Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kegyeleti tanácsadó

5 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A koronavírus-járvány miatt a temetések megrendelésének megszokott rendje is felborult. A szabályozás szinte naponta változik. Rengeteg, védőfelszerelések használatára, elhunytak kezelésére vonatkozó előírás lépett életbe, drágulnak a temetések. De ki törődik az elhunytak hozzátartozóval ebben a…..
2016. végén történt néhány változás a temetkezés jogi szabályozásában, ami sok családban ok nélküli riadalmat váltott ki. Ezért fontosak tartom, hogy eloszlassunk néhány félreértést. A legfontosabb változás, hogy a hamvasztást követő 90 napon belül el kell temetni a hamvakat, vagy ki kell adni a…..
76 éves korában elhunyt Stephen Hawking professzor. Sokak szerint a legkiválóbb tudós: kozmológus, csillagász és matematikus. Súlyos betegségéből adódóan kénytelen volt foglalkozni saját halálnak gondolatával is, melyről 7 évvel halála előtt ezt nyilatkozta: "Az elmúlt 49 évben a korai halál…..
2017. április 22-én, szombaton a sokak számára oly titokzatos hamvasztási folyamatok mellett, a Budapesti Hamvasztó gyászfeldolgozást segítő, családcentrikus szolgáltatásait ismerhetik meg a látogatók. A Föld Napja alkalmából rendezett környezetbarát temetkezési kellék bemutatón különleges, lebomló…..
Temetés ügyintézéskor a temettető egyik legfontosabb feladata a halotti anyakönyvi kivonat beszerzése, ami nem is olyan bonyolult, mint gondolnánk, de néhány praktikus tanács talán mindenkinek jól jöhet. A legfontosabb, amit tudnunk kell, hogy - bárhol is akadunk el az ügyintézésben - nem kell…..
kegyeleti tanácsadó 2017.01.11 21:38:00
@alprazolam: A legolcsóbb a hamvasztást követően kikérni a hamvakat és otthon tartani. Ha temetésben gondolkodnak, akkor a hamvakat lehet lebomló urnában kikérni és és például egy szép, vízparti megemlékezést tartva, virágokkal együtt vízre helyezni. A labomló urnát megrendelheti kegyeleti áruházban is, ott olcsóbb: kegyeletiaruhaz.hu/termekkategoria/vizi-temeteshez-2/
Viszonylag kedvező áron lehet templomi szórásos temetést rendelni (szertartással együtt kb. 40.000 Ft-tól, a hamvasztást követően). Ha mindenképp temetői elhelyezésben gondolkodnak, akkor a temetői szórás a legolcsóbb Budapesten, az Új Köztemetőben. (Hamvasztással együtt kb. 150-160.000 Ft + a polgári búcsúztató vagy a pap tiszteletdíja. A vidéki árak nagyon eltérőek településenként.
kegyeleti tanácsadó 2017.01.11 21:45:29
@Burgermeister: Külföldről az itteni halotti anyakönyvi kivonatnak megfelelő iratot kell beszerezni. Ott is a haláleset helye szerint illetékes hivatal állítja ki. Ez szükséges az itthoni temetéshez. Ha külföldön történik a hamvasztás, a hamvak szállításával kapcsolatban számos intézni való merül fel a küldő és a fogadó ország jogszabályai szerint, tehát ez országonként eltérő lehet. Az sem mindegy, hogy repülőn szállítják-e az urnát, mert akkor az adott légitársaság szabályait is figyelembe kell venni. Ha holttestet szeretnének szállíttatni, akkor is kell a halotti anyakönyv, és a küldő/fogadó ország jogszabályai szerinti további okmányok. (pl. népegészségügyi engedély, a fogadó országban a temető befogadó nyilatkozata, stb.) Holttest szállításakor mindenképp érdemes profit megbízni. A Nivis Zrt-t jó szívvel ajánlom, nagy rutinnal állnak a családok rendelkezésére: www.nivis.hu/
Gyakran kérdezik tőlem, hogy lehet a temetkezésben dolgozni, hogy lehet lelkileg elviselni ezt a nyomasztó munkát. Az alábbi interjúban Tóth Diánát, a Budapesti Hamvasztó vezetőjét és engem kérdezett mindennapjainkról a Nők Lapja Café újságírója, Kampf Zita. "A halált nem…..