétel céljából étkezett, a mai kor embere ezt legfőképp élvezetből teszi. Azt, hogy ez mennyire így van, mi sem szemlélteti jobban, mint hogy megjelentek az olyan…..
Koppenhága Koppenhágai egyezség 2009.12.19 10:53:00
Vajúdtak a hegyek és végül valóban egeret szültek.Úgy tűnik, megszületett a megállapodás végső szövege, most folyik a vita, hogy az egyes országok elfogadják-e. A tegnapi híreink pontosnak bizonyultak, a megállapodás címe Copenhagen Accord, azaz koppenhágai egyezség, és nincs…..
TOMPA Városi növénygyárak? 2009.11.17 20:43:00
Felesszük bolygónkat, ez nem kétséges, mint ahogy az sem, hogy a Föld népessége egyre nő. 2050-re a becslések szerint 9,5 milliárdnyian leszünk, ennyi ember élelmezésére pedig már biztosan nem találunk művelés alá vonható területeket. Egyes víziók szerint a globális…..
Erre a következtetésre jutottam, mivel miután hazajöttem a 10 napos fergeteges Berchtesgaden és Königssee környéki tanulmányútról, szüleim azon óhajukkal bombáztak, "betonozni köll". Oldalfalat, ahol ezelőtt páfrány nőtt, placcot, hogy "ne süllyedjen el az…..
Nemzeti Agyhalál Zőccség !!! 2009.09.11 09:23:00
Ez most vicc, abszurd performansz, vagy kandi kamera ... ??? Messze van még április elseje, és azon a napon se szoktunk viccelődni nemrég elhunyt családtaggal, sérült kisgyerekkel vagy holokauszttal. Az MTI (index által is átvett, LOL) ál-híre erősen súrolja a fenti…..
A huszadik század folyamán felgyorsult és a mai napig terjedő technikai és tudományos forradalom hatása többek között az életmód, ezen belül az étkezés radikális változását hozta társadalmi szinten is. Az étel, melyet a mai kor embere fogyaszt nagymértékben különbözik az…..
nem is tudom, hol kezdjem...Nem túl rózsás helyzettel. A világ egyik fele nyomorog, a másik pedig ki van gumizva, vagyis agyilag ki van facsarva, meg van tévesztve, el van hülyítve. A nyugati világ - ami már keleten is honos lett - el van torzulva. Lehet, hogy a "fejlett"…..
Hetesi Zsolt: A felélt jövő    A tanulmány a tömegtermelés hatásainak csak két szegmensét vizsgálja: mi jelent a klímaváltozás? mi történhet, ha elfogynak az ősmaradványi erőforrások (olaj, gáz)? Igen hitelesnek gondolom, mivel emberünk már lerakott ezt-azt az…..
"Kolostorában egy reggel így fordult szerzeteseihez Lin-csi apát.- Hívek! Ma elmesélem nektek, mit mondott régi mesterünknek a bölcs paraszt. Amikor a mester, még vándorfilozófusként, lent járt délen, találkozott egyszer egy paraszttal. A paraszt kutat ásott a földjére, és…..
Szekfű Gyula: A három nemzedék, és ami utána következik     Már-már közhelynek számít, ami a művelt olvasónak Szekfű Gyuláról nagy valószínűséggel először eszébe jut, nevezetesen az, hogy a magyar történetírás és szociológia egyik – ha nem a…..
  A város peremén, ahol élek, beomló alkonyokon mint pici denevérek, puha szárnyakon száll a korom, s lerakódik, mint a guanó, keményen, vastagon.  Lelkünkre így ül ez a kor. És mint nehéz esők vastag rongyai mosogatják a csorba pléhtetőt - hiába törli a bú…..
DOUGLAS ADAMSnek, a Galaxis Utikalauz Stopposoknak című ötrészes trilógia szerzőjének igen jó érzéke volt a társadalomkritikához. A történet a következő bevezetővel kezdődik:"Messze kinn a Galaxis Nyugati Spirálkarjának soha fel nem térképezett, isten háta mögötti…..
  Miközben Bűvös szakácsék éppen a boldog disznókból készült különféle kolbászokról értekeznek, a Tudatos Vásárló oldalon nézelődve (meglepő módon netpincéréktől kerültem oda) Jamie Oliver sztárszakács nagyüzemihús-ellenes felhívásába futottam bele. Aztán…..
ehune 2008.09.20 16:46:13
Sunyi Répaárus!
Téged kéne betiltani a broiler tenyésztéssel együtt. Sőt jobbat mondok:) Téged kéne broiler-szerűen tenyészteni és megenni pörinek :D
Látszik, hogy Te is egy elidegenedett, túlurbanizált nagyvárosi droid vagy. Veszélyes vagy: bunkó, nagyképű, hülye és emellett - ha jól sejtem - jól ki tudod fejezni ezt a sok baromságot. A szüleid biztos jó iskolába járattak. Ennyire tartalak.
Miért gondolom mindezt?
A tömegtermelés hosszú távon egyáltalán nem kifizetődő:
1. A természetnek a variabilitás a normális. A bazi nagy területen monokultúrában termelt növényzet ellen olyan módon lép fel, hogy ezek a növények mindenféle betegséget szednek össze és pusztulnak kifelé. Ez ellen rengeteg ember hatalmas erőforrásokat megmozgatva küzd: nemesítünk, génmanipulálunk, kemikáliákkal irtjuk a kártevőket...stb. Mindezek hatására a növény egyre kevésbé tudja felvenni a harcot egymaga a kártevőivel szemben, de mégfontosabb, hogy átalakul úgy ahogy van. A benne található fehérjék szerkezete más lesz, ami azért fontos, mert nekünk ez a legfontosabb összetevő.
Ezeket a növényeket esszük tömegesen, tömegével így hosszú távon nekünk is változik a fehérjeösszetételünk. Ennek is a hatása, (ezenkívül persze sok minden másnak is: tisztítószerek, broiler állatok fogyasztása, környezetszennyezés... Ezek egyébként szintén a tömegtermelés "eredményei".) hogy egyre gyengébb az immunrendszerünk.
Ja és nem beszéltünk még arról, hogy mindezt a tömegtermelést emberek végzik teljesen eltávolodva önmaguktól, a természettől, az élet élésétől, alkoholt fogyasztva, drogozva, depressziósan stb... napi nyolc órában gürizve.
Mindent összevetve asszem nem éri meg tömegtermelni. Senkinek nem jó: a munkakényszerben élő embereknek, az állatoknak és növényeknek, a bolygónak.
Hagy ne folytassam.......
Tisztel Idióta Répaárus!
Az egyetlen esélyed "Kovács Földtúró János", aki biocuccot termeszt. Jobbanmondva ideje lenne kertet művelned tahó!!!!!!!!!!
 Hargitai Károly írt egy könyvet 1989-ben. Címe: A Broiler társadalom. A broiler - azaz tömegesen és szinte kizárólag a haszonmaximalizálást szem előtt tartva tenyésztett - csirkéket hasonlítja a társadalomhoz. Íme egy idézet, de ha tehetitek, olvassátok el az egész könyvet…..
Mostanában legjobban talán ez a Gandhiról szóló iromány fogott meg. Nagyon aktuálisnak érzem. Mohandász Karamcsand Gandhi, vagy ha úgy tetszik Mahatma Gandhi szerint az őrült mértékű tömegtermelés teszi tönkrefelé a világot és a benne élők életét. Gandhi India…..