Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Laczkó Ági

36 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hétköznapokon szinte mindig rohanásban vagyunk: munka, edzés, vásárlás, (ha van) párkapcsolat, okosan kell elosztani, hogy jusson idő mindenre. Ezért általában az emberek az edzéseiket is igyekszenek közel az otthonukhoz végezni, így sokaknak csak hétvégén van lehetősége kimenni terepre. Viszont…..
Azt szokták mondani, hogy a futáshoz elég, ha veszel egy cipőt és már sportolhatsz is. Ez tényleg nagy részben igaz! A futócipő valóban meghatározó szereplő a futásban, így elég nagy odafigyelést igényel. Nem csak a kiválasztásban, hanem a karbantartásában egyaránt...
Laczkó Ági 2018.12.14 06:27:39
@Burgermeister: Kedves Burgermeister! Köszönöm, hogy megosztottad a számodra leginkább bevált módszert!
Az UTMB (Ultra-Trail du Mont Blanc) francia-olasz-svájci alpokon keresztül húzódó hegyi terepfutó verseny, ahol a versenyzőknek többször is 2500 m fölötti hegyen keresztül kell haladni komoly időjárási körülmények között (pl. hideg, erős szél, eső, hó, éjszakai futás). A verseny pályája a Mont Blanc…..
Laczkó Ági 2018.09.03 08:39:13
@Burgermeister: Köszönöm!
Laczkó Ági 2018.09.10 23:20:51
@Arthur Arthurus: Kedves Arthur Arthurus, köszönöm a gratulációt! Természetesen a versenyzés folyamatos, cél mindig van, az a mozgatórugó! :)
Unod a rekortánt? Szívesen megismerkednél a terepfutással, de még nem mersz a hegyek közé menni? Vagy hétköznap is vágysz a természetbe, de messze van a Budai-hegység? A cikkben bemutatok néhány könnyen elérhető, jól futható erdőt a pesti oldalon...
Laczkó Ági 2018.06.26 16:09:45
@ze11: Kedves ze11, köszi a tippet! :)
A hétvégét egy nappal megtoldva Szlovéniában töltöttem. Már jó ideje vonzottak az ottani magas hegyek. Tavaly  az utazás küszöbén voltam, de idén végre sikerült összehozni az utat. Bár az eredeti terveim közül egyiket sem sikerült teljesíteni (canyoning, Vintgar-szurdok, Triglav), mégis egy…..
  Pénteken korán eljöttem a munkahelyről és egy laza 6 órás kocsikázás után már a rajtszámot vettem fel Umagban, ahol meglepődve tapasztaltam, hogy tavalyhoz képest gazdagították a start csomagot: a nagyon (!) jó minőségű póló mellett futó zokni is becsomagolva várt és egy üveg sört is ajándékba…..
Ha megvan a kellő motiváció, akkor mindent elérhetünk! Akár sportban, akár az élet más területein. Lehet ez egy újévi fogadalom, egy kitűzött verseny, fölös kilók leadása, új szerelem, vagy bármilyen cél, amit szeretnénk elérni. Ha még nincs meg, akkor csak a megszokások mozgatnak. Ez nem elég…..
Általában eleinte az ember felhúz egy sportcipőt és elkezd benne futni, de egy idő után rájön: lehet, jobb lenne egy futócipőben. Bizony egy jó cipő elengedhetetlen...
Laczkó Ági 2018.01.17 07:42:15
@Rehlaci: Kedves Rehlaci, szerencsésen választottál, remélem nem csak a méret, de maga a cipő is jó választás volt. :) Látom Te is futó vagy, remélem egy sportrendezvényen majd találkozunk személyesen is. Jó futást!
Egy olyan terepfutó versenyt kerestem, amin a decemberi edzésnek megfelelően és a kutyámmal együtt indulhatok. Így találtam rá erre a nagyon kedves versenyre, a Bakonyi Karácsony terepfutó verseny és teljesítménytúrára. A verseny hetében regisztráltam a 21 km-es távra, lebeszéltem a szervezővel,…..
Szombat este már a vasárnapi hosszú terep edzés jár a fejemben, készítek is mindent elő, hogy reggel startra kész legyünk Furyval, a kutyámmal: edző ruha, váltó ruha, ivótasak feltöltése, energiagél, Furynak víz, váltó cipő, pokróc. Még lefekvés előtt a garmin connectet bújom és felfedezek az…..
Számomra elképzelhetetlen az élet zene nélkül. Szól zuhanyzáskor, az irodában, kocsiban, este teázás közben, miközben az ablakot takarítom anyáéknál... Szóval mindig. A zene függ a hangulatomtól, a napszaktól, a tevékenységtől, így igazából szinte minden féle zenét hallgatok. Korábban a futást sem…..
Nem életrajzot szeretnék róla írni, hiszen nem is tudnék. Annyira nem ismerem. Sőt... Igazán keveset tudok róla. Azt viszont tudom, milyen vele a közös munka és milyen rossz volt nélküle. Kicsit mesélek az edzőmről, Szilágyi Tibiről, aki átvette a lelkiismeretem szerepét. :) ..
Számos ismerősöm bár aktív sportoló mégsem sérült még meg. Bevallom őszintén irigykedek rájuk, hiszen én már gyermekként többször megtapasztaltam, milyen érzés kötőtű segítségével megvakarni  a gipsz alatt rettenetesen viszkető lábat... Hogy most mi vár a lábamra, még pontosan nem tudom, de ami…..
Pénteken egy hirtelen felindulásból (mint általában mindig) kitaláltam, hogy a hétvégét az Alacsony-Tátrában akarom/fogom tölteni, és ott kell lennem a Chopok csúcson. Szombaton kicsit későn indultunk el és az izgalmas út miatt késő délután érkeztünk meg, így aznap már csak egy kis körre maradt idő.…..
Laczkó Ági 2017.09.12 06:58:36
@boxorka: Kedves boxorka! Köszönöm, hogy jelezted, hogy elírtam véletlenül egy karaktert, már javítottam is. :)
Az elmúlt néhány hétben a hétfői pihenőnapot egy fincsi hétindító intervall edzés követett, ez mai napon sem volt másképp. A 04:13-as ébresztőm nem a megszokott, simogató hangon keltett, hanem a nem megfelelő beállításnak köszönhetően egy ágyból hirtelen kiugrasztós zajra sikerült ébredni. Jó…..
Laczkó Ági 2017.09.01 08:07:47
@Burgermeister: Kedves Burgermeister,
Ez a 16 pont tökéletes reggeli ébresztő volt! :)
Szinte minden kezdő futónál az első néhány edzés alkalmával előjönnek boka-térd-derék fájdalmak. Ez "normális", hiszen a testünk egy addig idegen terhelést kap, amihez hozzá kell szoknia (ezért is kell okosan, a fokozatosság elvét betartva futni). Ugyanakkor van, amikor később jönnek elő problémák.…..
Laczkó Ági 2017.08.25 14:05:52
@Burgermeister: Kedves Burgermeister,
6 évvel ezelőtt volt egy motoros balesetem, amikor a térdem jelentős sérülést kapott... Első műtét alkalmával a lebenyt távolították el, de sajnos a térdem egyáltalán nem javult, néhány hónap után a járás is nehezen ment. Tavaly novemberben feküdtem ismét műtőasztalra, ahol kiemelték a térdkalácsom és megrövidítették a négyfejű combizom ínt. A műtét óta újra 100%-osan működök! :)
A váci gyógytornász: (FizioCare) dr. Orosz Zsuzsanna 06203352452 (ha neked veszi fel, írj neki sms-t).
Laczkó Ági 2017.09.01 08:05:22
@Burgermeister: Kedves Burgermeister, A térdkalácsomat nem vették ki, minden eredeti maradt! :)
Nem OCR, oké tudjuk. Ám Bakonyi Andris és Pálinkó István futása az egészen elképesztő kategóriába tartozik, hogy muszáj helyet adnunk András írásának, ha már őt meg a OCR világon keresztül ismertük meg. Szóval pár szó a túráról. A Vércse egy 102 km hosszú és 2590 m pozitív emelkedésű…..
Laczkó Ági 2017.08.18 14:33:08
Az útvonal Landmannalaugar és Pórsmörk között fekszik, 55 km hosszú, nagyjából 2200 m szintemelkedésre lehet számítani. Meg hóra, sárra, megkövesedett lávára, fekete sivatagra, jéghideg folyókra, csúszós hegyoldalakra és végtelen gyönyörű hegységekre! 3-5 naposra szokták tervezni az utat, nekem 1,5…..
Laczkó Ági 2017.08.03 20:06:30
@Simao Sabrosa: Köszönöm! Fantasztikus élmény, bármikor örömmel újra végig csinálnám! :)
 A hatalmas sziklák éles széleinek hegyes körmei minden figyelmem lekötötték. Nem engedték, hogy gyönyörködjek a hegyekben, a kékes-zöld tavakban. Mégis eufórikus állapotban a többiekkel együtt kerestük lehajtott fejjel, előre dőlve és néma csöndben a stabilnak tűnő köveket. Nem lehetett mást…..
Laczkó Ági 2017.07.27 05:03:13
@zaskar: Kedves Zaskar! Köszönöm, örülök, hogy sikerült felébreszteni benned az emlékeket! Gratulálok én is a tavalyi eredményedhez, jövőre remélem a start kapuban találkozunk.
Egy teljes hónap van most két versenyem között, így újra jut idő rendesen edzeni! Először nagyon nehezen lendültem bele, egy kicsit megnyújtottam a Dolomiti verseny utáni regenerációs időszakot, de a következő héttől Tibi (az edzőm) nem csak átmozgatást írt ki, hanem kőkeményen meg is…..
Amikor decemberben összeállítottam az idei versenynaptáramat, nem sejtettem, mi vár ezen a versenyen. Talán jobb is!..
Laczkó Ági 2017.06.12 17:56:33
@TóCsa TóCsa: Köszönöm! Igen, majdnem a duplája lesz, bár szerencsére a szint nem lesz kétszer ennyi! :)
Laczkó Ági 2017.06.14 15:50:02
@eyr750: Köszönöm! :)
Mára eljutottam oda, hogy sportóra nélkül el sem kezdem az edzést. Tibi (az edzőm) is az óra segítségével ellenőriz, így elengedhetetlen lett számomra. Sajnos most olyan helyzetben vagyok, hogy órát kell váltanom, ami nem egyszerű. Remélem, Ti tanultok az esetemből...
Laczkó Ági 2017.06.06 10:54:53
@Burgermeister: Kedves Burgermeister! Köszönöm a segítséged és a hozzászólásod. Sajnos nekem a Polar órákkal nincs jó tapasztalatom, az általad írt tipusnak is tudok több hibájáról (a vízállóságát hamar elveszti a nem megfelelő kialakítás miatt, illetve a GPS sem teljes pontosságot mutat). Viszonlag jó áron van, és biztos vagyok benne, hogy sokan meg vannak vele elégedve, de számomra már csak azért sem felel meg, mert GPS-es edzésméréssel az óra maximum 8 órát képes működni, utána lemerül. Nekem ez hosszú versenyeknél kevés...
De nagyon köszönöm az ajánlásod! :)
Laczkó Ági 2017.06.13 10:23:52
@Porcogo: Kedves Porcogo! Köszönöm a véleményed, én is a Garmin felé hajlok! Bár a fénix 3 tényleg szuper, de sok olyan funkciója van, amit én biztosan nem fogok használni, így az talán fölösleges. Néztem a kifejezetten futó óráit, edzőmnek is ForRunner 605 -ös modellje van. Remélem hamar eljutok a Garmin boltba és jól kikérdezem az értékesítőt! :)
Síkságról a hegyre Formázás! 2017.01.14 19:48:10
Amit eddig gondoltam, hogy tudok a futásról, azt most már bátran állítom, hogy kukába való! Újra kell írnom/gondolnom mindent! Eddig, ha kimentem futni, felvettem a cipőm, elindítottam a zenét, az órámat ráélesítettem a futásra és hajrá. Ahogy jól esett… Persze intervall edzés közben más volt, de…..